search

Eten en drinken voor het goede doel

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
1919953
Gedoneerd

Eten en drinken voor het goede doel

Tijdens de koersweek kun je ontbijten, lunchen en dineren in de grote Alpe d'HuZes-tent op het finishplein. Gezamenlijk eten is het ideale moment om ervaringen te delen, de actiesfeer te proeven en voor de saamhorigheid. Ook zijn er verschillende café’s, waar je de hele dag terecht kunt voor onder meer koffie/thee, (alcoholische) dranken, candybars en (warme) snacks. En je kunt er even uitrusten of gewoon langskomen voor de gezelligheid. Elke euro die je hier uitgeeft, komt ten goede aan het KWF. Een goeie reden om eens naar het café te komen of een maaltijd te bestellen!

Dinsdagavond: tartiflette-avond

Zin in een topavond op dinsdag in de koersweek? Kom dan naar de wereldrecordpoging Tartiflette eten in Bourg d’Oisans.
Nee, het gaat er niet om dat je een recordhoeveelheid Tartiflette eet. Maar dat we met zoveel mogelijk mensen, Fransen, Nederlanders, oud en jong, deelnemers en vrijwilligers, op één avond gezamenlijk genieten van heerlijk Frans eten.
Tartiflette is een klassiek Frans gerecht op basis van aardappelen, kaas, spek en witte wijn. Rijk aan koolhydraten. Dus een goede voedingsbodem voor de inspanningen tijdens de koersdagen.
Wat zou het mooi zijn als we na de maaltijd het (wijn)glas kunnen heffen en samen kunnen proosten op het feit dat de poging is geslaagd en we een wereldrecord in de boeken hebben gezet. Eentje die écht door de samenwerking en saamhorigheid tussen de Franse inwoners en de Nederlandse deelnemers en vrijwilligers tot stand is gekomen. Daarmee is dan opnieuw het bewijs geleverd dat alleen door het samen te doen, we iets bijzonders kunnen realiseren.
En het wordt gegarandeerd een gezellige avond. Want tijdens de Tartiflette-avond zijn er optredens van diverse zangers en bands. 
De kosten voor de tartiflette bedragen 12,50 per persoon. Tot 27 mei kun je hier bonnen voor de Tartiflette-avond bestellen. Neem je teamleden en supporters mee en maak er een topavond van!

E-tickets voor ontbijt, lunch en diner

Voor een goede logistieke planning en om verspilling te voorkomen, willen we vooraf weten hoeveel maaltijden er gebruikt gaan worden. Van 1 april tot en met 2 mei kun je online e-tickets bestellen voor ontbijt, lunch, diner en voor de tartiflette-avond op dinsdag in Bourg d’Oisans. Deze tickets moet je thuis printen en voorafgaand aan de maaltijd laten scannen.

Ontbijt en lunch
Ontbijt en lunch ijn vanaf het ontbijt van maandag tot en met het ontbijt van vrijdag in buffetvorm verkrijgbaar. Vorig jaar kregen we lovende reacties!

Diner
We hebben weer driegangendiners: lekker, van uitstekende kwaliteit en uiteraard ook verkocht via e-ticketing. We serveren het diner in de tent op finishplein in een of meerdere shifts, afhankelijk van de dag en de drukte. Het diner is de hele week verkrijgbaar van zaterdag tot en met vrijdag. Er was veel vraag naar een glutenvrije maaltijd. We hebben die daarom gecombineerd met de vegetarische maaltijd. Dus ook dit jaar een glutenvrije vegetarische maaltijd. Dit geldt alleen voor het hoofdgerecht. Het kan dus voorkomen dat soep en toetje niet glutenvrij zijn.

Het is druk en gezellig in de tent op het finishplein. Je hebt daar alles bij de hand, je hoeft geen inkopen te doen en je krijgt ook nog op een verantwoorde manier de noodzakelijke energie voor je 'grote dag' binnen. Maak het jezelf gemakkelijk, je bent van harte welkom. Dat geldt niet alleen voor deelnemers, maar ook voor alle supporters en vrijwilligers.

Tartiflette
In samenwerking met de middenstand van Bourg d'Oisans wordt er op de dinsdagavond weer iets gezamenlijks georganiseerd; dit jaar is dat een tartiflettemaaltijd, waarbij we een wereldrecordpoging tartiflette eten gaan doen. Ook hiervan komt de opbrengst ten goede aan het KWF. Tartiflette-e-tickets moet je ook vooraf via e-ticketing bestellen!

Alpe d’HuZes-cafés

Langs het parcours vind je weer verschillende Alpe d’HuZes-cafés waar je gedurende de gehele koersweek van zondag tot en met vrijdag terechtkunt voor een hapje, een drankje en veel gezelligheid. Het assortiment is groot en bestaat uit verschillende (fris)dranken, koffie, thee, vruchtensappen, candybars, warme snacks, soep, belegde broodjes en meer. Elke euro die je hier uitgeeft, komt ten goede aan KWF Kankerbestrijding.

De openingstijden van de cafés vind je in het weekprogramma. In de cafés kun je  alleen met Alpe d’HuZes-muntjes betalen. Deze muntjes kun je kopen bij de recepties en bij de muntautomaten (waar je met zowel munt- als papiergeld kunt betalen).

Waar vind je de café's?

  • in de grote tent op het startplein
  • in de centrale hal van het Palais des Sports
  • in de grote tent op het finishplein.

 

DagTijden ontbijtTijden lunchTijden diner
zaterdag geen ontbijt geen lunch 17.30-19.00
zondag geen ontbijt geen lunch 17.30-19.00
maandag 8.00-9.30 12.00-13.30 2 shifts (zie e-ticket)
17.30-19.00
dinsdag 8.00-9.30 12.00-13.30 2 shifts (zie e-ticket)
17.30-19.00
dinsdag vanaf 18.30 uur Tartiflette-avond in Bourg d’Oisans
zie ook ‘aanvullende informatie’ hieronder.
woensdag 8.00-9.30 12.00-13.30 3 shifts (zie e-ticket)
17.00-19.15
donderdag 7.00-9.30 12.00-13.30 doorlopend tussen
17.00 en 21.00
vrijdag 8.00-9.30 geen lunch 17.30-19.00
Kijk voor de aanvangstijden van het diner op je e-ticket.

Eten in shifts

Om het diner zo soepel mogelijk te laten verlopen wordt er op sommige dagen gegeten in shifts. Je hebt bij het bestellen van je e-ticket aangegeven in welke shift je wilt eten. Uiteraard ben je op de gereserveerde tijd aanwezig!
Let op: op de koersdag kun je niet in shifts eten: dan is de aanloop onvoorspelbaar, dus houd rekening met wachttijden.

Vragen? Mail naar catering.eticketing@alpe-dhuzes.nl

Laatste nieuws

Meld je aan voor een sportmedisch onderzoek

23-01-2018

Jouw gezondheid is jouw verantwoordelijkheid. Alpe d'HuZes raadt jou met klem aan om als deelnemer van Alpe d’HuZes of Alpe d’HuZus een sportmedisch onderzoek te doen. Met name wanneer je een onregelmatige sporter bent, je een aandoening of ziekte hebt (of hebt gehad) of wanneer er hart- en/of vaatziekten in de familie voorkomen, is een sportmedisch onderzoek zeer aan te raden.

Lees verder

Posters Alpe d'HuZes verkrijgbaar bij 32 Bike Totaal-winkels

05-01-2018

Heb jij de Alpe d’HuZes-poster al achter het raam hangen of op het prikbord op het werk? Nog niet? Kom de poster dan halen bij Bike Totaal. Deelnemers kunnen bij 32 Bike Totaal-fietsenwinkels terecht.

Lees verder

Start nieuwe kankeronderzoeken dankzij Alpe d’HuZes

03-01-2018

Start nieuwe kankeronderzoeken dankzij Alpe d’HuZes 3 januari 2018 Twee onderzoekers gaan nieuw baanbrekend onderzoek doen naar de behandeling van kanker, dankzij Alpe d’HuZes. Dr. Victor Peperzak en dr. Renske Steenbergen krijgen samen ruim 700.000 euro uit het Alpe d’HuZes/KWF fonds voor hun onderzoeken.

Lees verder

Onze sponsors