search

Kleding

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
11230804
Gedoneerd

Iedere deelnemer is verantwoordelijk voor zijn eigen kleding tijdens de koersdagen. Fietsen in de bergen vraagt om andere kleding dan in Nederland. Het weer varieert meer en iedere 100 meter hoogteverschil is 0,6 graad temperatuurverschil. Als het beneden in het dal aangenaam is, kan het op de top vriezen.

Kies bij afdalen vanaf een koude top voor bijvoorbeeld een winddicht jack, lange broek, dichte handschoenen of arm en been stukken en een bodywarmer. De rijwind versterkt namelijk de kou exponentieel. Onderkoelingsverschijnselen kunnen vooral bij de eerste en de laatste klim een groot risico vormen.

Bij warm weer is klimmen een aanslag op de warmtehuishouding van de sporter. Een beklimming duurt lang en door de lage snelheid maak je vrijwel geen rijwind. Een warmtestuwing is een reëel risico.

Belangrijk is vooral rustig aan te beginnen. Denk ook aan zonnebrandcrème bij warm weer. 

Ben je loper? Draag dan iets op je hoofd tegen de zon.

Let op: er is GEEN kledingtransport van beneden naar boven en v.v. Je dient dus zelf extra kleding mee te nemen.

Laatste nieuws

Spannend! Wat wordt het eindbedrag?

11-08-2018

Op 7 juni onthulden we een geweldig tussentijds bedrag van 11,2 miljoen euro. Zondag 30 september wordt de definitieve opbrengst van Alpe d’HuZes 2018 bekend gemaakt.

Lees verder

Doorkomsttijden opnieuw opgebouwd

20-06-2018

De tijden zijn opnieuw opgebouwd met de ruwe data en verwerkt de livetijden van deelnemers in de app en op de website. De live-tijden blijven tot april 2019 online beschikbaar.

Lees verder

13 onderzoekers aan de slag met geld van Alpe d’HuZes

15-06-2018

Vorige week vond de dertiende editie van Alpe d’HuZes plaats, waarbij deelnemers 1 tot 6 keer de legendarische Alpe d’Huez op lopen of fietsen. In 2018 heeft het evenement een miljoen euro meer opgehaald dan het jaar ervoor: 11 miljoen euro. Ook dat geld zal de komende tijd worden toegekend aan nieuwe onderzoeken om te zorgen dat kanker niet langer een dodelijke ziekte is.

Lees verder

Onze sponsors