search

Bijzonder: ‘Als je iets echt wilt, dan lukt je dat’

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
11230804
Gedoneerd

Als je iets echt wilt, dan lukt je dat

“In september 2015 kreeg mijn vriendin Vanessa te horen dat ze slokdarmkanker had. We waren de wanhoop nabij, maar zij ging de strijd aan tegen deze verschrikkelijke ziekte. Na vele behandelingen, waaronder een zeer zware operatie, leek het de goede kant op te gaan – totdat we op 13 april 2016 te horen kregen dat er uitzaaiingen waren gevonden en dat ze niets meer voor haar konden doen. Met nog een levensverwachting van een aantal weken stortte ons leven in. Op 3 juni kwam er aan haar strijd een eind. Opgeven heeft ze nooit gedaan, maar deze oneerlijke strijd kon ze nooit winnen”, aldus Jeroen Doldersum (41).

Bij het eerste bezoek aan het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis komt Alpe d’HuZes, door een flyer, heel even in beeld bij Jeroen. “Als al dit gedoe voorbij is en jij weer beter bent, dan ga ik die berg op fietsen”, vertelt hij. Het liep alleen heel anders. Negen maanden later vindt de uitvaart plaats van zijn geliefde Vanessa. Vrij snel na de begrafenis heeft Jeroen samen met een goede vriendin besloten om mee te gaan doen met Alpe d’HuZes. “In 2017 waren we er nog niet klaar voor, maar in 2018 moet het gaan gebeuren.”

“Het is ongelooflijk wat kanker doet met een mens. Vanessa heeft zoveel pijn gehad, en iemand zo zien lijden is al reden genoeg om mee te doen met Alpe d’HuZes. Het helpt ook om te weten dat er, mede dankzij onderzoek en ontwikkelingen, meer mensen doodgaan mét kanker in plaats van aan kanker. Genoeg redenen waarom we zoveel mogelijk geld willen inzamelen. Team Vanessa gaat ervoor!”


Samen gaan we ervoor

Eén mailtje naar familie en vrienden is genoeg voor twee teams. De aanmeldingen stromen binnen. “We zijn natuurlijk één team, maar een team mag maar uit maximaal tien personen bestaan, vandaar dat we ze Team Vanessa en Team Vanessa 2 hebben genoemd”, vertelt Jeroen. “In eerste instantie vond ik de teamnaam Vanessa wel lastig, want er zijn meer mensen die we aan deze ziekte zijn kwijtgeraakt. Nu ben ik heel trots op onze teamnaam. In het logo staat haar naam in haar eigen handschrift geschreven.”

“Vanessa maakte dat dit bijzondere team werd opgezet”, vertelt de schoonzus van Jeroen. “Natuurlijk zei ik meteen ja, maar ik heb er daarna nog wel even over nagedacht. Het is super om nu met ons allen mee te doen met Alpe d’HuZes.”

“Familie en vrienden die niet meegaan, helpen ons ook op allerlei manieren om aan zoveel mogelijk geld te komen”, voegt Jeroen toe. “En mensen die ons niet met geld willen sponsoren, doneren bijvoorbeeld benzine en eten. Samen verblijven we in een groot huis. Zoals we altijd met elkaar zijn geweest, zo gaan we door. Ik stond er zeker niet van te kijken dat zoveel mensen zich aanmeldden voor dit team, en ja, ik vind het zeker ook heel bijzonder.”


Focus

Inmiddels verlegt de focus van de teamleden zich van geld inzamelen naar trainen. Ze hebben met zijn allen het streefbedrag opgehaald. Het persoonlijke doel van Jeroen is om € 10.000 op te halen. Het zou een geweldige prestatie zijn om dat bedrag binnen te halen en hij is al aardig op weg. Hij scoort nu al hoog op de deelnemerslijst als je kijkt naar het opgehaalde sponsorgeld. “Ik hoor Vanessa bij wijze van spreken al lachen”, vertelt een vriendin die ook meefietst in Team Vanessa. “Ze gelooft echt niet dat ik dit ga doen, haha! Maar het voelt voor mij wel als een eerbetoon aan Vanessa. Ik kan soms nog niet geloven dat ze er niet meer is.”

Iedereen gaat met de fiets de strijd aan met de Alpe d’Huez. De een gaat voor twee, misschien drie keer omhoog. Jeroen zelf wil zes keer de Alpe beklimmen. “Ik heb geen idee wat het met me gaat doen, en wat het me gaat brengen. Maar dit kutverhaal, want dat is het, gaat in ieder geval ook iets heel moois brengen. Te veel vrienden en familie om ons heen hebben al iemand verloren door kanker of hebben met deze ziekte te maken gehad. We gaan voor hen allemaal en met Vanessa in onze gedachten die berg op. We gaan de strijd aan om die berg zo vaak mogelijk op te fietsen. Want opgeven is geen optie. Als wij net zo stoer en sterk zijn als Vanessa, dan gaat ons dit lukken. Zoals zij zei: “Als je iets echt wilt, dan lukt je dat.”

 

Laatste nieuws

Spannend! Wat wordt het eindbedrag?

11-08-2018

Op 7 juni onthulden we een geweldig tussentijds bedrag van 11,2 miljoen euro. Zondag 30 september wordt de definitieve opbrengst van Alpe d’HuZes 2018 bekend gemaakt.

Lees verder

Doorkomsttijden opnieuw opgebouwd

20-06-2018

De tijden zijn opnieuw opgebouwd met de ruwe data en verwerkt de livetijden van deelnemers in de app en op de website. De live-tijden blijven tot april 2019 online beschikbaar.

Lees verder

13 onderzoekers aan de slag met geld van Alpe d’HuZes

15-06-2018

Vorige week vond de dertiende editie van Alpe d’HuZes plaats, waarbij deelnemers 1 tot 6 keer de legendarische Alpe d’Huez op lopen of fietsen. In 2018 heeft het evenement een miljoen euro meer opgehaald dan het jaar ervoor: 11 miljoen euro. Ook dat geld zal de komende tijd worden toegekend aan nieuwe onderzoeken om te zorgen dat kanker niet langer een dodelijke ziekte is.

Lees verder

Onze sponsors