Jan Kouwenhoven

Heeft deelgenomen in 1 vorige edities

My Activity Tracking

880
kms

My target 0kms

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Ik heb me altijd voorgenomen zodra ik meer vrije tijd zou hebben, een deel van die tijd zou willen besteden aan vrijwilligerswerk. Ruim 1,5 jaar geleden deed die mogelijkheid zich voor toen Alpe d’HuZes op zoek was naar een vrijwilliger in de rol van bestuursvoorzitter; het grootste goede doelen event van Nederland. De afgelopen 13 jaar heeft Alpe d’HuZes ruim 161 miljoen euro opgehaald voor wetenschappelijk kankeronderzoek.

Aangezien ik mijn hele leven al op een racefiets zit, graag in grote organisaties werk, maar vooral omdat Rianne mijn vrouw al 25 jaar leeft met kanker, heb ik geen moment getwijfeld om in te stappen. Na een sollicitatieprocedure via Ebbinge, ben ik 1 februari 2018 benoemd als voorzitter. Geen moment spijt van deze stap en ik ervaar het als een voorrecht om samen met onze 1000 vrijwilligers een bijdrage te mogen leveren aan deze unieke organisatie. Niemand binnen de Alpe-organisatie (ook ik als bestuurslid) krijgt enige vergoeding voor zijn of haar werkzaamheden. We hebben geen pand, geen leaseauto’s, geen personeel. Dit doen we zodat 100% van de donaties van onze deelnemers en sponsoren volledig naar ons doel gaat: het bevorderen van (wetenschappelijk) onderzoek naar kanker in alle mogelijke vormen, zodat in de toekomst niemand meer doodgaat aan kanker. De onderzoeksdoelen stellen we vast in partnership met KWF.

Maar we zijn dus voor de organisatie wel afhankelijk van sponsoren, daarover gaat mijn vraag. Dit jaar is ons evenement op 6 juni en ik heb me ingeschreven om twee keer de Alpe d’Huez te beklimmen; de openingsrit en de slotrit (saamhorigheidsklim). Naar verwachting staan er dit jaar 5000 deelnemers aan de start (fietsers en lopers) en iedere deelnemer neemt gemiddeld drie familieleden of vrienden mee. Kortom, het belooft dus weer een heel mooi evenement te worden. Gemiddeld wordt iedere deelnemer voor ca € 2.500.- gesponsord. Als voorzitter mag ik natuurlijk niet achterblijven, dus is de vraag: wil je mij sponsoren? Dat zou echt geweldig zijn en zo komen we weer een stap dichterbij ons doel: Niemand dood aan kanker. Dat wil jij toch ook? Doe mee!

My Updates

eerste blog

Vandaag begonnen met het werven van mijn eerste sponsoren. Ben natuurlijk zeer benieuwd naar het resultaat. Doe mee aan de Zus en Zes. De Zus omdat het mijn eerste wielerervaring was met onze organisatie en natuurlijk vanwege de bevlogenheid van Stini Ames, onze teamleidster van de Zus.

Bij de Zes wil ik de openingsrit meedoen en de slotklim (saamhorigheidsrit). Dan heb ik tussendoor voldoende tijd voor alle verplichtingen in mijn rol als voorzitter. En.......direct na afloop maken we het definitieve bedrag bekend en is de cheque overhandiging aan KWF. Nu eerst op weg naar de 5000 deelnemers.

eerste training met Bas

vandaag eerste trainingsrit gemaakt met Bas, mijn schoonzoon. Fietsen met Bas is altijd veel afzien maar kofiie en taartje na afloop maakt veel goed. En dat allemaal met als doel op 6 juni soepel naar boven te rijden zodat ik meer kan genieten van alle indrukken onderweg. En .....alle begin is lastig.

mijn column voor de nieuwsbrief

Op weg naar de 5000 deelnemers

Elke week maken we binnen onze organisatie de stand op van het aantal deelnemers en vandaag 10 februari staat de teller op bijna 4200 deelnemers; fietsers en lopers. Wat een geweldig nieuws en hoe mooi zou het zijn als we de 5000 dit jaar gaan halen. Met jouw hulp gaan die laatste 800 deelnemers er zeker komen. Ken je nog iemand die twijfelt om deel te nemen aan onze “ life changing experience “ haal hem of haar dan over de streep. Het belooft weer een indrukwekkend event te worden van 2–7 juni op de Alpe d’ Huez. Dat kan en mag je niet missen.

Een andere teller die ik wil noemen is het bedrag dat onze deelnemers bijeen hebben gebracht. Die staat nu al op bijna € 3.7 miljoen. Een waanzinnig mooie score. Daarmee lopen we voor op 2018 en het zou toch wel heel geweldig zijn wanneer we deze lijn vasthouden. Dankzij jullie en alle mooie acties in heel het land. Soms ook heel aandoenlijk, zoals de actie van Liduina Verbeek uit Nieuwegein die met lego de Alpe d’Huez nabouwt. Onder haar motto “ ik draag mijn steentje bij tegen kanker “ verkoopt ze haar legostenen en komt de opbrengst ten goede aan Alpe d’HuZes.

Met ons koersteam (team van Maaike Rietbergen, onze Chef de Mission) en team Frankrijk (team waarin al onze tolken samenwerken) heb ik begin december een eerste bezoek gebracht aan Alpe d’Huez. Hartverwarmend hoe we daar door alle Franse autoriteiten werden ontvangen en hoe iedereen zijn best doet van de volgende koersweek weer een groot succes te maken. Werkelijk tientallen operationele zaken werden besproken en afgestemd. Van het gebruik van de liften, het busvervoer, inrichten van start- en finishlocaties, de toiletvoorzieningen, de Frans-Nederlande BBQ avond en nog heel veel meer. En alles tot in de puntjes voorbereid door onze teamleden. Het enige waar we last van hadden waren de protesten van de “gele hesjes” en dus moesten we hals over kop een dag eerder dan gepland vertrekken. Maar alles was besproken en in april gaan we nog een keer terug. We laten niets aan het toeval over om een mooie, en vooral veilige, koersweek te organiseren.

Om vooral niets te missen van de aanloop naar de koersweek zijn jullie weer van harte welkom op de 2eAlpe d’HuZesdag op 9 maart bij Hart van Holland in Nijkerk. Zet deze dag alvast in je agenda zodat je de sfeer kan proeven van onze “ life changing experience”. Ook kun je aan workshops deelnemen over voeding, fiets- en looptraining en tips voor donateurswerving. Een goede voorbereiding is absoluut noodzakelijk en vanzelfsprekend het halve werk!

We zien elkaar in Nijkerk en ik kijk er naar uit iedereen daar weer te ontmoeten. Veel succes met jullie donateursacties.

Jan Kouwenhoven

vrijwilliger in de rol van voorzitter Alpe d'HuZes

foto: Ons finishplein bij het Palais des Sport maar door de sneeuw bijna onherkenbaar.

 

4 maart 2019

 

Gisteren mijn eerste rondje van 100 km gereden in de Dordogne. In totaal 1100 hoogtemeters dus daar kon ik wel me thuis komen. Op zondag train ik altijd met Bas van Duivenboden, mijn schoonzoon, maar dit keer was hij verhinderd. Dat rijdt wel zo relaxed moet ik zeggen. Je kent dat wel van wielrenners; altijd als eerste boven willlen zijn op de klim. Goed voor je conditie maar een rit met de handjes op het stuur is ook weleens lekker. Mijn doel is 3500 km voordat we naar Alpe d'Huez gaan. Moet dus nog wel even doortrappen!! Een ander doel is dat ik voor elke kilometer een euro wil inzamelen. Dat loopt nog niet zo heel soepel. Dus mijn netwerk maar flink activeren om op mijn actiepagina te storten. 

Rianne is inmiddels begonnen met het verzamelen en schoonmaken van al haar brocante spullen. Vanaf volgende week zondag gaat ze hier de regio Dorgdogne en Lot et Garonne de brocante markten af om haar spullen te verkopen. Met de opbrengst steunt ze mijn actiepagina. Heb dus sowieso een hele trouwe sponsor. Nu de rest nog smile.

de brocante markt in Frankrijk

Rianne staat vandaag op een brocante markt op Monflancuin. De opbrensgt is voor mijn actiepagina. Nu maar duimen voor een topomzet!!

weer getraind met Bas

Zo langzamerhand komt de 1000 km in zicht. Gisteren weer getraind met Bas. 

Thank you to my Sponsors

106

Gerrit Spijksma

26

Anonymous

Veel succes Jan! Hartelijke groet, René de Zeeuw

21

Jan Kouwenhoven

56

Lydia Vollering

92

Rianne

opbrengst brocante markt Rianne

26

Alexandra Van Huffelen

Zet m op!

35

Anonymous

Beste Jan, Natuurlijk sponsor ik dit goede doel. Ik wens je heel veel succes met de beklimmingen en voor Rianne (en jou) hoop ik dat alles goed komt! Hartelijk groet, Mirjam

Show more