Andreas Huvenaars

Heeft deelgenomen in 2 vorige edities

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker, wil jij mij steunen?

Om je te kunnen uitleggen waarom ik meedoe wil ik graag wat jaren teruggaan.

Alpe d'Huzes heeft al meer dan 8 jaar een bijzonder plek in mijn leven. In 2009 is mijn vader Mart voor het eerst deelnemer geweest van het toen nog relatief kleine evenement. Wij zijn als gezin (mijn moeder Willeke, mijn twee zussen Karlijn en Marleen en ik) die week in Frankrijk geweest om mijn vader te steunen. De hele ervaring van de koersweek, de dag en alles eromheen heeft diepe indruk op me gemaakt. Mijn vader fietste destijds omhoog voor mijn oom, Jan. 

Één jaar later heeft mijn vader de berg zesmaal bedwongen en ook mijn moeder heeft tijdens Alpe d'HuZus bewezen dat dit evenement extra kracht geeft. Ik en mijn zussen hebben die dag in Nederland gekluisterd aan internet gezeten om hem te volgen. Naast de sportieve prestatie waren we ook enorm trots op het enthousiasme waarmee hij sponsors zocht en vond. Het bedrag wat hij mee heeft genomen naar Frankrijk was dan ook indrukwekkend.

In 2011 is mijn oom helaas overleden aan de gevolgen van darmkanker.
Die zomer hebben ik en mijn vader samen 4x de Alpe d'Huez gereden.

In 2012 hebben we met een groot gedeelte van onze familie samen meegedaan aan Alpe d'HuZes, ter ere van mijn oom. Onze teamnaam, en de teamnaam die wij ook deze editie gaan voeren, was Samen voor AD6. Het was een enorm krachtige editie. De steun en liefde die we daar samen hebben mogen ervaren zal ik nooit meer vergeten. 

Ook in 2013 hebben we samen met de kleinzoon van mijn oom, Jens, de berg klein gekregen. Jens, met zijn 7 jaar één van de jongste deelnemers, is samen met mij en mijn vader omhoog gereden. Zijn opa zou apetrots zijn geweest. 

Helaas kregen we ook het verdrietige nieuws dat in 2013 bij mijn moeder Alzheimer was geconstateerd, op 58-jarige leeftijd. Mijn vader heeft zijn Alpe d'Huzes-taken naast zich neergelegd om de zorg voor mijn moeder op zich te nemen. 

In 2017 werd mijn vader zelf ziek. De ziekte van Kahler. Kanker.
Dat waar hij al die jaren zo hard tegen heeft gestreden. 

Afgelopen mei zijn mijn vader en moeder overleden. Mijn moeder verloor de strijd met dementie, mijn vader die met kanker. Binnen twee weken hebben mijn zussen en ik afscheid van onze ouders genomen. 

Ik doe dit jaar mee voor mijn ouders. Voor mijn vader, die al die jaren zelf zoveel heeft gegeven voor anderen met kanker. Voor mijn moeder, die zoveel kracht en eigenwaarde uit Alpe d'HuZes haalde. 

In de editie van 2012 heb ik mijn moeder omhoog geduwd, toen ze er bij bocht 21 doorheen zat. In de editie van 2011 heeft mijn vader mij gestuend tijdens alle moeilijke en zware momenten.

Tijdens de editie van 2019 zullen ze beide op mijn bagagedrager zitten, en zal ik hun steun voelen. 

Ik hoop in navolging van het enthousiasme van mijn ouders ook op het vlak van sponsoring een bedrag op te halen waar ze trots op zouden zijn.

Help jij me hier aan mee?

Thank you to my Sponsors

21

Paul & Wiesje

Heel veel succes Andreas!

66

Teun En Mir

Je bent een mooi mens en een inspiratie en we vinden het fantastisch dat je dit gaat doen. We staan graag in een denkbeeldige bocht met deze bijdrage om je omhoog te juichen. We zullen aan het internet geluisterd zijn. Zet m op.

25

Bas En Lieke Schifferling

25

Andreas Huvenaars

Ik geef graag het goede voorbeeld :)

21

Isabelle Den Hertog

Zet ‘m op Dre! Xxx

Show more