search

Medische begeleiding

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
11230804
Gedoneerd

In de koersweek is team Medisch van maandag tot en met vrijdag aanwezig. We hebben de beschikking over een zeer compleet team dat onder andere bestaat uit:

sportartsen, huisartsen, verpleegkundigen, (sport)fysiotherapeuten, manueel therapeuten, (sport)masseurs en studenten fysiotherapie en verpleegkunde.

Zowel in het Palais des Sports als bij het startplein is een medische post ingericht. Op dinsdag is er een ochtend- en middagspreekuur in de medische post (medi-trailer) op het startplein. Tevens zijn we aanwezig met EHBO tijdens de verschillende bijeenkomsten gedurende de week. De medische zorg die team Medisch biedt, is uitsluitend voor deelnemers aan Alpe d’HuZes en Alpe d’HuZus.

Bij noodgevallen buiten de spreekuren en in de avond verwijzen we je naar de lokale huisartsen in Bourg d’Oisans (zie ook belangrijke telefoonnummers).

Zie voor alle openingstijden het weekschema.

Eventuele wijzigingen hierin staan op de informatieborden in het Palais des Sports.

Bij de medische post in het Palais des Sports en het startplein is een receptiebalie van het team Medisch; daar geef je aan waar je voor komt. De kans bestaat dat je even moet wachten. Noodgevallen worden uiteraard direct behandeld.

Je kunt bij de medische posten terecht voor:

  • een consult bij een van de artsen;
  • een behandeling door een van de therapeuten;
  • een sportmassage;
  • vragen over je fietshouding.

Bij de start kun je een speciale warming-up- en prepare-behandeling laten doen door een van onze fysiotherapeuten.

Een aantal praktische zaken:

  • Kom verzorgd en gewassen naar de massage en/of behandeling. Het is voor de therapeuten en masseurs niet fijn als je in je bezwete fietspak aan komt zetten. Dit geldt natuurlijk ook voor een bezoek aan de dokter.
  • Neem een grote badhanddoek mee.
  • Je ontkleedt je in een grote zaal met andere deelnemers, dus trek normaal ondergoed aan.
  • Team Medisch kun je herkennen aan de witte shirts en rode vesten.
  • Volg ook de aanwijzingen op die je van de arts of therapeut krijgt.
  • Geef ze de mogelijkheid en de ruimte om hun werk goed te doen.

Gelet op de vele aanwezige Nederlanders raden wij je aan ook gebruik te maken van Franse huisartsen die tijdens de koersweek gewoon spreekuur hebben in Bourg d’Oisans en in Alpe d’Huez. Bij grote drukte kan het gebeuren dat wij je daarheen verwijzen.

Laatste nieuws

Spannend! Wat wordt het eindbedrag?

11-08-2018

Op 7 juni onthulden we een geweldig tussentijds bedrag van 11,2 miljoen euro. Zondag 30 september wordt de definitieve opbrengst van Alpe d’HuZes 2018 bekend gemaakt.

Lees verder

Doorkomsttijden opnieuw opgebouwd

20-06-2018

De tijden zijn opnieuw opgebouwd met de ruwe data en verwerkt de livetijden van deelnemers in de app en op de website. De live-tijden blijven tot april 2019 online beschikbaar.

Lees verder

13 onderzoekers aan de slag met geld van Alpe d’HuZes

15-06-2018

Vorige week vond de dertiende editie van Alpe d’HuZes plaats, waarbij deelnemers 1 tot 6 keer de legendarische Alpe d’Huez op lopen of fietsen. In 2018 heeft het evenement een miljoen euro meer opgehaald dan het jaar ervoor: 11 miljoen euro. Ook dat geld zal de komende tijd worden toegekend aan nieuwe onderzoeken om te zorgen dat kanker niet langer een dodelijke ziekte is.

Lees verder

Onze sponsors