Rosalie Rosweide

Heeft deelgenomen in vorige edities

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker, wil jij mij steunen?

Ter ere van mijn lieve moeder wil ik, samen met mijn vader en vrienden, meedoen aan de Alpe d'HuZes zodat er meer onderzoek gedaan kan worden naar kanker en er een grotere kans is dat er een geneesmiddel ontstaat.

Mijn moeder zullen we er niet meer mee terugkrijgen, maar hopelijk kunnen we door donaties ervoor zorgen dat dit niet andere mensen overkomt. 

Ik ga mijn best ervoor doen, en mijn mama zal daar, en de weg ernaar toe, zeker bij ons zijn!

 

My Updates

Stap 1

De eerste stap is genomen!

Natuurlijk heb ik wel al wat gefietst in de sportschool, maar nu ik mijn eigen racefiets heb (zie foto) moet ik wel echt hierop gaan trainen.

Dat betekent: heel veel fietsen en vooral kilometers maken.

Nou dat heb ik nog niet helemaal gedaan, ben nog niet verder gekomen dan het einde van de straat (en dan heel langzaam en met hulp) maar ik heb in ieder geval op mijn fiets gezeten. 

Ik heb ook net geleerd hoe klikpedalen werken. Doodeng, maar zal wel fijner fietsen zijn denk ik. 

Nu oefenen, oefenen, oefenen!

 

Stap 2

We zijn alweer een aantal weken verder, en nu precies 3 maanden verwijderd van het grote evenement zelf. 

Ik train nog steeds voornamelijk in de sportschool of thuis op de Wahoo-trainer, maar op de mooie dagen die we een aantal keer hebben gehad heb ik heerlijk buiten gefietst!

Vorige week ben ik naar de duinen gefietst en kwam ik onderwerg een rustig plekje tegen, waar ik even heb gezeten.

Het was een prachtig plekje met uitzicht op de duinen, en ik moet eerlijk toegeven dat het de eerste keer was sinds maanden dat ik me rustig voelde en het gevoel had dat ik kon ademen. Wat best bijzonder was, sinds ik buiten adem was van het fietsen. 

Ik mis mijn moeder de laatste weken steeds meer, en het begint iedere dag een beetje meer in te dalen dat ze er werkelijk niet meer is. Ik kan me nog steeds geen leven zonder haar voorstellen, maar realiseer me dat ik toch moet. Die gedachte maakt me onwijs verdrietig en bang, maar het geeft me ook de kracht om door te trainen.

Het is een prachtig doel waar we voor gaan, en hopelijk kunnen we zoveel geld verzamelen dat er genoeg onderzoek gedaan kan worden. Ik ga er in ieder geval nog harder voor trainen!

Tot zover mijn update, volgende keer weer een.

Stap 3

Ik heb een app op mijn telefoon die mij aangeeft hoe lang ik nog heb tot de Alpe d'HuZes begint. Vandaag keek ik hierop en zei het: 2 maanden en 9 dagen.

Ik vond dat wel even heftig, 2 maanden en 9 dagen klinkt namelijk niet lang. Het betekent dat ik al 2 maanden aan het trainen ben, en nu dus vrijwel op de helft zit. En het betekent dat ik, ondanks dat het goed gaat, nog wel even moet aanpoten. 

Het trainen gaat de laatste tijd, naar mijn mening, wel een stuk beter. Ik merk dat ik mijzelf zowel conditioneel als kracht verbeterd heb, maar ik zit zeker niet op niveau. 

Gelukkig heb ik Mats, die zichzelf omgetoverd heeft tot trainer en me helpt bij de voorbereiding. En hij meent het. Hij wil 's ochtends pas met me praten wanneer ik aangeef te gaan trainen, en hij wil bewijzen wanneer ik ook daadwerkelijk bezig ben. Soms staat hij naast me tijdens mijn training, maar wanneer hij niet in de gelegenheid is, belt hij mij via FaceTime om er toch bij te zijn (en te controleren of ik wel echt mijn training goed doe denk ik). Het is een goede stok achter de deur om te gaan trainen en daar ben ik, ondanks dat ik hem soms nogal boos aan kan kijken, toch wel blij mee. 

Hij traint zelf ook heel hard, gewoon omdat hij dat leuk vindt, en dat geeft mij ook zeker motivatie om door te gaan. Het zien van zijn trainingen geeft mij een soort doel om ook op dat niveau te komen. En stiekem hoop ik natuurlijk dat hij ook zo hard traint voor de Alpe d'HuZes, ook al weet ik dat hij die berg nu al makkelijk een aantal keer op en af kan.

Ik zeg hopelijk wel vaak genoeg tegen hem dat ik zijn hulp waardeer, maar nu staat het ook nog even zwart op wit hierin. En hij moedigt niet alleen mij aan, maar ook mijn vader. Ik heb genoeg motivatie om mee te doen, maar het is nog een mentale drempel die ik over moet gaan om daadwerkelijk hard te trainen. Een Mats die dan soms letterlijk in mijn oor zit te schreeuwen dat ik door moet fietsen, is wel een duwtje over die mentale drempel. Dankjewel ;).

Ik train vaak thuis via de Wahoo-trainer van mijn vader. Geweldige installatie, waar een programma genaamd Zwift op zit met talloze trainingen. Vaak zijn ze erg zwaar, maar ben ik achteraf toch blij dat ik ze volbracht heb.

Op sommige momenten wanneer ik er even doorheen zit, kijk ik naast me en zie ik het prachtige schilderij dat mijn vader van mijn moeder heeft gemaakt. Het lijkt dan alsof ze met me meekijkt, mij aanmoedigt tijdens deze training, en mij nog dat extra beetje kracht geeft om de training te volbrengen. Ik doe natuurlijk mee aan de Alpe d'HuZes voor mezelf en het Kankerfonds, maar voornamelijk voor mijn lieve mama. 

Twee maanden en negen dagen. Uitgesproken klinkt dat toch nog best lang. Maar als je daarbij bedenkt dat ik al bijna 4 maanden zonder mijn moeder leef, dan heb ik het idee dat het evenement morgen als is. 

Het voelt als de dag van gisteren dat ik haar hand nog vast had, dat ze me aankeek en ik zag hoe blij ze was dat ik naast haar zat, ook al kon ze dat niet zeggen. Het voelt als een nachtmerrie dat ik afscheid van haar nam, dat gevoel kan namelijk nog niet aarden. 

Een half jaar geleden zei ze nog plagend dat ik ook wel een keer mee kon doen aan een wedstrijd voor het goede doel. Want ja, ik had wel de perfecte reden. Op dat moment zei ik dat ik nog wel zou kijken, maar dat zij toch wel beter zou worden dus ik hoefde het niet perse te doen (en ik dacht bij mezelf dat ik daar eigenlijk totaal geen zin in had en wel betere dingen te doen had). 

Nou mama, over 2 maanden en 9 dagen sta ik daar. Speciaal voor jou, in jouw eer. En ik heb er eigenlijk best wel zin in. 

Thank you to my Sponsors

50

Eveline Gonggrijp

Roos je kan het! Onwijs knap dat je dit gaat doen. Ze zal trots op je zijn <3

10

Anonymous

21

Tammo Volkers

Dit gaat je lukken, Roos!

30

Dorine Dollekam

Nu al trots op je!💚

26

Gonda Middelbos

Lieve Roos, Heel stoer van je! Heel veel succes xx

21

Betty van der Woude

Geweldig Roos. Veel bewondering voor je. 💙Betty

10

Suzanne Tan

Wat goed Roosje! Zet m op!!

10

Marissa De Vries

Je kan het Roos!

30

Ellen

Ik vind het ontzettend knap van je! Heel veel succes en ik geloof in je!

17

Luna

2017 (en 2018), mooie vakanties in Il Borgo ❤

25

Mirjam Bosselaar

Super Roos! Je kan het!

10

Lotta Kraakman

You go girl!!! ❤️

21

Anonymous

10

Remco en wendy Sterk

Hè roos super knap van je En je gaat het zeker redden 😘

26

Nicolette

Zo trots op jou!!!!

10

Midas Meeuwisse

Je bent een topper ❤️

10

Robin Ris

52

Niels Visee

Lief nichtje, heel veel succes met jullie actie. Jullie kunnen het.

10

Nienke Verheul

Wat mooi Roos! Ik wens je veel geluk en kracht toe met de klim. Liefs Nienke

10

Katharina Beitz

26

Sam Waroux

Heel veel succes Roos, zet m op💪

20

Evelien Brand

Lieve Roos, zet hem op! ❤️ Het gaat je lukken!

15

Sarah Bekkering

15

Petra van den Bos

Wat super stoer dat je dit gaat doen. Heel veel xxx Petra

66

Anneke v an der Galiën

Wat een mooi initiatief ❣️

20

Fysiotherapie Nassau

Heel veel succes met dit mooie initiatief. Ik zou als moeder supertrots op je zijn.

21

Floor mode

Wij willen eventueel ook voor shirtjes zorgen .

5

Anonymous

10

Annabel Smit

Lieve Roos, Wat stoer dat jullie dit gaan doen. Ik heb het zelf drie jaar geleden gedaan en weet zeker dat het je gaat lukken, al helemaal met zo’n mooie gedachte erachter!

10

Anonymous

10

Emiel Scheffe

21

Rosa Hakkenbroek

Succes Roos !

21

Annemieke Bakker

Lieve Roos, wat n mooi en dapper initiatief. Heel veel succes👊👊❤️

26

Alexandra Van Etten

Lieve Roos Trots op je! Go girl! Voor je lieve mama! 💋💋💋 Henk&Alex

10

Fabian Tielman

Succes Roos!

10

Stephanie de Jong

Heel veel succes Roos!!

15

Franzisca

Mooi initiatief 😊 Veel succes Roos, je kunt het! 💪🏻

21

Rolinde Roijers

Trots op jou en je papa!! Gaat jullie zeker lukken met zoveel support, you can do it!

10

Sabine Kapitein

❤️💪🏻

25

José van der Want

Héél veel succes en geniet er van

5

Michelle Schuit

50

Kobus Waroux

Lieve Roos, Ontzettend knap dat je dit wilt gaan doen! Heel veel succes met de weg naar de Alpe d'HuZes, de Warouxtjes hier staan achter jou & Frans! Liefs, Kobus

10

Eline Jansen

Topper!!!!! U got this!!!!! Wordt echt een prachtige ervaring!!

10

Martijn Groot

30

Peter en Ilse Waroux

Zet m op Roos!

20

Rogier & Jeanine

Wat een mooi gebaar. Zet hem op!

10

Mariska Pronk

Dapper hoor Roos, knap van jou en je vader. Heel veel succes !

15

Rianne

Wat super dat je dit doet, heel veel succes Roos!

66

Ariane

Wat een prachtig initiatief van jullie samen. ♥

25

Anna Efdee

Het lukt je vast,heel veel sterkte voor jou en je familie!dikke kus

21

Birgit van Hogerwou

Wat een mooi initiatief! Succes en liefs! X

100

Hans&Miranda Meeuwisse

Lieve Roos, Hierbij onze donatie. Ik wil met whitezent.com mijn webshop bedrijf jullie sponseren met eventueel de shirtjes is dat een goed idee? Laat maar weten. Nogmaals suc6! En zeker weten dat jullie daar de top bereiken!! En als je m'n hulp nodig hebt je weet me te vinden. Dikke kusss😘

21

Anonymous

Lieve Roos, wat l i ef, samen met Frans! Positief, bikkelen en fietsen! Echt een eerbetoon aan je mams! Weet zeker dat je de top gaat halen! Liefs van ons

21

Rutger de Gruijter

5

Joris Sterk

Top Roos!! Zet hem op! X Joris

15

Anna-Marijke Westra

Wat stoer dat jij en je vader dit doen Rosalie!

15

Lida

Roos en familie, super goed initiatief. HEEL VEEL SUCCES X

15

Tirza Waroux

Echt super mooi dat jullie dit doen, heel veel sterkte <3

20

Bo Paans

Yes you can girl!! Super trots op jou.

66

Geke Nijhof

Zo moedig en lief van je Roos en het gaat je zeker lukken❤️

10

Melchior Swaanswijk

Succes Roos! Tof dat je dit doet

10

Amber Buyten

10

Annemiek Lindeboom

Je bent een topper Roos, zet 'm op!! 💪😘

10

Loes Van Tilburg

Zo knap van jou! Succes!!!!!

66

Anneke Deen

15

Dieuwertje Oudelaar

Geweldig dat je dit doet Roos! Heel veel succes x

75

Carlijn Bakker

Lieve Rosie! Wat zijn wij nu al super duper trots op jou!! Heel veel liefs, Frank en Carlijn

Show more