Petra Barendse

Heeft deelgenomen in 7 vorige edities

"Ieder mens heeft duizend wensen, iemand met kanker heeft er 1" !

IK heb nog iets af te maken op die berg. Hoop in 2019 vol fit aan de start te staan als Survivor. Een nieuwe dimensie sinds mijn 1e deelname in 2012.

Dit jaar 2018, eind Mei,  2 weken voor de Alpe werd bij mij via het bevolkingsonderzoek "de bus" een afwijking geconstateerd in mijn rechterborst, een kwaadaardige tumor met een forse afmeting, die ik niet had gevoeld trouwens. Inmiddels ben ik 5 maanden verder en volop in behandeling en ben dankbaar voor mijn ziekte verloop tot nu.  Het wordt nog even doorbijten tot de operatie ergens later dit jaar of begin 2019.  

Mijn lijfspreuk en titel al sinds 2012 mijn 1e deelname, is echt zoals het is, nadat mijn wereld ook op zijn kop ging. 

"ieder mens heeft duizend wensen, iemand met kanker heeft er maar 1"

Onderzoek naar en kwaliteit van leven met kanker is en blijft echt actueel en we krijgen er hoe dan ook allemaal mee te maken. Dus ieder euro telt echt! 

My Updates

12-12-2018 We zijn weer een paar maanden verder....

Het is nu 12 december, nog 1 nachtje slapen en mijn operatieplan wordt gepresenteerd. Ieder moment van uitslag blijft spannend. Fingers crossed dat ik op mag voor de laatste fase van de behandeling. 

Bedankt iedereen voor de lieve berichten en support in de afgelopen maanden. Erg fijn. 

Als je wil dat er in de toekomst niemand meer dood hoeft te gaan aan kanker en een bijdrage leveren aan een beter leven met kanker, steun dan onze acties! Bedankt. 

 

 

voor het 8e jaar Ad6

Op de rand van 2018 naar het nieuwe jaar 2019….Voor vele mensen is 8 het geluksgetal. De mensen voor wie wij strijden hebben niet zo veel geluk en hebben alle hulp nodig in hun strijd tegen deze verschrikkelijk ziekte!

Ik heb dit jaar gezegd na al die jaren ben ik er klaar mee en het wordt echt de laatste keer. Het zou een afsluiting zijn na het overlijden van mijn vader, dat had ik hem beloofd, een lichtje plaatsten op het dak van de wereld, want dichter bij de hemel kom je niet.

Mijn leven stond ineens op zijn kop, toen ik 2 weken voor Alpe d’HuZes zelf de uitlag borstkanker kreeg. Het streven om 3x de berg te beklimmen heb ik niet gehaald. De eerste klim heb ik voor mijn vader volbracht, de 2e klim was na 4 bochten “klaar”. Ik ben uitgestapt met het besef dat ik mijn doel had bereikt en het was goed zo voor dit jaar.

Wel heb ik diezelfde dag nog tegen mijn teamgenoten gezegd, ik ga in 2019 toch weer: ik heb nog iets af te maken op die berg. De resterende 17 bochten…..en dat zal mijn uitdaging zijn.
Het gaat nu gelukkig de goede kant op met mijn tumor, of ik fysiek straks in staat ben om de beklimming te volbrengen is nog even de vraag. Het wordt kort dag, maar ik ga er voor!

Als je eenmaal een keer aan Alpe d'HuZes hebt deelgenomen dan weet je waarom je het doet, dat het nodig is en zeker niet gaat vervelen. En mijn uitdaging om straks weer te gaan trainen, vele, maximaal haalbare uren door weer en wind, staat in geen verhouding met wat kankerpatiënten elke dag, soms jaar in jaar uit, moeten doorstaan.

Dus aankomende 6 juni ga ik, als deelnemer van team 21x21 samen met 7 teamgenoten, voor de 8e keer deelnemen aan Alpe d'HuZes en zal ik er weer alles aan doen om een mooie prestatie neer te zetten, niet alleen sportief maar met name financieel. En daar heb ik alle hulp bij nodig, elke euro is bijzonder welkom! Daag me maar uit, zet er maar een financiële beloning tegenover, niet voor mij persoonlijk maar om KWF en alle kankerpatiënten te ondersteunen!

Je kunt mij steunen door een donatie te doen via deze actiepagina. Dat kan privé of zakelijk (dus op factuur, ANBI status), het wijst zich vanzelf! Donaties vanaf 250 euro komen met hun logo op de Alpe d'HuZes website te staan en vanaf 500 euro op ons officiële Alpe d'HuZes teamshirt. Voor dat laatste heb ik dan wel de toezegging voor de donatie en het logo in eps-formaat nodig uiterlijk vrijdag 9 februari!

22-2-2019 Operatie geslaagd en positieve berichten

Op 1 februari ben ik uiteindelijk geopereerd, waarbij mijn rechterborst gelukkig toch kon worden gespaard. Na een spannende 2 weken wachten, zijn er geen uitzaaingen geconstateerd in mijn schildwachtersklier en de tumor is in zijn geheel verwijderd. Blij....blij...blij en dankbaar. 

Op 11 maart beginnen de bestralingen, 15 stuks, iedere dag over een periode van 3 weken. 

Nu eerst even een weekje op vakantie, even bijkomen en bijtanken voor de volgend en hopelijk de laatste fase. Fingers crossed. 

Hopelijk kan ik me daarna gaan storten op de berg...21 bochten. Dat moet toch kunnen na het afgelopen jaar wink

20 maart 2019, halverwege de bestralingen: het eindpunt komt in zicht

Ben al weer 3 weken verder na mijn laatste blog en volop in de laatste fase van mijn behandeling, 3 weken dagelijks bestralen. Bijna op de helft. Voel me ok, wel gebrek aan broodnodige energie dus 's avonds lekker vroeg naar bed. Het blijft een beetje onwerkelijk....zo heb je een kwaadaardige tumor in je lijf met alle denkbare gevolgen.....10 maanden verder is ie eruit en als het ff meezit kan ik net binnen het jaar weer "gewoon" verder met mijn leven. Het gekke is dat dit geweldige vooruitzicht me meer onzeker maakt dan dat ik me de afgelopen maanden heb gevoelt. Pluk de dag...en oh ja het is echt heel waardevol als je onderzoek naar en het streven naar een beter leven ondersteund met een donatie, iedere euro maakt een verschil, da's voor mij nog meer een zekerheid geworden en daarom blijf ik me inzetten. Thnx.

Thank you to my Sponsors

370

Collega's en Directie Holland Indoor Plants

Heel veel succes "you can do it" Super Stoer en trots dat je de uitdaging weer aangaat! Zet hem op! Liefs xxx Linda, Lynda, Meggie, Marisz, Marlies, Marleen Samantha, Sonja, Renata en de directie van HIP!

10

Afval Loont

2e opbrengst oud papier. plastic en aanverwanten. Iedere euro telt ook hier!

21

Anonymous

Voor jou zeker en voor mijn lieve collega Annie

500

Ria D

2eKans kleding actie . Op naar de top en nog meer euro's, want iedere euro kan het verschil maken. Suc6 team 21x21 in 2019. xx

21

Marlies Goldenberg

Ik duim voor je Petra!

500

Ria D

2eKans kleding actie Textiel Loont . Op naar de top en nog meer euro's, want iedere euro kan het verschil maken.

21

Wouter Kaandorp

21

Mirte De Jager

Trots op je Petra! Steek je een kaarsje aan op de berg ter herinnering aan Roelanda? Liefs, Mirte

15

Martin Luten

Heel heel veel succes donderdag! Groeten, Martin

26

Mieke

Iedereen een beetje... Succesm

25

Mo Boogaard

Lieve Petra Jaren achter elkaar die berg op... vastberaden omhoog keer op keer voor dit bijzonder goede doel... jij maakt het verschil!!!!! Powervrouw !!! Zoveel respect voor jou !!!! Ik blijf duimen voor je in deze heftige tijd x Heel veel liefs Mo

550

Ria D

Opbrengst zomerverkoop 2eKans kleding. Op naar de top en nog meer euro's, want iedere euro kan het verschil maken. Suc6 team 21x21 in 2019. xx

500

Textiel Loont

2eKans kleding actie Textiel Loont . Op naar de top en nog meer euro's, want iedere euro kan het verschil maken. Opbrengst eindejaar 2018

10

Afval Loont

1e Opbrengst oud papier, plastic en aanverwanten. Goed voor het milieu en iedere euro telt!

Show more