Johan Smets

Heeft deelgenomen in vorige edities

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat onderzoek naar nieuwe en goede medicatie door moet gaan. Dit kan en mag niet stoppen. Steun jij mij?!

Onlangs is mijn lieve vrouw Ricky overleden.

Doordat vele landgenoten de Alpe d'Huez reeds beklommen hebben met dat ene goede doel, geld inzamelen voor het KWF, en dus voor onderzoek, ben ik er van overtuigd dat Ricky, ondanks haar ziek zijn, samen met mij genoten heeft van nog een aantal mooie (zeven en een half) jaren.

Al die Nederlanders hebben ervoor gezorgd dat Ricky behandeld kon blijven worden. Ik gun andere kankerpatiënten dat dit ook voor hen is weggelegd en ik wens dat er uiteindelijk niemand meer zal overlijden aan kanker.

Daarom loop ik samen met Ricky (ja zij vergezelt me) op donderdag 6 juni 2019 de Alpe d'Huez op. Ook ik wil, nee ik ga, mijn steentje bijdragen, omdat ik een wereld wil waarin je niet meer overlijdt aan kanker.

Dat wil jij toch ook?!

Laten we hier SAMEN voor gaan. Ja, laten we dat doen! Nogmaals, wil jij mij steunen?!

My Updates

Aan de wandel

Sinds een tijdje weet ik dus dat ik op donderdag 6 juni 2019 mee doe aan de Alpe d'HuZes. Op die dag loop ik samen met Hebe en Rudi, als team LEEF!, de berg op.

Met de voorbereidingen hiervoor ben ik al wat langer bezig, maar die worden vanaf nu serieuzer. Da afstanden worden wat groter en dan wandel je als van zelf ook wat langer.

Vandaag (zondag 20 januari) zo'n 3 uur heerlijk gelopen in werkelijk prachtig weer. Het ging ook erg goed al zeg ik het zelf. Nee een wandelaar ben ik (nogsmile) niet, maar beleef er veel plezier aan.

Ik had op deze dag ook veel energie door een super week wat m'n donaties betrefd. Ruim 300 euro in 'n week tijd. Ja dit geeft me extra power, dit voelt zo goed. 

Ik ben erg blij dat ik me een aantal maanden geleden aangemeld heb als deelnemer van de Alpe d'HuZes.

Vijftig procent

Met een mooie donatie van 21 euro ben ik vandaag (woensdag 23 januari) op 50% van mijn streefbedrag gekomen.

Nu op voor het tweede gedeelte richting die berg in Frankrijk.

Gemis

In de laatste regel van mijn eerste berichtje schrijf ik dat ik blij ben dat ik me ingeschreven heb voor Alpe d'HuZes. Ja het voelt goed dat gedaan te hebben.

Het voelt dus goed om met donderdag 6 juni bezig te zijn. Er rustig naar toe te gaan werken. En wat wandelen als training is dan een mooie bezigheid.

Als ik aan het lopen ben, zoals zaterdag 26 januari j.l. zijn er dan ook traantjes van blijdschap omdat ik dit zo graag wil. Tranen ook omdat er tijdens die wandeling van zo'n dertien kilometer drie mooie donaties binnen kwamen. Ik word vrolijk van die momenten. Vrolijk dat men mij steund, dat men dit voor mij wil doen, dat men geld overmaakt zodat ik mijn doel kan/ga bereiken. Ja tranen van blijdschap.

Maar ook zitten er een paar tranen tussen van verdriet. Want het besef waarom ik dit allemaal doe, waarom Alpe d'HuZes me zo bezig houd .................. is het gemis

Stap voor stap

Stap voor stap komt mijn doel dichterbij. In alle opzichten. Nog 107 dagen te gaan tot aan de koersdag op donderdag 6 juni. Rustig de dagen aftellen. Ik moet ook niet te snel willen. Ben er nog niet klaar voor. Nee doe maar stap voor stap.

Ook wat betreft de donaties gaat het gewoon goed. Het geeft me enrgie als ik die mooie donaties binnen zie komen. Als ik die bijzondere donaties zie. Maar ook bijzonder mooie donaties, zoals die van vier mensen die ik spreek in de trein onderweg naar mijn werk in Oisterwijk. Of die van de grote zus van een vriendin van me. Ook die van de kinderen van vrienden vind ik wel erg bijzonder. Ook de donaties komen dus stap voor stap binnen.

Stap voor stap ook wandelend gaat het wel goed. Ik ben aardig wat onderweg. Vandaag (zaterdag 16 februari) heerlijk gewandeld, met de zon op m'n bol, tussen Groesbeek en Berg en Dal over de bekende Zevenheuvelenweg. De eerste kilometers over licht hellend terrein. Het voelde goed. 

Stap voor stap komt de Alp d'HuZes, in alle opzichten, dichterbij.

Aftellen

Vrijdagmiddag 22 februari de 14 Vennenroute in Oisterwijk gelopen. Deze keer met mijn teamleden Hebe en Rudi. Twee en een half uur genoten van de prachtige bossen en natuurlijk van de 14 vennen.

Net zoals bij de beklimming van de Alpe d'Huez, waar men de 21 bochten afteld (bocht 21, bocht 20, 19, 18  ...........) telde wij de vennen af in die omgekeerde volgorde. Ja we zijn uiteindelijk wel met Alpe d'HuZes bezig.

Ook het aftellen naar donderdag 6 juni gaat door. Op zondag 24 februari zijn het nog 100 dagen. Nog 100 dagen om toe te werken naar een voor mij/ons bijzondere dag.

Bijzonder verhaal

 

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/blog/johan-smets--iets-betekenen-voor-alpe-d---huzes

 

Door bovenstaande link aan te klikken kom je uit bij een tekst opgetekend door de mensen van Alpe d'HuZes. De tekst is verschenen in de rubriek "bijzondere verhalen" en gaat over de eerste kennismaking van Ricky en mij, (maar ook voor onze vrienden Hebe en Rudi) met Alpe d'HuZes in 2016.

Nu drie jaar later gaan we dit mooie evenement opnieuw beleven. Op donderdag 6 juni zijn wij er met z'n viertjes weer bij.

Er bij zijn.

9 Maart 2019 ............... is samenzijn, workshop voeding bijwonen, gesprekjes met deelnemers en vrijwilligers maken ............... is polo-en T-shirt kopen, even buurten met Henny, Guido, Boy en John, ook met catering en met Pieter van communicatie ............... is het Alpe d'HuZeslied, deelnemermarkt en foto's bekijken ............... is de tweede Alpe d'HuZesdag in Nijkerk. Ik (wij) was (waren) er bij.

Zomaar 'n herinnering.

Zullen we een uurtje gaan fietsen vraagt Ricky aan me. Oke, waar naar toe? Doe het rondje Deurne - Milheeze - Bakel - Deurne nog maar een keer. Met af en toe een weggetje naar links en/of rechts is dat zo'n 15 kilometer. Mooi doen we. We trappen aan en genieten onderweg van een kronkelend riviertje, van de knotwilgen langs dat zelfde riviertje, van het vanzelfsprekende softijsje op het terras in Milheeze en van de landerijen tussen deze drie dorpen.  

Vandaag (zaterdag 23 maart) heb ik dat zelfde rondje maar weer eens gedaan. In het kader van Alpe d'HuZes heb ik die 15 kilometer, met af en toe dat weggetje naar links en/of rechts, gewandeld. Hebben we het samen gewandeld. Ja want Ricky was erbij. Ze is er altijd bij. "Ik neem jou mee" zeg ik als ik de deur uit ga. (De titel van een liedje van Gerard van Maasakkers) Samen genoten van ................ zomaar 'n herinnering.

Samen.

In mijn actiebrief die ik in de laatste maanden van 2018 verstuurd heb naar mijn mogelijke donateurs heb ik het over: "Laten we het samen doen" Laten we samen een mooi bedrag bij elkaar proberen te krijgen zodat wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund kan blijven worden. Nu zo'n 5 maanden later blijkt dat dit voornemen van mij, om het samen te doen, ook werkelijkheid is geworden. Mooie, bijzondere, speciale donaties heb ik mogen ontvangen. Dank jullie wel voor de steun, voor jullie support.  

Net als vorige week ook afgelopen zaterdag 30 maart een mooi stuk gaan wandelen. Deze keer in de omgeving van Helvoirt, Vught en Cromvoirt. Een route van zo'n 15 kilometer uitgezet door oud collega Joke en haar man Jos. Samen wandelen met mij, dat is wat die twee wilde. Samen wandelen als training voor mijn voorbereiding richting 6 juni, de koersdag van Alpe d'HuZes 2019. Naast een mooie donatie van hen, dus ook een stuk lopen met die twee. Fijn om dit samen met Joke en Jos gedaan te hebben. 

Ik kom hier boven.

"Ik kom hier boven". De titel van een lied van Guus Meeuwis. Hierin verteld hij  het verhaal van een wielrenner die op een bepaalde dag een berg op fietst. Die bepaalde dag zou zomaar donderdag 6 juni 2019 kunnen zijn. Die berg zou zomaar de Alpe d'Huez kunnen zijn, en die wielrenner zou zomaar nichtje Britt of neef Boy kunnen zijn. Twee leden van team Vivre la Vie! die in juni de Alp op fietsen.

"Ik kom hier boven" werd gedraaid tijdens een fietsmarathon in Deurne op 12 en 13 april j.l. Een mooi evenement om geld bij elkaar te krijgen in het kader van Alpe d'HuZes. Als team LEEF! waren wij hierbij aanwezig om Britt en Boy te steunen. We stonden als team één uur (ieder 20 minuten) op de pedalen. Een mooie afwisseling in ons eigen trainingsprogramma waarin we zitten om op die 6de juni de berg op te lopen. Fietsend of wandelend ................ ik (wij) kom (komen) hier boven. 

Heuveltjes (bergjes?)

Van het zonnige paasweekend een aantal dagen doorgebracht in Zuid Limburg. In Schin op Geul een hotelletje geboekt om van hieruit wat kilometers te maken in het fraaie landschap van deze provincie. Pittige heuveltjes (bergjes?) op gelopen van 18% en 22% (Keutenberg) en ook weer af. Dat loopt daar toch anders dan hier in het vlakke Brabant. Je ademhaling wordt anders, zit anders, en ook je passen worden vanzelf korter. Met mijn lengte van benen zet ik op het vlakke stappen van zo'n 55 tot 60 cm. Nou dat lukt een heuvel (berg?) op niet. Moet ik ook niet proberen, je benen lopen direct vol om maar eens een term uit het wielerpeloton te gebruiken.    

Wielrenners waren er in dit paasweekend ook voldoende. Zaterdag was er de toerversie van de Amstel Gold Race voor wielerliefhebbers. Er waren er zo'n 13000 aan de start verschenen. Ik ben ervan overtuigd dat er onder hen ook deelnemers (zeker ene waarvan ik het weet) waren die op donderdag 6 juni de Alp op fietsen.

Ik heb het zoals gezegt gehouden bij wandelen. Een klein beetje gevoeld hoe het is om een heuveltje (bergje?) op te lopen. Maar ook gewandeld langs de rustig voortkabbelende Geul, die door dit mooi stukje Limburg stroomt. Een weekend ........... voor herhaling vatbaar.

Thank you to my Sponsors

50

Anne-Lène Koolen

Dit gaat beslist lukken. Veel succes!

25

Anonymous

Beste Johan, ik heb je leren kennen in de trein. Daar heb ik je verhalen aangehoord. Je bent een topper en heb heel veel respect voor je. Dat je dit gaat doen vind ik heel bijzonder. Wens je dan ook heel veel succes

21

Anonymous

21

Anonymous

Johan, Heel veel succes met je wandeling(en)!

56

Annemiek van Zwol

In gedachten loop ik met jullie viertjes mee! Heel veel succes en mooie momenten

56

Marie-jose Reihs

Mijn moeder van 84 wil ook graag helpen aan het goede doel. Ze is haar man en haar vader ook aan kanker verloren en ze weet ook hoe het is om alleen achter te blijven. Ze wenst je veel sterkte voor de komende tijd. Groetjes jozef en Marie-José

50

Anonymous

Johan het lukt jouw We weten waar we het voor doen.

21

Anonymous

Johan heel veel succes.gaat jou vast lukken.

25

Anonymous

Heel veel succes. Jij krijgt dit voor elkaar.

100

Huub

Succes ermee beste Johan. En een poot van van Puffelen.

50

Bart van der Linden

Hallo Johan, Eerst even dit. Ik was best uit het veld geslagen toen ik las dat Ricky vorig jaar overleden is, want daar was ik niet van op de hoogte. Dus allereerst veel sterkte toegewenst na dit verlies na zoveel jaren en natuurlijk sponsoren wij jou. Hoop snel iets te horen, maar nog beter om elkaar weer eens snel te ontmoeten na die vele jaren! Afra en Bart

21

Jolijn en Dolf Tijsma

Mooie mail Johan, nog mooier doel en het allermooist dat je dit gaat doen! Heel veel succes!!

26

Ad en Bertie Dirks

Veel succes, mooie herinneringen en vooral veel genietplezier!

10

Eline en Herbert Coopmans-Tijsma

Zet m op Johan, je kunt het! Groetjes Herbert en Eline

21

Erik Tijsma

Johan ik weet met jou dat het je gaat lukken!

5

Martje

Ik wens je veel succes Johan.

30

Pleun,Koen & Thijs Duits

Heel veel succes!

30

Alda en Raymond Willms

Op 27 maart denken we speciaal aan jullie en bieden je bijgaand cadeau aan. 6 juni wordt de dag waarop jij het helemaal waar gaat maken, Johan. Laat die dag maar komen!

21

Haartrend Mandy

Ga ervoor Johan. En zal zeker aan je (jullie) denken!

21

Wilma Tax

Johan, heel veel succes met de voorbereidingen en vooral op 6-6-2019.

50

Peter en Loes Derks

Succes Johan

15

Mark en Marika van der Burgt

Veel succes alvast Johan !

15

Nathalie Kalsbeek

Goed dat je hier aan mee doet!!Heel veel succes met het trainen je kunt het 💪

25

Marjon en Willem

Lieve Johan, wij wensen je heel veel kracht en sterkte toe. Het zal een prachtige ervaring worden met mooie herinneringen aan Ricky. In gedachten lopen we met je mee. X Willem en Marjon

6

Marleen

Geen appeltaart bij de koffie genomen

10

Anonymous

Suczes

5.000

Anonymous

20

Niels Bak

Mooie vent bende gij, Johan. Ricky🌸 zal zo trots op je zijn! Heel veel succes en ik zie je snel weer. Succes met de kuitjes!

106

peter en tini knapen

veel respect en het gaat je lukken

25

Anonymous

Heel veel succes, een geweldig initiatief. Lieve groetjes X

20

R&R

Heel veel succes Johan

21

Anonymous

Johan, jij weet dat wij trots op jou zijn en veel respect hebben voor de wijze waarop jij de afgelopen jaren je mannetje hebt gestaan. Wij wensen je heel veel succes toe.

60

Hebe

Sponsoring van Marleen en Frans in de vorm van 2 x 10 gemaakte schaaltjes.

56

Jozef Schuurmans

Super trots dat je dit doet

25

Peter en Jolanda

Van ons een warm hart en een vette pluim, heel veel succes kanjer. Het gaat je vast lukken.

20

Leon en Marike Van Amsterdam

Hi Johan, Met zo een engel op je schouder moet het bereiken van je doel geen probleem zijn! Succes en sterkte. Groetjes Leon en Marike (Lisserbroek)

75

Adri & Ine

Onze steun van harte

500

Uitvaartverzorging

21

Laurie en Stef

Natuurlijk steunen wij jou, Johan! We zullen je volgen, alvast super veel succes! Liefs Laurie, Stef en Jente

50

M. de Vries

Heel veel kracht en sterkte. Wij vinden dit een fantastisch gebeuren. Johan heel veel succes met deze mooie gebeurtenis. Laat het voor jullie allen een mooie herinnering zijn en blijven!!! En je weet wij houden het in de gaten......

10

Hannie

Trots op jou.

30

Annelies en Jack

Fantastisch dat je dit doet. Wij steunen je graag. En dat het jou gaat lukken staat voor ons als een paal boven water. Succes en we horen t.z.t. graag hoe het je is vergaan

15

Manon Willms

Wat een mooi gebaar Johan! Heel veel succes! Wij denken aan jullie! Zet em op! Liefs Paul, Manon en de kids

50

Ria en Henry Verhagen

Top Johan dat je dit doet.

48

Willy en Berdi

Hallo Johan, veel succes!! Een doel is behaald. Het andere doel gaat je ook zeker lukken. Succes met je voorbereidingen.

25

Niels

Succes alvast met alle voorbereidingen!

25

Margie Schevers

Heel veel succes met de voorbereidingen. 6 juni zal zeker een mooie en bijzondere dag gaan worden, waarbij je nieuwe herinneringen maakt en waar oude herinneringen boven zullen komen. Ik weet zeker dat geen enkele berg voor jou te hoog zal zijn met deze motivatie.

10

Joep van den Broek

Heel veel succes. Ik heb de berg gefietst, dus weet ook dat het zwaar is! Maar jij kunt het.

21

Truus Lutters

hallo Johan Veel succes. Het gaat je zeker lukken. Zet hem op.

21

Maike en Maikel Kempen-Dirks

Lieve Johan, Wat een prachtig doel en wat geweldig verwoord! Wij wensen je heel veel succes met het trainen de komende periode!

50

Anja en Tini van den Heuvel

Lieve Johan, Wij vinden het supersterk dat je dit gaat doen en je gaat het zeker halen ! ,Wat zou Ricky trots op je zijn! Heel veel Succes en liefs van ons , Anja en Tini

100

Anonymous

Heel veel sterkte en succes

10

Madelon Tijsma

Zet m op!

50

Marga en Ton van Heugten

Heel veel succes

100

Anonymous

Doe er iets moois, iets speciaals mee was de opdracht. Het voelt goed om dit zo te doen.

56

Frans en Ria Bouwmans

Hallo Johan heel veel succes, we gaat je zeker lukken

21

Dora Vossen

Van mij zusje hoorde ik van jouw fantastische voornemen. Ik wil je graag steunen en weet zeker dat dit gaat lukken! Heel veel succes toegewenst

106

Enny en Eric

Johan, super initiatief en heel veel succes toegewenst

30

Marian en Willy

Groeten en heel veel succes.

50

Sanne Paijmans

Een kus en een knuffel voor jou lieve Johan!

50

Jannij Buijtenweg

Een geweldig initiatief van jou Johan Ik doneer graag mee. Heel veel succes wens ik je om je doel te bereiken!

115

Annie en Jan Cruijsen

Johan wij wensen je heel veel succes met de voorbereiding en in juni , samen met Hebe en Rudy , de wandeling naar boven. Heel veel lieve groetjes van Annie en Jan.

26

Marjo Bouwmans

Heel veel succes, Johan! Gaat jou zeker lukken met Ricky in gedachten ❤️

15

Andre Filippini

Heel veel succes met je voorbereidingen voor 6 juni en natuurlijk op 6 juni zelf. Mooi om zo je steentje bij te dragen

25

M Smulders

He Johan fijne ex collega , ga ervoor en ik weet zeker , zoals ik je ken, dat je je doel gaat bereiken. Succes MR Reinders👍

50

Anonymous

Johan, wat een prachtige manier om Ricky op deze wijze te gedenken.

30

Monique Luijben

Mooi gebaar Johan.

25

C. Manders

Succes Johan het gaat je lukken

20

Rina en Peter

Bordje weggegeven en weer terug gekregen met €20 Mooi toch

26

Marjolein van Heel

Mooie woorden en mooi dat je dit doet Johan! Heel veel succes en plezier samen met een lach en een traan.

15

Anonymous

Mooi man dat je dit gaat doen Johan. TOP.

20

Monique van Bavel

Succes Johan!! Wat een bijzondere tocht ga jij meemaken. Ik denk aan jullie op deze dag...

15

John en Marieke Coppelmans

Hoi Johan, wij steunen jou en daarmee ook de actie graag en wensen je heel veel succes! Je kunt het!! groetjes, John en Marieke Coppelmans

25

Gerry en wilma Kuijpers

Geweldig Johan hoe je het allemaal doet na het enorme verlies . Wij wensen jou heel veel wandelplezier voor nu , en op de dag zelf zijn wij bij jou en Ricky. Groetjes Wilma en Gerry.

21

Gerry en dini Mennen

Heel veel succes met jullie tocht

50

Sjef Cornelissen

Heel veel succes met deze mooie uitdaging.

56

Harrie en Gerrie Aspers

Wij wensen je veel succes!

25

Jos & Joke Vugts

Succes Johan, We zijn trots op je dat je dit gaat doen. Je kunt dit zeker halen.

10

Anonymous

Show more