Alpe d’HuZes 2024 officieel van start met kick-off op Papendal

PERSBERICHT – 28 april 2024

Alpe d’HuZes 2024 officieel van start met kick-off op Papendal

Teller donaties staat al boven de 11 miljoen euro


Op Sportcentrum Papendal is vandaag de 2024-editie van Alpe d'HuZes officieel van start gegaan. Het aftellen naar de koersweek, van 3 tot en met 7 juni in Frankrijk, is daarmee begonnen.


De jaarlijkse kick-off is voor de 5000 deelnemers aan Alpe d’HuZes een belangrijk moment. Op Sportcentrum Papendal kunnen ze dan hun koerskleding, bedrukt met hun persoonlijke sponsors, ophalen. “Een moment waarop je beseft dat de koersweek er snel aankomt en waarop het Alpe d’HuZes-gevoel echt gaat leven”, zegt voorzitter Erik Jutstra, die met een goed gevoel naar de koersweek uitkijkt.


“Het is bijzonder om te zien hoeveel geld er al door de deelnemers is ingezameld. We zitten nu ruim over de 11 miljoen euro. Vergeleken met vorig jaar lopen we ver voor. Daar doen wij - de deelnemers, de sponsors en de vrijwilligers - het namelijk allemaal voor: zorgen dat we zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar kanker, zodat er straks nooit meer iemand doodgaat aan die vreselijke ziekte.”


Over Alpe d’HuZes
Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker. Op de eerste donderdag van juni beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’.

De donaties aan Alpe d’HuZes komen rechtstreeks in het Alpe d’HuZes/KWF-fonds. In nauw overleg met KWF Kankerbestrijding worden de gelden besteed. Honderd procent van de donaties wordt verantwoord besteed aan wetenschappelijk kankeronderzoek.

* EINDE PERSBERICHT *

Voor de redactie
Voor meer informatie of het aanvragen van interviews, kun je contact opnemen met:
Eric de Bie
+31646136038
pers@alpedhuzes.nl | www.opgevenisgeenoptie.nl