Marco Meeuwissen

Heeft deelgenomen in 1 vorige edities

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker, wil jij mij steunen?

My Updates

Primavera Ride 2019

Driebergen: zondag 17 maart,

Met Dave heb ik de eerste toer gereden. De start was in Driebergen bij langoed De Horst. 

We gingen weg met het zonnentje. Na vijf mininuten begon het al te spetteren. Dit ging snel over naar regen. Na tien minuten werd het weer droog. Ik dacht nu het zonnetje terug en dan valt het nog wel mee... 

Hellaas ging de route linksaf en belanden we weer in een regenbui. Dit ging van regen naar zeer hard plenzen. En van plenzen naar hagel die pijn deed in mijn gezicht. Een half uur na de start stonden mijn schoenen vol met water en kreeg ik het ijskoud. 

Vanwege de regen hadden we slecht zicht en misten we de route. We reden een KM van de route af voordat we doorhadden dat we op de verkeerde weg zaten. Er zat niks ander op dan terug te rijden om de route weer op te pakken. 

Onderweg hebben nog zeker zes hagelbuien gehad. Zoveel hagel heb ik nog nooit op een dag gezien... Zelf was ik aardig bevloren en de hagel deet pijn aan mijn gezicht. Mijn handen en voeten waren compleet gevoelloos. Met de hagelbuien trok de wind sterk aan. Het was bar weer en daardoor een zware tocht.

De toer ging door het boerenlandschap met een paar lichte klimmentjes zoals de Grebbenberg en de pyramide van Austerlitz. Vanwege het slechte zicht heb ik daar weinig van mee gekregen. Bij de finische werden we op de foto gezet en wachten een lekker bakkie warme koffie met een appelgebakje die heerlijk verdient smaakte. 

We gaan de route later in het jaar nog een keer rijden maar dan met mooi weer. Ik hoop iets meer mee te krijgen van het mooie landschap. 

Groeten Marco

Joop Zoetemelk classic

Leiden, 23 maart 2019

Met vier mannen van het team FC de Klimgeiten uit Leiderdorp heb ik meegedaan aan de Joop Zoetemelk Classic. 

De start was bij Swift. Om acht uur verzamelen met een lekker bakkie koffie. Om half negen begonnen we aan de toertocht. Het doel was om 100KM te fietsen. Het weer zat mee. Er stond een klein beetje wind. Wat een verschil met vorige week....

Het tempo zat er goed in. Na ander half uur kwamen we een groep fietsers tegen die stil stonden. Dit was aan het einde van een boerenweg. In het midden van de weg zat een betonnen heuvel die niet opviel in het asvalt. Omdat de groep aan de rechterkant stond konden we de heuvel alleen aan de linkerkant passeren. Gertjan zag de heuvel niet en botste er vol op. Hierdoor werd hij gelanceerd van zijn fiets en vloog hij door de lucht. Dave reed achter hem. Hij kon niet anders dan volgen en landen boven op Gertjan. Gelukkig viel het nog mee. De groep fietsers die stil stonden hadden net daarvoor hetzelfde meegemaakt.... 

Na zo een 60KM was er een pauze. Even wat eten en drinken. En controleren of er toch geen averij was van de valpartij. Daarna reden we snel verder naar de finish. Rond kwart voor twaalf waren we binnen. Heerlijk genieten van een wel verdient biertje met de mannen. Heerlijke ochtend fietsen. Zo veel makelijker dan de week ervoor ondanks dat de (gemiddelde) sneheid erg hoog was. 

Zondagse traningsronde

Leiderdorp, 30 maart 2019

Zondagochtend verzamelde in Leiderdorp. We zijn met drie man. Dave, Hen en ik besloten om tegen de wind in te starten. De Meije route moest het worden.

Eerst langs de N11 door de polder richting Hazerswoude dorp. Daarna om Alphen aan den Rijn heen gereden om richting de nieuwkoopse plassen te gaan. Daar pakten we de Meije route op. Een schitterend stukje boeren waterlandschap. Smalle kronkelige wegen waar je goed moet opletten op de rest van het verkeer. Geen aanrader voor grote groepen fietsers. 

Stond stiekem best wel een beetje wind. De terug weg door het groene hard hadden we wind mee en dat was erg lekker. Uiteindelijk hebben we rond de 80KM gefietst. Super besteding van de zondag. 

Amstel Gold Race 2019 (toer)

Valkenburg, 20 april 2019

Zaterdagochten om kwart over zeven bij de start van de AGR. Nog even wat eten en drinken pakken. Om half acht mochten we starten aan de 150KM. De afstand was iets korter dan aangeven: 142,6km. 15 heuvels met een totaal aan 2.186 hoogtemeters die zorgen voor een goede traning. 

Met vijf man deden we mee aan de 150KM. smorgens was het nog erg koud. Bij het afdalen van de Geulhemmerberg had ik geen gevoel meer in mijn vingers. Hellaas duurde het nog vrij lang voordat de zon echt op kracht kwam. De eerste pauze was na ongeveer 50km. De zon begon het te winnen... 

Na de eerste pauze begon de klim aan de loorberg. Daar raakte ik mijn groep kwijt en besloot om alleen door te rijden. Vanaf hier kwamen de echte heuvels met de stijlen klimmen en dalen. Om kwart over elf was ik bij de tweede verzorgingspost. Lekker op tijd zodat het er nog niet heel druk was. Even op adem komen, eten en drinken bijvullen, en door. De laatste 50 kilometers. Het zwaarste stuk van de toer. 

Onderweg was het uitzicht prachtig. Hele stukken kon ik alleen fietsen zodat ik meer tijd had om daar van te genieten. Als je dicht achter iemand aan rijdt moet je constant je voorganger in de gaten houden. De verre uitzichten met de fuitbomen vol bloesem waren geweldig. 

Om half twee kwam ik over de finische op de Cauberg. De foto is net achter de finische gemaakt. Op naar een verdient biertje.. 

Thank you to my Sponsors

26

Robert Kampschreur

Suc-Zes kerel?

26

Jeannet van der Hulst

Succes Marco! Zet em op!

56

Koos Kranenborg

Succes Marco !

100

Stucadoorsbedrijf HNR B.V.

10

Ronald Elfering

Doe je best.

26

Arthur Zuijderduijn

Succes Marco ! 3x omhoog moet zeker lukken denk ik

100

Niels en Hellen

10

Mark Herruer

Succes

150

J.W. Mutsaars

Succes Marco!

750

Eskra Bouw

Heel veel succes namens Eskra Bouw

26

Perry Mens

Wat super dat je dit doet Marco! Heel veel succes

5

Ruben Scheps

Hoi Marco, Ik hoop dat alle kleine beetjes helpen. Heel veel succes!

56

Jeannette

Super stoer dat je dit gaat Marco! Heel veel succes!

34

Paul Zwaan

Hop hop die berg op!

20

Rieneke Meeuwissen

56

Vloerenbedrijf Nicky Huisman BV

Veel succes.

26

Daniel Kok

56

Nico Heemskerk

Succes Marco !

26

C De Graaf

10

Kim Broeders

500

VGProjectmanagement

Zonder jouw inzet is mijn bijdrage niets waard. Heel veel succes met je doelstelling

26

Rob Burgmeijer

Mooie actie Marco, succes!

5

Alexander van den Bos

10

Nr8 Brands

Top initiatief. Zet m op.

20

Robbert Jan van der Geest

5

dirk van der

26

Hylke Visser

Ik vond 1x al zwaar. Zet hem op voor het goede doel!

20

Jos

Normaal altijd mak aan, maar deze keer vlammen. Succes!

106

gwh Schenkelaars

250

Workpol Afbouw BV

Succes Marco !

20

Arjan Kluin

56

Jeroen Meijer

Bij deze. Succes.

10

Mandy Berkhout

Succes!

200

Facédo B.V.

Veel succes namens alle medewerkers van Facédo

26

Rutger en Marja Hopman

en wel een beetje door fietsen

150

john vissers

50

Geert Lambers

Let's rock Marco !!

Show more