Training

Training voor Alpe d'HuZes is essentieel

Het beklimmen van de Alpe d'Huez is een flinke inspanning. Training is nodig om een of meerdere beklimmingen op een gezonde manier te kunnen volbrengen. Speciaal voor deelnemers aan Alpe d’HuZes zijn er trainingsschema’s gemaakt voor fietsers en hardlopers. Ben je druk en heb je weinig tijd om te trainen? Een goed trainingsschema helpt je om effectief te trainen. Je kunt hulp vragen aan een sportarts of een professionele trainer.

Trainingschema's

FIETSERS

Bereid je voor met KNWU Fondo

Tijdens Alpe d’HuZes rijd je maximaal zes keer de Alpe d’Huez op. Opgeven is geen optie. Dankzij de trainingsprogramma’s van KNWU Fondo sta jij goed voorbereid aan de start.

Download de Fondo app

(HARD)LOPERS

Vergelijk de beklimming van de Alpe qua belasting met het lopen van een vlakke halve marathon. Dit betekent voor de hardlopers een inspanning tussen de anderhalf en 2,5 uur en voor de wandelaars tussen de 3,5 en 4,5 uur lopen. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van hoe vaak en hoe lang je rust onderweg.

 Trainingsschema hardlopen Alpe d’HuZes 4x per week
 Uitleg trainingsschema hardlopen
 Trainingsschema wandelen Alpe d'HuZes 2x per week

Meer weten?

Stel je vragen in de Facebook-groep Alpe d’HuZes Lopers
Of kijk op sportzorg.nl/beginnenmethardlopen

SAMEN TRAINEN

Trainen is leuk, vooral als je dat gezamenlijk doet door mee te doen met een toertocht of loopevent. Probeer het eens en ervaar hoe leuk het is om samen met andere sporters in een andere omgeving te trainen. Grote kans dat je andere Alpe d'HuZessers tegenkomt. Meerdere organisaties bieden trainingstochten voor fietsers en lopers aan. 

Toertochten

Loopevents

Overig

Tips eten en drinken

Tips eten en drinken

View Download
Informatie voor Fietsers

Informatie voor Fietsers

View Download
Presentatie Fiets presentatie februari 2023

Presentatie Fiets presentatie februari 2023

View Download
Informatie voor Lopers 2023

Informatie voor Lopers 2023

View Download