search

Lopers (hardlopers, wandelaars, handbikers)

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
10021548
Gedoneerd

DE LOPERS VAN ALPE D’HUZES:
de hardlopers, wandelaars en handbikers

Sinds Alpe d’HuZes 2008 wordt er tijdens Alpe d’HuZes ook gelopen. Wat begon met een tiental hardlopers in de beginjaren, is inmiddels uitgegroeid tot een grote groep deelnemers aan Alpe d’HuZes. In de editie van 2016 deden er ongeveer 200 hardlopers, 900 wandelaars en 2 handbikers mee, van de in totaal 4400 deelnemers.

De organisatie wil ook deze belangrijke groep deelnemers zo goed mogelijk ondersteunen en begeleiden. Daarom is het team ‘Alpe d’HuZes-lopers’ in het leven geroepen. De teamleiders Geert Welten, Fred Dentz en Jean-Jacques van Giels ondersteunen alle niet-fietsende deelnemers (hardlopers, wandelaars en handbikers) op weg naar en tijdens de koersdag. Hieronder vind je de belangrijkste informatie voor de lopers. 

Trainen voor Alpe d’HuZes

Een beklimming van de Alpe d'Huez is een behoorlijke inspanning. De lengte van de beklimming is 14,5 kilometer met daarin ruim 1100 hoogtemeters. Het spreekt voor zich dat je je hierop goed moet voorbereiden.
Vergelijk de beklimming van de Alpe qua belasting met het lopen van een vlakke halve marathon. Dit betekent voor hardlopers tussen de 1:30 en 2:30 uur en voor de wandelaars tussen de 3:30 en 4:30 uur lopen. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van hoe vaak en hoe lang je rust onderweg!

Het is verstandig om gedurende de winter eerst je uithoudingsvermogen/afstand te vergroten en daarna pas de helling. Natuurlijk is het goed om ook al wat heuveltjes, viaducten en bruggen mee te pakken. Zo kunnen je spieren en gewrichten rustig wennen aan de belasting. Daarna kan je verder gaan trainen op helling. Het gemakkelijkste gaat dit op een loopband; hier kun je de hellingsgraad rustig opbouwen.

Gezamenlijke trainingen voor Alpe d’HuZes 2017

Net als in de afgelopen jaren zijn er ook in 2017 centrale trainingen voor de lopers van Alpe d'HuZes. Deze vinden plaats in heuvelachtig gebied, om te wennen aan het bergop lopen. Zowel hardlopers als wandelaars kunnen meedoen. Deelname hieraan is op eigen risico. Data en locaties zijn onder voorbehoud; hou de site en de Facebookpagina in de gaten.

De hardlooptrainingen worden begeleid door Fred Dentz, Geert Welten, Jean-Jacques van Giels of een lokale trainer. De wandelaars worden begeleid door Hendrien Landeweer, André Kok, Coen van den Hoek, Plony van den Hoek, Linda Baars en Anja de Bruijn.

Voor de wandelaars zijn er nog de volgende aandachtspunten:

  • De training is alleen bedoeld voor deelnemers aan Alpe d’HuZes.
  • Vooraf aanmelden is verplicht.
  • In sommige gebieden zijn geen huisdieren toegestaan. Neem daarom geen huisdieren mee naar de training.
  • Trainingslocaties zijn niet geschikt voor wandelwagens, buggy’s, enz.
  • Er wordt gelopen in twee groepen van maximaal 20 personen.
Datum en tijdstip:Actie:Waar:

Zondag 
18-12-2016

Aanvang: 9.30 uur

 

 

 

 

 

Drunense Duinen-training 

Hardlopers: heuveltraining van ongeveer 1½ uur.

Wandelaars: wandeling door de Drunense Duinen van ongeveer 1½ uur.

Na afloop praten over Alpe d’HuZes en ervaringen uitwisselen.

 

De Rustende jager
Oude Bosschebaan 11
Biezenmortel

 

 

 

 

Zondag  15-01-2017

Aanvang: 9:30 uur

 

 

 

 

Heuveltraining Amerongse Berg

Hardlopers en wandelaars: een training met veel hoogtemeters van ongeveer 2 uur.

Na afloop praten over Alpe d’HuZes en ervaringen uitwisselen.

Boshotel Overberg
Dwarsweg 63B
3959 AE Overberg

 

 

 

Zondag
12-02-2017

Aanvang: 9.30 uur

 

 

 

 

Heuveltraining Posbank

Hardlopers en wandelaars: een training met veel hoogtemeters van ongeveer 2½ uur.

Na afloop praten over Alpe d’HuZes en ervaringen uitwisselen.

Extra heuveltraining voor wandelaars op de Posbank

Vanwege de vele aanmeldingen en het bereikte maximaal aantal deelnemers organiseren we een extra training op zondag 26 februari.

Deze training is bedoeld voor de wandelaars die op 12 februari geen ticket hebben kunnen krijgen!

De route is hetzelfde en duurt ongeveer 2 ½ uur.

Je kunt je hier aanmelden.

 


Paviljoen De Posbank
Beekhuizenseweg 1
6991 JM Rheden

 

 

 

Zondag
02-04-2017

Aanvang: 9.30 uur

Heuveltraining Berg en Dal

Hardlopers: de training bestaat uit 2 delen van een heuveltraining van ongeveer 60 minuten.

start deel 1:   9.30 uur
start deel 2: 11.15 uur

Wandelaars: wandeling van ongeveer 3½ uur (N 70-route).

Na afloop praten over de Alpe d’HuZes en ervaring uitwisselen.

Restaurant  Spijker
Rijkstraatweg 191
6573 CP Beek Ubbergen

Hier aanmelden

Zondag 07-05-2017

Aanvang: 9.00 uur

Ardennen-training Wanne

Stavelot – Trois Points 12,5 km rondje met 400 hoogtemeters.

Hardlopers:
Run 1  09.00 uur
Run 2  11.30 uur

Wandelaars:
Run 1 09.00 uur
Run 2 12.00 uur

Vertrek en verzamelen
op de Wanne (België)

Hier aanmelden

Parcoursverkenning hardlopers op maandag 29 mei 2017

Net als in voorgaande jaren zal er ook in 2017 weer een parcoursverkenning plaatsvinden. Tijdens deze klim kun je in een rustig tempo samen met andere hardlopers de berg, of een gedeelte ervan, verkennen. Er is helaas geen parcoursverkenning voor de wandelaars.

De verkenningsklim start om 13.30 uur bij het startplein (de rotonde in Bourg d‘Oisans).

Start voor de lopers op 1 juni 2017

De lopers (hardlopers, wandelaars en handbikers) verzamelen voor de start op het dorpsplein in Bourg d'Oisans. Hier wordt een verdeling gemaakt in hardlopers, wandelaars die drie of vier beklimmingen gaan doen en wandelaars die één of twee beklimmingen gaan doen. Hierdoor proberen we het aantal inhaalbewegingen op de berg te beperken.  Vanaf 04.30 uur zal er gezamenlijk met de fietsers worden gestart. De lopers voegen in vanaf het dorpsplein aan de rechterkant en blijven zo veel mogelijk aan de rechterkant van de weg lopen met maximaal 2 lopers naast elkaar. Dit is voor de veiligheid van alle deelnemers aan Alpe d’HuZes!
Alleen de eerste start is vanuit het centrum van Bourg d'Oisans, de overige starts zijn vanaf het startplein bij de rotonde. Vanaf 05.30 uur is het startplein bij de rotonde het start- en keerpunt.

Vervoer lopers tijdens de koersdag

Vanwege de veiligheid en om blessures te voorkomen loop, wandel en handbike je alleen naar boven. Naar beneden ga je met de kabelbaan van Alpe d'Huez naar Oz-station en vervolgens met de bus naar het startplein in Bourg d'Oisans. Omdat de kabelbaan pas vanaf 7.00 uur werkt, zul je als je om 04.30 uur wilt starten, op eigen gelegenheid naar de start moeten gaan.

De tickets voor de kabelbaan en de bus zijn tijdens de koersweek verkrijgbaar in het Palais des Sports. Afgelopen editie was er een bus die je van de rotonde na de finish naar de kabelbaan kon brengen. We gaan proberen om dit voor de editie 2017 ook te regelen.

De saamhorigheidsklim op 1 juni 2017

Ook in 2017 zal er weer een saamhorigheidsklim worden georganiseerd. Tijdens de saamhorigheidsklim zal een grote groep deelnemers (lopers en fietsers) gezamenlijk in een rustig tempo de Alpe bedwingen. De geschatte tijdsduur is 2 uur en 30 minuten.

Doel van deze gezamenlijke klim is om de saamhorigheid van de Alpe d'HuZesfamilie te benadrukken, de laatste klim van de koersdag wat specialer te maken en de laatste deelnemers te helpen met hun laatste beklimming. In elke bocht wordt ervoor gezorgd dat de groep weer compleet is en samen zullen we de finish bereiken. Net als de afgelopen jaren wordt het een enorme belevenis!

Omdat er tussen de wandelaars en de hardlopers een groot tempoverschil is, zullen de wandelaars zich in bocht 3 bij de hardlopers van de saamhorigheidsklim voegen om met zijn allen het laatste deel van de klim te doen.

Start om 17.15 uur; passage bocht 3 ongeveer 19.15 uur; finish om 19.50 uur.

Vragen?

Wil je aanvullende informatie, achtergrondinformatie en/of heb je vragen over hardlopen, wandelen of handbiken tijdens Alpe d’HuZes, gezamenlijke trainingen, voorbereiding, tips, trainingschema's, kortingen bij hardloopwinkels, FAQ, enz., kom dan naar een van de deelnemersbijeenkomsten of gezamenlijke trainingen, of stuur een mailtje naar .

Met al je overige vragen over de lopende deelnemers kun je terecht op het e-mailadres deelnemers@alpe-dhuzes.nl.

Er is ook een Facebookpagina van de Alpe d’HuZes-lopers, waar je veel informatie kunt vinden en vragen kunt stellen. Ook worden hier de trainingen als evenement aangemeld. Wil je op de hoogte blijven, meld je dan aan!

Zondag 02-04-2017

Aanvang: 09.30 uur

Heuvel training Berg en Dal

Hardlopers: de training bestaat uit 2 delen van een heuveltraining van ongeveer 60 minuten.

start deel 1:   9.30 uur

start deel 2: 11.15 uur

Wandelaars: wandeling van ongeveer 3½ uur (N 70 route)

Na afloop praten over de Alpe d’HuZes en ervaring uitwisselen.

 

Restaurant  Spijker

Rijkstraatweg 191

6573 CP Beek Ubbergen

Zondag 07-05-2017

Aanvang 09.00 uur

Ardennen training Wanne

Stavelot – Trois Points 12,5 km rondje met 400 hoogte meters

Hardlopers:

Run 1  09.00 uur

Run 2  11.30 uur

Wandelaars

Run 1 09.00 uur

Run 2 12.00 uur

Vertrek en verzamelen

op de Wanne (België)

Laatste nieuws

9 miljoen euro van Alpe d’HuZes naar nieuw kankeronderzoek

20-08-2017

Een grote groep onderzoekers kan van start met baanbrekend onderzoek naar de behandeling en bestrijding van kanker dankzij Alpe d’HuZes. KWF Kankerbestrijding heeft 22 projecten geselecteerd waar in totaal 9 miljoen euro naartoe gaat uit het Alpe d’HuZes/KWF Fonds. Het geld uit dit fonds is opgehaald door deelnemers aan het jaarlijkse fiets- en loopevenement in Frankrijk.

Lees verder

1 oktober: chequeoverhandiging

22-06-2017

Op zondag 1 oktober wordt het eindbedrag Alpe d'HuZes 2017 bekendgemaakt en overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

Lees verder

Inschrijving Alpe d’HuZes 2018

02-06-2017

De inschrijving voor Alpe d’HuZes én Alpe d’HuZus 2018 is geopend. Op 6 en 7 juni 2018 beklimmen we tot maximaal zes keer de Alpe d'Huez. Het is de beklimming van je leven, voor het leven van een ander.

Lees verder

Onze sponsors