Roy van Helden

Heeft deelgenomen in vorige edities

My Activity Tracking

2,382
kms

My target 2000kms

Baanbrekend onderzoek is benodigd!

Mijn inspiratie om deze "challenge" aan te gaan haal ik uit het feit dat mijn vader, op het moment dat ik op 6 juni 2019 de Alpe d'HuZes ga bedwingen, dertien jaar eerder voor zijn eerste behandeling aan prostaatkanker naar het ziekenhuis moest. 

Alpe d'HuZes begon ooit op 6 juni 2006! Nu 13 jaar later kan ik stellen dat de ziekte ons naast zorgen ook heel veel positieve en mooie momenten heeft gebracht. Niet alleen heeft hij zijn kleinkinderen mogen leren kennen, maar er zijn ook veel momenten geweest die we samen hebben ondernomen omdat je niet weet of het er ooit nog van komt. Daarnaast zijn er de vele ziekenhuis bezoeken die we veelal samen ondergaan. Together you stay stronger! 

Momenteel zitten we in een fase waarbij de ziekte onder controle is en we spreken van uitgezaaide prostaatkanker waarbij het doel is de ziekte chronisch onder controle te houden. 

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat mijn vader het levende bewijs is dat baanbrekend onderzoek er toe doet.  We zijn afgeweken van de normale route en hebben in Nijmegen onze weg gevonden, die tot nu toe succesvol is. Hoelang nog? 

Ik wil je vragen om me te steunen in mijn doel om geld op te halen ten behoeve van baanbrekend onderzoek en het geloof dat kanker op termijn te overwinnen is. 

Hoe klein je bijdrage ook is, het gebaar is groots!

Never give up! Steun mij en mijn team.  

 

______________________________

Groundbreaking research is needed! 

My inspiration to take on this challenge comes from the fact that my father, at the time I am going to ride the Alpe d'HuZes on 6 June 2019, thirteen years earlier had to go to the hospital for his first prostate cancer treatment. 

Alpe d'HuZes once started on 6 June 2006! Now 13 years later I can say that the disease has brought us not only worries but also many positive and beautiful moments. Not only did he get to know his grandchildren, but there have also been many moments that we have undertaken together. Simply because you don't know if it will ever happen again! In addition, there are the many hospital visits that we often undergo together. Together you stay stronger! 

Currently we are in a phase where the disease is under control and we speak of metastatic prostate cancer where the goal is to keep the disease chronically under control. 

I participate in Alpe d'HuZes because my father is a living proof that pioneering research matters.  We have deviated from the normal route and have found our way to Nijmegen, which so far has been successful. How much longer, is not known yet...

I would like to ask you to support me in my goal to raise money for research and the belief that cancer can be overcome in the long run. 

No matter how small your contribution, the gesture is great!

Never give up! Support me and my team.  

My Updates

22% en rugklachten

 

Na drie weken van bijna volledige rust met rennen en fietsen heb ik afgelopen zaterdag de draad weer opgepakt. 1.000 hoogtemeters over 80 km, hetgeen in hoogte 1x de Alpe d'Huez is vielen zwaar. Lood zwaar!

Kortom, nog harder trainen... trainen en nog eens trainen. O ja, en trainen tot ik er bij neerval. Zondag de Venloop als afwisseling op het fietsen en dan weer focussen op fietsen en hoogtemeters maken.

Door rugklachten heb ik mijn trainingsplan moeten staken. Ik heb wel 22 dagen op rij core-training gedaan en de rugklachten zijn nu weg. Als deze wegblijven kan ik met 2x 20 dagen trainen en 2 weken "rust" tussendoor nog een heel eind komen. 

Kortom, nog een lange weg te gaan, maar dat wisten we. Never give up...

 

De laatste voorbereidingen... op naar 6 juni 2019!

Vandaag 25 mei de laatste training gemaakt. Mijn doel om 75% van het totaal aantal hoogtemeters van de Alpe d'HuZes te fietsen als voorbereiding is gelukt. De vraag is natuurlijk of het voldoende is... nog 11 dagen en dan zullen we het weten.

Ruim 160 km, ruim 4.700 hoogtemeters en 8:30 uur later kan ik zeggen dat het mentaal wel goed zit. De benen lieten me niet in de steek en qua vermoeidheid heb ik ook niet te klagen. Links en rechts wat pijntjes, maar ja, mag het nu zulke inspanning.

Nu is het vooral rust nemen, nog een keer naar de masseur en core training voor mijn rug. Belangijkste nu is "heel blijven en niet ziek worden"...

En dan... dan moet het in de vroege uurtjes van 6 juni gaan gebeuren. 6 juni 2019, een dag die ik niet snel zal vergeten. Immers, exact op de dag af is het 13 jaar geleden dat pap aan zijn strijd begon. Naast dit feit, zal ik alles moeten geven om deze dag 6x de Alpe d'Huez te bedwingen.

We gaan het doen. Ja, je leest het goed ja "we". Wij als team en ik in eigen persoon. Fysiek en mentaal een hele beproeving! Maar je weet "Never give up"... "Never give up"..."Never give up"... tot we er bij neervallen. Een beetje voor mezelf, maar vooral om geld in te zamelen. Geld om nog meer onderzoek te doen. Onderzoek dat nodig is. 

Pap en Fer, ik weet dat jullie er niet beter van worden en het moeten doen met wat er nu aan behandelmethodes voor handen is. Voor pap betekent dit het chronisch houden van de ziekte en voor Fer is er goede hoop dat hij na alle nare en vervelende behandelingen herstelt. Een jaar geleden was er dat gevoel om in actie te komen. Het gevoel dat "we" in actie moeten komen. Juist om naar de toekomst toe betere behandelmethodes en diagnose mogelijkheden te ontwikkelen. Deze dag zijn jullie bij ons als het uit de dikke teen moet komen, dan zullen jullie zorgen dat ik niet opgeef! Dat is mijn geloof. Een geloof in een wereld waar we "kanker" de kop in drukken. 

"When the night has been too lonely and the road has been has been too long, just remember... giving up is not an option, keep going and stay strong".

 

Thank you to my Sponsors

21

Koen

Goed bezig, zet hem op!!!

50

Joop en Renée

Roy, heel gaaf dat je je inzet voor een ander en daarmee ook jezelf uitdaagt. Heel veel succes met alle voorbereidingen en geniet!

25

Fred de Weert

Veel succes Roy, zonder mensen als jij zou kankeronderzoek nog lang zo ver niet zijn. €25 per beklimming en als je volgend jaar weer gaat sponsor ik weer :-)

150

Maurice Helden

25 euro per beklimming

50

Martijn Poel

Hey Roy, uiteraard steun ik je in de strijd tegen kanker! Heel veel succes gewenst!!!

66

Anonymous

Hi Roy, mooie intiatief

26

Lisette Martens

Succes Roy! Wij geloven in jou??

26

Ramon Jennissen

Succes kerel!

15

Anonymous

7

Roel Vinken

Doe kens et

100

Brad Hedderson Hedderson

Good luck Roy!

150

Erwin Lange

Heel veel succes Roy! 6x25= € 150,--??

10

Anonymous

Heel veel succes, gaat je zeker lukken!

56

Timmerbedrijf Har Puts

Veel succes vandaag

20

Anonymous

Hoi Roy, wat goed dat je dit doet! Veel succes alvast, ook met de trainingen vooraf. Groetjes Yvonne

26

ben van der steen

Hi Roy, veel sterkte en ik heb veel bewondering voor je inspanning, trainingsarbeid en prestatie. Lijkt me een geweldige ervaring voor een mooi doel.

126

Stan Egging

Hi Roy, kanjer! Bij deze mijn persoonlijke donatie... super goed doel, en zoveel prachtige mensen bij elkaar, de samenhorigheid is overweldigend! go-go-go dat 6x dus...

126

Iwan Heynen

26

Boderie Jos H.M.

26

Piet Vergoossen

Heel veel succes.

106

Richard Rameckers

Succes

20

Anonymous

Ik wens je heel veel kracht. Jij kan dit. En geweldig dat jullie dit samen doen. Zet hem op en ben maar heel erg trots op jezelf van het begin tot het einde! Keep it together, ik zal aan je denken.

56

Thomas van Daal

Heel veel sterkte Roy! en vergeet er niet ook van te genieten als dat enigszins lukt.

900

Ed Craaikamp

Hi Roy Go for it!

26

Jeroen en Wendy van Poll

Succes met dit sportieve gebaar

153

Anonymous

21

Ruud Lemmens

Een bijdrage voor iedereen die tegen "de berg" opziet.

126

Jayda, Skye, Anoeschka & Johan

Elke boch eine Euro - keep going!

35

Huub Vinken

Succes vent, van je ex collega

126

David Fijneman

Heel veel succes Roy en met jullie team ????

26

Saskia Weling

Yes...you can!!! ?

25

Remco

Succes!!

30

Anonymous

Nogmaals bedankt collega!

40

Peter Tummers

Zet hem op!

26

Anonymous

Succes

26

Paulo Milko

Go Roy. Congratulations for taking this challenge and helping others at the same time!

30

Erwin

200

Peter Tinnemans

Suc6!

26

Hans Van Vliet

Suc6 Roy weer dat je het kunt en waar je het voor doet!

206

Vistaprint

Company Matching Contribution

25

W

Mooi doel, mooie prestatie

36

Mark

Heel veel succes! Afzien maar ook genieten onderweg. Je weet waar je het voor doet.

26

Marie Jose van Gent

Hey Roy, Top dat je hier aan mee doet. Ik ben er zelf geweest in 2013, om aan te moedigen. 3 dagen na mijn laatste bestraling, wat een beleving. De emoties gierden door mijn lijf. Wij zijn met de auto naar boven geweest, wat een etappe is dat. Ik vind het super knap dat je deze uitdaging aan gaat. En wat je streven ook is, je hebt er aan mee gedaan. Ik wens je dan ook heel veel succes om je doel te behalen. Ik zal voor je duimen die dag. TOI, TOI. Groetjes. Marie Jose

25

Roy Vranken

Succes ermee!! Go for it!!

50

Herenkapsalon Ruda

Zet hem op. Veel succes.

50

Sander

Heel veel succes, Roy. You can do it!

21

Peter Heijnen

Zet um op Roy!

26

Stan & Carlijn

Roy en team, heel veel succes.

26

Fraukje Van Kuijk

Heel veel succes!

21

R v L

Heel veel Suc6!

18

Judith

Veel suc6 !

35

Romy Paal

Zet m op topper! ????

25

Ronny

Succes ermee

50

Freek

Go for it!

26

Dennis vd Horst

Succes Roy!

500

Coram

15

Christian Tullemans

Succes Roy. Je kunt het.

21

Martin

Top guy and goose bumps! Respect !

35

Remco Koenen

Succes! En geniet van je trainingsuren!

25

Wim

Prachtig Roy dat je dit doet. Respect !! en heel veel succes.

56

Philip Van Dueren den Hollander

Suc6!!

26

Anonymous

Topper. Succes

25

Sven, Lesly, Joel en Jamie

Jullie zijn toppers. Wij zijn trots op jullie! Zet hem op xxxx

30

Ivo Wilms

Heel veel succes???‍♂️

206

Roy

Voor iedere bocht 1 euro!

21

John Camp

Mooie challenge Roy. Sterke motivatie. Ik ben in iedere bocht bij je????????

66

Paulien Linssen Mode

Zet m op!!

Show more