Ben Boer

Heeft deelgenomen in vorige edities

My Activity Tracking

910
kms

My target 0kms

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Niet eerder kwam deze ziekte zo dichtbij toen plotseling mijn zusje Tineke getroffen werd door deze verschrikkelijke ziekte. Het leed en het verdriet dat hieruit voortvloeit is verschrikkelijk, dagelijks voelbaar. Ik kan gewoon niet machteloos blijven toekijken en wil daarom bijdragen om deze ziekte te bestrijden Ik doe dit jaar mee aan Alpe d’HuZes omdat ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker, wil jij mij steunen?

My Updates

Update 10 maart 2019

Beste familie, vrienden, collega's, kennisen, alle donateurs etc,

De eerste week zit er bijna op en we hebben nu al € 1.170 opgehaald! Een geweldig mooi begin! Ik ben echt verrast! Dank jullie allemaal nogmaals! Ik hoop dat er nog vele donateurs volgen en wie weet ken jij nog iemand die bereid is om voor een heel mooi doel te gaan doneren. Schakel gerust je netwerk in!

Ook wil ik potentiele sponsoren oproepen om mij te ondersteunen om mijn streefbedrag die nu op €2.500 staat,  te behalen. In ruil daarvoor zal ik je logo of naam op 6 juni op mijn Alpe d'HuZes wielerschirt dragen als ik de berg (misschien wel 6x) op ga! 

Voor dit evenement ben ik nu volop in training. Naast mountainbiken en hardlopen de afgelopen maanden, train ik nu in de avond uren met name, ook in een sportschool hier in Amersfoort. Daar staat spinnen op het programma naast krachttrainingen. In de weekenden probeer ik zoveel mogelijk buiten te trainen, hardlopen en fietsen.

Ik probeer jullie zoveel mogelijk op de hoogte te houden van de vorderingen en ontwikkelingen van mijn trainingen. Daarnaast zal ik met regelmaat een update geven over de stand van het streef bedrag. Als er vragen zijn kunnen jullie mij mailen.

We doen het met elkaar...voor elkaar !!!

Groet,

Ben

 

 

Update 19 maart 2019

Beste mensen,

Het zal jullie misschien al opgevallen zijn maar afgelopen weekend hebben we 50% van het streefbedrag binnen gehaald! Ik ben daar enorm blij mee! Het blijkt dat jullie allemaal enorm meeleven en dat waardeer ik enorm. Mijn dank is dan ook zeer groot!

Echter, we zijn er nog niet. Het zou fijn zijn als we nog meer mensen kunnen motiveren om te gaan doneren. Mijn oproep aan jullie is om de link met jullie vrienden te delen hetzij via email, twitter of facebook. Help mij, help de mensen die hier in de toekomst baat bij zullen hebben. We doen het samen en met z'n allen! Zet'm op! 

Update 7 april 2019

Beste mensen,

De donaties lopen nog door maar gaat wel langzamer dan in het begin. Ik heb nog steeds de goede hoop dat wij ons streefbedrag van €2.500 gaan halen! Dus heb je nog niet gedoneert doe het dan nu alsnog alsjeblieft!

De trainingen lopen goed. 4x per week is goed vol te houden. Ik fiets inmiddels ook weer buiten op de racefiets sinds enkele weken en dat gaat me goed af. Nu de temperatuur stijgt en en s'avonds langer licht is zal ik ook vaker in de avonduren buiten trainen. De sportschool blijf ik 2x per week bezoeken. Nu nog vooral spinnen maar dat ga ik afwisselen met krachttraining (dat kan omdat ik nu ook buiten kan fietsen). Ik denk als ik zo doorga, wel voor 6 juni klaar te zijn. Aangezien ik de hele dag heb zal ik zeker meerdere malen de berg beklimmen. 6x is wel een uitdaging!

Mensen, informeer nog eens binnen jullie netwerk. Allicht ken je nog iemand die ook graag wil/kan doneren! Elke euro is welkom! Lets do it! 

Update 2 mei 2019

Beste mensen,

En weer zijn een stap verder! Naast een paar mooie donaties van diverse mensen gaat ook mijn werkgever Loyalis NV een bedrag namens mijn collega's storten! Geweldig!

Het grootste nieuws komt van Van Winden Erica BV (potplanten kwekerijen); Eigenaar Andre van Winden gaat mij sponseren met een aardig bedrag! Daarbij wordt zijn bijdrage gedeeltelijk afhankelijk van de inspanning ofwel het aantal keren dat ik de berg op fiets. Nou, ik denk dat dat wel gaat lukken! Ik zal ook zijn logo op mijn wielershirt dragen op 6 juni!

Heel blij ben ik met al deze ondersteuning!

Echter, we zijn nog niet beland op ons streefbedrag. We hebben nu nog bijna 6 weken en ik hoop toch echt dat we het gaan halen! Dus ook nu weer doe ik een beroep op jullie om nogmaals je netwerk aan te spreken om donateurs te werven. Elke euro draagt bij, het maakt niet uit wat mensen storten; je doet het tenslotte voor een heel goed doel! 

De trainingen lopen voorspoedig. De interval trainingen leveren zeker resultaat op en voel dat de conditie ook beter wordt. Op de zondagen fiets ik nu minimaal 4 uur, afstand rond de 100 km. Aanstaande zondag probeer ik weer een uur langer te fietsen. Training is toch ook de juiste balans zoeken tussen inspanning en rust. Ik heb soms dagen dat ik enorm vermoeid ben en probeer dan ook extra te rusten. Het trainingsschema van 4 dagen traingen per week houd ik wel vol en wil ik eigenlijk ook niet veranderen. De avonden zijn nu ook langer en heb zoals vanavond toch weer bijna 3 uur gefietst (kwam wel in de schemer thuis...).

Zo, nog een paar weken dan is het al zover! ik ben reuze benieuwd hoe ik die dag zal ervaren. Het zal er wel enorm druk zijn. Sporters, begleiders, familie, vrienden, pers, enz, enz. We gaan het zien. Ik zorg dat ik er klaar voor ben om die berg een paar keer te beklimmen. En ja, het streven is 4 keer, maar wie weet heb ik een goede dag en haal ik 6x! Ik ga ervoor! En vergeet niet jullie netwerk nog eens te benaderen! laughing

Update 25 mei 2019

Beste mensen,

Ik ben zeer verheugd dat ik jullie kan mededelen dat wij het streefbedrag van €2.500,- afgelopen vrijdag hebben behaald! Er bestond nog een behoorlijk gat van enkele honderden euro's maar die is door mijn sponsor Van Winden Erica BV, Potplanten Kwekerijen nu ruim overbrugt! Daar ben ik heel erg blij mee en vooral ook dankbaar. Dankbaar dat Andre van Winden zich hier ook voor heeft ingezet en het mogelijk heeft gemaakt.

Daatnaast hebben zich de afgelopen weken ook andere donateurs gemeld waar ik natuurlijk enorm blij mee ben. Mede hierdoor hebben we nu samen het streefbedrag behaald en een heel mooie bijdrage geleverd aan een zeer goed doel; het KWF. Dank jullie nogmaals !!!

De afgelopen weken heb ik stug door getraind. In weer en wind, met een valpartij op een natte rotonde (alleen schaafplekken, stukke kleding en fiets beschadigd...maar verder geen echte problemen), lange afstanden gefietst (o.a. 145 km naar Assen), hardlopen en interval traningen (spinnen) op de sportschool. Dat resulteert nu in een betere conditie waarbij ik totaal zo'n 3,5 kilo lichter geworden ben geworden. Ik heb geexpirimenteerd met gelvoeding (nooit eerder gedaan) en dat is goed bevallen. Verder n nieuwe helm, handschoenen, arm/been warmers, bidons, fietsbel, hartslag meter (sporthorloge), sportvoeding e.d. aangeschaft. Allemaal om straks over 1,5 week goed aan de start van de Alphe d'Hues te staan!

En ja, er komt best wel wat bij kijken. Zo moet je je goed voorbereiden en diverse zaken van te voren regelen. Dat geld ook voor de organisatie, die is echt enorm en ik ben onder de indruk wat er allemaal gebeurd daar op die berg. Om jullie deelgenoot te maken van de happening raad ik jullie aan om de volgende app nu al te downloaden; Alpe d'HuZes 2019 (gratis)

Achter deze app vindt je allerlei informatie over 6 juni. Je kunt van hieruit  mij ook live volgen (optie live deelnemers volgen). Dan kun je iedere keer zien als ik vertrek en weer aankom over start/finsch. Daarnaast is er toegang tot live-Tv en radio. Er worden ook foto's geplaatst die je direct kunt bekijken. Verder worden hier nieuwsberichten geplaatst. 

Voor de liefhebbers kun je ook nog het zogenaamde Koersboekje 2019 downloaden van de website Alpe d'HuZes (zie Doe mee / koersweek 2019). Deze is wel interessant want je kunt hierin o.a. lezen dat we s'nachts om 3.30 u. al voor het eerst van de berg gaan afdalen. In het donker dus!!!

Nu nog een korte werkweek van 3 dagen. Op Hemelvaartsdag zal ik mijn laatste lange fietstocht gaan maken ter voorbereiding. Vrijdag 31 mei vertrekken we naar Frankrijk. We verblijven in het plaatsje Les Deux Alpes in een appartement. Ik zal dan niet meer gaan trainen om zoveel mogelijk uitgerust te zijn voor de grote dag op 6 juni! Ik zal nog wel proberen om mijn blog weer te updaten in Frankrijk als dat mogelijk is. Dit om jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden.

Mochten er nog mens aspiraties hebben om naar Frankrijk af te reizen om mij aan te moedigen; wees welkom en laat dat vooral weten! Wij hebben eventueel nog slaapplaatsen in het appartement.

Nog 1,5 week en dan is het zover. Tot die tijd kan er altijd nog bijgestort worden want, zoals je inmiddels weet, elke euro telt! Dus trek je netwerk erbij en laat van je horen!

Ik voel me goed, ben er klaar voor en heb er zin in! Ik ga ervoor, samen met jullie in mijn gedachten! 

Update 4 juni

Beste mensen,

Het is bijna zover! Zaterdag 1 juni, zijn we in ons appartement in Les 2 Alpes geariveerd. Dit ligt ongeveer 22 km vanaf de Alpe D’Huez. Het weer is hier goed, rond de 30 graden. We zijn de afgelopen dagen diverse malen naar Alpe d’Huez geweest. Sfeer proeven, informatie inwinnen, wielerkleding opgehaald en vooral kijken hoe eea is georganiseerd. Dat laatste zit wel goed. Er gebeurd van alles. Er zijn diverse tenten/stands opgebouwd, om deelnemers op te vangen, voor de catering. Maar ook zijn er stands van sponsoren waar je oa je fiets nog kunt laten repareren indien nodig. Elke dag is er wel iets georganiseerd, dit alles door heel veel vrijwilligers, geweldig! Vanavond, di 4 juni, was aan de voet van de Alpe d’Hues, in het dorp Le Bourg d’Oisans een barbique georganiseerd voor de lokale bevolking en de deelnermers. Daar spraken de voorzitter van de Alpe d’HuZes, de Burgermeester en Tour de France directeur Preudomme. Hier zie je saamhorigheid en vriendschap bij elkaar komen. De mensen zijnallemaal zeer enthousiast. Voornamelijk Nederlanders, hoe kan het ook anders!

ik ben gisteren met de fiets de Alpe d’Huez afgedaald en heb nog een stukje in de omgeving gefietst. Het is n behoorlijk stijle berg en zag nu al diverse mensen moeizaam die berg opfietsen. Ben benieuwd hoe het donderdag gaat. Afdalen is trouwens ook n uitdaging. Snelheden van 60 tot 70 km p uur bereik je gemakkelijk. De organisatie heeft voor de donderdag een maximale snelheid van 45 km per uur ingevoerd in verband met de veiligheid.

vandaag heb ik mijn wielershirt voor donderdag verder laten bedrukken met mijn grootste sponsoren. Het is n heel mooi geheel geworden! Foto’s volgen nog!

Donderdagochtend om 3.30 uur daal ik voor het eerst af van de Alpe d’H. Om 04.30 u is het startschot vanuit het dorpje Le Bourg d’Oisans en gaan we voor t eerst de Alpe d’Huez beklimmen! Ik heb er zin in en voel een gezonde spanning! Laat maar komen die berg!

Jullie kunnen mij live volgen, zie vorige blog update. Tot later!

groet, Ben

Update en afsluiting blog 19 juni 2019

Beste allemaal,

Het leek mij toch goed om ook hier het verhaal af te maken. Op donderdag 6 juni ben ik in alle vroegte de Alpe d'Huez afgedaald om in het dorpje aan de voet van de berg uiteindelijk van start te gaan. Vlak voor de start kwam ik plotseling en onverwacht oog in oog te staan met mijn zusje Tineke! Als verrassing was zij afgereisd naar Frankrijk om bij dit fantastische evenement aanwezig te zijn en om mij te ondersteunen! Geweldig mooie verrassing! 

Kort na de ontmoeting moest ik van start en ben de berg opgefietst. Dat viel niet echt mee. Bij de eerste stijging was het direct vlink aanpoten en zag m n hartslag omhoog schieten. Het duurde even voor ik in controle was en met een vast tempo de berg op kon fietsen. Eenmaal boven was het even bijkomen, eten en bevoorraden. En dan weer afdalen voor de volgende beklimming. Het was behoorlijk koud zo vroeg in de ochtend en ik was blij dat er hete boullion beschikbaar was aan de voet van de berg. Naar mate de termperatuur steeg werd het wel aangenamer om te fietsen. De afdalingen waren niet geheel ongevaarlijk. Soms reed je onbewust toch iets harder dan je lief was. Dus behoorlijk in de ankers bij de bochten! Ook was het op sommige plekken vochtig ten gevolge van de mist.

Bij de laatste beklimming kwam ik bij bocht 9 erachter dat ik op het grote blad voor reed...haha! Ik dacht dat ik erg vermoeid was en was al een  paar keer gestopt met fietsen. Nu ik kon terugschakelen naar het kleine blad kreeg ik weer even lucht om door te fietsen. Uiteindelijk ben ik na 4 beklimmingen rond 15.30 uur gestopt. Moe maar voldaan heb ik de fiets weer in de auto geladen en hebben we naar de intocht gekeken van diverse deelnemers.

Het was mij een waar genoegen om dit te mogen doen. Ik ben een heel mooie ervaring rijker en heb bewondering voor het doorzettingsvermogen en de wilskracht die diverse deelnemers lieten zien. Ook deelnemers met een handicap die 'gewoon' zelfs 6x de berg op fietsten! Erg knap! 

De saamhorigheid van deelnemers onderling maar ook met de begeleiders, de toeschouwers en niet te vergeten al die vrijwilligers was fantastisch! Nooit meegemaakt in die orde van groote. Velen hebben ook e.e.a. op de TV gevolgt en op die manier aan de sfeer kunnen proeven.

Tot slot wil ik iedereen bedanken die dit evenement mogelijk hebben gemaakt en in het bijzonder al die mensen die mij ondersteunt hebben. Alle aanmoedigingen heb ik zeer gewaardeerd en hebben mij de berg opwaarts goed geholpen. Mijn donateurs wil ik nogmaals hartelijk bedanken voor zijn of haar bijdrage! Geweldig dat jullie zo gul hebben gedoneert voor dit goede doel!

Hiermee komt nu dan ook een einde aan deze blog. Ik heb hierbij ook nog wat foto's toegevoegd. En mocht je nog wat willen weten of vragen hebben neem dan ghoor ik dat graag. Wij houden contact! 

Groet,

Ben

Thank you to my Sponsors

30

Anniek & Sven

Zet em op! 💪🏼😘

26

Fons

Veel sterkteen succes Ben, zowel met het dragen van het verdriet als met de training voor deze zware, maar ontzettend mooie tocht. Fons

10

Ruben Hoekstra

Veel succes Ben!

10

Pieter Steenbergen

Zet m op Ben!

10

Rene Dorenbosch

Super dan je dit doet!

500

Van Winden Erica BV

Ben, veel succes.

10

Vincent Donker

Omdat jij de moeder van Angela en Michelle steunt, steun ik jou! Zet hem op!

106

Andre Van Winden

Succes man. Zet hum op!

26

Nick Boer

26

Gerbrand Boelens

Ha Bennie, Geweldig streven, wil je helpen met het trainingsprogramma, niet lullen maar fietsen!!

10

Esther Turksma

Zet m op!!

10

Anonymous

Succes, goed bezig!

56

Patrick en Sandra

Zet ‘m op Ben, heel veel succes!!

10

Agnes Van Daal

XXX

5

Joost van Putten

Succes!

26

Anonymous

26

Willem

Na mijn dochter en mijn moeder die beiden gelukkig op tijd zijn behandeld, nu weer een kennis, een jonge moeder, die in deze onzekere situatie terecht is gekomen. Super dat jij deze enorme inspanning voor het KWF wilt doen.

10

Jorieke Slangewal

Heel veel succes!!

50

Margon Schlangen

Hoi Ben, Ik wens je heel veel Suc6 met het fietsen maar ook vooral heeeel veel sterkte met je zus. Liefs Margon

15

Bart Roest

Veel succes ouwe Dalton!

20

Dymphy Van Gulick

Succes topper! Mooi dat je dit doet. Veel sterkte voor en met je zus

25

Wim Slangewal

Heel veel sterkte gewenst voor Tineke, haar gezin en familie. En prachtig dat je met het fietsen tegen die bult op een mooi bedrag voor het broodnodige onderzoek tegen die rotziekte binnenfietst.

106

Jannes Oeben

Ben wat goed van jou!! Respect !! Voor het goede doel en voor je lieve zusje. Hoor graag van je hoevaak het gelukt is. Succes. Groetjes Jannes

26

Bert Baas

Hoi Ben, heel veel succes met de voorbereidingen en een heel mooi initiatief. Beklim die berg vele malen !!!

100

Loyalis NV

Wij wensen je heel veel sterkte en succes op 6 juni! Je collega's, Loyalis

56

Anonymous

Ben, ik ben de broer van Wim Slangewal. Heel veel succes gewenst. Mvg, Jan Slangewal.

5

Anonymous

26

Kees De Hoon

Beste Ben, Ook ik ben vorig jaar getroffen door kanker, gelukkig is het voor mij goed afgelopen. Ik steun het KWF al jaren maar doe bij deze een extra donatie voor je sportieve initiatief. Gr.Kees

15

Bo Kuiper

Goed bezig Ben, succes!

206

Bertus

Top berend

50

Bé van Veen

Succes Ben. Ik verwacht wel dat je minimaal 5x omhoog gaat. You can do it.

26

Diana Beekman

Wat goed dat je dit doet, heel veel succes!!

10

Anonymous

Succes Ben!

25

Ina Zondag

Succes, Ben

10

Jennifer Peters

Heel veel succes!

26

Marian van Dooren - van Winden

Succes Ben.

26

Anonymous

Goed bezig ben.

8

Anonymous

Succes Ben

26

Ria Drent

Mooi gebaar zet hem op 😗

15

Coen Havie

Sterkte Ben, zet hem op!

26

Ada Smith

Het is zo'n rotziekte waar nog te weinig aan te doen is. Ik vind het super dat je je hiervoor inzet. Succes.

10

Jessica

Succes Ben! Mooi initiatief!

26

Lois Greving

Wat een tof initiatief Bennie! Heel veel succes :)

15

Michel Meertens

Succes Ben!

15

Jaap en Thea van der Veen

Zet hem op Ben!

26

Marloes

Mooi Ben, zet 'm op!

26

Lisanne Steen

Go for it💪

26

Jan Postma

Volg je hart en ga hard💪👊

26

Volley Burger

Suc6 Ben!

26

Ton Van der Hooft

10

Anonymous

Sterkte Ben en succes met het bedwingen van de berg. Grt Hans Ps. Met de motor gaat het veel makkelijker maar dat is geen optie

10

Annemarie

Heel veel succes!!

56

Tineke&Elzo

Goed initiatief Ben!! Heel veel succes!!

26

Mieke Waldram

Zet ‘m op Ben ! Heel veel succes !

26

Peter Vink

Heel veel sterkte en kracht voor je zus, en voor je familie en voor jou. Gaaf dat je op deze wijze een invulling kunt en wilt geven Ben. 🍀

5

Simonster

Succes Ben!

26

Jan

Geef gas, maar voorzichtig in de bochten

30

Anna en Angela

Super actie Ben, heel veel succes!😘

10

Suzan Michelet

146

Anonymous

Mooi gebaar, 6x kan jij hebben Zet m op ben!!!

10

Katja Slangewal

Heel veel succes en sterkte!

10

Veronique Epema

Heel veel succes!!

15

Peter Koomans van den Dries Koomans van den Dries

Veel succes

30

Timber Boer

Zet hem op! 6 keer, dat gaat je lukken.

5

Anonymous

5

Geralda Lammers

26

Roger & Jeanine Del Castilho

Goed initiatief Ben! Heel veel succes! Roger & Jeanine X

26

Marco Piccolo

Je kan het

50

Anonymous

Top actie!

60

Karoline en Hans Reindersma

Heel veel succes!

26

Noes Solisa

25

Peter van Winden

Tis wel 6 keer de bult op Ben. Maar wel heel stoer. Veel sterkte met je zus.

10

Roely Bebingh Hofsteenge

Heel veel succes!!!!!!! (Ik ben een goede vriendin van Tineke)

10

Ineke Gerritsen

Zet m op Ben

Show more