search

Begeleide afdaling om 3:30 uur

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
11230804
Gedoneerd

Deelnemers die boven op de berg overnachten, krijgen de gelegenheid om donderdag ’s morgens vroeg met de fiets onder begeleiding van motards gezamenlijk af te dalen van Alpe d’Huez naar Bourg d’Oisans. Het verzamelpunt voor deze begeleide afdaling is het finishplein bij het Palais des Sports.

De verwachting is dat de deelnemers om 4.15 uur bij de start in Bourg d’Oisans arriveren. Vanuit de organisatie wordt dringend geadviseerd om van deze begeleide afdaling gebruik te maken en NIET zelf in het donker af te dalen. Zorg voor voldoende licht op je fiets bij de afdaling.

Fietsende deelnemers onder de achttien jaar en lopers mogen niet afdalen. Als je geen eigen vervoer hebt naar het startplein, carpool dan met supporters of deelnemers die wel met eigen vervoer naar beneden gaan voor de eerste start.

Let op: tot circa 6.00 uur is het nog donker. Zorg dus voor goede verlichting (voor en achter!) op je fiets, waardoor je op de berg zichtbaar bent voor alle verkeer. Kies bij het afdalen voor extra of andere kleding. Onderkoelingsverschijnselen kunnen vooral bij de eerste en de laatste klim een groot risico vormen.

Laatste nieuws

Spannend! Wat wordt het eindbedrag?

11-08-2018

Op 7 juni onthulden we een geweldig tussentijds bedrag van 11,2 miljoen euro. Zondag 30 september wordt de definitieve opbrengst van Alpe d’HuZes 2018 bekend gemaakt.

Lees verder

Doorkomsttijden opnieuw opgebouwd

20-06-2018

De tijden zijn opnieuw opgebouwd met de ruwe data en verwerkt de livetijden van deelnemers in de app en op de website. De live-tijden blijven tot april 2019 online beschikbaar.

Lees verder

13 onderzoekers aan de slag met geld van Alpe d’HuZes

15-06-2018

Vorige week vond de dertiende editie van Alpe d’HuZes plaats, waarbij deelnemers 1 tot 6 keer de legendarische Alpe d’Huez op lopen of fietsen. In 2018 heeft het evenement een miljoen euro meer opgehaald dan het jaar ervoor: 11 miljoen euro. Ook dat geld zal de komende tijd worden toegekend aan nieuwe onderzoeken om te zorgen dat kanker niet langer een dodelijke ziekte is.

Lees verder

Onze sponsors