search

Bijzonder: "We hopen dat hij gezond kan blijven"

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
11230804
Gedoneerd

 •• BIJZONDER ••

Op 1 juni 2017 gaan ruim 4000 mensen de Alpe d’Huez beklimmen. Allemaal met hetzelfde doel: een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. In deze aflevering van de serie ‘Bijzonder’ laten we de 49-jarige Renate Tuijn uit Velserbroek aan het woord, die dit jaar voor de tweede keer meedoet voor Ruben, de zoon van haar beste vriendin. “De eerste keer deden mijn man en ik mee in de hoop dat Ruben zou genezen van leukemie. Nu, na twee jaar van behandeling en chemotherapie, doen we mee in de hoop dat hij gezond kan blijven.”

“Wij strijden voor Ruben 2.0, maar ook voor alle andere mensen die vechten tegen de ziekte.”

In 2015 werd bij Ruben, de zoon van de beste vriendin van Renate en tevens een goede vriend van haar dochter, acute leukemie gediagnosticeerd. De klap was groot, temeer omdat drie weken daarvoor de opa van Ruben was overleden aan kanker. De altijd vrolijke Ruben, op dat moment nog maar 16 jaar, gaat de strijd aan en een lange en onzekere tijd van behandelingen volgt. De chemotherapie slaat aan en nu, twee jaar later, lijkt de kanker te zijn verdwenen. “Ik zeg altijd ‘lijkt te zijn verdwenen’, omdat je zo veel verhalen hoort dat later blijkt dat de kanker toch niet helemaal weg was of weer terugkomt. Daarom blijft die angst bestaan”, zegt Renate. De eerste controle bij Ruben was in ieder geval goed en nu wordt weer naar de toekomst gekeken. “We beseffen echter dat met ons nog duizenden andere mensen dagelijks een strijd leveren tegen kanker. Daarom gaan we nogmaals de berg op. Voor een nieuwe toekomst van Ruben en voor alle andere mensen die vechten tegen de ziekte.”

 

“Het Alpe d’HuZes-gevoel is een gevoel dat niet te beschrijven valt.”

Deze keer krijgen Renate en haar man hulp uit onverwachte hoek, van 12-jarig nichtje Sanna. Samen vormen ze het team ‘Ruben 2 punt 0’ en zijn ze vastbesloten om de Alpe te bedwingen. Met z’n drieën proberen ze zich zo goed mogelijk voor te bereiden. “Sanna is erg betrokken en wilde graag een keer meedoen met Alpe d’HuZes. Het is een sterke meid met een groot hart. Als voorbereiding zijn we al naar de Schoorlse duinen, de Utrechtse heuvelrug en de Posbank geweest. Binnenkort staan de Limburgse heuvels en de Ardennen op het programma. Sanna heeft dezelfde vechtersmentaliteit als Ruben, dus ik ben ervan overtuigd dat zij de berg gaat bedwingen. Het is in ieder geval al fantastisch dat zij meedoet op zo’n jonge leeftijd. Dat maakt de dag straks extra speciaal.”

Dat het een speciale dag wordt, is een ding dat zeker is. Sinds Renate in 2015 als deelnemer en in 2016 als vrijwilliger heeft meegedaan aan Alpe d’HuZes, is zij verslaafd aan het ‘Alpe d’HuZes-gevoel’. “Dat is een gevoel dat niet te beschrijven valt en alleen herkenbaar is als je aanwezig bent geweest tijdens de koersweek. Eigenlijk zou iedereen dat moeten ervaren. Zoveel positiviteit en emotie bij elkaar zorgt voor een ongelooflijke energie, die allemaal samenkomt op het moment dat je de eindstreep boven op de berg haalt. Dat is voor mij echt een kippenvelmoment, het moment dat je beseft waar je het allemaal voor doet: voor Ruben, zijn opa, mijn vader en nog vele anderen.”

 

Laatste nieuws

1 oktober nieuwe site Alpe d'HuZes

23-09-2018

Vanaf 1 oktober heeft Alpe d’HuZes een compleet nieuwe website. Omdat er aan de website wordt gewerkt, kan het zijn dat deze week niet alle linkjes meer werken. In ieder geval gaan de actiepagina’s vanaf 25 september offline. Dat betekent dat er geen donaties meer gedaan kunnen worden.

Lees verder

In memoriam: Frank Speets

21-09-2018

De dood wachtte om de hoek, maar Frank Speets hield hoop. Tot 19 september 2018. Frank is deze dag op 23-jarige leeftijd overleden aan kanker.

Lees verder

Spannend! Wat wordt het eindbedrag?

11-08-2018

Op 7 juni onthulden we een geweldig tussentijds bedrag van 11,2 miljoen euro. Zondag 30 september wordt de definitieve opbrengst van Alpe d’HuZes 2018 bekend gemaakt.

Lees verder

Onze sponsors