Danny Tessels

Heeft deelgenomen in vorige edities

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Alpe d’Huez 31-07-2009

Het is de dag vóór mijn 16de verjaardag, we zijn op vakantie en terwijl ik opsta werp ik een blik op de prachtige berg genaamd Alpe d’Huez. Het is de berg die mijn vader in zijn leven vele malen bezocht, fijne herinneringen bij had en dan ook graag over vertelde. Kijkend naar de berg en geïnspireerd door zijn vele verhalen ontstond bij mij spontaan de behoefte die dag de Alpe d’Huez hardlopend te gaan bedwingen. Ongepland, onvoorbereid en ongetraind. Ik kan me nog goed het moment herinneren dat ik het plan aan hem voorlegde, zijn reactie hierop zal ik namelijk nooit meer vergeten. Hij verklaarde me voor gek, maar gaf aan het een prachtig idee te vinden en dan ook graag samen met mijn moeder mee te willen gaan ter support. Het zou een prachtige tocht worden! Gesteund door mijn ouders die mij om de paar bochten op stonden te wachten, kreeg ik het voor elkaar de Alpe d’Huez onder extreem warme omstandigheden uit te lopen. Dit leidde bij mijzelf uiteraard tot de nodige blijdschap, maar nog mooier vond ik de trotse blik van mijn vader. Ik had zojuist ‘zijn’ berg beklommen. Mijn vader was vaak erg kritisch, maar daar was op deze dag niks van te merken. Hij vertelde aan iedereen die het maar horen wilde wat zijn zoon die dag had gedaan. Het is misschien wel de mooiste herinnering die ik aan hem heb. Ik vond het mooi om te zien hoe hij genoot. Zodoende nam ik mezelf dan ook voor om, wanneer de kans zich aan zou dienen, dit kunststukje nog eens voor hem over te doen. Helaas mocht het niet zo zijn, dit zou onze laatste vakantie worden. 

 

Zomer 2010

In de zomer van 2010, ik was bijna 17, kreeg mijn vader de diagnose longkanker. Het was een sterke man die eerder al een bijna fatale hersenvliesontsteking had overwonnen. Ook nu was hij van plan de strijd met de ziekte aan te gaan. Helaas kwam de diagnose echter te laat, de kanker had zich inmiddels naar meerdere plaatsen in zijn lichaam uitgezaaid. Hierdoor heeft hij zijn strijd nooit kunnen starten en overleed na een kort ziekbed dan ook aan de gevolgen van de ziekte. Een verschrikkelijke gebeurtenis, waar het echter niet bij zou blijven. Nog in datzelfde jaar overleden er drie ooms aan de gevolgen van de ziekte, en ook op dit moment vechten meerdere kennissen en familieleden ertegen. Al deze ervaringen hebben mij de destructieve kant van de ziekte doen inzien.

 

December 2018

Het is december 2018 en de droom om nogmaals de Alpe d’Huez te beklimmen is weer levend. Sinds ongeveer een jaar heb ik samen met mijn beste vrienden het hardlopen weer opgepakt. We trainden met name voor de wat kleinere wedstrijden, maar langzaamaan begon het bij mij te kriebelen om toe te werken naar iets groots. Ik hoefde niet lang na te denken welk evenement dit zou worden, de Alpe d’Huzes. Dit is een evenement waarbij je hardlopend, fietsend of wandelend probeert zo vaak mogelijk de Alpe te trotseren, om zo geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Het is bijna tien jaar geleden sinds mijn laatste beklimming, en ik heb het gevoel dat dit het jaar is waarin het voor mij moet gebeuren. Deze keer zal ik de route echter niet alleen afleggen, maar samen met mijn beste vrienden. Zij hebben namelijk ook allemaal van dichtbij te maken gehad met deze verschrikkelijk ziekte. Op 6 juni 2019 zullen wij dan ook samen proberen de Alpe d’Huez te trotseren, in de hoop een zo hoog mogelijk bedrag op te halen. Echter zijn wij, voor het behalen van dit doel, grotendeels afhankelijk van de donaties die we krijgen. Ik hoop dan ook dat u het belang van mijn strijd inziet, en mij wil helpen mijn doel te behalen? Via deze route wil iedereen ook alvast bedanken voor zijn of haar bijdrage, ik ga mijn best doen de 6de !

 

 

Ik doe dit voor iedereen die direct of indirect met de ziekte te maken heeft gehad, maar boven alles doe ik dit voor jou pa.

 

Danny

Thank you to my Sponsors

26

Thierry Reusink

Mooi initiatief Danny! Succes met je uitdaging

198

Donatie box 2

300

Cordeel Bulgaria Inc. - Dennis Krol

Good luck with this great initiative!

10

Frank Van Nieuwenhuizen

Heel succes!

56

Carmen Wagir

Danny, wij kennen elkaar niet, maar toch wil ik zeggen dat ik je een topper vind! Succes.

10

Emily Kleistra

Heel veel succes Danny!

26

Tim van Beek

Heel veel succes Danny!

100

magdalien

Succes Danny!! Met de voorbereiding en de daadwerkelijke klim.

25

Nathalie Tessels

Ontzettend mooi dat je dit doet Danny!

10

Nick Van Nieuwenhuizen

Go for it!

15

Leonie Tessels

Zet hem op topper!! Mooi gebaar loop ook beetje voor mij!!!!

305

Albert Heijn filiaal 1062

26

Fietsen op wattage

Go go go Danny

26

Dylan Reusink

Succes jonge!

20

Anonymous

100

Fokje Tessels-Krol

Ben trots op je! Net als tien jaar geleden zal ik ook deze keer weer langs de kant staan om je aan te moedigen. Alleen loopt je deze keer voor een goed doel, je bent een topper. Je moedertje :)

26

Hans Geertsma

Succes bikkel !

10

Laura Lagerweij

Succes!

20

Desiree & Bjorn Krol

Hi Danny, Veel succes met deze uitdaging namens ons beiden. Dat gaat je zeker lukken. Mooi dat je je zo inzet voor het goede doel. Zo te zien heb je je donatie doel inmiddels ook behaald ;). Zet ‘m op! Liefs, Bjorn en Dees

56

Dick Verhagen

Succes Danny

26

Harald de Groot

Hoi Danny, succes morgen en zet hem op!!!!

250

Austerlitz Zorgt

Heel veel succes Danny. we duimen voor je.

250

Isabelle Nikita Kay & Kane

Beste Danny, Wij van het GLR wensen jou en je vrienden heel veel succes Met de klim. Groeten, Isabelle, Nikita, Kay & Kane

56

Rob en Sharine Delpeut-Elisa

Mooi dat je dit avontuur samen met Yoni gaat ondernemen. Prachtig om te zien hoe jullie dit samen doen. We gaan genieten.... !!!

50

Wouter

Hey Danny, super dat je (samen met Yoni) deze uitdaging aan gaat voor jezelf en het goede doel. Heel veel succes de komende maanden.

10

Anonymous

Succes Danny! 💪🏻 Goed dat je dit doet!

56

Gerda Johanna Tessels-Koudijs

Zet hem op Danny! W weten waar je het oor doet.

20

Daphne de Waal

Topper x daph

75

Maureen Koesemans

422

Donatie box 1

70

Jappie Krol

100

SV Austerlitz

Heel veel succes Danny

5

PGM Oskam

Heel veel success met je actie!

20

Agile PM Services

Mooi dat je je hiervoor wilt inzetten

Show more