search

Gedenken tijdens de koersweek

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
?
Gedoneerd

Jaarlijks worden op donderdag de bochten van de Alpe d’Huez verlicht door duizenden kaarsen. Al deze kaarsen bevatten persoonlijke boodschappen en branden de hele dag voor onze dierbaren.

Ook kun je een boodschap achterlaten op de ‘Hartenkretenmuur’ in het Palais des Sports of in de tent bij het startplein.


Kaarsenverkoop

De kaarsenetiketten zijn van maandag t/m woensdag te koop in de Alpe d’HuZes-winkels, voor € 5,- per stuk. Met dit etiket krijg je een kaars bij de kaarsenbalie in de tent op het startplein of in de grote zaal (Polyvalente) in het Palais des Sports.

Het etiket is bestemd om een speciale boodschap op te schrijven voor je dierbare(n). Op beide locaties is een sfeervolle ruimte ingericht waar je symbolisch je kaars kunt plaatsen in een bocht. Van elke bocht hangt er een foto. Het team Kaarsen plaatst de kaarsen daadwerkelijk in de gekozen bochten.

In verband met hoge veiligheidseisen waar wij door de Franse brandweer aan worden gehouden, is het niet mogelijk om zelf je kaars in een bocht te plaatsen.


Kaarsen aansteken

Wil je je kaars graag zelf plaatsen en aansteken? Dan kan dit uitsluitend onder toezicht van het kaarsenteam op woensdagavond op de rotonde voor het Palais des Sports. Rond 20.30 uur (aansluitend aan de bijeenkomst in het Palais des Sports) staan er leden van het kaarsenteam klaar om je te helpen.


Ophalen van je kaars(en)

Wil je je kaars(en) na afloop ophalen? Dat kan! Vraag dan aan de leden van het kaarsenteam om een retouretiket en plak dit goed zichtbaar op je kaars. Dit etiket bevat een uniek nummer, waardoor je je kaars na afloop weer terug kunt vinden.

Alle kaarsen worden direct na afloop van de koers door het kaarsenteam uit de bochten opgehaald. Alleen de kaarsen op de rotonde voor het Palais des Sports blijven staan tot en met vrijdag.

De kaarsen die zijn voorzien van een retouretiket kunnen alleen op vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur worden opgehaald bij de Foyer Municipal in Bourg d’Oisans. Niet opgehaalde kaarsen en kaarsen zonder retouretiket worden na afloop niet bewaard.


Tibetaanse gebedsvlaggetjes

Bij het ontvangen van de kaars is het mogelijk om een Tibetaans gebedsvlaggetje te beschrijven; dit wordt opgehangen boven de finish of langs de route. De opgehangen gebedsvlaggetjes kunnen niet opgehaald worden om mee te nemen naar Nederland.


Hartenkreten

In het Palais des Sports is er geen ‘stilteruimte’, maar is de Hartenkretenmuur te vinden in de grote zaal (Polyvalente) bij de kaarsenbalie. Hier kun je een papieren hart of ster voorzien van jouw hartenkreet en deze ophangen.

Houd er alsjeblieft rekening mee…

dat wij het volledige gebied tussen start en finish schoon moeten achterlaten. Dit betekent dat zelf neergezette kaarsjes, neergelegde of opgehangen foto’s, brieven, tekeningen, knuffels en gecreëerde gedenkplekken na de koers worden opgeruimd. Haal je persoonlijke eigendommen daarom tijdig weg! Doe dit voor vrijdagochtend 8 juni, 10.00 uur!

 

Laatste nieuws

Oproep bij Evers Staat Op

16-05-2018

Zojuist waren we bij Evers Staat Op op Radio 538! We zijn nog op zoek naar de volgende goederen.

Lees verder

Het aftellen is begonnen!

13-05-2018

Zondag 6 mei was de Kick-off van Alpe d’HuZes 2018. De Kick-off vond plaats in het altijd gastvrije Papendal. Koerskleding kon worden opgehaald, het was druk in de Alpe d’HuZes-winkel en de vele vaste vrijwilligers van Alpe d’HuZes voorzagen de deelnemers van de laatste informatie

Lees verder

Alpe d’HuZes-app is onmisbaar tijdens de koersweek 2018

06-05-2018

Met het koersboekje én de Alpe d’HuZes-app hoef je niets te missen in de koersweek. Alle informatie en het weekprogramma heb je dan altijd bij de hand of op je smart phone of in print versie!

Lees verder

Onze sponsors