Andreas Huvenaars

Heeft deelgenomen in 2 vorige edities

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker, wil jij mij steunen?

Om je te kunnen uitleggen waarom ik meedoe wil ik graag wat jaren teruggaan.

Alpe d'Huzes heeft al meer dan 8 jaar een bijzonder plek in mijn leven. In 2009 is mijn vader Mart voor het eerst deelnemer geweest van het toen nog relatief kleine evenement. Wij zijn als gezin (mijn moeder Willeke, mijn twee zussen Karlijn en Marleen en ik) die week in Frankrijk geweest om mijn vader te steunen. De hele ervaring van de koersweek, de dag en alles eromheen heeft diepe indruk op me gemaakt. Mijn vader fietste destijds omhoog voor mijn oom, Jan. 

Één jaar later heeft mijn vader de berg zesmaal bedwongen en ook mijn moeder heeft tijdens Alpe d'HuZus bewezen dat dit evenement extra kracht geeft. Ik en mijn zussen hebben die dag in Nederland gekluisterd aan internet gezeten om hem te volgen. Naast de sportieve prestatie waren we ook enorm trots op het enthousiasme waarmee hij sponsors zocht en vond. Het bedrag wat hij mee heeft genomen naar Frankrijk was dan ook indrukwekkend.

In 2011 is mijn oom helaas overleden aan de gevolgen van darmkanker.
Die zomer hebben ik en mijn vader samen 4x de Alpe d'Huez gereden.

In 2012 hebben we met een groot gedeelte van onze familie samen meegedaan aan Alpe d'HuZes, ter ere van mijn oom. Onze teamnaam, en de teamnaam die wij ook deze editie gaan voeren, was Samen voor AD6. Het was een enorm krachtige editie. De steun en liefde die we daar samen hebben mogen ervaren zal ik nooit meer vergeten. 

Ook in 2013 hebben we samen met de kleinzoon van mijn oom, Jens, de berg klein gekregen. Jens, met zijn 7 jaar één van de jongste deelnemers, is samen met mij en mijn vader omhoog gereden. Zijn opa zou apetrots zijn geweest. 

Helaas kregen we ook het verdrietige nieuws dat in 2013 bij mijn moeder Alzheimer was geconstateerd, op 58-jarige leeftijd. Mijn vader heeft zijn Alpe d'Huzes-taken naast zich neergelegd om de zorg voor mijn moeder op zich te nemen. 

In 2017 werd mijn vader zelf ziek. De ziekte van Kahler. Kanker.
Dat waar hij al die jaren zo hard tegen heeft gestreden. 

Afgelopen mei zijn mijn vader en moeder overleden. Mijn moeder verloor de strijd met dementie, mijn vader die met kanker. Binnen twee weken hebben mijn zussen en ik afscheid van onze ouders genomen. 

Ik doe dit jaar mee voor mijn ouders. Voor mijn vader, die al die jaren zelf zoveel heeft gegeven voor anderen met kanker. Voor mijn moeder, die zoveel kracht en eigenwaarde uit Alpe d'HuZes haalde. 

In de editie van 2012 heb ik mijn moeder omhoog geduwd, toen ze er bij bocht 21 doorheen zat. In de editie van 2011 heeft mijn vader mij gestuend tijdens alle moeilijke en zware momenten.

Tijdens de editie van 2019 zullen ze beide op mijn bagagedrager zitten, en zal ik hun steun voelen. 

Ik hoop in navolging van het enthousiasme van mijn ouders ook op het vlak van sponsoring een bedrag op te halen waar ze trots op zouden zijn.

Help jij me hier aan mee?

My Updates

Spinningmarathon

Op 14 maart organiseert Fitland Mill een spinningmarathon voor Alpe d'HuZes. De opbrengst van deze 4-uur durende marathon gaat naar twee teams die zich dit jaar gaan inzetten tegen kanker. Wij zullen als team op 14 maart aanwezig zijn om ons steentje bij te dragen. 

Wil jij ook meedoen?

Schrijf je dan in op:

 

www.fitland.nl/spinning-marathon-mill

Thank you to my Sponsors

21

Isabelle den Hertog

Zet ‘m op Dre! Xxx

26

Jonne

Succes kerel! 👍

21

Martijn Jansen

Zet m op Dre!

126

Gagelbons

Pakze!! Guido, Petra, Robin en Yvonne

66

Teun en Mir

Je bent een mooi mens en een inspiratie en we vinden het fantastisch dat je dit gaat doen. We staan graag in een denkbeeldige bocht met deze bijdrage om je omhoog te juichen. We zullen aan het internet geluisterd zijn. Zet m op.

21

Frank & Linda

Succes Dre

22

Theo Netten

Als oud teamgenoot wil ik je graag steunen kerel!!!! 1 euro per bocht en jij weet ook dat er sinds een paar jaar 22 bochten zijn. Sterkte kerel👍

15

Bastian Schakenraad

Goed initiatief weer! Heel veel succes!

40

Vanessa, Chris, Roef &Lucy

Zet m op Dre! Wij denken aan je vanuit Eindhoven!

106

Dennis & Brenda

We gaan vanuit Wijchen heel hard voor je juichen! Heel veel succes.

25

Herman en Leonie Oomens

Succes

106

Van Lokven Uitvaartzorg

Héél veel succes Andreas samen met je team. Je gaat deze uitdaging aan voor 2 hele lieve mensen. Wat zullen ook zij trots op je zijn... net als wij!!!

50

Anonymous

Hey Andreas. Kei goed dat je gaat fietsen en voor een bijzonder doel. Ik weet niet hoe ik er weer aan moest denken maar wilde geven maar had je berichtje gesnoozed... Was het bijna vergeten. Je moet jezelf weer ff adverteren! Succes met de training en met alles. Cheers Eric.

21

Paul & Wiesje

Heel veel succes Andreas!

50

Thomas en Karlijn

Lieve Dre, Met twee engeltjes op jouw schouders vlieg je die berg op. Heel veel liefs thomas en karlijn (en matthijs)

40

Vanessa, Chris, Roef & Lucy

Zet m op Dre! We denken aan je vanuit Eindhoven!

66

Eva Denie

25

Geert & Jeanne Goossens

Andreas wij vinden het geweldig dat je dit gaat doen wat zullen ze duwen die twee op je bagagedrager Succes en sterkte Geert en Jeanne

25

Bas en Lieke Schifferling

66

Eelkje Huvenaars

Mooi verwoord! Gaaf dat je dit gaat doen! Heel veel succes alvast. Weet zeker dat ze mega trots op je zijn. Je bent een kanjer!

25

Andreas Huvenaars

Ik geef graag het goede voorbeeld :)

25

thomas Dautzenberg

6x teken niet voor minder

Show more