Doeke Brouwers

Heeft deelgenomen in vorige edities

My Activity Tracking

462
kms

My target 3kms

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Waarom krijgen zo veel mensen kanker en waarom gaan er zo veel mensen aan dood? Kunnen we hier dan niks aan doen? Zeker wel!

Ik werd getriggerd door een presentatie van een universitair onderzoeker bij de UVA. Hij vertelde dat kanker al zo lang zo veel levens kapot maakt, maar dat we de laatste jaren enorme stappen maken. De afgelopen 30 jaar is de slagingskans van de behandeling voor kanker (gemiddelde van alle vormen) bijvoorbeeld vergroot van 45% naar 65%. Dat is natuurlijk enorm, maar nog steeds te weinig. De onderzoeker vertelde waar hij nu allemaal aan werkt en hoe hij dat gefinancierd krijgt. Als grote financierder noemde hij de stichting Alpe d'Huzes die jaarlijks miljoenen ophaalt en de dure onderzoeken mede mogelijk maakt.

Iedereen heeft op de een of andere manier wel te maken met kanker. Je hebt of krijgt het zelf, een familielid heeft het of misschien een goede vriend. Zo ik ook: mijn inmiddels overleden opa had kanker; mijn oom is momenteel herstellende van kanker; een directe collega ligt momenteel in het ziekenhuis te vechten tegen kanker, en ga zo maar door. Het zou me niets verbazen als jij of ik er zelf ook ooit mee te maken krijgen..

Om mijn steentje bij te dragen doe ik mee aan Alpe d'Huzes en probeer zo veel mogelijk geld op te halen voor het broodnodige onderzoek. Sinds begin januari fiets ik 2 a 3 keer per week om mijn conditie op peil te brengen. Sinds begin maart ben ik uitstapjes aan het maken naar zuid limburg en de Ardennen om het klimmen en in groepen fietsen te oefenen. Ook maak ik nu tochten van boven de 100km. Dit alles om straks de berg minimaal drie keer achter elkaar te beklimmen en af te dalen. Dat is ruwweg 80km klimmen en meer dan 3000 hoogtemeters. Ik hoop dit binnen 7 uren te kunnen doen.

Ik zal op deze pagina af en toe mijn voortgang plaatsen en achteraf maak ik een verslag van de koersdag. Ook kun je  mijn trainingen en prestaties volgen op Strava.

Help jij mee met het financieren van onderzoek naar kanker? Elke euro helpt!

 

Met hartelijke groet,

Doeke Brouwers

Thank you to my Sponsors

56

fre hoekstra-wind

26

Aukje Hoekstra

Goed initiatief Doeke. Veel succes! 😘

75

Cor Tonkens

Geweldig wat jullie doen! Veel succes en plezier!

26

Fonger en Karin

Succes broer! Het gaat je lukken, wij hebben er alle vertrouwen in!

56

Albert Bangma

Zet m op! 3x moet lukken! Je bent een kei.

15

Anonymous

10

Max

Alle kleine beetjes helpen. Succes met de voorbereidingen zodat je die berg kan opknallen!

175

ype

heel gedoe, drie keer die bult op en weer af. benieuwd of je dat gaat lukken.

100

Doeke Brouwers

Eigen bijdrage.

20

Eline Slot

Goed bezig! Houd vol en houd vooral lol!

250

Japke Hoekstra

Goed initiatief, Doeke! Ik hoop dat je veel geld ophaalt en bovenal een fijne ervaring gaat meemaken (en nu ook al meemaakt tijdens de voorbereiding).

Show more