search

Bijzonder: ‘It’s a Silly Life’

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
5518819
Gedoneerd

Bijzonder – It’s a Silly Life   

Vandaag, 1 juni 2017, beklimmen bijna 4000 deelnemers de Alpe d’Huez. Allemaal voor het goede doel: een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker.    

Voor Sylvia Struiwigh-Tekstra (36) en haar man Rik is deze dag extra bijzonder. Nadat zij in 2016 van borstkanker herstelde, bleek later dat jaar dat er toch uitzaaiingen zijn in haar lichaam. De verwachting is dat zij hiervan niet meer zal herstellen. Toch hoopt ze op dat ene wonder, net als bij de geboorte van haar dochter Yfke   

Nadat in december 2010 bij ‘Syl’ borstkanker werd vastgesteld, volgde een heftige en onzekere tijd. Vooral omdat Sylvia op dat moment 11 weken in verwachting was van haar eerste kind. Uiteindelijk kon Sylvia haar behandeling starten zonder dat dit problemen opleverde voor de zwangerschap. “In eerste instantie werd ons verteld dat dit niet mogelijk was, totdat nieuw onderzoek aantoonde dat een behandeling tijdens de zwangerschap wel kan. Yfke werd in 2012 tussen haar behandeling door geboren en dat is echt een wonder. Dat benadrukt het belang van onderzoek en dat is ook de belangrijkste reden dat wij weer meedoen.”   

Alpe d’HuZes zorgt voor verbinding en creëert saamhorigheid.”  

Tijdens haar behandelingen neemt Sylvia deel aan een pilot om via een app ervaringen en informatie te delen over borstkanker. Op die manier komt zij in contact met Miranda, die op dat moment ook behandeld wordt aan borstkanker. Sylvia en Miranda raken bevriend en ook Miranda raakt besmet met het Alpe d’HuZes-virus. “Ik doe voor de tweede keer mee, maar nu voor het eerst in de situatie dat Syl te maken heeft met uitgezaaide borstkanker. Ook ik heb mijn familie en vrienden meegenomen en zo zijn we tot een hechte groep mensen van mensen zijn gekomen, waarvan sommigen elkaar voor Alpe d’HuZes niet eens kenden. Dat is ook wat Alpe d’HuZes doet: het verbindt mensen met elkaar en creëert saamhorigheid. Het is echt een rotziekte, maar op deze manier heeft het ons ook heel veel mooie momenten bezorgd. Dat maakt het zo speciaal.” 

 Na de geboorte van haar dochter kreeg Sylvia vijf jaar lang een hormoonbehandeling en in september 2016 is de behandeling afgelopen. Ze maakt plannen om mee te doen aan Alpe d’HuZes in 2017, maar dan komt de volgende schok: uitzaaiingen. Ondanks de verwachting dat Sylvia deze keer niet van haar ziekte zal herstellen, blijft zij zich inzetten voor Alpe d’HuZes, ditmaal voor de vierde keer. En dat doet ze niet alleen. In totaal zijn maar liefst 69 vrienden en familieleden met haar meegereisd om haar bij te staan in haar strijd tegen kanker. Voor Sylvia is het dit jaar daarom extra bijzonder. “We zijn een groep die in de loop der jaren steeds groter is geworden. Wij wilden ons weer inschrijven met het team van 2015, team Robin. Als verrassing besloot een groep vrienden zich ook in te schrijven. Toen konden familieleden niet achterblijven. Het doet mij ontzettend veel dat al deze mensen zich willen inzetten voor Alpe d’HuZes.”  

 “Net als bij de geboorte van ons kind hopen wij weer op een wonder.” 

 Hoewel Sylvia leeft met de gedachte dat zij niet weet hoelang ze nog leeft, blijft ze opgewekt en vrolijk. Als je haar ziet, zou je niet zeggen dat daar een vrouw zit die er over een aantal jaren misschien niet meer is. Dat komt doordat haar man, haar dochter, haar vrienden en familie haar ondersteunen en dat houdt haar op de been. Daarom kan zij het leven met een positieve instelling tegemoet gaan. “Als iemand tegen je zegt dat je ‘uitbehandeld’ bent, dan gaat er wel wat door je heen. Ik wil in ieder geval genieten van het opgroeien van mijn dochter. Daar haal ik echt energie uit. Het doet mij heel veel dat er zoveel mensen voor mij naar Frankrijk zijn gekomen. En wat is ‘uitbehandeld’? De eerste keer zeiden de artsen ook dat een behandeling niet mogelijk was met een zwangerschap. Net als bij Yfke hopen wij op een wonder.”  

 Sylvia, Rik en Miranda gaan daarom weer met goede moed de berg op, want ook voor hen geldt: opgeven is geen optie!  

 Lees meer bijzondere verhalen van het team op hun Facebook-site: Silly Life goes Alpe d’HuZes en hun eigen website: http://sillylife.pickaxe.nl. 

 Sponsoren kan natuurlijk ook via de teampagina van team Silly Life. 

 

Laatste nieuws

Milieusticker nodig in Frankrijk, levertermijn van 4 tot 6 weken!

17-04-2018

Houd rekening met een milieusticker op je auto wanneer je naar de Alpe d’Huez afreist.

Lees verder

Catering tijdens Alpe d’HuZes: maaltijden bestellen t/m 7 mei

03-04-2016

Tijdens de koersweek van Alpe d’HuZes 2018 kun je ontbijten, lunchen en dineren in de grote Alpe d'HuZes-tent op het finishplein. Maak het jezelf gemakkelijk en bestel je maaltijden vooraf. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor alle supporters en vrijwilligers: iedereen is van harte welkom. De tent is open vanaf zaterdagmiddag (17.30 uur) t/m vrijdagavond en je kunt er gedurende de hele dag (tot 23.00 uur) ook terecht voor een hapje en een drankje.

Lees verder

Zondag 6 mei: kick-off Alpe d'HuZes (en fietsfestival Holland Classic)

03-04-2018

Op zondag 6 mei is de officiële kick-off van Alpe d'HuZes 2018! Dan tellen deelnemers en vrijwilligers samen af in aanloop naar de dertiende editie van ons mooie evenement. Fijn dat we alweer voor de achtste keer op rij te gast zijn op Sportcentrum Papendal. (Aansluitend kun je je klimbenen testen tijdens fietsfestival Holland Classic.)

Lees verder

Onze sponsors