search

Entertainment

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
11230804
Gedoneerd

Tijdens de koersweek treden verschillende artiesten op. Zij doen dit allemaal geheel belangeloos voor Alpe d’HuZes. Op de beide koersdagen verzorgen zij de muziek op het parcours.

We vragen je om als supporter niet op eigen initiatief muziek langs de route te maken. Dit om de deelnemers de gelegenheid te geven ‘even alleen met de berg te zijn’. Mocht je toch iets willen doen, vraag dit dan vooraf aan via entertainment@alpe-dhuzes.nl.

De entertainers op de finishlijn

Zowel tijdens Alpe d’HuZus als tijdens Alpe d’HuZes worden deelnemers bij de finish aangemoedigd en geprezen door het finishteam. Tilly van der Knaap, Robin Metselaar, Meintje Spijker, Robin Clement en John Heijligers staan er vanaf vroeg in de ochtend totdat de laatste deelnemer over de finish komt.

 

De artiesten:

Maarten Peters

Singer-songwriter Maarten Peters verzorgt met het ‘Alpe d’HuZes-lied’ en de nummers ‘Dichter bij de hemel kom ik niet’ en ‘Hoop’ de soundtrack van Alpe d’HuZes. Hij zingt op de bezinningsavond zijn songs in een verstilde akoestische versie. Op donderdag zingt hij tot de laatste deelnemer boven is en op de slotavond doet hij het licht uit met zijn laatste optreden. Tijdens de koersweek (en overal waar Maarten optreedt) zijn het ‘Alpe d’HuZes-lied’ en ‘Dichter bij de hemel kom ik niet’ als single te koop.


‘The Bass, The Beats, the Melody’ by dj Job Streef

Dit wordt alweer het elfde jaar Alpe d’HuZes voor dj Job. Deze dj staat daar waar je hem het meest nodig hebt: in de altijd zware bocht 21! Met zijn strakke beats zorgt hij altijd voor het juiste fietstempo.


Pater Moeskroen
(patermoeskroen.nl)

Al jaren van de partij op de Alpe! Als fietsers, als muzikanten maar bovenal als verkondigers van het geluid van Alpe d’HuZes. Ook voor Pater Moeskroen is opgeven geen optie. De heren stonden aan de wieg van krakers als ‘Joost’, ‘Laat Maar Waaien’, ‘Dansen’ en ‘Hela Hola’. En wie herinnert zich niet ‘Roodkapje’?! Aanstekelijke folk, knallende feestnummers maar ook meeslepende ballades: Pater Moeskroen brengt het met een karrenvracht aan instrumenten, wat zorgt voor het herkenbare Moeskroen-geluid! Live is de band een ware feestsensatie, vol herkenning voor jong en oud.

Voor Alpe d’Huzes schreven de ‘Paters’ het opzwepende en motiverende ‘Naar de Top’ en werd de ballad ‘Honderd’ geadopteerd als een soundtrack voor de lach en de traan die ons samenbrengen voor dit evenement en ons gezamenlijke doel!

De Paters feesten op de slotavond het dak van de tent af!

Pater Moeskroen bestaat uit:

  • Bart Swerts: leadzang, gitaar
  • Vincent van Lent: blaasinstrumenten, banjo, mandoline, zang
  • Martien van Oostrom: accordeon, toetsen, zang
  • Jack Glasbergen: bas, zang
  • Coen Blokx: drums, percussie, zang


BIT Partyshow
(backintime.info)

BIT Partyshow wordt gerund door dj Harm Rijpstra. BIT Partyshow heeft een assortiment dat bestaat uit disco, top-40, dance, house, Nederlandstalig, après-ski en nog veel meer! Op donderdag live vanuit bocht 2.


Karaoke-dj Rob
(karaokedjrob.nl)

In bocht 7 worden de deelnemers aangemoedigd door de opzwepende klanken van dj Rob! Al voor de vijfde keer ondersteunt hij Alpe d’HuZes. Karaoke-dj Rob staat garant voor een geslaagde party.


Beatmixen.nl Drive-in-Show
(beatmixen.nl)

Dit jaar is het alweer de zesde editie voor Beatmixen.nl. Tijdens de koersdagen geven deze kanjers de deelnemers een extra duwtje in de rug. Zij staan in bocht 16, een prachtige plek in het parcours. Voor veel deelnemers een bijzondere passage na de eerste zware bochten vanuit Bourg d’Oisans. Beatmixen.nl is ook dit jaar weer op de finishlijn aanwezig om de deelnemers op te wachten.


Opa’s Kunstgebit
(opaskunstgebit.webklik.nl)

Opa’s Kunstgebit, folk met een knipoog! Maar vooral met veel plezier!
Het repertoire bestaat uit liedjes van Woody Guthrie, Bonzo dog doodah band, Hank Williams, Lead Belly, Corries, Fairportconvention, Drive by Truckers, Johnny Cash en nog vele anderen.
Opa’s Kunstgebit bestaat uit:

  • Jan: contrabas, gitaar, bouzouki, mandola en verder alles waar maar snaren op of in zitten, en natuurlijk zang.
  • Karin: gitaar, ukelele, lepels en zang (en binnenkort tin whistle?).
  • Erik: gitaar, banjo, cajon, mondharmonica, accordeon en zang.


Entertainmentpunt BIG Challenge

De supporters van BIG Challenge zullen er bij het ‘BIG Challenge Entertainmentpunt’ alles aan doen om de deelnemers van Alpe d’HuZus en Alpe d’HuZes een Hermannetje te geven richting de finish. Zij doen dit door het uitdelen van bekertjes water, sponzen en het draaien van gezellige en opzwepende muziek tussen bocht 4 en 3 bij de Marmotte.

Laatste nieuws

Spannend! Wat wordt het eindbedrag?

11-08-2018

Op 7 juni onthulden we een geweldig tussentijds bedrag van 11,2 miljoen euro. Zondag 30 september wordt de definitieve opbrengst van Alpe d’HuZes 2018 bekend gemaakt.

Lees verder

Doorkomsttijden opnieuw opgebouwd

20-06-2018

De tijden zijn opnieuw opgebouwd met de ruwe data en verwerkt de livetijden van deelnemers in de app en op de website. De live-tijden blijven tot april 2019 online beschikbaar.

Lees verder

13 onderzoekers aan de slag met geld van Alpe d’HuZes

15-06-2018

Vorige week vond de dertiende editie van Alpe d’HuZes plaats, waarbij deelnemers 1 tot 6 keer de legendarische Alpe d’Huez op lopen of fietsen. In 2018 heeft het evenement een miljoen euro meer opgehaald dan het jaar ervoor: 11 miljoen euro. Ook dat geld zal de komende tijd worden toegekend aan nieuwe onderzoeken om te zorgen dat kanker niet langer een dodelijke ziekte is.

Lees verder

Onze sponsors