Nog 60 dagen ...

30 Sep 2018

De spanning neemt toe. Dat merk je aan alles binnen Alpe d’HuZes. De voorbereidingen voor de komende koersweek zijn in volle gang. Eindeloos veel belletjes, mails, afspraken met sponsors en leveranciers, vergaderingen met onze coördinatoren en teamleiders over heel veel details om van editie 2018 weer een groot succes te maken.

Als nieuwe voorzitter blijf ik onder de indruk van de professionaliteit van Alpe d’HuZes als organisatie en van de bevlogenheid van onze vrijwilligers. Laatst was ik op een bijeenkomst van onze vijftig teamleiders. In hoog tempo werden daar alle geplande activiteiten en draaiboeken doorgenomen en de laatste stand van zaken teruggekoppeld. Een paar weetjes uit dit teamleidersoverleg. Ons team Logistiek meldde dat op vrijdag 1 juni 22 vrachtwagens naar de Alpe vertrekken met alle goederen die we daar nodig hebben. Deze vrachtwagens en chauffeurs worden geheel belangeloos beschikbaar gesteld door Nederlandse transportondernemingen! Ons team Marketing meldde dat bijna 4500 deelnemers zich hebben ingeschreven en dat is maar liefst 10 procent meer dan vorig jaar. Als alle deelnemers het streefbedrag van 2500 euro halen, kunnen we dit jaar ruim 11 miljoen euro overmaken naar KWF Kankerbestrijding voor meer en noodzakelijk kankeronderzoek. Een fantastische uitdaging voor de komende maanden!

De Alpe d’HuZes-dag van 10 maart in Hoevelaken was weer een groot succes en was perfect georganiseerd. Het plenaire saamhorigheidsdeel van deze dag was een mooi moment om onze ervaringen met kanker te delen. Wat uniek dat Alpe d’HuZes dat allemaal mogelijk maakt. Een paar tips uit deze Alpe d’HuZes-dag: Zorg dat je in een zo goed mogelijke conditie aan de start staat, dus trainen is belangrijk. Zorg dat je fiets tiptop in orde is. En sluit een goede reisverzekering af. Een sportmedisch onderzoek is niet verplicht, maar we raden je met klem aan dat wel te doen.

Nu op naar de grote kick-off op 6 mei in Papendal. Daar wil je natuurlijk bij zijn. Ten slotte: mocht je als vrijwilliger een van onze teams willen versterken, meld je dan aan en plan je taken alvast in.

Jan Kouwenhoven,
vrijwilliger met de rol van voorzitter