Nyanda van Dijk

Heeft deelgenomen in vorige edities

Stap voor stap

Iedereen kent wel iemand die de strijd met kanker is aangegaan. De één vecht keihard en verliest, de ander vecht net zo hard en overwint met vaak teveel schade. Een ding is zeker, het is een oneerlijke ziekte die je niemand toewenst. 

Ondanks dat deze tocht niet te vergelijken zal zijn met de strijd die anderen moeten aangaan, is dit wat wij, Leon, mama en ik en alle andere deelnemers, samen wèl kunnen doen. En hopelijk kunnen wij zo bijdragen aan een toekomst zonder deze verschrikkelijke ziekte. 

Stap voor stap dichterbij een kankervrije toekomst. Wil jij mij steunen?

My Updates

Op naar de top!

Zaterdagmiddag 9 maart gingen mama en ik naar de Alpe D'Huzes dag in Nijkerk. Mama had de tickets geregeld voor de coachings/workshops. Het was een inspirerende dag.

Toen we binnenkwamen bij Hart van Holland werden wij meteen getroffen door de vergrote foto's in de hal. Ontroerend, hartverscheurend, bindend; het was meteen weer duidelijk waarom we dit wilden doen. Niet alleen voor de mensen die wij kennen en hebben zien strijden, maar ook voor de vele anderen die dit hebben meegemaakt of er nu middenin zitten.

Aangezien mam en ik elkaar een paar weken niet hadden gezien, begonnen we de dag al kletsend met een kopje thee en koffie. Waar we zaten was het nog vrij leeg, maar dat deerde ons niet. We waren samen en hadden de tickets voor de workshops in de tas en we hadden aaaalle tijd. We liepen naar boven, de deelnemersmarkt op. Hier kunnen de deelnemers van de Alpe D'Huez spulletjes verkopen waarvan de opbrengst naar het KWF gaat, via hun eigen donatie-pagina. Ook hier was het vrij rustig, dus we konden rustig snuffelen. Daarna nog beneden over de Alpe D'Huez markt gelopen waar we donatiebussen, bidons en sleutelhangers kochten. (wat mij nu elke keer motiveert om echt te blijven trainen: handig!)

En toen was het bijna twaalf uur: tijd om even te plassen voordat de eerste workshops zouden beginnen. Toen we de wc-deur opendeden stond er ineens een stoet van ruim 20 vrouwen te wachten. Waar kwamen zij nou vandaan? Net was het nog helemaal leeg! Nou, ja, het zal wel, dachten we. Dus mama ging naar de workshop 'donatiewerving' en ik naar de workshop 'voeding'. Dan konden we elkaar later bijkletsen over wat we hadden opgestoken. Eenmaal aangekomen bij de workshop 'voeding' begon het verhaal eerst met 'hoe mooi de opening van deze dag wel niet was geweest'. Allerlei mensen in de zaal knikten instemmend. Vooral de muziek was heel mooi geweest. Ehhh.. Hebben wij iets gemist? Was het daarom zo rustig? Hebben wij nou serieus de opening gemist? En ja hoor, mama had exact hetzelfde gehoord! We waren zo lekker in onze eigen bubbel dat we dat hadden gemist! Maar gelukkig hadden we beide veel geleerd tijdens de workshop, tenminste iets wat we wèl hadden meegekregen, haha!

Later pakten we nog de workshop 'training lopers' mee, waar vooral veel werd verteld over de dagen voor en na de werkelijke klim. Er komt een avond waarin 3 personen gaan praten over kanker. Een die is genezen, een die midden in de strijd zit, en een die is uitbehandeld. We keken elkaar aan: ja, daar gaan we sowieso heen. Dan de dag zelf, 6 juni. "Wanneer gaan we de berg bewandelen? Mag je dat zelf bepalen?" vroeg ik mij af. Het antwoord was ja, en hij gaf meteen wat mooie momenten aan: "Tijdens de allereerste loop, om 4:30 uur s'ochtends, branden er kaarsjes langs de weg." Mama en ik deelden weer een blik: hoe bijzonder is dat? ja, dat willen we allebei. "Ook het einde van de dag is een mooi moment, dan verzamelt iedereen zich bij de laatste bocht. Wandelaars, hardlopers en fietsers. En dan gaan we samen de finish over om het af te sluiten." Prachtig. Ook dit willen we zeker niet missen.

Na de workshops dronken we nog een kopje thee en zag ik dat onze blik was veranderd. We hadden het besef gekregen dat we dit ècht gaan doen en vooral waarvoor. En dat moest natuurlijk even worden vastgelegd bij de mooie route-kaart. High five, mam! Wij gaan ervoor! Op naar de top!

Harmonische verbinding

Hoe deze avond tot stand is gekomen, vind ik nog steeds heel bijzonder. Laat ik bij het begin beginnen. 

In november vertelde mama aan haar vriendin dat zij de Alpe D'Huez ging beklimmen. Ik luisterde mee en antwoordde meteen met: "dan ga ik mee!" Want hoe bijzonder is het om dit met mijn moeder te kunnen doen? Later hoorde ik dat mijn broer ook mee klimt, zowel lopend als fietsend en papa meegaat voor support! Het wordt echt een Dijk-van-een-familie-weekend!
Mam traint momenteel harder dan ik en ik kan niet onder woorden brengen hoe trots ik nu al op haar ben.

Als muzikant heb ik verscheidene koren gedirigeerd in de afgelopen jaren, waaronder ook popkoor Del Core uit Delden. Ondanks dat zij een superleuke nieuwe dirigente hebben, Trienke Dijkstra, mis(te) ik alle zangers en wilde ik hen weer eens zien en vooral horen. Dus stelde ik aan Trienke voor een reunie te plannen, waarop zij initieerde het grootser aan te pakken en een duo-benefietconcert te organiseren met vocal group Kaleidoscope voor de Alpe D'Huzes. De leden van Kaleidoscope, waar ik zelf ook in zing, reageerden meteen enthousiast!

Laat dit optreden nou in Delden plaatsvinden, waar mama is geboren en getogen. Sterker nog: bakkerij Hemmelder, welke werd gerund door haar ouders, is bij menig Deldenaar nog steeds bekend. Opa en oma zijn helaas allebei overleden aan kanker, en ergens is het hierdoor nog logischer om het hier te laten plaatsvinden. Dit alles maakt deze avond zo speciaal voor mij en hopelijk voor velen, omdat de verbinding zo groot is. En ik weet zeker dat dat te horen zal zijn.

Wees van harte welkom op vrijdagavond 17 mei om 20:30 uur in het Parochiehuis te Delden. Kaartjes zijn €10,- en te reserveren via resalpedu6@gmail.com en ook te koop op de avond zelf aan de deur.

Thank you to my Sponsors

20

Henk Kuijpers

Succes, het is geweldig dat jullie dit doen. Heel zwaar maar jullie doen het voor een goed doel. Geniet er ook van

15

Greet Kuilder- Mienstra

Heel veel succes gewenst , groetjes Greet.

15

Albertien Schotgerrits

Heel veel succes met het lopen ! Het lijkt me een heel bijzondere ervaring , zo met je broer en je moeder !

10

Annemarie Klanderman

Toitoitoi!!!

375

Nyanda van Dijk

Opbrengsten van het duo-benefietconcert!!

26

Els Droogers

Hoi Nyanda Zet hem op! Samen tegen die berg op!

20

Benno & Karlijn

Lieve Nyanda, Rita & Leon, Onwijs veel succes met het beklimmen van de Alpe d’HuZes! Jullie kunnen het!! Liefs, Benno, Karlijn, Naud & Jip

10

Wilbert van Dam

Succes!

20

Anne Gerlin Struijk

Super tof dat je dit gaat doen Nyan! Succes!!

10

Grietje Jonkman

Nyanda zet hem op je kan het! Top dat jullie dit samen gaan doen!

10

Dianne Huberts

Succes!!

20

Marieke Wilens

Lieve Nyanda, super dat je dit doet! En wat mooi dat we onze zang hier ook voor kunnen inzetten. Veel succes! ?

25

Christine Snelder

Goede actie. Veel succes!

50

Anonymous

10

Irene Vreeman-Rikmanspoel

Heel veel succes???

15

Jasmijn Bech van Harmelen

Succes meis. Knuffel Jasmijn

56

Evelien Otto

Lieve Nyanda, ik liep de Mont Ventoux voor Rachèl. Jij mag nu de Alp op. Heel veel trainplezier en een prachtige tocht gewenst. Liefs Evelien (en Jan)

21

Rianne

Heel erg stoer! Ik wens jullie onwijs veel succes. Groetjes, Rianne

15

Anita Koster

Hoi Nyanda, heel veel doorzettingsvermogen en succes! Liefs en groetjes van Anita Koster

10

Vera Oude Geerdink

Wat goed dat je dit doet Nyanda! Je bent een topper!??Succes!

50

Bianca Van ‘t Hof

Prachtig dat je dit doet. Heel veel succes!

10

Simone

Super, Nyanda! Heel veel succes. Groetjes Simone

30

Vivian Craanen

Wat een toppers zijn jullie! Deze donatie is voor jullie drieën. Succes!

10

Trees Wevers

Super van jou, je broer en je moeder ? Heel veel succes jullie alledrie!!!???

16

Ingrid Bredewout

Goed gedaan kanjer!

15

Naline Roodbeen

Wat een waanzinnig knappe uitdaging die je aangaat, en dan ook nog met je mams. Ik juich jullie toe! Had dat trouwens dolgraag met een nulletje meer achter de donatie gedaan, maar voor deze toekomstige student is dat even geen optie meer :-) Zet 'm op lieve Nyan!

21

Ernst en Sandra

Succes topper! ??

21

Daphne

Lieve nyan, wat super dat je dit doet!! Heel veel succes en ik steun je van harte! Liefs Daph

10

Anonymous

26

Sharon Pol

Lieverd! Heel veel succes! You can do iT girl??

15

Anita Oostendorp

Super, Nyanda! Zet 'm op?

15

pepita Noortman

10

Judith Konings

Succes Nyanda! Top dat je dit doet! Vocale groeten, Judith Konings

10

Sjoerd

Tof Nyan, veel succes!!

10

M.E. Lems-Beunder

Natuurlijk steunen wij jullie, sterkte en succes met de training!

66

Sven H.

Top initiatief! Veel succes.

15

Anonymous

Met elkaar komen we een heel eind! Succes!

20

Anonymous

Succes!

26

Ference & Jenita

Heel veel succes topper(s)! Liefs van ons

Show more