Peter Sol

Heeft deelgenomen in vorige edities

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker. Ik heb al teveel familie en vrienden verloren of lijden aan deze rotziekte, jij?

Wil jij mij steunen om te zorgen dat kanker gestopt wordt?

www.21bochtenafzien.nl

My Updates

training gestart!

Zaterdag 29-9 gestart met training. Zuiderzee klassieker van 130 km gefietst met Theo Aalbers. De winter doorkomen met duurtraining/vetverbranding. (heb ik genoeg haha) Voor 6 beklimmingen heb ik goede conditie en minder gewicht nodig, dus.....

Wie zin heeft in tochtjes fietsen of goede adviezen geven, kom maar op. Heb jij de Alpe d'Huzes al gereden? Kom maar met goede adviezen

Nog minder dan twee maanden!

Minder dan 2 maanden nog. Twijfels slaan toe: We zijn nog niet klaar met sponsorbedragen, ga ik 6 x klimmen halen, hoe gaat het met de rest van ons team? Allemaal twijfeltjes die langskomen. De trainingen gaan denk ik goed. Vanaf november 3x per week gespind. Afgelopen zaterdag 151 km gereden met Stephan. De volgende dag 30 km uitgereden. Beide dagen geen last gehad van pijntjes of zo. Klimmen op de Posbank de week er voor ging ook makkelijk. Toch twijfel ik nu af en toe. Zou dat normaal zijn? Het zorgt ieder geval voor focus. Ga nog langere ritten rijden en klimmen in Limburg. Op het vlakke 200 km (of meer) tochten rijden. Alles voor succes. Ik hoop zo dat het lukt. Mijn gezin stelt mij ook in staat om dit te doen, vergeet je wel eens.

Ik hoop nog op meer sponsorgeld. Hoewel ik over het minimale bedrag heen ben zijn we als team nog niet zo ver. We organiseren 19 mei nog een uitzwaai BBQ in Hilversum met fiets en wandeltochten, hamburger event in Assen en Paasontbijten. Hoop ook nog op sponsorgeld uit vrienden en familiehoek.....Keep dreaming?   We hebben het zooo nodig.

Juf marjolein van de Binckhorst Laren is recent op school geweest. Ze is maanden lang hartstikke ziek geweest en moest zelfs stoppen met behandeling. Toen ik hoorde dat ze weer op school is geweest en de foto's met de kinderen zag wist ik direct weer waarom ik dit doe. Wij strijden om die klote kanker uit de wereld te helpen. Help me alsjeblieft mee!

Peter

Nog één maand

Nog één maand te gaan. De spanning neemt toe. Ook in het team ontstaan irritaties. Je gaat elkaar blijkbaar beoordelen op de prestaties en inzet. De een vindt dat de ander meer moet doen. Hoort er bij denk ik.We moeten nog een kleine €2500.

De benen voelen goed. Vandaag naar Papendal en terug gefietst. Er was daar de Alpe d ‘ Huzes dag. De laatste bijeenkomst voor Frankrijk. We hebben onder andere de teamkleding opgehaald. De rit heen was nat en koud. Met vijf teamleden fietsend er naar toe. Met Stephan weer terug gefietst. Ook nat en koud. Behoorlijk doorgefietst tegen de wind in. Een aantal leden konden deze dag niet. Grietje was jarig. Je mist ze dan toch. 

De fiets en wandeltocht met BBQ van 19 mei gaat jammer genoeg niet door. Te weinig inschrijvingen. Veel verloren arbeid. Had veel sponsors voor vlees, vis, kip en dranken.

 De onzekerheid of ik 6x de Alpe bedwing bestaat nog steeds. Dat helpt misschien toch de focus op de trainingen te houden. Nog steeds kortere trainingen door de week en lange ritten in het weekend. Ik hoor ook bij anderen dat ze niet weten hoe ze het gaan halen.

Vrijdag 31 mei rij ik met Mario al vast naar Allemont. We overnachten daar in hotel La Douce Montagne. Ik heb daar zin in! Zaterdagmorgen rijden we samen een bergrit. s ‘Middag zorgen we dat we boodschappen gedaan hebben voordat de overige teamleden in ons huis voor die week arriveren. Mario regelt die week voor ons het ontbijt en avondeten. Hoe fijn!

Wordt vervolgd,

Peter

Nog twee weken

Nog twee weken......Bijna genoeg getraind smile Focus. De komende week nog volop aan de bak en dan rust. Rust voor de mooie week in de alpen. De bergen waar ik me zo thuis voel. Skien, wandelen en fietsen, maakt niet uit. Sponsors hebben we nog nodig. Het team moet nog €1500. Voor mij belangrijk dat ieder geval ons doel behaald wordt. Voor minder ga ik niet. Als je ons nog wil helpen? Heeeeeeel graag.

Vandaag de Caad10, mijn trouwe racer naar Rijwielpaleis gebracht voor onderhoud. Maar goed ook! Ik rij met een bijna versleten trapaslager, verkeerde derailleurwieltjes en een band in de verkeerde looprichting. Altijd fijn als je voor zo een grote prestatie je materiaal tiptop in orde hebt. Blij met de specialist! Straks nog sneller met minder moeite?

Jammer dat we de BBQ van 19 mei moesten afzeggen. Ik had wel zin in een 'uitzwaai-evenement'. In plaats daarvan ga ik waarschijnlijk nog fietsen in Limburg. Met Stephan 150 km van de Amstel Gold Race met veel hoogtemeters lijkt mij een mooie rit.

Over een week meer, tot die tijd, help ons. 'Opgeven is geen optie'

Missie volbracht

Ik wil graag alle sponseren bedanken die geholpen hebben om het fantastische eindbedrag van €25.546 te halen. De organisatie van AdH6 heeft gisteren bekend gemaakt dat het totale bedrag op €11.8 miljoen staat. Fantastich! De KWF kan hele mooie dingen hier mee doen.

The day After AdH6
Gisteren met ruim 4500 mensen gestart vanaf 4.30 uur met om de Alpe d'Huzes te beklimmen. Wij waren met team in sector 5 beland en konden om 5.15 uur pas weg. (45 min wachten in de ochtendkou)
Mijn doel om 6 x te klimmen en dalen. En hup daar ga je dan.
Lichte zenuwen. Na 500 meter rollen komt je direct op het stuk van 10% van 4 km lang. Daarna gaat het ietsje makkelijker met 8.5%.
In elke bocht staan mensen je toe te juichen. De zenuwen maken plaats voor iets moois; Dit gaat wel lukken.
Dan opeens heb je dit drie keer gedaan en gaat het mentale aspect zwaarder meetellen. Waarom doe ik dit eigenlijk?
De vierde keer wordt het behoorlijk zwaarder, dat is duidelijk.
Je zit dan al 7 uur op je fiets. Ook dan helpen al die mensen die vrijwillig op de berg helpen of familie supporten. Je naam op je stuurbord wordt gescandeerd: Goed bezig Peter, nog een klein stukje!
Dan de vijfde beklimming. Loodzwaar. Je moet nog twee keer.
Ga ik dit halen? Je benen voelen aan als houtblokken. De zon brand op je en je ruikt het asfalt. Ik denk aan waar ik het voor doe en vind dat ik niets te klagen heb. Let op je cadans en constante snelheid. Die is lager dan de eerste drie keer, maar dat geeft niks. Mijn motto is dan ' Keep Climbing'.
(quote van Inne Borel Rinkes) Dan sta ik ineens weer beneden. Bij onze steun en toeverlaat Jan en Mario. Ik grabbel een handje gels en reepjes bij elkaar. Drink een cola en nuttig zakje chips.
Op naar beklimming 6! Deze wordt mentaal makkelijk. Mijn snelheid komt niet meer boven de 7,5 km uit. Maar dat geeft niks. Ik ga het halen, FUCK ik ga het halen. Boven wachten juichende mensen. Met langzame tred komt ik daar steeds een beetje dichterbij. Nog even 10% berg vreten voor het dorp. Bij het binnenrijden van het bergdorp vlakt het af. Een man met inmiddels schorre stem roept dat ik een topper ben.
Nog 1,5 km en ik rij de finish strook op. Ik heb het gehaald.
Te beduusd om mijn armen omhoog te doen en als een volleerd prof rol ik de finish over. We feliciteren elkaar met de prestaties. Ik wil douchen en slapen. Missie volbracht.

Thank you to my Sponsors

21

Marjolein Sol

Kleine warming up! Goed van je. Liefs.

200

Dursun D Baskaya

Knap hoor peter

21

Willemijn Beekman

26

Katharina Korstanje

Succes Peter! Mooi doel om voor te fietsen.

10

Annabel Sol

Succes pap!

13

Martijn

Peter! Top dat je je ook voor dit doel inzet! Kleine donatie om je bedrag weer wat ronder te maken ;-) Veel succes op die berg en geniet er ook van!!

26

Karin de Bruijn

Heel veel succes bikkel!!!!!! Paul en Karin

160

Tergooi Facilitair

Heel veel succes Peter namens je collega's Facilitair.

210

Plastic Bertrand

Keep climbing

15

Pris

100

Benjamin, Julia en Hidde Kenter

Zet ‘m op papa ♥️?‍♂️??

26

Hildy Treffers

Zet hem op collega!

40

Erwin Wolters

Top actie. Heel veel succes?

2.542

De Binckhorst St Jan

Succes van de Binckorst. Zet 'm op!

56

o.m. sol- kerssen

het zal wel afzien worden, maar ik wens je ook veel plezier op de Alpe d'Huez. succes!

26

Mark Schreurs

succes Peet

18

Mario

Succes Peter!! Mooie uitdaging?

12

Paul Legemaat

20

Baas

Voor een goed doel en voor jou. Succes Peter!

56

Kim Panday

Zet hem op Peter!

26

Rosalie Van Stormbroek

Heel veel succes Peter!!

10

Petra Bouman Flach

Veel succes !

50

Jacqueline Waterreus

Voor elke week dat ik chemo heb gehad 10 euro! Go go go peet! Blij dat je dit doet?❤️

10

Theo Aalbers

Suc6 en we gaan daarna een uitfiets rondje doen

21

Ethel Rikken

Go go go Peet ????

26

Bart Vercauteren

Zet hem op Peter je bent een kanjer en 6 keer gaat jou Leuken.

25

Rob Baas

ga ervoor

Show more