Rik van de Sande

Heeft deelgenomen in 2 vorige edities

Samen met onze zoon Koen doe ik mee aan Alpe d'Huzes omdat we geloven dat we samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer dood gaat aan kanker!

In oktober 2013 zakte de grond onder mijn voeten vandaan toen we als donderslag bij heldere hemel te horen kregen dat mijn vrouw, toen pas 42, de diagnose darmkanker kreeg.

Gelukkig waren we er vroegtijdig bij en waren er geen uitzaaiingen, een spannende tijd brak aan er waren immers ook nog 2 jonge kinderen die alles zeer bewust mee kregen, bleek achteraf!

In november 2013 was er een zware operatie, waarna een moeizaam herstel volgde. lichamelijk herstel ging moeizaam, maar met name het psychische herstel bleek nog lastiger. Inmiddels was het januari 2014 en kreeg mijn schoonvader te horen dat hij slokdarmkanker had, wederom een mokerslag voor mijn vrouw die het al zo zwaar had, maar natuurlijk ook voor de rest van het gezin.

Het herstel verliep voor beiden moeizaam, maar mijn vrouw ging samen met onze zoon Koen, die veel moeite had met de ziekte van zijn moeder en opa, mee naar de Alpe.

Het werd een heftige week, waarbij we allemaal werden geconfronteerd met het feit dat er veel te veel mensen met deze ziekte te maken hebben, een week met een lach en veel tranen. Wat bleef was de herinnering aan een geweldig evenement, wat heerst er een enorme saamhorigheid daar op die berg!

Die herinnering samen met de reunie van Team Alpe du Best in november, zorgde ervoor dat ik me weer opgaf voor de editie van 2015. Mijn vrouw en schoonvader waren inmiddels lichamelijk redelijk hersteld, maar psychisch blijkt dat de ziekte flink aan je blijft knagen. Ook onze zoon Koen gaf aan wederom mee te willen naar de Alpe, de oudste zoon Stan wilde liever bij opa en oma blijven tijdens ons verblijf op de Alpe.

De editie van 2015 hebben we allen veel bewuster mee gemaakt, dat jaar hebben we echt van het hele evenement kunnen genieten! Samen met mijn beste vriend Fasco heb ik 5x de Alpe beklommen! Op een geweldig mooie zonnige dag was opgeven geen optie, maar saamhorigheid belangrijker dan het aantal beklimmingen.

De jaren daarna volgden we met het gezin alle edities van AD6 vanuit Nederland, ieder jaar deed er immers wel iemand mee die we nog kenden van Alpe du Best. Ook de trainingsritten werden vaak meegefietst! Deze zomer zaten we hierover op een avond te mijmeren, waarop Koen zei "ik wil volgend jaar meefietsen!" die wens had hij na mijn laatste deelname in 2015 al medegedeeld. plannen werden diezelfde avond gesmeed, de teamcaptain werd gevraagd of er al kon worden ingeschreven en een racefiets werd gekocht. Ook zijn er al traingsritten meegefietst door Koen, hij heeft er zin in!

Mede gezien het feit dat mijn schoonvader helaas wederom is getroffen door deze vreselijke ziekte, een goede reden om in 2019 wederom de uitdaging aan te gaan. Dit keer samen met mijn zoon Koen, steun ons en doneer!

 

 

Thank you to my Sponsors

10

Roos Deckers

Heel veel succes Rik! 😘

15

Ruud en Rebecca De Laat

Suc6 Rik

126

Pebetex BV

Succes Rick. Respect dat je dit doet. Peter Kwinten Pebetex

20

Cock de Kruiff

SucZes

30

Laurens, Monique en Niels

Veel succes Rik!

21

Lisanne

Heeeeeeeel erg trots op jou en Koen! Zo mooi dat jullie dit samen doen. You can do it (again)!

21

Ome Henk

succes met de klim

100

AAB Training en opleiding

Rik, Wat goed zeg dat je dit doet, heel mooi ook om dit met je zoon te doen. Het is ook zo’n rotziekte , daar moet wat aan gedaan worden! Vanuit onze organisatie doet er ook een collega mee, die we ook steunen. Natuurlijk gaan we jullie ook sponsoren .

21

Nicole Visser

Respect Rik dat je dit weer gaat doen en super dat Koen mee gaat. Zet m op !!

21

Krista Melick

10

Kiki Heukels

Kanjer zijn jullie!! Veel succes en plezier!!

125

Aad Nachtegaal

Beste Rik, mooi dat jij je weer inzet voor dit goede doel. erg bijzonder om dit samen met jullie zoon te gaan doen lijkt me. veel succes!!

100

Technische Handelsonderneming Lecoba

Natuurlijk steunt Lecoba jullie!

21

Wielma van de Paarderij

succes Rik groetjes van Wielma van de paarderij

250

Pol Heteren bv

Rik, mooi dat je wederom op de fiets stapt voor dit goede doel! veel succes!! Alexander en Arend van de Pol

100

Charles Feijts Groep

Rik, heel veel succes op de alpe d'Huez

50

corrie van de Sande

rik veel succes op de alpe! ik ga jullie volgen. je moeder

100

Roland Buijs

Rik, goed dat je dit doet, ik draag hier graag aan bij! veel succes!!

125

Jurgen den Ouden, Den Ouden Groep

beste Rik, natuurlijk sponsoren wij dit fantastische initiatief! Gr. Den Ouden groep

21

Eline Hoek

Hi Rik, heel veel succes met de voorbereidingen en vergeet niet te genieten als je samen met Koen deze prachtige berg op fietst. Groetjes thuis!!

Show more