Mike Jaroch

Heeft deelgenomen in vorige edities

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Iedereen heeft mensen om zich heen. Je merkt hoe belangrijk mensen voor je zijn. Ze zijn er voor je, ze laten je lachen, ze halen je het bloed onder de nagels vandaan, ze boeien je, ze voelen je aan, ze verrassen je, ze inspireren je… Het fundament waarop je leven is gebaseerd bestaat voor een groot gedeelte uit je naasten. Zonder hen, zal je leven een stuk moeilijker zijn. Al was het alleen al om even je ei kwijt te kunnen, of wat dan ook.

Het leven kent prachtige dingen. Het meest simpele kan zoveel geluk voortbrengen. Daarnaast kent het leven ook minder fijne dingen. Als deze er niet zouden zijn geweest, zouden de mooie dingen ook niet bestaan. Er zijn echter ook zulke hachelijke dingen, dat ik me afvraag waarom ze gebeuren.

Helaas heb ik in mijn leven al een aantal dingen meegemaakt, die deze vraag bij me naar boven bracht. Mijn vader heeft twee zussen verloren aan kanker. Beiden zijn te vroeg heengegaan. Vooral bij het overlijden van zijn tweede zuster in 2014 werd pijnlijk duidelijk hoeveel impact zoiets kan hebben. Ik herinner mij nog hoe wij in allerijl terugreden uit Oostenrijk toen Linka voor het laatst werd opgenomen in het ziekenhuis. Het geheel was uiteindelijk een trieste bedoening, vooral voor een andere zuster van mijn vader, die haar leven lang met Linka optrok. Een groot gedeelte van het fundament viel onder haar voeten vandaan.

Een tweede voorval die heel veel indruk heeft achtergelaten, was het overlijden van de moeder van mijn beste vriend in 2017. Een kerngezonde vrouw van nog geen 50 jaren oud, plotseling gediagnosticeerd met longkanker. Hoe snel de grond onder je voeten vandaan kan verdwijnen, dat heb ik van heel dichtbij kunnen zien.

Hoe mooi het leven ook is, hard en wreed is zij. Hoe sterk de mens ook is, fragiel en angstig is zij. De berg die je oploopt om een obstakel te overwinnen, is hoog genoeg om de volgende te zien. Zo makkelijk als je weer beneden bij nul begint, zo moeilijk is het om weer de volgende berg te beklimmen.

Om alle mensen die dit is overkomen een hart onder de riem te steken; om alle toekomstige gevallen voor te zijn. Dit zijn redenen waarom ik mij komend jaar inzet voor KWF Kankerbestrijding. Ik zal mijn fiets gebruiken om de Alpe d’Huez helemaal plat te rijden. Maar ik doe dat niet alleen voor de symboliek. Hiervoor vraag ik mensen om mij te sponsoren, zodat meer onderzoek kan worden gedaan en kanker misschien de wereld uitgeholpen kan worden. Samen zorgen we ervoor dat mensen niet meer door deze ziekte hun fundament zullen verliezen!

Thank you to my Sponsors

25

Jetse Van der Meer

50

Daniël Kollen

Hey Mike, ik weet dat jij tot het uiterste zult gaan en ik wens je het beste. Ik hoop dat dit bedrag een hart onder de riem steekt. Ga ervoor met zijn allen en veel succes!

10

Bess Doornbos

25

Roslyn Zuideveld

Top Mike, respect

125

michel jaroch

Je bent altijd gevat Je bent de rust zelve Je bent een echte biker Je bent mijn beste vriend Geef alles wat je kunt op de Alpe

250

Anonymous

Get your kicks on route Alpe du Six, yes you can

21

Jack Doornbos

Super dat je ook mee gaat. Misschien beter om in de buurt van je vader te blijven tijdens de 21 bochten

21

Harm

Success mike 👍🏻

40

Irene

Vanuit mij en een klein deel van m'n ouders. Super gaaf dat je dit gaat doen, Mike! Het ga je goed!

5

José Visser

21

Sandra van der Meer

10

Anonymous

21

Patrick & Eva Koers Doornbos

Succes Mike! Topper!

66

Pieter

Dat je deze superheldendaad succesvol mag verrichten

15

Anonymous

Voor die keer dat je sinterklaascadeautjes nodig had.

20

Jildau Kuiper

Echt mooi dat je dit doet Mike! Veel succes tijdens de tocht! XX Jildau

50

Kira Groenewegen

Mike, je bent een bikkel! Ik hoop dat je het doel bedrag haalt want ik vind het een fantastische investering <3

5

Lisa Wildenberg

25

Silvia Zuideveld

Geweldig dat je dit gaat doen. Heel veel succes!!

Show more