search

Kleding

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
?
Gedoneerd

Iedere deelnemer is verantwoordelijk voor zijn eigen kleding tijdens de koersdagen. Fietsen in de bergen vraagt om andere kleding dan in Nederland. Het weer varieert meer en iedere 100 meter hoogteverschil is 0,6 graad temperatuurverschil. Als het beneden in het dal aangenaam is, kan het op de top vriezen.

Kies bij afdalen vanaf een koude top voor bijvoorbeeld een winddicht jack, lange broek, dichte handschoenen of arm en been stukken en een bodywarmer. De rijwind versterkt namelijk de kou exponentieel. Onderkoelingsverschijnselen kunnen vooral bij de eerste en de laatste klim een groot risico vormen.

Bij warm weer is klimmen een aanslag op de warmtehuishouding van de sporter. Een beklimming duurt lang en door de lage snelheid maak je vrijwel geen rijwind. Een warmtestuwing is een reëel risico.

Belangrijk is vooral rustig aan te beginnen. Denk ook aan zonnebrandcrème bij warm weer. 

Ben je loper? Draag dan iets op je hoofd tegen de zon.

Let op: er is GEEN kledingtransport van beneden naar boven en v.v. Je dient dus zelf extra kleding mee te nemen.

Laatste nieuws

Oproep bij Evers Staat Op

16-05-2018

Zojuist waren we bij Evers Staat Op op Radio 538! We zijn nog op zoek naar de volgende goederen.

Lees verder

Het aftellen is begonnen!

13-05-2018

Zondag 6 mei was de Kick-off van Alpe d’HuZes 2018. De Kick-off vond plaats in het altijd gastvrije Papendal. Koerskleding kon worden opgehaald, het was druk in de Alpe d’HuZes-winkel en de vele vaste vrijwilligers van Alpe d’HuZes voorzagen de deelnemers van de laatste informatie

Lees verder

Alpe d’HuZes-app is onmisbaar tijdens de koersweek 2018

06-05-2018

Met het koersboekje én de Alpe d’HuZes-app hoef je niets te missen in de koersweek. Alle informatie en het weekprogramma heb je dan altijd bij de hand of op je smart phone of in print versie!

Lees verder

Onze sponsors