search

Waarom je Alpe d’HuZes niet wilt missen

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
11230804
Gedoneerd

Waarom je Alpe d’HuZes niet wilt missen, volgens trouwe deelnemers

Wat is het toch bijzonder dat Alpe d’HuZes elk jaar weer georganiseerd wordt. Dit jaar gaan we met z’n allen voor de dertiende keer de Alpe op. En ook dit jaar zullen er naast alle nieuwe gezichten ook veel trouwe gezichten deelnemen. Ook zij waren ooit voor het eerst deelnemer. Laat je inspireren door een aantal van deze geweldige ‘veteranen’.

groep fietsers bij finish.jpg

Nawien Agterhorst (dertiende deelname)

“Het samen zijn, het delen, het geweldige doel waar iedereen het voor doet, dat het thuisfront aan de radio gekluisterd zit en ga zo maar door. Dat alles bij elkaar maakt dat ik hier jaarlijks aan meedoe en blijf meedoen. Ik kan er niet níét zijn. Alpe d’HuZes is als een kapstok, een rode draad die door mijn leven loopt. Wil ik iets doen of ondernemen, dan gebeurt dat rondom activiteiten van dit geweldige event, zelfs mijn trouwdag.”

Mocht je nog twijfelen of je (weer) mee gaat doen, dan kan ik maar één ding zeggen: wees erbij, doe het. Gewoon omdat het zo geweldig is. Kom het ervaren. Bedenk ook steeds waarvoor je het doet: Niemand meer dood aan kanker. En is de sponsorwerving een heikel punt? Kijk dan eens bij de Belastingdienst bij ‘periodieke gift’.”

Tip van Nawien: Wees erbij, doe het. Ervaar het! En wijs je sponsors op de mogelijkheid om hun gift af te trekken van de belasting!

 handbiker met vrouw en dochter.jpg

Esther van Winden (elfde deelname)

“Ik doe het vooral voor een ander. Elke keer weer voel ik hoe fijn nabestaanden het vinden dat ik hun overleden dierbaren ‘mee naar boven neem’. Dit doe ik ook altijd in iets tastbaars, wat ik naderhand graag aan ze geef, zoals een hartje met een naam of een lintje. Dat deze herinneringen jaren op de schoorsteen staan bij deze mensen, wil toch wel wat zeggen.”

“Wat in 2007 begon als ‘zorgen dat mijn man en zoon bovenkomen’, werd in 2008 de dag van tevoren zelf met een groep vrouwen de berg op – Alpe d’HuZus was geboren. De eerste jaren fietste ik naar boven, maar door een blessure aan mijn stuitje ben ik gaan wandelen. En sindsdien loop ik elk jaar de berg op. En elke keer maak ik weer nieuwe bijzondere herinneringen.” Zo schreef Esther zich voor 2017 in onder een andere naam. “Ik dacht dat 2016 mijn laatste jaar was – door reuma moest ik stoppen met vrijwilliger zijn in de organisatie en lopen ging steeds moeilijker – maar het begon toch weer te kriebelen. Ik wilde er gewoon zijn, en zien hoe en of ik boven zou komen. Onderweg naar de Alpe mailde ik pas naar mijn trouwe sponsors en uiteindelijk haalde ik nog 3000 euro op. En dat vind ik echt niet vanzelfsprekend! Het blijft bijzonder dat mensen me al zoveel jaar steunen. Mensen geven ook aan dat ze blij zijn dat ik dit doe, omdat ze zichzelf die berg niet zien bedwingen. Daarom geven ze graag. En ja, om dan die gezichten van al die Alpe d’HuZes-vrienden te zien ... Ik móét er gewoon steeds weer bij zijn. Er zijn genoeg redenen om elk jaar weer mee te doen, ook omdat ik aan Bas (Mulder red.) beloofd heb dat ik me blijf inzetten.”

Dit jaar loopt Esther vooral voor een van haar beste vrienden, bij wie onlangs kanker is geconstateerd. “Gelukkig ziet het er goed uit voor hem en wat ook bijzonder is, is dat een deel van de sponsorgelden van Alpe d’HuZes in de studie zit waaraan hij nu meedoet. Ik heb hem laten beloven dat dit de enige keer is dat ik voor hem die berg op hoef te lopen!”

Tip van Esther: Neem iets tastbaars mee voor degene voor wie je meedoet, en geef hem of haar dat later. Dat vinden mensen fijn!

hartjeswand.jpg


Johan van der Waal (tiende deelname)

“Ik doe nog steeds mee voor mijn vader. En voor een goed, gelukkig en gezond leven met kanker. Zodat niemand meer doodgaat áán kanker maar hooguit mét kanker. We zijn elk jaar weer op deze berg omdat wij met elkaar als vrijwilligers steeds nog ontdekken dat het nodig is om Alpe d’HuZes te organiseren. Heel bijzonder.

Tien jaar geleden wilde ik dat kennis over kanker beter gedeeld werd. Zodat je ook bij lokale ziekenhuizen beter verwezen kon worden omdat duidelijk is dat er op centrale punten betere behandelmogelijkheden zijn. En ik wilde iets doen voor dit goede doel en zien en weten wat er met het opgehaalde geld wordt gedaan. De zuiverheid, het respect en het delen dat rondom Alpe d’HuZes gebeurt, is geweldig. Het is puur en 100 procent van de opbrengst gaat naar het KWF. Zo ontzettend gaaf!

Alle verhalen zijn belangrijk, dus deel jouw verhaal. Dan willen mensen ook doneren. Realiseer je goed voor wie je meedoet. En als die persoon nog leeft, bel deze dan als je boven op die berg aankomt. Alpe d’HuZes is voor mensen, je doet het echt voor iemand. En zolang mensen nog lijden aan kanker, moeten we samen verder. Alleen samen kunnen we nog meer geld inzamelen en richting geven aan onderzoek naar kanker.”

Al zolang Johan deelneemt, werkt hij ook als vrijwilliger voor Alpe d’HuZes. Twijfel je nog over lopen of fietsen? Johan doet beide. Fietsen omdat dat zijn passie is. Lopen omdat het dan een nog veel intensere beleving is.

Tip van Johan: Deel jouw eigen verhaal! En realiseer je goed voor wie je meedoet. Bel die persoon of een nabestaande op als je boven op de berg aankomt.

Laatste nieuws

In memoriam: Frank Speets

21-09-2018

De dood wachtte om de hoek, maar Frank Speets hield hoop. Tot 19 september 2018. Frank is deze dag op 23-jarige leeftijd overleden aan kanker.

Lees verder

Spannend! Wat wordt het eindbedrag?

11-08-2018

Op 7 juni onthulden we een geweldig tussentijds bedrag van 11,2 miljoen euro. Zondag 30 september wordt de definitieve opbrengst van Alpe d’HuZes 2018 bekend gemaakt.

Lees verder

Doorkomsttijden opnieuw opgebouwd

20-06-2018

De tijden zijn opnieuw opgebouwd met de ruwe data en verwerkt de livetijden van deelnemers in de app en op de website. De live-tijden blijven tot april 2019 online beschikbaar.

Lees verder

Onze sponsors