Ploegsma

Kleding is binnen.....

Op zondag 5 mei jl. hebben we onze koerskleding opgehaald op sportpark Papendal. De volgende stap op weg naar Frankrijk, het is nu echt begonnen

Het was even worstelen met de maat van de kleding, maar ook daar zijn we goed uitgekomen. De logo's van onze shirtsponsors staan er mooi op (de achterkant, de voorkant zijn algemene sponsoren van de stichting Alpe d'Huzes).

Afgelopen zaterdag heeft Laura ook haar nieuwe loopschoenen gekocht, we zijn nu klaar voor het grote werk.

Onze sponsoring zit bijna op 80%, nog even gas er op en dan is de laatste slag daar ook gemaakt. Afgelopen week heeft er een artikel over onze deelname in de lokale krant gestaand, mogelijk levert dat nog wat extra steun op, op weg naar de laatste 1.000 euro.

Niet het meest belangrijke, maar we hopen stiekem toch wel een beetje op mooi (zonnig) weer op 6 juni. Dat een zonnetje bij de start geen garanties geeft weten we nog van 2 jaar geleden, toen er 's middags noodweer kwam en de berg zelfs ontruimt moest worden. 

We melden ons nog op deze blog voor het vertrek naar Frankrijk!

 

Vele kleintjes helpen ook!

Albert Heijn (Parkstraat) heeft ons ook geholpen. In de afgelopen maand heeft er bij de lege flessen inname een speciale box gestaan waar klanten hun statiegeldbonnetje in konden stoppen om daarmee onze klimtocht te sponsoren.

Gisteren hebben Laura en ik de opbrengst hiervan mogen ontvangen.

In totaal 194 Euro, een optelling van heel veel donaties en we zijn al deze, voor ons anonieme, sponsors ongelooflijk dankbaar voor hun steun en bijdrage!

Hartelijk dank allemaal, en dank aan Albert Heijn voor de geboden mogelijkheid! 

Aftellen.....naar de beklimmingsdag en ons streefbedrag!

Het is even rustig geweest op onze blog. Hectische weken achter de rug, binnen de familie en met de gezondheid, maar inmiddels kunnen we de aandacht weer terugbrengen naar de aankomende tocht.

Het is nu een kwestie van aftellen. Nog 43 dagen en dan is de "tocht der tochten". De trainingsactiviteiten hebben even stil gelegen, maar vanochtend hebben Laura en ik samen weer de sportschool bezocht, de eerste trainingskilometers weer gemaakt en zijn de spieren weer op spanning gezet.

We hebben er zin in. Op zondag 2 juni vertrekken we, samen met Monique en Désirée naar Frankrijk. De eerste dagen kunnen we proeven van de sfeer, wennen aan de hoogte en genieten van alles wat er om ons heen staat te gebeuren. Op donderdag 6 juni is het dan zo ver, de grote klim.

Op 5 mei gaan we eerst nog naar Papendal, de landelijke ontmoetingsdag als voorbereiding, de dag waarop we onze gesponsorde kleding ontvangen, de dag waarop we spanning al zullen gaan voelen toenemen......

Het is ook nog aftellen naar ons streefbedrag van 5.000 euro. Inmiddels is er al ruim 3.200 euro binnen, om precies te zijn, 3.208 euro, dus nog 1.792 euro te gaan! Hopelijk wegen hier de laatste loodjes niet het zwaarst en hebben we ruim voor 6 juni ons bedrag gehaald. 

Dus als jullie nog potentiele sponsors kennen, weten te strikken, we zijn jullie zeer dankbaar. En niet alleen wij, het KWF zal heel dankbaar zijn en dit geld in een goede manier omzetten naar steun, onderzoek en concrete acties om kanker uit de wereld te gaan zetten.

Alvast hartelijk dank!!

De magie van cijfers.......

Voor sommigen zijn cijfers een nachtmerrie, voor anderen een invulling van hun dag of gedachten.....

Cijfers geven echter dimensie aan iets, maken indruk, maken het groot, of juist klein, geven bewondering (of afgunst..).

Cijfers geven ook aan hoe ver je (ergens mee) bent, hoe ver je nog moet.

Alpe d'Huez is 1.860 meter hoog, de beklimming begint op 1.060 meter hoogte, daarmee zijn de hoogtemeters gelijk aan 800 meter. Oftwel, over de afstand van 13.200 meter stijg je 800 meter, wat een gemiddeld stijgingspercentage geeft van 7,9% (voor de wiskundigen onder ons, svp even checken :-)

Het maximale stijgingspercentage onderweg is 14%, maar dat is maar over korte stukjes.

Onderweg naar boven maak je gebruik van 21 haarspeldbochten (een haarspeldbocht ben je als je 180 graden bent :-)

Waar team Ploegsma nu is.......in cijfers....op 54,32% van ons doel. Dankzij jullie donaties hebben we nu 2.716 euro binnen. Met ons target van 5.000 euro hebben we dus nog 2.284 euro te gaan.

Daar hebben we op dit moment nog 112 dagen, 9 uur en 48 minuten voor, dan staan we aan de streep om de berg te bedwingen.

We hebben nu 40 sponsoren die ons steunen, gemiddeld dus 67,90 euro per sponsor. Het gemiddelde komt van donaties van 5,00 euro tot 500,00 euro, allemaal even welkom.

We hebben 3 shirtsponsors, Team Ploegsma met het familie logo, Foodmate en FoodWorkx. Op 14 februari moeten de logo's door zijn gegeven om op de wedstrijdkleding te worden geprint, nog 12 dagen om shirtsponsors te werven.

Tot zover de cijfers......terug naar realiteit. Er kunnen en mogen nog sponsoren bij, dus geef het door, zegt het voort.....en blijf ons hier volgen!

De magie van licht.....

Januari, de dagen zijn nog kort en vooral donker. Straks, in juni, als we gaan lopen is het omgekeerd en beleven we het meeste van de koersweek in daglicht (en hopelijk veel zonlicht cool)

Toch is het "donkere deel" van die koersweek ook heel mooi. De gepersonaliseerde kaarsen langs de route, het enorme werk van de vele vrijwilligers om deze in de mooiste vormgeving te plaatsen en zelfs weer op naam en nummer na de koers te retourneren. Het maakt allemaal een onuitwisbare herinnering en ondanks dat ik het in 2017 allemaal al heb mogen zien en meemaken is het nu ook weer iets om naar uit te kijken.

Onze sponsoring loopt goed, we hebben in ruim een week tijd ons gesponsorde bedrag zien verdubbelen, we zitten nu op bijna 40% van ons streefbedrag.

De tweede shirtsponsor is ook binnen. Naast FoodWorkx zal nu ook Foodmate op het shirt worden vermeld, dankzij een grote sponsoring van David Hazenbroek. 

We zijn alle sponsoren bijzonder dankbaar dat ze ons, en daarmee het KWF, zo bijzonder goed steunen.

Het aftellen is begonnen....nog 154 dagen!

Allereerst voor iedereen een gelukkig en vooral gezond 2019 toegewenst!
 
Het aftellen naar 6 juni, de dag dat Laura en ik de Alpe d'Huez gaan bedwingen, is nu echt begonnen.
 
De voorbereidingen zijn in volle gang. Het trainen gaat nu nog op loopbanden in de sportschool, maar zodra de weersomstandigheden het toelaten gaan we ook de buitenlucht in om in topconditie te komen😎
 
Op zondag 5 mei a.s. gaan we naar Papendal voor de kick-off in Nederland. Een indrukwekkende dag waarin deelnemers hun speciale en gesponsorde sportkleding op komen halen, maar vooral ook een dag waarin je de sfeer al proeft van de week die ons in Frankrijk te wachten staat. Je ontmoet er andere deelnemers, individueel of teams en uiteraard de organisatie en de vele vrijwilligers die ondersteuning gaan geven in Frankrijk
 
Onze sponsorgelden (en daarmee de bijdrage aan het KWF-fonds) lopen op, we hebben al 20% van het benodigde bedrag van Euro 5.000,- binnen!
 
Hartelijk dank aan iedereen die ons nu al gesponsord heeft en dank voor alle mooie, ontroerende, hartverwarmende en lieve berichten via de mail of op onze aktiepagina hier op onze Alpe d'HuZes pagina.

Waarom wij meedoen aan Alpe d'HuZes........

Heel simpel, als wij allemaal willen leven in een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker zullen we samen moeten werken, samen geld moeten verzamelen om deze ziekte de wereld uit te helpen.

Deze deelname en klim is een deel van onze bijdrage. Dit doen we niet alleen in herinnering aan Maarten (1995) en Erik (2016) maar voor alle mensen die kanker hebben of er aan overleden zijn.....

We hopen dat jullie ons hierin willen steunen

Ivo & Laura Ploegsma 

Thank you to our Sponsors

50

Sanne Van Nistelrooij

Heel veel succes! Liefs Sanne

50

Gerrit

126

Anonymous

Alvast heel veel succes gewenst!

75

Pieter Noordzij

He Laura, Ik zou liever fietsen maar ga lekker trainen en heel veel succes Pieter&Ingrid

50

Nivar Fuchs

succes

50

Desiree Mevis

Daar gaat ie weer! Suc6

66

Koppens Family

veel succes.

56

Lawrence En Bianca Van Hevelingen Van Hevelingen

Zet hem op Laura en Ivo. Jullie zijn echte toppers !!!!

25

Irene

21

Michael Mohally

Wat een fantastisch initiatief! Kus

15

Joop En Els

Succes Ivo en Laura!

56

Diane Stap

Veel Succes!

15

Tony En Joop Hofmeijer

Heel veel succes!!!

10

Anneke Bouwkamp

21

Wim En Marlies Van Hout

Super dat je de uitdaging weer aangaat. Nu samen met Laura, dat is geweldig natuurlijk. Heel veel succes !!

20

Monique Lenders

Respect! Succes!

25

Ton En Tony Van Hout

Veel succes!

21

Don Hornman

Omdat ik ook ervaren heb wat het is om iemand te moeten verliezen. Er is nog zoveel onderzoek en dus geld nodig. Veel succes.

25

Anonymous

Succes met deze zware onderneming.

26

Carolien Laumen

Ivo en Laura en iedereen die mee doet, heel veel succes! Ik heb nu al veel respect voor jullie inzet!

15

Joop En Els

Succes Ivo en Laura!!

66

Ad Van Oorsouw

20

Anonymous

21

Dennis Van Rooijen

15

Maarten Spijkerman

Dikke Merci Laura, voor het nakijken van mijn thesis! Dat fietsen wordt een makkie!

20

Patricia

20

Thijs De Wolff

Heel erg veel succes!!

5

Anonymous

Succes met jullie initiatief en op naar een blijvende herinnering.

10

Eef Elschot

Topper

50

Cindy Baank

Respect voor jullie! 🙏

21

Wim En Marlies Van Hout

Laura, geweldig dat jij samen met Ivo de klim aandurft. Succes met de voorbereidingen. We zullen jullie volgen via de site. Wim en Marlies

26

Henriette De Haas

Respect dat je deze uitdaging aangaat en hoe bijzonder samen met je dochter. Heel veel succes, we volgen het op afstand.

50

Vincent Raessens

Veel succes

20

Angela Penson

Team Ploegsma, heel veel succes samen met de voorbereidingen. Kom op😘😘

66

Joep Willems

194

Albert Heijn Statiegeldactie

21

Ad En Karin Van Veghel

Wat geweldig dat je weer die berg op gaat. Veel succes.

56

Rob Verdaasdonk

Succes tijgers

500

Foodworkx

Heel veel succes, team Ploegsma!

50

Michiel Van Dijck

26

Isabelle Galofaro

Succes!!!

26

Anonymous

7

Sanne Van Den Besselaar

66

Teun Dodebier

Succes allemaal!

50

Betty Bergsma

Heel veel succes met de beklimming van de Alpe d'HuZes!

56

Anonymous

Looking forward to see PTC bv being promoted 😉

26

Don En Hetty Kooreman

Lieve Ivo en Laura, we denken aan jullie en de lieve mensen die we al verloren zijn. Liefs Hetty en Don

15

Stephan Hulleman

25

Erica Dijck

Heel veel succes bij de bijzondere vader/dochter tocht.

106

Dvc Machinevision Bv

Succes met klimmen. Ben benieuwd hoe het gaat

56

Tineke Kooreman-woudstra

Lieve Ivo en Laura, geweldig dat jullie dit samen gaan. Ik wens jullie veel succes met de voorbereiding. Zet hem op! Liefs Tineke Kooreman

250

Monique Ploegsma

Ik zal er staan, bij de finish!

10

Bas Paridaans

25

Amber Kuijpers

Ik heb respect voor mensen die IETS doen om de wereld te verbeteren. Op welke manier dan ook. Trots op jou!

50

Sander Ploegsma

Zet hem op!

66

Frank De Boeff

Geweldige actie.... mooie reden, perasonlijke betrokken...geniet er ook van, mooie vader dochter activiteit!!! Frank

50

Maaike Linnemeijer

Team Ploegsma strikes again in een nieuwe samenstelling!

15

Martijn Mensvoort

Goed bezig!! Heel veel succes Laura en Ivo.

50

Desiree

Suc6 meid!!!

50

Dominique & Mathieu Van Der Kruijs

350

David Hazenbroek Foodmate B.v.

Bij deze een bijdrage vanuit Foodmate. Hoop dat jullie ver over het gesteld doel gaan en een fantastisch bedrag op gaan halen voor dit oh zo belangrijke doel.

100

Reinier Van Doorne

Ivo en Laura, heel veel succes op de berg!

50

Maaike Linnemeijer

Het wordt een bijzonder avontuur, veel succes lieve Laura!

10

Jeanette Wetzels-kloet

Heel veel succes samen en we gedenken met jullie mee.

10

Eddie Ramselaar

250

Het Impacthuis

Ontzettend veel succes gewenst, en maak onderweg ook mooie herinneringen!

106

Marijke Hulkenberg

Voor het goede doel! Trots op jullie!

5

Anonymous

26

Ine Van Bakel

Mooi dat jullie je inzetten voor dit ontzettend belangrijke doel. Heel veel succes!

5

Rolf Van Ostade

Hupsakee paps en dochter! Tegenslagen maken je alleen maar sterker. Zet 'm op daar volgende maand! Rolf.

100

Jan Hennipman

10

Frank Smits

Succes Laura!

50

Kimm Visser

Op naar de Top

56

Merel Van Dijk

Zet m op allebei!!

56

Jeroen Van Riel

Good luck Ivo. Let me know how many times you managed 😃👍

50

Judith Van Gameren

Heel veel succes meisie! X Judith en Kevin

10

Stan Raessens

Heel veel succes Ivo en Laura!!

10

Bas Paridaans

21

Ad En Karin

We zijn nu al trots op jou. Veel succes

15

Frits Loon

Super dat jullie dit doen, heel veel succes!!

206

Anonymous

“You can and you will do it. Have fun”

Show more