Diederik Kalb

Heeft deelgenomen in vorige edities

My Activity Tracking

3,572
kms

My target 3000kms

Op 6 juni 2019 ga ik fietsen tegen kanker!

Tot voor kort had ik niet gedacht dat ik mij actief zou inzetten voor een goed doel. Ook al ben ik al vele jaren vrijwilliger bij de tennisvereniging. En doneer ik regelmatig als er iemand aan de deur komt met een collectebus. Jezelf actief inzetten, dat is toch andere koek. En op een racefiets, dat is zelfs helemaal nieuw voor mij!

Toen mijn zwager Jeroen afgelopen juni voorstelde mee te doen aan de Alpe d'HuZes sprak het idee om samen iets te doen voor een goed doel mij meteen aan. Maar ja, dat fietsen was voor mij nog wel een dingetje. Naast het feit dat ik nog nooit op een racefiets had gezeten, bezat ik er ook geen.

Inmiddels heb ik een (fiets)uitrusting en een indoor fietstrainer aangeschaft, ben ik medisch gekeurd en is mijn voorbereiding op de Alpe d'HuZes begonnen. Ik heb er zin in en heb er alle vertrouwen in dat ik in 2019 een aantal keer de Alpe d'Huez ga beklimmen.

Ga met mij de uitdaging aan en steun mij via de doneerknop!

Elke donatie -groot of klein- is zeer welkom en draagt bij aan het doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het wetenschappelijk onderzoek naar kanker.

Dank voor je steun!

Sportieve groeten,

Diederik

My Updates

Tacx stress

Voor een optimale voorbereiding op de Alpe d'HuZes moet je natuurlijk ook kunnen trainen bij slecht weer. Vandaar dat ik een (interactieve) fietstrainer heb gekocht van  het merk Tacx. Via allerlei apps kan ik dan (virtueel) fietsen in bijvoorbeeld België, Frankrijk, Andorra of Australië. En doordat de weerstand aangepast kan worden, lijkt het net alsof je bergop fietst. Nou ja, soort van.

Prachtig staaltje techniek natuurlijk, ... als het werkt!

Onlangs heb ik geprobeerd een update te installeren op de Tacx. Dat is niet helemaal goed gegaan waardoor de fietstrainer onbruikbaar is geworden. Als de software niet werkt, kan de weerstand namelijk niet worden aangepast.

Ondanks diverse pogingen de Tacx weer aan de praat te krijgen, is mij dat zelf niet gelukt. Dus maar een mail gestuurd naar de Tacx helpdesk en ja hoor, binnen 24 uur een mail met instructies ontvangen. En, belangrijker nog, de instructies hebben gewerkt. Pffff, opluchting!

Vanf nu kan ik, bij slecht weer, gelukkig weer warmere streken opzoeken om te fietsen!

 

Mijn eerste mijlpaal

Sinds de start van mijn fietsavontuur in september jl. heb ik meer dan 1.000 km gefietst! Voor de geoefende wielrenner is dit natuurlijk "no big deal", maar voor mij persoonlijk een mijlpaal!

In 2018 heb ik 30 (virtuele) ritten gefietst van gemiddeld 35 km. Mijn langste rit tot nu toe was ruim 75 km. Mijn doel is om in januari 2019 voor het eerst een rit van meer dan 100 km te fietsen.

Alle inspanningen zijn natuurlijk gericht op 6 juni 2019. Weet je trouwens dat 6 juni ooit D-day was? Voor mij wordt dit Diederik-dag: de dag dat ik zo vaak mogelijk de Alpe d'Huez ga beklimmen!

Serious business: 5-weeks trainingsschema

Om op 6 juni zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez op te kunnen fietsen, is training een absolute must. In de winter is binnen trainen vaak de beste optie vanwege het weer en de vroeg invallende duisternis. Desondanks heb ik in de kerstvakantie ca. 250 km buiten gefietst waaronder mijn eerste rit van meer dan 100 km die ik mij ten doel had gesteld!

Deze week ben ik begonnen met een 5-weeks trainingsschema op de Tacx fietstrainer. Hiermee leg ik een solide basis voor een goed fietsgestel. De training stimuleert namelijk de vetverbranding en dat - zo zegt men- komt ten goede aan mijn uithoudingsvermogen en mijn hersteltijd. Ik registreer al mijn fietsescapades via de fitness app Strava. Als je het leuk vindt, kun je mij daar volgen.

Vanaf nu deel ik regelmatig een blog of een andere post op social media in aanloop naar de Alpe d’HuZes!

Laat het voorjaar maar komen!

Het is heerlijk weer om buiten te fietsen. Toch heb ik de afgelopen weken veel binnen gefietst én ... mijn 5-weeks trainingsschema zit erop!

In totaal heb ik in ca. 17 uur ruim 500 km gereden op de Tacx fietstrainer. Mijn gemiddelde snelheid was net geen 31 km/u, mijn gemiddelde hartslag bedroeg 131 slagen per minuut en de gemiddelde kamertemperatuur op de zolderverdieping was 17 graden Celsius.

Grappig wat zo’n trainingsschema met je doet. Ik heb sowieso wat met cijfers, dus Strava en mijn fietscomputer zijn een nieuwe bron van inspiratie op dat vlak. Om nog een paar cijfers te noemen: ik reed in totaal ruim 800 km op de Tacx in bijna 29 uur!

De binnentrainingen ben ik doorgekomen met veel TV kijken. Vooral sport. Vele uren voetbal, tennis, golf, schaatsen en zelfs basketbal. Daarnaast heb ik veel series gekeken. Waaronder mijn all time favourite: Friends. Heerlijk!

Ook al vond ik het binnen fietsen prima (altijd droogen geen tegenwind!), ik ben blij dat ik weer naar buiten kan. De omgeving is ook een stuk afwisselender. Met zwager Jeroen ben ik inmiddels langs het Groninger Wad gefietst en zelf ben ik langs het Wolderwijd en het Nulder- en Nijkerkernauw gereden. Wat is Nederland toch mooi!

Het is bijna zover!

Negen maanden geleden begon ik mijn fietsavontuur ...... met de aanschaf van een racefiets. Sindsdien heb ik ca. 3.700 km gefietst en over een paar dagen is het zover. Dan weet ik of al die uren op de racefiets voldoende waren om de Alpe d’Huez te bedwingen. Hoe vaak? Zo vaak mogelijk!

Ik krijg regelmatig de vraag hoe vaak ik de berg op ga fietsen. Dat vind ik lastig. Simpelweg omdat ik het niet eerder heb gedaan. Gevoelsmatig ben ik met drie beklimmingen tevreden en met vier zou ik zeer  tevreden zijn. Maar goed, allerlei omstandigheden spelen een belangrijke rol. Het weer is daarbij uiteraard een belangrijke factor, maar ook hoe ik mij fysiek voel op de dag zelf. En dan is er natuurlijk ook nog de invloed van alle mensen die aanwezig zijn en “iets” met kanker hebben. Geen idee wat dat met me doet. Kortom, we gaan het zien!

Tot slot wil ik met jullie delen dat ik mijn financiële doelstelling voor de Alpe d’HuZes (ruimschoots) heb gehaald! Op dit moment staat de teller op € 3.228,60! Ik dank alle donateurs voor hun bijdrage. Echt super! Jullie financiële steun én alle morele steun hebben mij extra gemotieerd. Ik ga volgende week mijn stinkende (waarschijnlijk letterlijk) best doen voor een overwinning voor mezelf!

HET IS ME GELUKT!

HET IS ME GELUKT! Donderdag 6 juni 2019 heb ik de Alpe d’Huez vier keer bedwongen! Na negen maanden trainen was het een soepele bevalling. Het was geen eitje, maar ik kan wel concluderen dat ik goed voorbereid was. Ik ben enorm trots dat het me gelukt is. Wat een geweldige ervaring om dit avontuur samen met mijn zwagers te beleven. Thanks guys! Op naar de volgende uitdaging!

Wat mij verder bij zal blijven is:

  • Mijn eerste fietservaring in de bergen
  • Het enthousiasme van deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers
  • De geweldige organisatie van dit grote evenement
  • De gezellige week met mijn zwagers
  • Het gevoel toen ik na de 4e beklimming boven kwam en me realiseerde dat ik het écht had gedaan

Ik ben ook super blij dat ik mijn financiële doel van € 2.500 ruimschoots heb gehaald. In totaal heb ik namelijk € 3.672 aan donaties opgehaald. En als team hebben wij € 13.710 ingezameld. Dat geld gaat volledig naar kankeronderzoek. Een kleine stap om het doel ‘kanker de wereld uit’ te bereiken.

Tot slot wil ik iedereen bedanken die mij heeft gesteund. Ik vond het heel bijzonder om alle steunbetuigingen te lezen, te horen en te ondergaan. Het heeft er zeker aan bijgedragen dat ik vier keer naar boven ben gefietst!

Sportieve groet,

Diederik

Thank you to my Sponsors

21

Peter van der Geest Van der G

Hi Diederik, wat top dat je dit doet! Succes met de trainingen.

20

Donatiebox Reypenaer Proeflokaal

20

Angelique

Sneek veel succes!

10

Gerry Ferwerda

Succes op D-Day

25

ELW

Suczes

10

Annette Stigter

Heel veel succes!!

10

Anja van Dijk

Succes Diederik (en team)!!

36

Jaap Tilgenkamp

Veel succes en plezier met de voorbereiding. Geniet er van!

26

Annemarie Aldewereld

zetm op Diederik!!

10

George Scheers

Namens Marianne en mij,....heel veel succes.

56

Eric De Groot

50

Jeroen Bakker

Succes Man top dat je dit zo doet💪

25

guido

Goed dat je dit doet, man!

10

Tamar

Heey Diederik, super gaaf dat u zich in gaat zetten voor dit mooie doel! Ik hoop dat deze kleine bijdragen zorgt voor net weer wat meer motivatie voor een paar kilometer extra tijdens het fietsen. Succes!

21

Anouck Nijhuis

Respect! Zet 'm op ! :-)

42

Joop Kalb

Heel veel succes met z'n allen op die foitese! Het zal een tocht met veel ervaringen en emoties gaan zijn, denk ik. (42 = 2x 21. Een euro per bocht zowel op heen- als terugweg)

5

Barbara Kalb

Zet ‘m op, broer. Nu al trots op je 😘

26

Saskia Kalb - Verifin.eu

Dag Diederik, Mooi initiatief en wij Kalben moeten elkaar steunen. Succes!

10

Jiska Eijkelenburg

Zet m op topper!!💪🏼

25

Marcell en Janine

Stoere actie. Zet 'm op!!

368

Statiegeldbonnen actie Jumbo Den Blanken Nieuwland

50

Bep Kalbsucces

Succes met jullie vieren!

21

Anonymous

Respect voor jullie, succes.

20

Alies Zeck

100

Webo Promotion B.V.

Heel veel succes gewenst namens het WEBO-team

25

A. van Dijk

Zet em op! lekker doortrappen! mooi doel! succes

10

Anonymous

Veel succes Diederik. Je kan het

10

caroline de veld

Suc6!!

50

a scholtens

Veel succes.

60

Germain Pieters

206

Rob Tirion

Ha Diederik, een hele mooie uitdaging. Ik heb de Alpe zelf 1 keer op gefietst. Dat was al zwaar genoeg. Ik ben benieuwd hoe vaak jij het gaat redden. Veel succes! Rob

21

Marieke Geurtsen

Bewondering Diederik. Succes en vooral geniet. Marieke en Errol

21

Hans Peters

Veel succes en plezier!

30

Anonymous

Gewoon omdat ik het super vind dat jullie dit doen! Heel veel succes.

49

Annelotte Kalb

Heyy pap hier is mijn donatie, ben trots dat je dit gaat doen! 49 omdat dat je leeftijd is wanneer je die berg op gaat.

25

jacqueline meijers

Zet hm op goed initiatief

67

Donatiebox Tennisvereniging Nieuwland

21

Barbara Bosch

Heel veel succes. Knap dat je dit gaat ondernemen. En een goede voorbereiding toegewenst. Groeten uit Deventer.

10

Lars Koster

50

Daniella de Wit

Heel veel succes. Zet hem op!

56

Ward Kalb

Succes Diederik! Heel mooi dat je mee doet.

26

Serge & Miriam

Go go go! Zijn trots op je, buurman!

21

Inez Dingemanse

Goed initiatief!! Succes met alle voorbereidingen.

25

Blom Rijwielhandel Hoogland

90

Donatiebox Van Beest Bloemen Hoogland

66

Jeroen Kiers

Jaaa! Go for it, maar laat je niet gek maken!

21

Saskia Posthuma

Ik ben trots op je Diederik ! Zet hem op

21

Rietje van Maren

Sterkte!

50

Hilde ter Haar

We zien je al maanden hard oefenen, succes met de voorbereidingen en op naar de top!

21

Barbara

Succes en plezier voor het goede doel!

20

Jacqueline de Blok

21

Anonymous

Sterkte en op naar de top!!!!!

15

Rob Verhoeve

SucZes, ook met de voorbereidingen!

21

Thom Kalb

Succes

15

Fred Van Oostveen

5

marjan van den akker

Succes!

10

Agnes van Daal

Heel veel succes en plezier Diederik!!

106

Hans van Zutphen

25

Ronald

Mooi vooruitzicht! Wanneer gaan we samen rondje trainen?

10

Caroline & Manu

Zet ‘em op Diederik!

21

Dennis Wageveld - DB

Top dat je dit doet! We spreken elkaar op de berg.

50

Fred

Diederik, Heel veel suc6

738

Verkoop vakantie-uren

21

Hans Kalb

Diederik, Succes bij je voorbereiding en sterkte bij de beklimmingen!

20

Cris Berenschot

Zet hem op, Diederik!

15

Jan-Otto Nieuwenkamp

Veel succes Diederik !

50

Marcel van Essen

Aan je voorbereiding zal het niet liggen. Fiets graag nog een keer met je de aanloop er naar toe. Zet hem op!!!

20

Maud Keltjens

Veel succes! Geweldig dat je deze uitdaging aangaat . Een klein steuntje in de rug namens ons vijven.

25

Anonymous

15

Vincent Leeuwen

35

Minke Kalb

Hey papa, ik vind het fantastich dat je hieraan meedoet en daarom dus mijn bijdrage! Heel veel succes alvast (en de anderen ook natuurlijk) xxx

21

Melissa Albers

Geweldig Diederik, zet m op!!

100

Parelgras

Succes

19

Ellen Mulder

Super goed dat je dit doet!! Heel veel succes en groetjes :)

10

Gea Van Nimwegen

Heel veel succes met deze uitdaging voor het goede doel!

10

Daisy van den Hooff

Top initiatief topper!

26

Femke

Mooi doel... Succes op die berg straks!!

7

Joost

Succes!!

15

Sami Chaudhry

Heel veel success!

10

Willemien en Ronald Van den Berg

Wat stoer dat je dit echt gaat doen. Heel veel suc6 met de voorbereidingen!

26

Anonymous

Lekker fietsen Diederik! 💪

21

Kees Brom

Heel veel succes Diederik!! Het is absoluut voor een goed doel!! 👍👍💪💪🍀🍀🍀🍀

25

Susan Janssen

Één van jouw mooie doelen voor 2019! Heel veel succes en plezier met de voorbereidingen en zet hem op straks in juni!

10

Sophie Vogelaar

Super dat je dit gaat doen. Zet 'm op!

20

Annette Botman

Hoi Diederik, Super dat je dit gaat doen met je zwager! Bijna ieder jaar steunen we iemand die de berg op gaat voor dit mooie doel. Heel veel succes nog met het trainen en verdere voorbereidingen en zet 'm op in juni! Groetjes van Annette, Henk, Astrid, Juke & Jort

25

Aldert Fens

Go for it! Heel gave berg om op te fietsen💪

Show more