Bjorn van der Wal

Heeft deelgenomen in vorige edities

My Activity Tracking

2,942
kms

My target 2kms

Update 01: Het startpunt.

22 januari 2019

 

Voor mij vormt het meefietsen met Alpe d'HuZes 2019 de afsluiting van een op z'n zachtst gezegd turbulente periode. Als ik op 6 juni 2019 samen met mijn team (https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/NVDM-Accountants) de top van de berg heb bereikt, kan ik tegen mezelf zeggen dat mijn revalidatie van lymfeklierkanker is afgerond.

Naast de afsluiting van mijn revalidatie, hoop ik met deze actie mijn steentje bij te kunnen dragen aan het onderzoek naar kanker. In het bijzonder hoop ik dat men in de toekomst de ziekte eerder kan signaleren, zodat de kans op genezing groter wordt.

Onderstaand kunnen jullie mijn verhaal over mijn ziekte lezen. Het is niet leuk om te lezen, maar gelukkig heeft het een goed einde en kan ik 6 juni die berg op. Ik hoop dat jullie mij emotioneel en/of financieel (of op wat voor manier dan ook) willen ondersteunen. Hoe dan ook ben ik jullie sowieso enorm dankbaar!


Mijn verhaal.
Nadat ik een aantal weken bij vlagen hoge koorts had, kreeg ik in oktober 2017 te horen dat ik er sterk rekening mee moest houden dat ik kanker had. Het is een cliché maar dan stort je wereld in elkaar. Net terug van een fantastische vakantie in de USA, net een huis gekocht met m'n vriendin en dan dat bericht...

Wat volgde was een periode waarin diverse onderzoeken het vermoeden van kanker ontkrachtten. Echter, de hoge koorts bleef wekelijks terugkeren. Uiteindelijk werd in april 2018, zo'n 6 maanden later, de definitieve diagnose gesteld: ziekte van Hodgkin (lymfeklierkanker). Toen ik in april 2018 de eerste chemokuur kreeg toegediend, had de ziekte zich inmiddels zo snel ontwikkeld dat ik niet eens meer 100 meter kon lopen. Die eerste kuur was een risico, maar het kon niet wachten. Ik belandde op de IC, lag een paar weken in het ziekenhuis, viel 12 kg af en moest met een rollator weer 'leren' lopen. Mijn lichaam had een enorme klap gehad, maar de ziekte gelukkig ook. Na de eerste van 12 kuren heb ik geen koorts meer gehad. Mijn vermoeden dat de behandeling aansloeg, werd bevestigd na een tussentijdse scan. Dat was 1 van de spannendste momenten van mijn leven.

Na de tussentijdse scan had ik wel nog 6 kuren te gaan. Met behulp van fysiotherapie kon ik tussen de kuren door wel steeds weer aan mijn fysieke gesteldheid werken. Al werd dat wel minder naarmate de kuren vorderde. Of ik zonder mijn vriendin, familie en vrienden mentaal zo sterk had kunnen blijven? Ik denk het niet. Ik ben ze eeuwig dankbaar.

Op 9 oktober 2018 liep ik, ondanks een ellendig gevoel van de chemo, voldaan het ziekenhuis uit. Het was de laatste kuur geweest. Ik hoefde niet meer naar die ziekenhuis-afdeling vol ellende. Toch bleef er onzekerheid bestaan tot de uitslag van de afsluitende scan. 13 december 2018 kon ik eindelijk de verlossende woorden zeggen:

Ik ben schoon!

Tijd om weer op de racefiets te stappen cool...

My Updates

Update 02: De eerste bochten zijn het zwaarst

27 april 2019

 

En zo zijn er al 3 maanden voorbij sinds mijn eerste bericht. In 3 maanden is veel gebeurd. In de periode december t/m februari heb ik in totaal bijna 30x op mijn Tacx kunnen fietsen (lekker warm binnen, met een scherm). De eerste keren hield ik het nog geen 30 minuten vol; vandaar de titel van deze post... Na de 29e training had ik dit opgebouwd tot ruim een uur en kon ik redelijk vlug de Alpe d'Huez beklimmen.

Vanaf maart was het tijd om weer naar buiten te gaan met de racefiets. Rondje per rondje heb ik het aantal kilometers en de gemiddelde snelheid uitgebouwd. De eerste klauterpartij in Limburg (ruim 1.000 hoogtemeters in 87 km) is inmiddels ook alweer achter de rug. We gaan niet zo snel als Mathieu vd Poel, maar dat hoeft gelukkig ook niet!

 

Niet alleen op 2 wielen is het de afgelopen periode vooruit gegaan; ook het dagelijks leven heb ik inmiddels zo goed als helemaal weer opgepakt. Ik werk weer reguliere uren en heb nog genoeg puf om daarnaast leuke dingen te doen. In maart zijn Danielle en ik nog lekker een paar dagen in Sevilla geweest.

 

Mei 2019 staat in het teken van trainen en sponsorwerving. Met het team, inclusief zus Judith, hebben we al ruim € 12.500 opgehaald.

 

#trots

Thank you to my Sponsors

56

Anonymous

Hi Bjorn, veel Succes met de beklimmingen! Groet Ruud van den Dool

56

Anonymous

50

Judith Blankenstijn

Ben zooo trots op jou......je heb al zoveel overwonnen .....knallen met elkaar de berg op? Dikke kus van je zus

21

Dennis en José

Veel succes topper

25

Jeroen klein

Respect voor jouw Bjorn! Veel succes met het beklimmen van de berg!

258

Björn

Dank aan alle deelnemers van de Pool van Strijdlust Giro 2019!

75

Annelies en Peter Harmans

Veel succes

10

Ellen & Ivo

We gaan ervoor! Succes met trainen! X Ellen en Ivo

25

Doof

Trots op jou en het hele team

50

Alie Romijnsen

Goed bezig kanjer!

25

Hanneke Willems

Sucses

21

Kelly, Rob, Mara en Evy

Super tof dat je dit gaat doen! Succes met trainen. Xx

289

Anonymous

Opbrengst voetbalspel Teammaster!

15

Hans en Ingrid Mulders

Zet hem op!

15

Karin & Marijn

Kanjer! #stappenmaken

206

Erik en Annika

Zet em op eindbaas! ?? Respect!

25

Oma Van Arkel

Succes

10

REMCO MARISSEN

Diep respect voor jouw!!!

25

Jos Bax

Top respect voor jouw geweldige prestatie.Veel succes,

50

b van der wal

106

Anonymous

Gedoneerd prijzengeld Pool van de Strijdlust 2019 (Giro editie)

25

B van der Wal

2x barbecue ?

75

Annie en Ben van der Wal

Respect!! Meer woorden niet nodig!!

26

Marijn Karin Niek Sas

10

Suzan Harmans

Zet hem op!!!!

Show more