Leef!

Waarom wij meedoen aan Alpe d'HuZes

Wij doen als team mee aan Alpe d’HuZes omdat wij geloven dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker, wil jij ons steunen?

Wij waren een hecht team met ons vieren. Een bijzondere vriendschap die, ja, door kanker is ontstaan. We hebben 7,5 jaar veel meegemaakt samen en ook veel erg leuke dingen samen ondernomen. 

Nu moeten we Ricky missen en gaan we voor haar die berg op. Ze is er niet, maar toch ook wel.... Ze is voor altijd bij ons en gaat vanzelf ook met ons mee de berg op. Zij heeft gebruik mogen maken van nieuwe medicijnen en daarvan profijt gehad. Dat gunnen we andere patiënten ook en daarvoor zetten we ons dit jaar in. Met alle liefde die we in ons hebben!

Team Updates

OMNIA VINCIT AMOR

Ik heb net een blog bij mijzelf geschreven. Met bovenstaande titel. Wilde dat ook hier neerzetten, maar dat gaat niet. Moet nog erg wennen aan de nieuwe site. Ik ga niet 2 x hetzelfde schrijven. Je kunt op mijn teampagina lezen wat die titel inhoudt. Dan schrijf ik hier iets anders. 

Vanzelf willen wij zoals ook alle andere deelnemers aan Alpe d'HuZes graag dat u sponsort. Ergens heb ik gezegd dat het me niet uitmaakt wíe u sponsort, áls u maar sponsort. En dat meen ik ook. Nog steeds. Toch, natuurlijk, zijn wij blij als onze teller langzaam oploopt naar het gewenste streefbedrag.

Al vele jaren zitten wij in de mallemolen van kanker. Naast mijn eigen ongeneslijk ziek zijn, hebben wij al eng veel dierbare vrienden en familie aan kanker verloren. Lieve vrienden en familie die nu de behandlingen ondergaan die hen hopelijk een gezond leven teruggeven. Maar toch ook dan is kanker niet weg. Als je het eenmaal hebt gehad, blijf je het altijd een beetje hebben. De weg naar genezing is vaak erg zwaar en heftig. En 'genezen' voelt nooit hetzelfde als 'genezen' in de normale betekenis van het woord. Pas als we eens zover zijn dat we van kanker een chronische ziekte hebben gemaakt, zal genezen zijn anders voelen. Dan zullen we er langzaam vertrouwen in gaan krijgen dat genezen ook genezen is. Nu hangt er nog zoveel onzekerheid over kanker, dat we nog niet helemaal écht kunnen geloven dat we genezen zijn als we genezen zijn. Als u ons sponsort, draagt u eraan bij dat we stappen in de goede richting van genezing maken. Waarvoor van harte heel erg veel dank!

SAMEN STERK!

Ha, een mooie titel voor dit blog. Het was ook onze (van Ruud en mij) eerste teamnaam bij onze deelname in 2016. Nu bedoel ik echter met SAMEN jullie allen die dit lezen. Want als jullie ons helpen, staan we sterker in de strijd tegen kanker. Deze strijd waaraan wij als deelnemers van team Leef! actief deelnemen. 

Ik heb voor onze deelname een actie waarbij we schaaltjes verkopen. Voor de sier, voor bonbons, petit fours, pepernoten, theezakje, noem maar op. Ik beschrijf ze en versier ze; de één wat meer dan de ander. Je kunt er van alles mee, behalve ze in de vaatwasser stoppen...hihi. De kosten zijn 4 euro per stuk; 4,50 met een geschenktasje erbij. 

Zie foto. We mogen ze op de deelnemersmarkt in Nieuwegein volgende week zondag verkopen. Mocht je nu je dit leest speciale wensen hebben, kun je dat laten weten. Via mijn persoonlijke pagina kun je een bericht sturen. Kan ik zien of ik eraan kan voldoen en ze volgende week meebrengen. Of op één van de latere bijeenkomsten. Wie weet zien we ekaar!

Groetjes Hebe

AMOR OMNIA VINCIT

Liefde overwint alles

Dat betekent bovenstaande spreuk. Zo mooi! En het is zó waar! Liefde overwint alles. Liefde is altijd eindeloos. Want ook al valt iemand weg, die iemand is wel geweest en heeft je zijn of haar liefde nagelaten. Liefde en herinneringen. Twee maal een onbetaalbare schat. Schatten die er altijd zullen zijn. De liefde kun je altijd blijven voelen. De herinneringen kun je altijd oproepen en koesteren. 

En ja, natuurlijk willen we liever niemand missen van al diegenen die ons dierbaar zijn! De leeftijd waarop iemand moet gaan, speelt wel een rol. Hoe jonger, hoe zwaarder het gemis weegt. En heel oneerlijk voelt. Kinderen zouden nooit uit het leven weggerukt mogen worden; op welke manier dan ook. Maar uiteindelijk maakt voor het gemis en verdriet leeftijd niet uit. Je houdt van iemand en die moet vooral altijd bij je blijven. Zo simpel als wat.

We hebben ons leven niet zelf in de hand. Toch kunnen we ons leven wél beïnvloeden! We kunnen ons inzetten voor méér keuze uit medicatie. We kunnen ons inzetten voor bétere medicatie. Inzetten.... dat klinkt gemakkelijk, maar is het natuurlijk niet. Een zo groot doel nastreven, betekent nogal wat. En dat is nu net waarvoor Alpe d'HuZes zich al zovele jaren inzet. De organisatie, de vrijwilligers, de deelnemers én natuurlijk u allemaal als onze sponsoren. Allen onmisbaar in de strijd tegen kanker. Allen onmisbaar om van kanker een chronische ziekte te maken. Niemand meer dood aan kanker! Dat is bereikbaar als we er allen een levensmotto van maken dit doel te bereiken! 

Samen staan we sterk!

 SHARE

Luctor et emergo

Nog altijd vind ik het jammer dat ik geen Latijn kon leren, omdat toen het VWO dat niet gaf. Luctor et emergo; ik worstel en kom boven. Mooi! 

Heb van de week deze zelfde titel gebruikt voor mijn blog op kanker.nl. Hij is al een tijdje namelijk letterlijk op mijn van toepassing. Maar ja, eigenlijk is hij voor erg veel mensen van toepassing. Bijna iedereen moet wel ergens voor een strijd leveren. En voor iedereen is zijn of haar strijd erg; want hoe dan ook, jouw pijn, verdriet, of wat dan ook is voor jou het ergste. Zeg het dan maar tegen jezelf, luctor et emergo. Vaak herhalen, dan gaat het ook zo werken zo je wenst. 

Een stukje van deze spreuk zie ik in alle deelnemers en vrijwilligers voor Alpe d'HuZes. Emergo.... kom boven..... Elke deelnemer komt boven; sommigen of eigenlijk de meesten, zelfs meerdere keren. Maximaal 6 keer. En geloof me, dat is toch een zekere worsteling. Misschien niet het fietsen zelf (alhoewel je dan wel écht heel erg fit moet zijn), maar de reden waarom je deze bijzondere alp op deze bijzondere dag zonodig 6 x moet bedwingen. Voor een ander is éénmaal niet 'slechts', maar kan zelfs deze éne keer zwaarder zijn dan voor een ander 6 keer...... Onze worsteling deze dag doen we met heel veel liefde. Liefde voor hen die we moeten missen. Liefde voor hen die nu met kanker moeten dealen. Liefde voor hen die kanker overwonnen hebben. Liefde voor hen die ons dierbaar zijn en die we gunnen nooit kanker te krijgen. Liefde voor mensen die we helemaal niet kennen, maar die met ons dezelfde motivatie hebben; namelijk een bijdrage leveren in de strijd tegen kanker. Met liefde vragen we iedereen om geld, om daarmee het uiteindelijke doel NIEMAND MEER DOOD AAN KANKER een stap dichterbij te brengen. Met liefde worden alle deelnemers deze Alpe d'HuZes dag de berg op 'gedragen' door iedereen die hen support langs de route. Met liefde worden we door zovele vrijwilligers de hele week 'vertroeteld'; op wat voor manier dan ook. Eigenlijk lieve mensen.... is het deze week één grote berg vol liefde. Wat speciaal om daarvan deel uit te mogen maken!

Als team worden we geraakt door de vele mensen die wederom met ons meeleven. Wederom bedoel ik voor Ruud en mij; voor Johan is dit de eerste keer dat hij deelnemer is. Maar toch, als team worden we zeer geraakt door iedereen die ons steunt. Voor de zo vele mooie, warme, bijzondere reacties die we krijgen. Kijk ik naar Ruud en mij; wij zijn nu voor de derde keer deelnemer. Helaas hebben we de tweede keer onze wandeling niet kunnen doen, omdat we naar huis moesten. Nu dus de derde keer. En wij hebben weliswaar een 'rijke' omgeving, maar toch zijn het nu al voor de derde keer dezelfde mensen die we vragen ons wederom geld te geven voor onze Alpe d'HuZes. En ze doen het weer! Zó blij mee en zó dankbaar voor! Weet je, wij allen samen doen het! Wij doen het! Wij leveren een belangrijke bijdrage in de strijd tegen kanker. Wij dragen er aan bij dat uiteindelijk niemand meer dood gaat aan kanker. Super! TROTS OP!

 

Team Leef! aan het oefenen samen

Wat een bijzondere dag hebben we afgelopen vrijdag gehad samen. En nu bedoel ik samen als team Leef!.

Johan moest voormiddag nog werken en wij mochten hem daar komen ophalen. En als verrassing vooraf 'zijn' bedrijf bekijken. Zó leuk! Helemaal niet verwacht dat het zo groot zou zijn. En dat ze zó ontzettend veel spullen hebben. Veel meer dan 'alleen' een berg pennen, potloden en papier. En dat iedereen ons hartelijk hallo zei en succes wenste met onze Alpe. Waren we wel ontroerd..... We mochten overal rondlopen. En een storing veroorzaken (ikke dus....), die vervolgens met een grote grijns werd opgelost. Gelukkig....

Daarna zijn we vanuit het bezoekerscentrum gaan wandelen; de 14 vennen route. Wij hebben die al vaker gedaan, maar hij blijft mooi. Voor Johan was ie nieuw en dus wel anders oefenen dan over asfalt. Maar och, bink hè! We hebben ervan genoten en werden ons zo ook heel bewust van hetgeen we mee bezig zijn. Samen. Met ons drietjes én ons viertjes. Ricky is er altijd bij als we samen zijn. Kan ook niet anders en dat doet ons ook goed. Ze hoort er altijd bij en gaat overal mee naar toe. Niet zoals we dat gewild hadden, maar toch. Diep in ons hart. En daar zit ze heel goed. 

We gaan ervoor! Voor haar en vele anderen! En iedereen die met ons meeleeft, geeft ons een heleboel energie. Energie, kracht, hoop en vertrouwen. Geweldig!

Heel bijzondere gebeurtenissen....

Wie het nog niet weet, moet vooral een keertje deelnemen. ??? Je vraagt je af wat ik bedoel. Twee jaar geleden heb ik er vijf (!) hoofdstukken in mijn boek ('Kanker, je zult het maar hebben', waarvan de opbrengst ook via Alpe d'HuZes naar KWF gaat) aan gewijd; Alpe d'HuZes doet wat met je. Déélname aan AD6 doet wat met je. En ja, met jou....., maar daaromheen ook met vele anderen. Die anderen zijn diegenen die jou sponsoren, die jou helpen op wat voor manier dan ook jouw deelname tot een succes te maken. 

Nu begin ik met wat onze eerste deelname met ons - Ruud en mij - heeft gedaan. Wij zijn beiden 'zwaar' van het soort 'eerst anderen dan wij'. Tijdens AD6 bijeenkomsten en natuurlijk zéker tijdens de koersweek, hebben we mogen ervaren dat 'ineens' iedereen zo is. Niemand is alleeen; iedereen is er voor elkaar. Je mag zijn hoe je bent en hoe je je voelt. Hoe dan ook, er is áltijd iemand in de buurt die er voor je is als je dat nodig hebt. Ik heb toen gezegd en geschreven dat we zouden moeten proberen dat gevoel mee naar huis te nemen. Daar vast te houden. Thuis óók zo te zijn. Dat kan hoor! Ongeacht het werk of de functie die je hebt, het 'gevoel' van AD6 past er altijd bij/in. Probeer mij maar eens te overtuigen van het tegendeel. Lukt je niet. 

Ons heeft AD6 2016 heel veel gegeven. Sowieso dat we mijn zieke vriendin mee die berg op gekregen hebben met WensAmbulanceBrabant. Héél erg speciaal! Dat er mensen bestaan die zoiets mogelijk maken. Uiteindelijk hoef je er 'alleen maar' om te vragen en ze regelen het voor je. Met als motto Niets Is Onmogelijk. Zo geweldig! Nu nog steeds een heel bijzondere gebeurtenis om aan terug te denken. Nu gaan we voor háár de berg op...... Dat wordt heel erg heftig, maar zeker ook speciaal.

Daarnaast hebben we de 7 geitjes cadeau gekregen. Een groep mensen die elkaar helemaal niet kenden. Die totaal verschillende mensen die elkaar ontmoet hebben, samen een dag doorgebracht hebben en elkaar vervolgens niet meer losgelaten hebben. Simpelweg omdat de beleving van die dag samen op een berg in de buurt van Huez, enorm veel indruk heeft gemaakt. We waren met z'n zevenen - de naam 7 geitjes hebben we onderweg naar beneden verzonnen - en hebben natuurlijk allemaal ons eigen verhaal waarom we nú hier in Frankrijk zijn. We vertellen en we luisteren. We luisteren en reageren. Tijdens het wandelen / klimmen en beleven, leren we elkaar kennen. Leren we een 'zwakke plek' van elkaar kennen. Samen beleven we een gouden dag. Nog altijd komen we één of twee keer per jaar bij elkaar. Zó bijzonder! Life changing experience? Zéker! Ik ben er zeker van dat wij elkaar niet meer zullen loslaten. Bijzonder en bijzonder dankbaar voor!

Dankbaar - lees oneindig dankbaar! - voor de vele mensen die ons wederom steunen! Voor Ruud en mij al voor de derde keer (tweede keer konden we niet lopen omdat ons neefje door een waterscooter overvaren was en we dus haar huis zijn gegaan). Al drie keer dezelfde mensen vragen en al drie keer zorgen dezelfde mensen ervoor dat wij een mooi bedrag bij elkaar krijgen. Vervolgens genieten we mee met teamlid Johan. De man van onze overleden vriendin. Met z'n drietjes zijn we team Leef!. Hij ervaart nu zelf wat het is om deelnemer te zijn en je te mogen koesteren in zoveel goede, lieve, hartelijke, opbeurende wensen en donaties van mensen in zijn omgeving. Zwaar onder de indruk en dat zijn wij met hem.  Veel. Heel veel. Het maakt het beste in iedereen los. Oneindig veel dank! Voor altijd heel veel dank aan iedereen die hoe dan ook deelnemer is. Want als sponsor ben je óók deelnemer! Want dankzij jouw donatie is NIEMAND MEER DOOD AAN KANKER! weer een stapje dichterbij.

Accidere ex una scintilla incendia passim. Ubi amor, ibi fides. Tempori parce!

Uit een kleine vonk zijn vaak hele branden voortgekomen. Waar liefde is, daar is vertrouwen. Wees zuinig met tijd!

Deze tekst heeft een mij erg dierbare neef geschreven bij de donatie die hij ons team heeft gedaan. De vertaling heeft hij mij gemaild; aardige vent! Hij geeft ons deze boodschap; het zijn er eigenlijk drie. De dag waarop hij ons team steunt, is de sterfdag van de vriend van zijn dochter. Hij is hem en zijn gezin erg dierbaar en door brand om het leven gekomen. Al zijn tekst past natuurlijk op deze zo intens treurige gebeurtenis. Letterlijk. Ook wij hebben deze jonge man deze dag herdacht met een voor hem brandende kaars. 

Toch heeft voor mij de eerste boodschap ook een ander gevoel; een andere betekenis. Dat vind ik ook het mooie hiervan en ik ben geneigd te denken dat mijn neef dat ook zo bedoeld heeft. Nu bijna 13 jaar geleden en daarmee 14 Alpe d'HuZes dagen geleden, hebben zes vrienden de vlam ontbrandt. De vlam werd een vuur; het vuur van de gedrevenheid iets te willen betekenen voor je medemens. In dit geval mensen met kanker en hun eenmaal ontstoken vlam wakkert van een 'normaal' vuurtje uit tot een groot vuur en uiteindelijk tot een serieuze brand. Iedereen die er éénmaal mee te maken heeft, blijft voor de rest van zijn leven besmet. Het vuur brandt eeuwig door. Als ware het een eeuwig brandend Olympisch vuur. Wat overigens naar mijn idee ook een eeuwig brandende vlam/vuur is. Wat voel ik een enorme trots dat wij geraakt zijn door dit vuur en met ons vele anderen. Dit vuur heeft zoveel in positieve zin teweeggebracht. Dat is tevens ook de reden dat mijn neef zijn donatie op juist deze dag heeft gedaan. Ja, dit zal mij voor altijd bijblijven. Zo bijzonder.....!

Waar liefde is, daar is vertrouwen. Duidelijk. Voor iedereen herkenbaar. Ontzettend waar. Geen verdere uitleg nodig. Koester het gevoel van liefde als je zo rijk bent dit te mogen voelen. Liefde kun je vertalen naar elk gevoel van genegenheid dat je kent. Wanneer je het voorrecht hebt deze ene bijzondere week op de Alpe d'HuZes te mogen verblijven, dan voel en ervaar je een hele week liefde. Ontzettend veel liefde! Liefde voor hen die je dierbaar zijn en met deze oneerlijke ziekte te maken hebben. Of hebben gehad...... Het gemis is enorm en de liefde die je voelt evenaart die grootsheid. Liefde voel je ook voor al diegenen die met jou de strijd tegen kanker aangaan. Deze berg bedwing je niet alleen! Dat doen we samen! Wij, met z'n allen, gelijkgestemde zielen! Wij, met z'n allen, met maar één doel voor ogen: kanker moet de wereld uit! Niemand meer dood aaan kanker! En daarbij vergeten we zéker niet wie óók met ons gelijkgestemde zielen zijn, maar die we niet hier zien. Dat zijn natuurlijk al diegenen die ons gesponsord hebben! Zonder de bijdrage die zij gedaan hebben, bestaat er geen Alpe d'HuZes...... Onnoemelijk veel dank aan hen allen!

Wees zuinig met tijd! Een ieder die dit leest, hoef ik hierover ook niets uit te leggen. Tijd is het kostbaarste bezit dat je hebt. Vooral wanneer je dat beseft - dat bedoelt deze boodschap - en er dus bewust mee omgaat. Verspil geen tijd aan 'nutteloze' dingen; er zijn zoveel dingen waarmee je je energie verbruikt die uiteindelijk helemaal niet blijken bij te dragen aan je geluk. Geluk.... het geluk het geluk te hebben elkáár te hebben! Mensen die je dierbaar zijn, zijn het meer dan waard om gekoesterd te worden! Wat je samen hebt, wat je samen deelt, dat is onbetaalbaar! Dat gevoel voel je óók als je Alpe d'HuZes meemaakt. De tijd van samen, samen zijn en samen leven, kun je nergens mee vergelijken en is het grootste geluk dat je krijgen kunt. 

De foto bij dit bericht vind ik goed passen. Ik heb hem vorige week gemaakt op de verjaardag van mijn overleden vriendin. Bloemen rondom haar 'grafsteen'. Bloemen van hen die haar dierbaar zijn geweest. Bloemen van hen die haar voor altijd zullen missen en diep dankbaar zijn dat ze haar hebben mogen kennen. Kijk ik naar mijzelf, dan ben ik nog dagelijks dankbaar voor de jaren dat ik haar heb gekend. Dat ik haar mijn vriendin heb mogen noemen. Dat ik 'aan haar' zoveel tijd heb besteed; ook al kostte mij dat best veel energie. Ik heb er een bijzondere hoeveelheid 'andere' energie voor teruggekregen. Dankbaar dat deze prachtige boodschap van mijn neef zo goed bij mij, bij óns past! Wie nu denkt, goh, bij mij is dat niet (helemaal) zo, nou, je bent nooit te laat ermee te beginnen hem 'levend' voor je te maken!

Team Leef! in actie voor een ander team....

Johan heeft een neef en nicht die ook dit jaar de Alpe d'HuZes 'doen'. Zij gaan fietsend de berg op samen met nog twee anderen. Nu heeft de sportschool waarvan zij allen lid zijn, een mooie actie bedacht. Mensen kunnen voor 13,80 euro (naar boven afronden mag) één uur fietsen voor het goede doel. Een fietsmarathon van 30 uur, met als afsluiting de vier deelnemers die zo snel mogelijk 'hun' toer naar boven doen. 

In deze 30 uur is het de bedoeling dat de totaal afstand van Deurne naar Bourg d'Oisans afgelegd wordt door de deelnemers. Nu heb je er natuurlijk bij die in hun uur zo maar 37 en 38 km fietsen. De échte fietsers dus. Kei goed natuurlijk toch! En daarmee zorgen zij voor compensatie van diegenen die minder ver komen. Goed geregeld dus. 

Wij hebben als team Leef! deelgenomen en ons uur gedeeld. Ik heb het geweldige idee bedacht dat eerst Johan en Ruud moeten fietsen en uiteraard alles uit de kast moeten halen. Dan kan ik als 3e op mn gemakkie fietsen tot wij de benodigde 30 km hebben. Alleen..... dat laatste, dat 'op mn gemakkie', dat is nou niet zo echt gelukt. Zodra ik de trappers voel, krijg ik de drive er het uiterste uit te halen. Uitrusten kan daarna wel weer. Pffft..... maar..... Ik vertel Ricky dat ik er aan kom, dat ik voor háár fiets en ik vraag haar of ze me wil helpen. Tjonge!!! Ik heb er 10 gefietst! De mannen allebei 11, dus we hebben er 32 in totaal. Ik ben zó trots! Er rollen wel paar tranen, want in gedachten ben ik bij Ricky en bedank haar met een knuffel voor haar hulp. Ook heb ik iets gedaan wat ik eigenlijk nóóit doe.... Ik heb 'zomaar' verteld aan de organisator en eigenaar van de sportschool dat ik heb wat ik heb. En dat ik vind dat ik verdubbeling van mijn km verdien. En de grap? Zij vinden dat volkomen gerechtvaardigd en verdubbelen mijn km! Hahahahaha, 60 geweest of niet, ik vind dit kei leuk! Ik ben nóg trotser en weet meteen waar ik ga sporten als Theo met pensioen gaat. Ja, moeten we eind voor rijden, maar dit / hij voelt nu al super goed. 

En nu bijna is het zo ver.....

Over effetjes hopen wij misschien wel aan het strand uit te kunnen rusten. Zonnetje, ligstoel, boekje, hapje, drankje, en genieten maar. Voorlopig is het nog niet zo ver, maar 'hét' komt steeds dichterbij. Twee weken en twee dagen nog dan gaan we volbrengen waar we zo lang naar uitgekeken hebben en zo hard voor gewerkt hebben. Gewerkt in de zin van trainen, maar zeker ook door ons best te doen zoveel mogelijk sponsorgeld bijeen te brengen. Als ik zie waar we als team daarmee staan, dan ontroert me dat machtig. De enorm genereuze donatie van de baas van Johan brengt de teller ineens wel heel hoog..... het streefbedrag van twee personen in één keer.....wow! Toen ik het zag/las/hoorde, was ik aan het koken en sneed meteen drie keer in mn vingers. Zo trilde ik...pfffft.... 

Maar ook kijk ik naar de donaties aan ons tweetjes. Wij die al voor de derde keer bij dezelfde mensen aankloppen. Want ja, meer mensen kennen we niet. Ze weten waarom we 2 jaar geleden naar huis moesten en begrijpen waarom we het nu toch nog willen volbrengen. Met een brok in m'n keel zie ik de teller oplopen. Onze emoties niet anders dan die van Johan die dit alles voor de eerste keer meemaakt. Diepe ontroering met grote dankbaarheid dat er zovelen zijn die met ons meeleven en ons voor dit goede doel willen ondersteunen. Geweldig gewoon en het sterkt ons enorm. Ik loop bijna letterlijk op mijn tandvlees, maar blijf ermee bezig. Kan en wil het niet loslaten. Elke euro is er één en elke euro brengt het doel NIEMAND MEER DOOD AAN KANKER een stapje dichterbij.

6 juni 2019.... Dé dag waarnaar we zó uitgekeken hebben....

Onze dag begin al vroeg; oneindig vroeg! We zwaaien neef Dennis uit die de berg 1 x fietst en 1 x met ons loopt. Hij vertrekt net na 05.00 uur en dat betekent gewoon dat onze wekker al om 02.15 uur staat... We ontbijten gezamenlijk om 03.00 uur op de camping. Erg goed geregeld trouwens en erg goed ontbijt. Vanaf de door AD6 geregelde parkeerplaats fietst Dennis naar de start; wij volgen met z'n vieren te voet. 

Het is bijzonder zo veel starters op dit o zo vroege tijdstip te zien vertrekken. Het lijkt wel of iedereen al op pad gaat. Mooi en indrukwekkend. Blij dat we erbij zijn geweest. Als iedereen weg is, blijft Angelique achter om met bus en kabelbaan naar boven te gaan en zo Dennis te kunnen verwelkomen. Wij gaan terug naar de camping en wonderwel slapen we nog 2 uurtjes. Komt goed uit, want Ruud en ik hebben die paar uurtjes vannacht helemaal niet geslapen. Wij hebben genoten van een en ander aan gesnurk....hihihi.... en waren verder 'alleen' met onze gedachten. 

In de aanloop naar deze dag zijn er veel gevoelens die me parten spelen. Verschillend van aard, maar allen met een diepe lading. Het hele traject hier naar toe is me heel zwaar gevallen. Zoveel 'extra ballast' die ik eigenlijk niet dragen kan. Ze geven me een onzeker en angstig gevoel. Zo erg dat ik bang ben niet verder te komen dan bocht 9. De bocht waar 3 jaar geleden Ricky in 'mijn' wensambulance stond te wachten met thee en koekjes. Toch komt het goed. Het is mooi om in bocht 9 te staan! Ik zoek mijn kaarsjes en ja, die voor Ricky 'komt binnen'. Als ik haar en anderen uiteindelijk loslaat, voelt het goed om verder te gaan. Fotograaf Guido heb ik gevraagd of hij in deze bocht foto's wil maken. Zoals hij dat 3 jaar geleden ook heeft gedaan van Ricky en Johan. Veel dank aan Guido én aan de organisatie dat hij er is! Zó dankbaar! Ik heb de foto's nog niet gezien, maar weet zeker dat ze mooi zijn. Hele mooie heeft hij van de roos voor Ricky gemaakt; waarbij Johan en mijn hand over elkaar liggen. Toch vond ik die 'niet kloppen'. Het moet niet mijn hand zijn op die van Johan..... Ik stel hem voor de trouwring van Ricky die hij altijd om zijn nek draagt in zijn hand te nemen. Guido zegt hem dan beide handen over elkaar te leggen; met de roos en in beide handen een trouwring. Zó mooi! Het ontroert me zeer. 

We hebben geen haast vandaag; ik wil dat deze dag eindeloos duurt. Dat is maar goed ook, want na bocht 9 (waarin ik heb gehurkt en dat is niet zo handig met mijn kapotte heup....) kan ik bijna niet meer lopen. Toch dans ik in bocht 7 met de muziek mee en kom boven! Sámen komen we boven en vieren 'ons moment'! Enorm dankbaar dat we dit hebben gedaan. Enorm dankbaar dat ik dit heb mogen doen. Dat ik dit heb kúnnen doen. Sluiten doe ik deze teamsite met de foto van de kaarsjes in bocht 9. Treffender dan met dit symbool hadden ze de kaarsjes niet neer kunnen zetten. Een anker. Het symbool voor hoop. Hoop dat met onze bijdrage, met de bijdrage van vele deelnemers, een langer en beter leven voor kankerpatiënten tot de mogelijkheden van de toekomst behoort!

Thank you to our Sponsors

15

Anonymous

Veel succes Hebe en Rudi!

100

Autobedrijf Manders Deurne B.v.

Mooi Johan dat je dit gaat doen. Heel veel succes.

50

Anonymous

Johan, wat een prachtige manier om Ricky op deze wijze te gedenken.

21

Anonymous

21

Erik Tijsma

Johan ik weet met jou dat het je gaat lukken!

50

Anonymous

Johan het lukt jouw We weten waar we het voor doen.

115

Annie En Jan Cruijsen

Johan wij wensen je heel veel succes met de voorbereiding en in juni , samen met Hebe en Rudy , de wandeling naar boven. Heel veel lieve groetjes van Annie en Jan.

20

Marcel Van Der Burgt

21

Jurre Pluijm

Ik heb veel klusjes gedaan om voor jou dit te doneren. Veel succes met beklimmen van de berg.

10

Jos En Mien Lutters

Succes met de "schaaltjes" actie. Succes team "LEEF"

126

P Van Bokhoven

5

Johan

Lieve Hebe en lieve Ruud, deze donatie met een groet uit Heeze.

56

Ajm Smolders

Geweldig dat je dit gaat doen Johan! Heel veel succes!

15

Nathalie Kalsbeek

Goed dat je hier aan mee doet!!Heel veel succes met het trainen je kunt het ?

92

Hebe

Met dank aan Cissy en aan Theo; verkoop van mijn boek en schaaltjes deelnemersbijeenkomst 9 maart

21

Boy Van Der Horst

In alle 21 bochten sta ik achter jouw prestatie! Bijzonder om dit voor met name Ricky te doen morgen! We gaan ertegenaan!

15

John En Marieke Coppelmans

Hoi Johan, wij steunen jou en daarmee ook de actie graag en wensen je heel veel succes! Je kunt het!! groetjes, John en Marieke Coppelmans

26

Marjolein Van Heel

Mooie woorden en mooi dat je dit doet Johan! Heel veel succes en plezier samen met een lach en een traan.

21

Laurie En Stef

Natuurlijk steunen wij jou, Johan! We zullen je volgen, alvast super veel succes! Liefs Laurie, Stef en Jente

5k

Anonymous

15

Manon Willms

Wat een mooi gebaar Johan! Heel veel succes! Wij denken aan jullie! Zet em op! Liefs Paul, Manon en de kids

20

R&r

Heel veel succes Johan

21

Anonymous

Johan heel veel succes.gaat jou vast lukken.

21

Mia Aerns

Zet 'm op Hebe en Ruud. Liefs van Mia

21

Dandy Derks

??

10

Joep Van Den Broek

Heel veel succes. Ik heb de berg gefietst, dus weet ook dat het zwaar is! Maar jij kunt het.

25

Jos & Joke Vugts

Succes Johan, We zijn trots op je dat je dit gaat doen. Je kunt dit zeker halen.

25

Gerry En Wilma Kuijpers

Geweldig Johan hoe je het allemaal doet na het enorme verlies . Wij wensen jou heel veel wandelplezier voor nu , en op de dag zelf zijn wij bij jou en Ricky. Groetjes Wilma en Gerry.

25

Hebe

Dank aan Tom en Margiet!

15

Anonymous

Hoi Johan. Geniet van alle momenten en de reacties om je heen. Veel succes, laat je meeslepen door de sfeer van de omgeving.

10

Anonymous

Suczes

100

Anonymous

Doe er iets moois, iets speciaals mee was de opdracht. Het voelt goed om dit zo te doen.

50

Ria En Henry Verhagen

Top Johan dat je dit doet.

35

Hebe

Met dank aan buurtgenoten

20

Leon En Marike Van Amsterdam

Hi Johan, Met zo een engel op je schouder moet het bereiken van je doel geen probleem zijn! Succes en sterkte. Groetjes Leon en Marike (Lisserbroek)

5

Anonymous

Nog 28 dagen. Succes team LEEF! Een groet uit Heeze.

33

Hebe

opbrengst schaaltjes 1e deelnemersmarkt

21

Jolijn En Dolf Tijsma

Mooie mail Johan, nog mooier doel en het allermooist dat je dit gaat doen! Heel veel succes!!

50

Anne-lène Koolen

Dit gaat beslist lukken. Veel succes!

15

Andre Filippini

Heel veel succes met je voorbereidingen voor 6 juni en natuurlijk op 6 juni zelf. Mooi om zo je steentje bij te dragen

21

Wilma Tax

Johan, heel veel succes met de voorbereidingen en vooral op 6-6-2019.

30

Monique Luijben

Mooi gebaar Johan.

48

Hebe

Opbrengst schaaltjes Alise/Alice, Ann en Gerda

21

Dora Vossen

Van mij zusje hoorde ik van jouw fantastische voornemen. Ik wil je graag steunen en weet zeker dat dit gaat lukken! Heel veel succes toegewenst

106

Job

Accidere ex una scintilla incendia passim. Ubi amor, ibi fides. Tempori parce!

25

Doreen Heijmans

Heel veel plezier en succes!

5

Anonymous

Nog 90 dagen te gaan ................. op naar 6 juni. Een groet uit Heeze. xxx

30

Alda En Raymond Willms

Op 27 maart denken we speciaal aan jullie en bieden je bijgaand cadeau aan. 6 juni wordt de dag waarop jij het helemaal waar gaat maken, Johan. Laat die dag maar komen!

10

Anonymous

Zet ''m op Johan!!!!

48

Willy En Berdi

Hallo Johan, veel succes!! Een doel is behaald. Het andere doel gaat je ook zeker lukken. Succes met je voorbereidingen.

20

Rina En Peter

Bordje weggegeven en weer terug gekregen met €20 Mooi toch

10

Anonymous

10

Madelon Tijsma

Zet m op!

21

Gerry En Dini Mennen

Heel veel succes met jullie tocht

10

Ine Maathuis

succes

56

Louwra Postma

Zet em op geitjes, super dat jullie er weer voor gaan dit jaar! Jullie kunnen het!

122

Hebe

Met veel dank aan Ine en Pierre, Marion en Frits, en de kapper van Ruud

50

Hebe

Dank je wel Nicole!

50

Sjef Cornelissen

Heel veel succes met deze mooie uitdaging.

15

Marianne Smith

Succes

10

Anonymous

Suczes

20

Jeanne

Lieve Johan. Wat 'n onderneming. Ik wens jou en alle deelnemers enorm veel succes met deze tocht. In gedachten ben ik er óók bij! Heel veel succes! Toi, toi. Hoor graag je verhalen als je weer thuis bent. Jeanne. xxx

50

Marga En Ton Van Heugten

Heel veel succes

26

Chris Koolen

Sterkte en succes

10

Anonymous

Suczes

56

Harrie En Gerrie Aspers

Wij wensen je veel succes!

106

Enny En Eric

Johan, super initiatief en heel veel succes toegewenst

20

Monique Van Bavel

Succes Johan!! Wat een bijzondere tocht ga jij meemaken. Ik denk aan jullie op deze dag...

21

Anonymous

25

Anonymous

Heel veel succes, een geweldig initiatief. Lieve groetjes X

30

Marian En Willy

Groeten en heel veel succes.

55

Hebe

Schaaltjes deelnemersbijeenkomst 5 mei

5

Anonymous

En een groet uit Heeze.

25

Anonymous

25

Marjon En Willem

Lieve Johan, wij wensen je heel veel kracht en sterkte toe. Het zal een prachtige ervaring worden met mooie herinneringen aan Ricky. In gedachten lopen we met je mee. X Willem en Marjon

56

Marie-jose Reihs

Mijn moeder van 84 wil ook graag helpen aan het goede doel. Ze is haar man en haar vader ook aan kanker verloren en ze weet ook hoe het is om alleen achter te blijven. Ze wenst je veel sterkte voor de komende tijd. Groetjes jozef en Marie-José

21

Frits Raijmakers

100

Trees Leunissen Kamps

Kanjer

21

Truus Lutters

hallo Johan Veel succes. Het gaat je zeker lukken. Zet hem op.

126

Igor En Carla Swinkels

Heel veel succes, maak er wat moois van!

710

Anonymous

Hoi Johan, 20 mei was de dag dat we 25 jaar getrouwd waren en ik 50 ben geworden. We hebben t klein gevierd met al onze vrienden op n zondagmiddag. Eric en ik waren er snel over uit dat we een donatie aan jou wilden geven. We hebben een leuk bedrag bij elkaar weten te sprokkelen wat jou over n magische grens brengt. Super gaaf en zet ‘m op! Liefs van Enny

21

Erik, Doris, Björn En Elin

Zet hem op! Samen sterk! Groetjes, Erik, Doris, Björn en Elin

175

Hebe

Met veel dank aan Ad (fiets) en Eric en Marcelle!

500

Reinders Oisterwijk Bv

Zet 'm op Johan! Veel succes namens je collega's!

139

Hebe

Veel dank aan Roland, Wilma en Jet, en John. Incl ook verkochte schaaltjes op de alpe

10

Monique Van Der Wouw

Johan, ik wens je heel veel succes met je tocht de berg op! Ik weet zeker dat het je gaat lukken?En vooral genieten van deze ervaring.. Met een lach en een traan.........

21

Haartrend Mandy

Ga ervoor Johan. En zal zeker aan je (jullie) denken!

55

Hebe

Dank aan Gerard!

21

Hebe

Nelly schaaltjes en boek (deelnemersmarkt)

26

Ad En Bertie Dirks

Veel succes, mooie herinneringen en vooral veel genietplezier!

5

Martje

Ik wens je veel succes Johan.

56

Frans En Ria Bouwmans

Hallo Johan heel veel succes, we gaat je zeker lukken

25

C. Manders

Succes Johan het gaat je lukken

50

M. De Vries

Heel veel kracht en sterkte. Wij vinden dit een fantastisch gebeuren. Johan heel veel succes met deze mooie gebeurtenis. Laat het voor jullie allen een mooie herinnering zijn en blijven!!! En je weet wij houden het in de gaten......

30

Pleun,koen & Thijs Duits

Heel veel succes!

30

Annelies En Jack

Fantastisch dat je dit doet. Wij steunen je graag. En dat het jou gaat lukken staat voor ons als een paal boven water. Succes en we horen t.z.t. graag hoe het je is vergaan

106

Hennie Knossenburg-zweistra

Heel veel succes bij het lopen van de Alpe d'HuZes 2019.

125

Hebe

Met heel veel dank aan het team van onze groenteman Harry Swinkels op de markt, Alice, en Fred en Janny

25

Nathalie Kalsbeek

Johan Super bedankt voor de tegoed bon van het bowlen.Via deze weg wil ik je op deze manier een donatie doen.Zo heb ik het idee dat ik voor het goede doel aan het bowlen ben.Het is bijna zover topper je kunt het...

50

Hebe

Met veel dank aan kapper Angelique!

15

Anonymous

Beste Johan, en dan ineens sta je aan de vooravond van een bijzondere week. Een week waar het herdenken en het leveren vieren heel dicht bij elkaar gaat liggen. 3 jaar geleden ontving je ons bovenop de top samen met Ricky en nu gaat je hem zelf bedwingen met Ricky in je gedachte. Veel succes en sterkte geniet van deze mooie en bijzondere week!

10

Eline En Herbert Coopmans-tijsma

Zet m op Johan, je kunt het! Groetjes Herbert en Eline

25

Niels

Succes alvast met alle voorbereidingen!

56

Hoveniersbedrijf Wietse Pluijm

Zet hem op je kunt het.

56

Annemiek Van Zwol

In gedachten loop ik met jullie viertjes mee! Heel veel succes en mooie momenten

21

Anonymous

Johan, Heel veel succes met je wandeling(en)!

15

Mark En Marika Van Der Burgt

Veel succes alvast Johan !

20

Jesse Van Dijck

Heel veel succes alvast Johan!

100

Anonymous

50

Anja En Tini Van Den Heuvel

Lieve Johan, Wij vinden het supersterk dat je dit gaat doen en je gaat het zeker halen ! ,Wat zou Ricky trots op je zijn! Heel veel Succes en liefs van ons , Anja en Tini

5

Anonymous

En een groet uit Heeze.

21

Maike En Maikel Kempen-dirks

Lieve Johan, Wat een prachtig doel en wat geweldig verwoord! Wij wensen je heel veel succes met het trainen de komende periode!

50

Bart Van Der Linden

Hallo Johan, Eerst even dit. Ik was best uit het veld geslagen toen ik las dat Ricky vorig jaar overleden is, want daar was ik niet van op de hoogte. Dus allereerst veel sterkte toegewenst na dit verlies na zoveel jaren en natuurlijk sponsoren wij jou. Hoop snel iets te horen, maar nog beter om elkaar weer eens snel te ontmoeten na die vele jaren! Afra en Bart

20

Marjolijn En Sandy

Zet hem op Johan!

25

Margie Schevers

Heel veel succes met de voorbereidingen. 6 juni zal zeker een mooie en bijzondere dag gaan worden, waarbij je nieuwe herinneringen maakt en waar oude herinneringen boven zullen komen. Ik weet zeker dat geen enkele berg voor jou te hoog zal zijn met deze motivatie.

100

Anonymous

25

Peter En Jolanda

Van ons een warm hart en een vette pluim, heel veel succes kanjer. Het gaat je vast lukken.

25

Anonymous

Beste Johan, ik heb je leren kennen in de trein. Daar heb ik je verhalen aangehoord. Je bent een topper en heb heel veel respect voor je. Dat je dit gaat doen vind ik heel bijzonder. Wens je dan ook heel veel succes

90

Hebe

Met dank aan Trudo & Anke, Mieke, Hedwig, Onno & Andrea!

25

M Smulders

He Johan fijne ex collega , ga ervoor en ik weet zeker , zoals ik je ken, dat je je doel gaat bereiken. Succes MR Reinders?

25

Roel

Johan, zet hem op, veel suc6.

6

Marleen

Geen appeltaart bij de koffie genomen

100

Anonymous

Heel veel sterkte en succes

5

Anonymous

Ga er voor lieve vriendin. Ik hou van je. En een groet uit Heeze.

5

Anonymous

En een groet uit Heeze. xxx

56

Anonymous

10

Hannie

Trots op jou.

21

Anonymous

Johan, jij weet dat wij trots op jou zijn en veel respect hebben voor de wijze waarop jij de afgelopen jaren je mannetje hebt gestaan. Wij wensen je heel veel succes toe.

40

Bij Rob Menswear

Succes, sterkte en geniet Johan.

250

Gasten Van Schoorsveld.

"Beste Johan, wij wensen jou heel veel sterkte en kracht toe. Wij van Natuurbegraafplaats Schoorsveld zijn blij dat wij ons fooienpotje aan jou hebben mogen schenken. Wij weten zeker dat onze gasten die hier koffie hebben gedronken en vervolgens een fooi hebben achter gelaten dit jou heel erg gunnen"

60

Hebe

Sponsoring van Marleen en Frans in de vorm van 2 x 10 gemaakte schaaltjes.

500

Uitvaartverzorging

25

Karin Van De Lustgraaf

Dit jaar de berg op, heel veel succes

174

Hebe Lierop

'Donatiebox van Hielkje'; een lieverd die deze box in haar praktijk heeft staan voor ons. Veel dank aan iedereen die bij haar deze bijdrage voor ons team heeft gedaan! Samen in de strijd tegen kanker, hoe mooi is dat!

26

Marjo Bouwmans

Heel veel succes, Johan! Gaat jou zeker lukken met Ricky in gedachten ❤️

105

Hebe

Schaaltjes verkocht aan lieve lotgenoten, en donaties van John & Yvonne, en Fred en Jikke. Veel dank allemaal!

588

Hebe Van Lierop

Donaties gedaan door: zus Ann, Ad en Marij, Ramona, Rietje en Ad, Leo en Corry, Han, Hella, Janny en Fred, Mieke en Gerard, Ricky en Johan. Waarvoor heel erg veel dank!

143

Hebe

Donaties gedaan door Frans, Joke, Peter, Diny, Angelien en Marij en Günter. Veel dank lieverds!

110

Hebe

Veel dank aan Ine, Anneleen en Pieter, Alice, Fred en Janny. Knuffels xxxxxx!

50

Sanne Paijmans

Een kus en een knuffel voor jou lieve Johan!

100

Huub

Succes ermee beste Johan. En een poot van van Puffelen.

20

Hebe

Garage Linden donatie 'lamp'

50

Anonymous

5

Anonymous

Met een groet uit Heeze. xxx

160

Hebe

Dank en dikke knuffels aan Henk, Ine, Marja, Sjaan en Pierre.

20

Niels Bak

Mooie vent bende gij, Johan. Ricky? zal zo trots op je zijn! Heel veel succes en ik zie je snel weer. Succes met de kuitjes!

63

Hebe

Donatiebox van Hielkje. Met veel dank aan haar en haar klanten!

56

Jozef Schuurmans

Super trots dat je dit doet

15

Anonymous

Mooi man dat je dit gaat doen Johan. TOP.

25

Gerry Driessen

Heel veel succes. Gr. T en G

25

Anonymous

Heel veel succes. Jij krijgt dit voor elkaar.

25

Jeanne Seijkens

Heel veel succes met de tocht

50

Jannij Buijtenweg

Een geweldig initiatief van jou Johan Ik doneer graag mee. Heel veel succes wens ik je om je doel te bereiken!

75

Adri & Ine

Onze steun van harte

50

Peter En Loes Derks

Succes Johan

106

Peter En Tini Knapen

veel respect en het gaat je lukken

Show more