search

Het belang van voeding

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
11230804
Gedoneerd

Neem voldoende eten en drinken mee. Drink minimaal een bidon per uur. Een vuistregel op de Alpe d’Huez is dat je tijdens de klim in iedere buitenbocht even flink drinkt. Door jezelf dat aan te wennen beperk je de kans dat je te weinig drinkt. Als het warm is kan het zweetverlies bij het klimmen namelijk oplopen tot wel twee liter per uur.

Op verschillende plaatsen langs het parcours (startplein, bocht 16, bocht 7 en finishplein) zal water worden aangeboden. Bij de start, in bocht 7 en op het finishplein zal (indien de omstandigheden dit nodig maken) ook bouillon beschikbaar zijn. Hiervoor geldt wel: op = op.

Drink je meer dan twee liter water en verlies je veel vocht en zout (vooral bij warm weer), dan doe je er goed aan om circa 1 à 2 gram zout per liter aan de drank toe te voegen. Dit kan gewoon keukenzout zijn. Vrijwel alle beschikbare sportdranken bevatten te weinig zout.

Eet en drink veel koolhydraten. Een goede richtlijn is circa 60 tot 100 gram koolhydraten (krentenbollen, sportdrank, energiedrank, bananen) per uur. Om zes keer de Alpe d’Huez op te klimmen verbruikt een man van 70 kilo circa 8000 kilocalorieën.

Als je niet gewend bent veel sportdrankjes te drinken, doe dat dan tijdens de koers ook niet. Je maag en darmen kunnen anders fors gaan protesteren.

Laatste nieuws

Spannend! Wat wordt het eindbedrag?

11-08-2018

Op 7 juni onthulden we een geweldig tussentijds bedrag van 11,2 miljoen euro. Zondag 30 september wordt de definitieve opbrengst van Alpe d’HuZes 2018 bekend gemaakt.

Lees verder

Doorkomsttijden opnieuw opgebouwd

20-06-2018

De tijden zijn opnieuw opgebouwd met de ruwe data en verwerkt de livetijden van deelnemers in de app en op de website. De live-tijden blijven tot april 2019 online beschikbaar.

Lees verder

13 onderzoekers aan de slag met geld van Alpe d’HuZes

15-06-2018

Vorige week vond de dertiende editie van Alpe d’HuZes plaats, waarbij deelnemers 1 tot 6 keer de legendarische Alpe d’Huez op lopen of fietsen. In 2018 heeft het evenement een miljoen euro meer opgehaald dan het jaar ervoor: 11 miljoen euro. Ook dat geld zal de komende tijd worden toegekend aan nieuwe onderzoeken om te zorgen dat kanker niet langer een dodelijke ziekte is.

Lees verder

Onze sponsors