Anja Esbeukman

Heeft deelgenomen in vorige edities

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker, wil jij mij steunen?

My Updates

Waarom AlpeduZes?

In 2011 is mijn grote liefde Frits overleden aan longkanker. In 2008 bleek dat hij uitgezaaide longkanker had, maar door extra onderzoek en behandeling in het Antonie van Leeuwenhoek heeft hij nog ruim 3 jaar geleefd. Tijdens zijn uitvaart hebbeen wij in plaats van bloemen geld opgehaald voor een onderzoek voor verbeterde behandeling voor longkanker in het AvL. Onderzoek en verbetering kwaliteit van leven is een must.

In 2012 ben ik voor de eerste meegegaan als vrijwilliger naar de AlpeduZes en vanaf toen besmet met het virus. Ondertussen ook al 2 x meegedaan als deelnemer in 2014 en 2017.

In bocht 7 brand ik weer een kaars voor Frits tijdens Ad6 2019.

Bevolkingsonderzoek

In december 2013 was mijn 1e deelname aan het bevolkingsonderzoek vroegopsporing borstkanker. Wat ik nooit gedacht had: slecht nieuws. Begin 2014 3 x geopereerd, waarbij tijdens de laatste operatie toch een amputatie volgde. Veel complicaties maar ik moest en zou die berg op in 2014. Gelukt, een halve dag over gedaan, maar de top gehaald, samen met mijn broer over de finish.

Mijn plekjes in mijn borst waren niet te voelen, dus als er geen bevolkingsonderzoek was geweest, was het mogelijk te laat ontdekt. 

Alvleesklier een klier van een klier

"alvleesklier, een klier van een klier", dat zei mijn moeder vlak nadat er alvleeklierkanker bij haar ontdekt was in juli 2016. Bij toeval ontdekt, in de 'staart" van de alvleesklier, met succes geopereerd, snijranden schoon, lymfeklieren schoon. Misschien hoort zij dan tot diegenen die na 5 jaar nog leven, hoopten wij met haar mee. Maar tijdens alle bezoeken in het AMC werd steeds benadrukt dat deze kanker zich anders gedraagt dan andere kankers.

In 2017 zijn mijn ouders meegeweest naar de Ad6, toen mijn broer en ik weer deelnemer waren. Dat was een hele bijzondere editie. 

Helaas bleek in november 2017 dat er uitzaaingen door de hele buik aangetroffen waren. Met chemo nog geprobeerd het proces te remmen. In februari 2019 is zij overleden.

Mijn moeder heeft meegedaan aan onderzoek ter verbetering van behandeling en verbetering kwaliteit van leven bij alvleesklierkanker. Tijdens haar uitvaart is er geld ingezameld als bijdrage voor dit onderzoek.

Klaar voor vertrek

De auto gepakt, vanavond nog een paar uurtjes slapen en dan vertrekken we om 4 uur. Op weg naar een mooie week in Frankrijk. Dan dompelen we ons onder inn de sferen van de AlpeduZes en saamhorigheid.

Thank you to my Sponsors

26

Gerda van Bon

Omdat je een kanjer bent en wij, Jose en ik,je graag steunen bij deze actie

26

Riet

Voor een ieder die deze ziekte wil overwinnen

25

Riet Alink

voor ieder die deze ziekte wil overwinnen

50

Hermien Maas

Voor jou is deze berg nog steeds niet te hoog. Succes!

Show more