Marit Tichler

Heeft deelgenomen in 6 vorige edities

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes........

Voor hem…… en iedereen die er ook mee te maken krijgt.

Sinds 2006 is de Alpe d’Huez het decor voor de Alpe d’HuZes. Een evenement om geld in te zamelen voor de KWF Kankerbestrijding.

Kanker, wie wordt er tegenwoordig niet mee geconfronteerd? Iedereen heeft wel iemand in zijn omgeving die lijdt aan deze verschrikkelijke ziekte, deze ziekte heeft overwonnen of de strijd helaas heeft verloren.

Zo heb ook ik mijn eigen verhaal. Mijn lieve broertje Sander Tichler is op 5 december 2015 op 22-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker.
Op zijn zevende werd hij voor het eerst getroffen door kanker. „Er zat een merkwaardig bultje op mijn rib. Totaal onverwacht werd de diagnose botkanker gesteld.”

Na 14 chemokuren, bestralingen en een operatie werd hij schoon verklaard. „Na die rottijd ging ik de controleperiode in. Een paar keer per jaar werd mijn lichaam gescand en nooit zagen ze een uitzaaiing.” Acht jaar na de diagnose, kreeg Sander in het voorjaar van 2008 te horen dat hij schoon was. „Ik hoefde niet meer langs te komen. Het boek kanker kon dicht.”

Sneller dan verwacht kwam het echter terug. Sinds dat moment schommelt het leven van Sander tussen ziek zijn en schoon verklaard worden. „Elke keer zeiden de artsen dat het goed te behandelen was, maar als het vier of vijf keer terugkomt, gaat er iets knagen.” Zijn gevoel klopte. Nadat Sander kanker zo vaak had verslagen, kreeg hij in oktober 2011 op 18-jarige leeftijd te horen dat hij de strijd niet ging winnen. De kanker zat in zijn wervels en in zijn long. „Behandelen was nog mogelijk, maar er zou een moment komen dat ik dood zou gaan aan de kanker.”
Op dat moment stort je wereld in elkaar. Na al die jaren vechten is hoop op genezing weg. Hij kreeg alleen nog behandelingen, zoals chemokuren en bestralingen, om de tijd te rekken.

Ondanks dat de behandeling aanslaat, merkt hij dat hij achteruit gaat. „De periodes dat ik me goed voel, worden steeds korter en de dalen dieper. Ik hoop dat ik de eerstvolgende kerst ga halen, maar ik kijk nooit verder dan twee weken vooruit.”

Op televisie zag hij een verslag van de inzamelingsactie rondom de Franse berg Alpe d'Huez. Hij raakte onder de indruk van de duizenden Nederlanders die jaarlijks de veertien kilometer omhoog hollen of fietsen om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. "Dat wil ik ook", zei Sander. Hij leefde in 'bonustijd', zoals hij het noemde.

Hij kwam in 2012 zelf met het idee om mee te doen met de Alpe d’HuZes. “Volgend jaar naar de top van de Alpe d’Huez fietsen. Voor het goede doel.” Hij wilde niet afwachten, maar nog van alles ondernemen.

Met onze vader ging hij trainen in de Vogezen. Toen dat goed was verlopen, stelde hij een team samen. Wij waren uiteindelijk met twintig deelnemers en vijftig supporters. In 2013 fietste hij voor het eerst mee. Een hele mooie ervaring om nooit meer te vergeten. Tussen de kuren door beklom hij de berg twee keer. Het volgende jaar deed hij het drie keer. Hij was er zelf verbaasd over. In die twee jaar haalden we meer dan 100.000 euro op voor de KWF Kankerbestrijding.

Alpe d’HuZes heeft mij de afgelopen jaren al vele mooie momenten bezorgd. Samen met het hele team hebben wij al tal van acties bedacht en uitgevoerd, veel gezamenlijk getraind in de sportschool en vele trainingsweekenden in de Ardennen gehad. Met z’n allen bereik je wat.

Tijdens een training met zijn team in de Ardennen was hij heel vrolijk. Sander was de gangmaker die gek op geintjes was. Hij deed aan alles mee, behalve aan koken. Verder dan een eitje bakken heeft hij het nooit gebracht.

Hij had nog maar één doel in het leven:

“Zelf word ik niet meer beter, maar ik kan er wel aan bijdragen dat straks niemand dit meer te horen krijgt.”

Ik heb ontzettend veel bewondering voor mijn broertje. Hij wist dat de hulp voor hem te laat was, maar toch wilde hij zich voor anderen inzetten. Hij fietste niet voor zichzelf, maar voor anderen. Hij wilde dat niemand mee hoeft te maken, wat hij mee heeft moeten maken. Dat gunde hij niemand.

In 2015 wilde Sander weer de berg bedwingen, dus wij schreven ons in. De trainingsweekenden in de Ardennen en de Vogezen stonden al gepland, maar het ging steeds slechter. De datum van Alpe d’HuZes kwam steeds dichterbij, maar beter ging het niet met Sander. „Ik kon niet eten en had zo veel pijn. Op een gegeven moment moest ik kiezen: beginnen met chemo’s of naar Frankrijk. Ik koos voor een kuur.”

Met hulp van Stichting Ambulance Wens kon Sander er wel bij zijn. 35 kilo woog hij toen hij in juni toekeek vanaf zijn brancard aan de finishlijn. Om half vijf 's ochtends lag hij op een brancard bij de start, en om acht uur 's avonds bij de finish om ons aan te moedigen. „Die week gaf mij zoveel energie. Door de kuren nam de pijn af en ik stapte weer op de fiets. Toen wist ik het zeker: als ik me weer beter voel, ga ik alsnog die berg op fietsen.”
Wij hadden dat jaar zo’n 50.000 euro ingezameld, maar Sander voelde zich schuldig dat hij niet zelf had gefietst. Begin september was hij goed genoeg om weer naar de Alpe d’Huez te gaan en hij fietste nog eens de berg op. Dat was hij nog verschuldigd, vond hij.

Toen reisde hij met onze vader en teamgenoot Quin naar de Alpe d’Huez. „Ik weet dat ik niet meer beter word. Misschien is dit wel de laatste keer dat het kan. Laat het geld er dan voor zorgen dat in de toekomst niemand de strijd van kanker meer hoeft te verliezen.”

Dat was ook inderdaad de laatste keer. Drie maanden later, op 5 december 2015, is hij overleden aan de gevolgen van botkanker. 15 jaar is hij in strijd geweest om deze ziekte te overwinnen. Vele chemokuren, bestralingen, operaties en lange dagen in het ziekenhuis heeft hij gehad.

In 2016, 2017 en 2018 ben ik, samen met ons team, als vrijwilliger mee geweest, maar het begon toch weer te kriebelen. Ik heb die berg inmiddels al heel vaak beklommen, maar het is mij nog niet gelukt om hem daadwerkelijk zes keer op dezelfde dag op te fietsen. Dat zou ik nog wel willen, en met steun van jullie gaat het mij zeker lukken!

Ik ga mijn uiterste best doen en samen met mijn andere teamleden weer de strijd aan. De ziekte mag voor niemand meer een doodsoorzaak worden. 

Als ik op deze manier mijn steentje bij kan dragen, dan doe ik dat graag. Mijn doel is om minimaal € 2.500 bij elkaar te fietsen, maar € 6.666 zou al helemaal erg mooi zijn en daar heb ik jullie hulp bij nodig!

Het evenement wordt georganiseerd door vrijwilligers en alle kosten worden door de deelnemers zelf gedragen. Elke gedoneerde euro gaat naar de KWF Kankerbestrijding.

Thank you to my Sponsors

40

Oma Tony

Extra voor jullie vele beklimmingen!

10

Anonymous

15

Dennis Kunne

Hee Marit! Heel veel succes met het fietsen van DE berg. Hopelijk wordt het een mooie dag met mooie herinneringen!

10

Marco van Gijzen

Succes Marit, respect voor wat je doet!

20

Merle en Philine

Heel erg veel succes! Je kunt het!

21

Anonymous

Super goed!!!

56

Anonymous

Veel succes

50

cjesco puik

10

Saida Niazi

Succes!

100

Guido Pijper

Zet em op kanjer!

26

Regine

Veel succes !!

20

Thirza Pluimer

Wat een aangrijpend verhaal & wat ontzettend mooi dat je dit doet! Heel veel succes!! Liefs Thirza

26

Judith van der Sluis

Wat goed en bijzonder dat jullie dit initaitief blijven voortzetten, zet 'm op Marit!

25

Wendy Yu-Tjemmes

Lieve Marit, Zo super trots op jou!! Liefs, Wendy

56

MvdM coaching & stressmanagement

Hi Marit, wat geweldig dat je je zo blijft inzetten voor de strijd tegen kanker. Heel veel succes weer om die enorme berg zo vaak te beklimmen!

126

Marianne Huisman

Veel succes Marit met trainen en met de 126 bochten. Ik vind het erg stoer dat je aan zes beklimming gaaat beginnen. Ik hoop dat het mooi weer is om te fietsen op de dag dat jullie gaan.

125

Karin Segers

Deel 1 van de cheque :) Namens Diederick, Tim, Tom, Rik & Karin! x

25

Suus Fillekes

Superstoer en dapper van je. Zo te lezen zit dat in je familie :) Wat een mooie motivatie Zet m op!

21

Arja Kalhorn

Wat hadden we een mooi gesprek. Top dat je dit doet!

10

Anja

Heel veel succes

106

Frieke Hurkmans

Marit, ik vind je een kanjer!

632

Brit de Langen

Erg bijzonder hoe we jullie verhaal zo persoonlijk hebben kunnen horen. Mooi dat we hier ook iets aan kunnen bijdragen. Heel veel succes op de Alpe d’HuZes. We hebben super veel respect voor jullie!! Liefs, Meike, Nadeche, Britney, Noor en Brit

21

Marjolein Lalleman

Wat mooi dat je dit doet. Heel veel succes. You can do it!

2

Anonymous

50

The Hague Marriott

Zet 'm op Marit!

56

Anonymous

Succes Marit

5

Peter Kr.

26

Anonymous

Succes! Groetjes, Lucia

10

Robin Naudin ten Cate

Veel succes Marit!

10

Hilde Gloudemans

Zet 'm op kanjer, je kunt dit! liefs Hilde

15

Hanna Groen

Succes!

26

Fons Nieuwenburg

10

Laurens

Fantastisch gedaan!!

5

Mandy

You can do it

106

Anonymous

25

Beatrix van Emmerik

Lieve Marit. Jij kan het; 6x naar boven en wij duimen. Jan en Beatrix.

15

Renée

Onwijs veel succes Marit. You can do it!

5

Milan Van Gorsel

Veel succes met fietsen Marit en zet hem op????

26

Marieke

Op naar de zes keer top! Enorm goed!

36

Jolanda Joossen

Wat knap dat je er nog een keer voor gaat. De zes gaat zeker lukken. Je kunt het !!

56

Anonymous

Marit, Zo trots dat je dit doet!! Heel veel succes ! ? Liefs, Anouk

10

Giovanna

10

Caroline Zwan

Zet hemop Maartje! X

50

S Snapper

Proficiat, 6x. Maar ook knap gedaan van de rest van het team.

26

Reinvaart

26

John van den Heuvel

Succes en ook veel plezier Marit!

10

Jorrit Cornelissen

5

Tess Mulder

Heel erg veel succes Marit ?

26

Martin Boers

Heel veel succes en sterkte Marit!

25

R Fu

26

Anonymous

26

Anonymous

Heel veel succes Marit. Trots op je!

25

Julie Spoor

Super dat je weer gaat, Marit. Veel sterkte.

50

Nathalie van Leeuwen

Lieve Marit, heel veel succes! Of het nou 4, 5 of 6 keer die berg op wordt...

20

Abel, Tobi, Milan en Mattijs

Omdat wij zo vreselijk trots zijn op jou en alles wat je doet voor dit prachtige doel. Van de mannetjes, heel veel liefs

10

Cora Van Dijk

50

The Hague Conference Centre

Heel veel succes Marit!

21

Claire

You can do it! (L)x

26

Wim Michels

Heel veel succes.

15

Ingrid Schoenmaker

Wat goed dat je dit doet. Heel veel succes!!

21

Claudia

Heel veel succes, wat een topper ben je!

21

Djoerd van Velzen

Doorzetter!

21

Wendy Troost

Zo veel bewondering voor je, veel succes!!

10

Guus de Vos

You got this;)

10

Monica Reijmers

Heel veel succes!!

106

Marco Esser

Zo, streefbedrag gehaald. Mooi! Heel veel succes, Marit. Zet hem op!

21

Fatima

Veel succes!!

56

Thijs van Zwieten

Marit heel veel succes. Die 6 x omhoog is een fantastisch doel. Je kan het!

50

Mirjam Groenenberg

You go girl!

26

Pouwlien

Heel veel succes Marit!

10

Peter

Succes Marit! Minimaal 6 x naar boven hè ;)

10

David Michels

Heel veel succes 6x gaat lukken!

21

Diederick Van Eeden

Succes!

25

Agnes van der Neut

Trots op je, Marit! ❤

56

Laurens Kok

Zet hm op !

106

Anonymous

50

F en M

Top!

21

Karin Segers

Zet 'm op kanjer! Jij kunt dit!

12

Mijke Braam

Super goed en knap, succes!!!

5

Anonymous

20

Clarisse Kers

Super gaaf dat je dit gaat doen! Trots :)

50

Karin Segers

Zet 'm op Marit! Team The Hague & Partners

60

Oma Tony

Oma Tony is trots op je!

10

Ivo Van Peppen

Hi Marit, lang geleden! Heb mijn contact met je als erg prettig ervaren een paar jaar terug. En toen zat je er midden in, heftig was het toen. Doe je best!!

10

Ewout Jurgens

Hi Marit, heel veel succes!!

26

Anonymous

Super stoer! Heel veel succes

50

B. van den Bos

Lieve Marit, Ik ben ontzettend trots op je! Heel veel succes. Liefs, mama

26

Bas

Heel veel succes!

15

Annelot Nijkamp

Heel veel succes lieve Marit! 1000x respect dat je de klim weer gaat maken ♥️

16

Yentl America

Zet ‘em op, succes om die 6x te halen! Liefs

10

Marianne de Vogel

Een kleine druppel maar vele kleine maken een grote. Veel succes, lieve Marit, je kunt het!

50

Nienke Van der Malen

Succes Marit , respect wat je doet en hoe je het oppakt!

66

Lieuwe Cornelissen

Mooi dat jullie weer naar de berg gaan dit jaar. Heel veel succes en super stoer dat je voor de 6x gaat!

Show more