Ploegsma

Waarom wij meedoen aan Alpe d'HuZes........

Heel simpel, als wij allemaal willen leven in een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker zullen we samen moeten werken, samen geld moeten verzamelen om deze ziekte de wereld uit te helpen.

Deze deelname en klim is een deel van onze bijdrage. Dit doen we niet alleen in herinnering aan Maarten (1995) en Erik (2016) maar voor alle mensen die kanker hebben of er aan overleden zijn.....

We hopen dat jullie ons hierin willen steunen

Ivo & Laura Ploegsma 

Team Updates

Het aftellen is begonnen....nog 154 dagen!

Allereerst voor iedereen een gelukkig en vooral gezond 2019 toegewenst!
 
Het aftellen naar 6 juni, de dag dat Laura en ik de Alpe d'Huez gaan bedwingen, is nu echt begonnen.
 
De voorbereidingen zijn in volle gang. Het trainen gaat nu nog op loopbanden in de sportschool, maar zodra de weersomstandigheden het toelaten gaan we ook de buitenlucht in om in topconditie te komen?
 
Op zondag 5 mei a.s. gaan we naar Papendal voor de kick-off in Nederland. Een indrukwekkende dag waarin deelnemers hun speciale en gesponsorde sportkleding op komen halen, maar vooral ook een dag waarin je de sfeer al proeft van de week die ons in Frankrijk te wachten staat. Je ontmoet er andere deelnemers, individueel of teams en uiteraard de organisatie en de vele vrijwilligers die ondersteuning gaan geven in Frankrijk
 
Onze sponsorgelden (en daarmee de bijdrage aan het KWF-fonds) lopen op, we hebben al 20% van het benodigde bedrag van Euro 5.000,- binnen!
 
Hartelijk dank aan iedereen die ons nu al gesponsord heeft en dank voor alle mooie, ontroerende, hartverwarmende en lieve berichten via de mail of op onze aktiepagina hier op onze Alpe d'HuZes pagina.

De magie van licht.....

Januari, de dagen zijn nog kort en vooral donker. Straks, in juni, als we gaan lopen is het omgekeerd en beleven we het meeste van de koersweek in daglicht (en hopelijk veel zonlicht cool)

Toch is het "donkere deel" van die koersweek ook heel mooi. De gepersonaliseerde kaarsen langs de route, het enorme werk van de vele vrijwilligers om deze in de mooiste vormgeving te plaatsen en zelfs weer op naam en nummer na de koers te retourneren. Het maakt allemaal een onuitwisbare herinnering en ondanks dat ik het in 2017 allemaal al heb mogen zien en meemaken is het nu ook weer iets om naar uit te kijken.

Onze sponsoring loopt goed, we hebben in ruim een week tijd ons gesponsorde bedrag zien verdubbelen, we zitten nu op bijna 40% van ons streefbedrag.

De tweede shirtsponsor is ook binnen. Naast FoodWorkx zal nu ook Foodmate op het shirt worden vermeld, dankzij een grote sponsoring van David Hazenbroek. 

We zijn alle sponsoren bijzonder dankbaar dat ze ons, en daarmee het KWF, zo bijzonder goed steunen.

De magie van cijfers.......

Voor sommigen zijn cijfers een nachtmerrie, voor anderen een invulling van hun dag of gedachten.....

Cijfers geven echter dimensie aan iets, maken indruk, maken het groot, of juist klein, geven bewondering (of afgunst..).

Cijfers geven ook aan hoe ver je (ergens mee) bent, hoe ver je nog moet.

Alpe d'Huez is 1.860 meter hoog, de beklimming begint op 1.060 meter hoogte, daarmee zijn de hoogtemeters gelijk aan 800 meter. Oftwel, over de afstand van 13.200 meter stijg je 800 meter, wat een gemiddeld stijgingspercentage geeft van 7,9% (voor de wiskundigen onder ons, svp even checken :-)

Het maximale stijgingspercentage onderweg is 14%, maar dat is maar over korte stukjes.

Onderweg naar boven maak je gebruik van 21 haarspeldbochten (een haarspeldbocht ben je als je 180 graden bent :-)

Waar team Ploegsma nu is.......in cijfers....op 54,32% van ons doel. Dankzij jullie donaties hebben we nu 2.716 euro binnen. Met ons target van 5.000 euro hebben we dus nog 2.284 euro te gaan.

Daar hebben we op dit moment nog 112 dagen, 9 uur en 48 minuten voor, dan staan we aan de streep om de berg te bedwingen.

We hebben nu 40 sponsoren die ons steunen, gemiddeld dus 67,90 euro per sponsor. Het gemiddelde komt van donaties van 5,00 euro tot 500,00 euro, allemaal even welkom.

We hebben 3 shirtsponsors, Team Ploegsma met het familie logo, Foodmate en FoodWorkx. Op 14 februari moeten de logo's door zijn gegeven om op de wedstrijdkleding te worden geprint, nog 12 dagen om shirtsponsors te werven.

Tot zover de cijfers......terug naar realiteit. Er kunnen en mogen nog sponsoren bij, dus geef het door, zegt het voort.....en blijf ons hier volgen!

Aftellen.....naar de beklimmingsdag en ons streefbedrag!

Het is even rustig geweest op onze blog. Hectische weken achter de rug, binnen de familie en met de gezondheid, maar inmiddels kunnen we de aandacht weer terugbrengen naar de aankomende tocht.

Het is nu een kwestie van aftellen. Nog 43 dagen en dan is de "tocht der tochten". De trainingsactiviteiten hebben even stil gelegen, maar vanochtend hebben Laura en ik samen weer de sportschool bezocht, de eerste trainingskilometers weer gemaakt en zijn de spieren weer op spanning gezet.

We hebben er zin in. Op zondag 2 juni vertrekken we, samen met Monique en Désirée naar Frankrijk. De eerste dagen kunnen we proeven van de sfeer, wennen aan de hoogte en genieten van alles wat er om ons heen staat te gebeuren. Op donderdag 6 juni is het dan zo ver, de grote klim.

Op 5 mei gaan we eerst nog naar Papendal, de landelijke ontmoetingsdag als voorbereiding, de dag waarop we onze gesponsorde kleding ontvangen, de dag waarop we spanning al zullen gaan voelen toenemen......

Het is ook nog aftellen naar ons streefbedrag van 5.000 euro. Inmiddels is er al ruim 3.200 euro binnen, om precies te zijn, 3.208 euro, dus nog 1.792 euro te gaan! Hopelijk wegen hier de laatste loodjes niet het zwaarst en hebben we ruim voor 6 juni ons bedrag gehaald. 

Dus als jullie nog potentiele sponsors kennen, weten te strikken, we zijn jullie zeer dankbaar. En niet alleen wij, het KWF zal heel dankbaar zijn en dit geld in een goede manier omzetten naar steun, onderzoek en concrete acties om kanker uit de wereld te gaan zetten.

Alvast hartelijk dank!!

Vele kleintjes helpen ook!

Albert Heijn (Parkstraat) heeft ons ook geholpen. In de afgelopen maand heeft er bij de lege flessen inname een speciale box gestaan waar klanten hun statiegeldbonnetje in konden stoppen om daarmee onze klimtocht te sponsoren.

Gisteren hebben Laura en ik de opbrengst hiervan mogen ontvangen.

In totaal 194 Euro, een optelling van heel veel donaties en we zijn al deze, voor ons anonieme, sponsors ongelooflijk dankbaar voor hun steun en bijdrage!

Hartelijk dank allemaal, en dank aan Albert Heijn voor de geboden mogelijkheid! 

Kleding is binnen.....

Op zondag 5 mei jl. hebben we onze koerskleding opgehaald op sportpark Papendal. De volgende stap op weg naar Frankrijk, het is nu echt begonnen

Het was even worstelen met de maat van de kleding, maar ook daar zijn we goed uitgekomen. De logo's van onze shirtsponsors staan er mooi op (de achterkant, de voorkant zijn algemene sponsoren van de stichting Alpe d'Huzes).

Afgelopen zaterdag heeft Laura ook haar nieuwe loopschoenen gekocht, we zijn nu klaar voor het grote werk.

Onze sponsoring zit bijna op 80%, nog even gas er op en dan is de laatste slag daar ook gemaakt. Afgelopen week heeft er een artikel over onze deelname in de lokale krant gestaand, mogelijk levert dat nog wat extra steun op, op weg naar de laatste 1.000 euro.

Niet het meest belangrijke, maar we hopen stiekem toch wel een beetje op mooi (zonnig) weer op 6 juni. Dat een zonnetje bij de start geen garanties geeft weten we nog van 2 jaar geleden, toen er 's middags noodweer kwam en de berg zelfs ontruimt moest worden. 

We melden ons nog op deze blog voor het vertrek naar Frankrijk!

 

Targetbedrag behaald!

Zojuist heeft onze 88e! sponsor er voor gezorgd dat we onze target van 5.000 Euro voor KWF behaald hebben

Allemaal heel hartelijk dank, voor de mentale steun, de financiele steun, de fysieke steun.

Over een week is de koersdag, we gaan de foto's hier posten!

En route.........

.....en we zijn onderweg!

Auto vol, met baggage, supporters en onze koersspullen.

1000 km naar Le Bourg-d'Oisans, onze verblijfplaats voor de komende week. We hebben daar een huis gehuurd, vlak bij de startplaats en volgens de plaatjes op internet een huis met een spectaculair uitzicht op de Alpen.

Het gaat daar warm worden deze week, 25-30 graden volgend de voorspellingen, maar alles is beter dan regen uiteraard. 

Morgen ter plaatse de startbewijzen ophalen en van de sfeer gaan proeven

Le Bourg d'Oisans

We zijn in de Alpen. 

Rustige reis, zondags, dus geen verkeer :-) 

Het huis vinden was niet eenvoudig, straatnamen zijn wat vaag, huisnummers doen ze niet echt aan, gaat een beetje op postcodes. Maar als je dan aankomt krijg je ook wat.......wat een prachtig zicht, hoe moet dit er 's winters eigenlijk uitzien? Bijgaand het plaatje vanuit "onze tuin" (ik weet het, heel vervelend om naar te kijken maar dan heb je het maar vast gehad...:-)

Straks de Alpe d'Huez op om startbewijzen te halen, liftpassen (we moeten er na de koers ook weer af kunnen) en alle andere handige informatie.

Voor degene die ons "live" willen volgens as donderdag, download de app van Alpe d'Huzes uit de appstore en zoek op onze namen. Tijdens de tocht naar boven dragen we een "tag" waardoor we te volgen zijn via de passagepunten onderweg.

Alpe d'Huez is er klaar voor....

Het dorp begint hier al aardig op een Nederlandse enclave te lijken, driekwart van de auto's hier hebben een Nederlands kenteken.

Op de berg zelf is het een en al activiteit, voorbereidingen voor de Alpe d'Huzus op woensdag (het "zusje" van Alpe d'Huzes en daarmee de tocht voor alle vrijwilligers die op de dag zelf assisteren en dus niet mee kunnen doen) en de tocht zelf op donderdag 6 juni a.s.

In de 21 bochten naar boven wordt al hard gewerkt om de spandoeken op te hangen, bij de finish boven op de berg worden grote stellages gebouwd voor de ontvangst, cameraploegen etc. 

Vandaag hebben we ook de kaarsen gekocht die we van teksten gaan voorzien en die (ook door vrijwilligers) in een bocht naar keuze worden geplaatst. We hebben kaarsen voor Maarten en Erik die hun gevecht tegen kanker niet hebben kunnen winnen, maar ook een kaars voor Freek, onze zwager en oom, die nu zelf het gevecht aan is moeten gaan, een gevecht en strijd die we nu gaan winnen!. Ook hebben we namens Michiel een kaars geplaatst, een kaars voor Jolanda die begin dit jaar is overleden.

Zware momenten, maar ook hele mooie, je ziet hier verdriet en hoop samen aan tafel, mensen die elkaar begrijpen, door soortgelijke periodes van verdriet, twijfel, opluchting en vaak wanhoop zijn gegaan of nog gaan. 

Dit is de kracht van Alpe d'Huzes, dit is waar we het allemaal voor doen....

Woensdag 5 juni, de bezinningsavond

In de zgn. koersweek is er elke avond iets bijzonders te doen. De avond voorafgaand aan de koersdag is er in het Palais du Sports in Alpe d'Huez een bezinningsavond. 

Tijdens deze bijeenkomst wordt er actuele koersinformatie gegeven, laatste meldingen, maar wordt er ook stil gestaan bij verhalen van mensen, worden ervaringen gedeeld. Dit jaar is er onder andere het verhaal van Renate Groenewold, oud wereldkampioen schaatsen. Zij verloor haar vader aan longkanker en afgelopen februari haar vriendin en collega schaatster Pauline Deutekom, ook aan longkanker. Morgen fietst ze zelf ook de tocht. 

Maar ook het verhaal van een van de minder bekende Nederlanders komt binnen. Voor de 4e keer getroffen door kanker, de eerst keer op zijn 23e, nu, 9 jaar later, nog steeds vechtend. Ook hij gaat de berg weer op, zijn doel is 5 keer fietsen, telkens één keer meer dan de keren dat de kanker hem hebben getroffen, daarmee aangevend dat hij gaat winnen. Wat een kanjer!

De muziek wordt zoals al jaren ingevuld door Maarten Peters. Prachtige songs, droevig maar ook vol hoop, aanmoedigend. Dit jaar brengt hij onder anderen het nieuwe "Alpe d'Huzes nummer" met de titel "Weer". Een aanrader om eens op te googlen en naar te luisteren.

Vanavond vroeg naar bed, morgen gaat om 03:15 de wekker........ 

Donderdag 6 juni......we gaan beginnen!

Na maanden voorbereiding is het zover, vandaag de berg beklimmen en bedwingen. Samen met zo'n 4.400 andere Alpe d'Huzessers.

De start is in het dorp, om 04:30, nog in donker. De deelnemers die op de berg logeerden zijn in colonne om 03:00 al naar beneden gekomen, langs de duizenden kaarsjes die in alle bochten zijn geplaatst door de vrijwilligers

Het weer is goed, het gaat vandaag minder warm worden dan in de afgelopen dagen en dat is te merken. Bij de start is het een graad of 7, windje erbij, maar erg belangrijk....het is droog. De top van Alpe d'Huez is niet te zien, deze is omringd door mist, is nog in de wolken. Wij waarschijnlijk straks ook. Jasjes aan dus, onderkoeling ligt in het begin op de loer.....

Achter aan onze deelnemersnummers zit een tag. Op een aantal punten in het parcours worden doorkomst en daarmee ook tijdregistraties gedaan. Daarmee zijn we te volgen voor iedereen die dat leuk vind. 

Wij zijn vooral trots op team Ploegsma, onze namen op het papier, Laura en Ivo samen naar boven....

Onderweg......

Het is bij de start druk. De deelnemers worden in groepen gestart om wat spreiding op de berg te krijgen. Wij starten in de 3e of 4e groep. Tot aan de eerste bocht (bocht 21, het telt terug op weg naar de top) zal het druk blijven, daarna begint de eerste schifting in tussen de snellere deelnemers en de wat minder snelle deelnemers.

De jasjes gaan al snel uit, het is warm om te klimmen. En er is geen meter omhoog die niet stijgt.....

Het uitzicht wordt met elke stap mooier, naar beneden kijkend dan, naar boven ziet het er nog erg mistig uit :-)

Bocht 7.......

De eerste uren is het stil op de berg. Er is volgens afspraak geen muziek tot 08:00 uur. Dit geeft de deelnemers de gelegenheid om in hun eigen gedachten te zijn. Wat je hoort, naast de piepende remmen van de fietsers en de ronkende motoren van de begeleidende "motards" is het praten van de deelnemers om je heen. Bijna allemaal Nederlanders, vele dialecten, delen verhalen op weg naar boven. Over het aantal keren dat ze omhoog gaan, of het aantal eerdere edities waar ze al aan mee hebben gedaan, maar ook over de reden om meedoen, "hun verhaal" 

Vlak voor 08:00 uur komen we aan in bocht 7. Daar gaat het los....niet alleen met verzorging, bevoorrading, toiletvoorzieningen, maar ook met de muziek. Opzwepend, aanmoedigend. 

Het helpt allemaal, je wordt/blijft er vrolijk door en geeft energie om het laatste deel in te gaan.....nog steeds in mist omgeven....

De laatste loodjes......

......hoe de laatste loodjes voelen weten we allemaal wel. Ook hier geen uitzondering

Het vreemde is dat we de top nog steeds niet kunnen zien. Soms zelfs de deelnemers voor je niet. Het is koud, mistig, wat vochtig en weer tijd voor jasjes aan

Maar we gaan het halen, mist of geen mist!

De finish.........

....en hier is ie dan, onze finishfoto!!

In minder dan 5 uur, ondanks kou en mist, zijn we boven. Onze trouwe supporters Monique en Désirée staan ons op te wachten.

Het passeren van de finishlijn gaat niet zonder tranen, dat hoort er hier gewoon bij. Emoties die vrij komen, herinneringen die even de overhand hebben.

Het zit er weer op voor dit jaar. We hebben ons bescheiden steentje bij kunnen dragen, mede dankzij al onze sponsoren waarvoor we ze nogmaals willen bedanken.

Het was (weer) een onvergetelijk avontuur of zoals Laura en ik tegen elkaar hebben gezegd...."laten we weer een memory maken".......

Thank you to our Sponsors

20

Sanne Hermsen

Jullie kunnen het <3

126

Anonymous

Alvast heel veel succes gewenst!

206

Anonymous

“You can and you will do it. Have fun”

15

Imke De De Wolff

Heel veel succes!!

100

Md2w Nuenen

voor elkaar!

26

Jasmijn En Bas

Wij zijn sowieso trots op jullie! Kanjers!

15

Martijn Mensvoort

Goed bezig!! Heel veel succes Laura en Ivo.

10

Iris Van Veghel

Hoi lieve toppers! Ik zag zojuist dat jullie je doelbedrag hebben gehaald! Proficiat. Ik wilde jullie toch nog even een extra steuntje in de rug geven, vlak van te voren. Zeker nadat ik te horen kreeg over het afmattende trainingschema van Laura ;) Veel succes!

75

Anonymous

250

Monique Ploegsma

Ik zal er staan, bij de finish!

56

Diane Stap

Veel Succes!

10

Eddie Ramselaar

50

Kimm Visser

Op naar de Top

21

Ad En Karin Van Veghel

Wat geweldig dat je weer die berg op gaat. Veel succes.

25

Anonymous

Succes met deze zware onderneming.

20

Anonymous

56

Merel Van Dijk

Zet m op allebei!!

21

Wim En Marlies Van Hout

Super dat je de uitdaging weer aangaat. Nu samen met Laura, dat is geweldig natuurlijk. Heel veel succes !!

10

Eef Elschot

Topper

250

Het Impacthuis

Ontzettend veel succes gewenst, en maak onderweg ook mooie herinneringen!

21

Ad En Karin

We zijn nu al trots op jou. Veel succes

50

Vincent Raessens

Veel succes

50

Desiree

Suc6 meid!!!

50

Judith Van Gameren

Heel veel succes meisie! X Judith en Kevin

26

Don En Hetty Kooreman

Lieve Ivo en Laura, we denken aan jullie en de lieve mensen die we al verloren zijn. Liefs Hetty en Don

26

Isabelle Galofaro

Succes!!!

50

Maaike Linnemeijer

Het wordt een bijzonder avontuur, veel succes lieve Laura!

26

Denise V. E.

Heel veel succes!

10

Bas Paridaans

10

Bas Paridaans

26

John Broekman

SucZes!

15

Stephan Hulleman

20

Angela Penson

Team Ploegsma, heel veel succes samen met de voorbereidingen. Kom op??

500

Foodworkx

Heel veel succes, team Ploegsma!

20

Thijs De Wolff

Heel erg veel succes!!

100

Reinier Van Doorne

Ivo en Laura, heel veel succes op de berg!

10

Jeanette Wetzels-kloet

Heel veel succes samen en we gedenken met jullie mee.

56

Ekri-arte

26

Anonymous

10

Stan Raessens

Heel veel succes Ivo en Laura!!

50

Maaike Linnemeijer

Team Ploegsma strikes again in een nieuwe samenstelling!

50

Cindy Baank

Respect voor jullie! ?

50

Nivar Fuchs

succes

10

Sem Abzach

15

Maarten Spijkerman

Dikke Merci Laura, voor het nakijken van mijn thesis! Dat fietsen wordt een makkie!

20

Patricia

56

Anonymous

Looking forward to see PTC bv being promoted ?

15

Joop En Els

Succes Ivo en Laura!!

20

Nienke Van Heesch

Wij wensen jullie heel veel succes!! Groetjes Wim, Petra, Steven en Nienke

26

Marcel Zevenbergen

Veel succes Ivo

21

Dennis Van Rooijen

25

Patrick Bisschops

Heel veel succes. €25,00 is een kleine moeite vergeleken met jullie uitdaging.

7

Sanne Van Den Besselaar

50

Sander Ploegsma

Zet hem op!

15

Tony En Joop Hofmeijer

Heel veel succes!!!

25

Erica Dijck

Heel veel succes bij de bijzondere vader/dochter tocht.

106

Jan Kasten

Mooi initiatief. Succes.

56

Lawrence En Bianca Van Hevelingen Van Hevelingen

Zet hem op Laura en Ivo. Jullie zijn echte toppers !!!!

21

Don Hornman

Omdat ik ook ervaren heb wat het is om iemand te moeten verliezen. Er is nog zoveel onderzoek en dus geld nodig. Veel succes.

26

Henriette De Haas

Respect dat je deze uitdaging aangaat en hoe bijzonder samen met je dochter. Heel veel succes, we volgen het op afstand.

66

Frank De Boeff

Geweldige actie.... mooie reden, perasonlijke betrokken...geniet er ook van, mooie vader dochter activiteit!!! Frank

106

Marijke Hulkenberg

Voor het goede doel! Trots op jullie!

21

Wim En Marlies Van Hout

Laura, geweldig dat jij samen met Ivo de klim aandurft. Succes met de voorbereidingen. We zullen jullie volgen via de site. Wim en Marlies

25

Irene

66

Joep Willems

5

Anonymous

Succes met jullie initiatief en op naar een blijvende herinnering.

15

Frits Loon

Super dat jullie dit doen, heel veel succes!!

350

David Hazenbroek Foodmate B.v.

Bij deze een bijdrage vanuit Foodmate. Hoop dat jullie ver over het gesteld doel gaan en een fantastisch bedrag op gaan halen voor dit oh zo belangrijke doel.

15

Joop En Els

Succes Ivo en Laura!

26

Carolien Laumen

Ivo en Laura en iedereen die mee doet, heel veel succes! Ik heb nu al veel respect voor jullie inzet!

66

Ad Van Oorsouw

194

Albert Heijn Statiegeldactie

56

Ella Van Melis

Ivo en Laura, veel succes!

106

Dvc Machinevision Bv

Succes met klimmen. Ben benieuwd hoe het gaat

66

Teun Dodebier

Succes allemaal!

56

Rob Verdaasdonk

Succes tijgers

100

Jan Hennipman

66

Koppens Family

veel succes.

56

Tineke Kooreman-woudstra

Lieve Ivo en Laura, geweldig dat jullie dit samen gaan. Ik wens jullie veel succes met de voorbereiding. Zet hem op! Liefs Tineke Kooreman

20

Monique Lenders

Respect! Succes!

56

Jeroen Van Riel

Good luck Ivo. Let me know how many times you managed ??

26

Ine Van Bakel

Mooi dat jullie je inzetten voor dit ontzettend belangrijke doel. Heel veel succes!

5

Anonymous

26

Anonymous

5

Rolf Van Ostade

Hupsakee paps en dochter! Tegenslagen maken je alleen maar sterker. Zet 'm op daar volgende maand! Rolf.

50

Sanne Van Nistelrooij

Heel veel succes! Liefs Sanne

21

Michael Mohally

Wat een fantastisch initiatief! Kus

50

Betty Bergsma

Heel veel succes met de beklimming van de Alpe d'HuZes!

50

Dominique & Mathieu Van Der Kruijs

56

Ronald De Haan

10

Frank Smits

Succes Laura!

25

Amber Kuijpers

Ik heb respect voor mensen die IETS doen om de wereld te verbeteren. Op welke manier dan ook. Trots op jou!

75

Pieter Noordzij

He Laura, Ik zou liever fietsen maar ga lekker trainen en heel veel succes Pieter&Ingrid

26

Ron Peters

Succes

50

Michiel Van Dijck

15

Anonymous

10

Anneke Bouwkamp

50

Desiree Mevis

Daar gaat ie weer! Suc6

50

Gerrit

25

Ton En Tony Van Hout

Veel succes!

15

Joop Roijakkers

Heel goed doel, en heel veel succes????

Show more