search

Starten op donderdag

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
11230804
Gedoneerd

Let op: de berg is afgesloten voor Nederlandse auto’s tussen 3.30 en 20.00 uur.

De eerste start voor alle lopende en fietsende Alpe d’HuZessers is om 4.30 uur vanuit het centrum van Bourg d’Oisans. Vanaf 5.30 uur is het startplein voor iedereen het start- en keerpunt.


Strakke regie bij de start

Een gezamenlijke start met zo’n grote groep deelnemers vraagt om spelregels:

  • De lopers worden via een vaste route naar de start in het centrum begeleid en opgesteld vlak bij de start. 

  • De fietsers worden via een vaste route naar het centrum geleid en opgesteld. Volg hier de aanwijzingen van de vrijwilligers en motards op!
  • Er wordt opgesteld in startvakken. Vanuit de startvakken wordt met tussenpozen van een paar minuten gestart (afhankelijk van de weersomstandigheden).
  • Het eerste deel fiets of loop je onder begeleiding van motards richting de eerste bocht. 

  • De startmat ligt voor de eerste start van zowel de fietsers als de lopers in het centrum van Bourg d’Oisans. 

  • Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent, want tijdens de start wordt een deel van de aanrijroute afgesloten. 

  • Er wordt gestart op volgorde van aankomst. Je sluit achteraan aan. Je deelnemersnummer speelt geen rol bij de startvolgorde. 

  • Op donderdagochtend duurt de gehele startprocedure van de eerste tot de laatste loper of fietser circa 45-60 minuten. Tijdregistratie tot 5.30 uur:

Tussen 4.30 uur en 5.30 uur wordt de start alleen in het dorp geregistreerd. Vanaf 5.30 uur worden de starts vanaf het startplein geregistreerd. Wat betekent dit? Wil je vóór 5.30 uur de berg op, dan zul je vanuit het dorp moeten starten. Invoegen op de rotonde is niet mogelijk. Doe je dit wel, dan wordt je eerste start niet geregistreerd.

Laatste nieuws

Spannend! Wat wordt het eindbedrag?

11-08-2018

Op 7 juni onthulden we een geweldig tussentijds bedrag van 11,2 miljoen euro. Zondag 30 september wordt de definitieve opbrengst van Alpe d’HuZes 2018 bekend gemaakt.

Lees verder

Doorkomsttijden opnieuw opgebouwd

20-06-2018

De tijden zijn opnieuw opgebouwd met de ruwe data en verwerkt de livetijden van deelnemers in de app en op de website. De live-tijden blijven tot april 2019 online beschikbaar.

Lees verder

13 onderzoekers aan de slag met geld van Alpe d’HuZes

15-06-2018

Vorige week vond de dertiende editie van Alpe d’HuZes plaats, waarbij deelnemers 1 tot 6 keer de legendarische Alpe d’Huez op lopen of fietsen. In 2018 heeft het evenement een miljoen euro meer opgehaald dan het jaar ervoor: 11 miljoen euro. Ook dat geld zal de komende tijd worden toegekend aan nieuwe onderzoeken om te zorgen dat kanker niet langer een dodelijke ziekte is.

Lees verder

Onze sponsors