Gea Scholten

Heeft deelgenomen in vorige edities

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes, omdat ik te vaak en te veel met kanker te maken heb.

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker, wil jij mij steunen?

My Updates

Donaties gaan goed!

Hallo allemaal,

De donaties gaan goed en inmiddels over de helft van mijn streefbedrag. Geweldig en allemaal nogmaals bedankt. Ik ben mijn loopschema aan het opbouwen. Liep ik tot vorige week 2 km per dag, nu staat mijn loop-app op 2.5 per dag. Dit lukt me meestal elke dag. De afgelopen 2 dagen heb ik zelfs 4 km gelopen, maar dat is dan ook wel mijn max op dit moment. Ik wil jullie hier op de hoogte houden van mijn training en andere wetenswaardigheden die bij deze tocht horen. Ik krijg directe steun van mijn familie en ben daar zeer blij om. Daarover vertel ik later nog meer.

Berlijn

Een week met de camper naar Berlijn geweest en behoorlijk gelopen natuurlijk. Genoten samen met mijn Duitse Camino vriendin en haar man. We dagen elkaar uit om meer te lopen door de stappen die we zetten met elkaar te delen.. als ik meer stappen heb gemaakt dan haar schrijft ze: ik ga nog even de trap een paar keer op en neer. Als ze dan ook de telefoon maar meeneemt  🤣🤣  zonder bewijs geloof ik het natuurlijk niet.. 😃 

Mijn loopapp op 3 km gezet en dat wil ik zo houden tot ik weer reserve heb. De ene dag wil nog wel eens beter dan de andere, maar ik merk dat ik toch meer kracht krijg en minder last van mijn heup.

De donaties blijven binnen sijpelen en dat is telkens weer een verrassing. Ik wil jullie het liefst allemaal persoonlijk bedanken, maar het lukt me niet via de site hier...wat wel zou moeten kunnen trouwens!  Hoe dan ook veel dank voor jullie steun. Dit geeft moed om door te gaan. 

Alpe De’HuZus

Jaaaa..... vandaag heb ik mij ingeschreven voor de Alpe de’HuZus. 1x de berg op is 14 km naar boven lopen. Dat is mijn uitdaging en wat ook heel fijn is om te delen, ik krijg steun van mijn familie. Misschien gaan een zus en schoonzus ook meedoen en gaan er familieleden mee naar Frankrijk om mij/ons aan te moedigen! Dat is toch gaaf!! 

De opbouw van energie gaat steeds beter en ik mag wel zeggen dat ik een beetje trots op mezelf ben, van even naar de tuin van de buurman, naar nu 3.4 km en af en toe al meer dan dat. Natuurlijk zijn er ook bankhangdagen bij hoor en daarover voel ik me niet schuldig. Ze zijn er ook en dat is zoals het is. 

Een mijlpaal vandaag dus, ik ga voor de Alpe De’Huzus 😍

Wandelen is vertragen

Rare tekst, Wandelen is vertragen, ik wil immers méér en béter en snéller lopen... , maar het is je brein die minder snel gaat en dat is erg fijn. Niet zoveel piekeren en nadenken...heerlijk. Afgelopen anderhalve week niet zoveel kunnen lopen als ik wel zou willen, maar er moest weer wat gebeuren aan mijn mond en dat kost me nog altijd bakken met energie. Mijn loopafstand is wel gestegen naar 4.4 km, dus nog steeds in de lift.

Gisteren gehoord ... (ben daar erg blij mee) ...van mijn zorgverzekeraar dat ik toestemming krijg om een revalidatietraject te mogen volgen. Mede dankzij het revalidatieteam van het Radboud is dit gelukt. Het was in eerste instantie afgewezen en uiteindelijk hebben ze na een bezwaarschrift van mij en uitleg van de Reva-arts van Fysio Donders, toch toestemming gegeven! Dit wil zeggen dat ik professionele begeleiding krijg de komende 3 maanden in de opbouw van mijn energie en alles wat daarbij komt kijken. Een team van verschillende specialisten die mij helpen om weer comfortabel te leven en leert leven met klachten die van blijvende aard zijn. Dit is natuurlijk super om te mogen doen en ik kan niet wachten op het startsein.

Jullie horen weer van mij. ❤️

Kerst 🎄

De kerstdagen voor de deur, tijd voor warmte, gezelligheid en samenzijn. Het huis in kerstsfeer brengen en genieten van de kleinkinderen die daarmee graag willen helpen.

Chocolaatjes in de boom en er dan natuurlijk ook gelijk wat opeten hoor oma! Ik vind het helemaal goed. Kerstkaarten schrijven en wat zet je er op en voor wie schrijf je? Ik kan er van genieten. 
Gisteren bij de fysio geweest die wat testjes heeft afgenomen en daar kreeg ik het heuglijke bericht dat er beslist nog wel wat te halen valt. Vooral de pijn in de bovenarmen en schouders is een kwestie van spieren en die zijn te trainen. Wat zou het fijn zijn om weer pijnvrij te zijn. Ik ga mijn best doen. Wat het lopen aangaat is mijn start goed, maar ik maak te veel energie te snel op en heb dan onvoldoende om het af te maken. Daar gaan we aan werken. Om jullie een idee te geven: ik gebruik in de eerste 20 min net zoveel als in de laatste 40. Bovendien zakt mijn neus steeds verder naar de grond😂😂 en dat loopt niet lekker. Krijg dan ook last van mijn rug natuurlijk. Al met al wat om aan te gaan werken de komende maanden.
 
Gisteren wel 5.7 km gelopen...jeeeeeh en de donaties gaan ook lekker door! Fijn en dank ❤️ Vooral omdat er op deze manier meer onderzoek gedaan kan worden en dat is echt hard nodig. 

Groet, Gea

Dat dus

💕

4 februari wereld kankerdag, want kanker zet je wereld op zijn kop!

en weer is er een geliefd persoon geraakt door kanker 💕

Informatie over hoofd/hals kanker.

Hoofd-hals kanker. Wat is het en kun je het behandelen?

Triest maar waar. Het opsporen en de dodelijkheid van hoofd-halskanker is in vijftig jaar nauwelijks veranderd. Preventie lijkt de enige remedie: rook niet en drink met mate. En dan is er ook nog het HPV-virus dat in Amerika epidemische vormen aanneemt.

Hoofd-halskanker is een relatief zeldzame vorm van  kanker. Mede daarom wordt de kanker vaak pas laat ontdekt. In 60 procent van de gevallen wordt de tumor in het hoofd-halsgebied  pas in een gevorderd stadium ontdekt.

Overlevingskans klein

Van die patiënten overlijdt 60 procent binnen vijf jaar. ,,Heel treurig”, zeg Van der Meij. ,,Voor veel kankersoorten zijn de prognoses in de loop der jaren beter geworden, maar voor kanker in dit gebied hebben we dat in al die jaren niet weten te veranderen.”

In Nederland komen er jaarlijks een kleine 3100 patiënten bij. Voor mannen is het de zevende meest voorkomende vorm van kanker, voor vrouwen de negende. Vroege signalen worden vanwege de relatieve onbekendheid gauw over het hoofd gezien. Niet alleen door patiënten, maar ook door huisartsen en tandartsen. 

Alertheid op symptomen

Het is volgens Patiëntenvereniging Hoofd-Hals belangrijk dat mensen alert zijn op symptomen. Maak een afspraak met een huisarts wanneer er sprake is van één van de volgende symptomen voor langer dan drie weken: een pijnlijke tong, niet genezende zweertjes, rode of witte vlekjes in mond, keelpijn, aanhoudende heesheid, pijn en/of problemen met slikken, een zwelling in de hals of bloederige afscheiding uit de neus.

Thank you to my Sponsors

12

Marjolein Kremer

Eén euro voor ieder jaar dat ik deze mooie en dappere vrouw ken.

21

Stephanie Elco & fleur Bosscher

❤❤

10

P.J.- Koops-van der Molen

succes! bewonder jou voor jouw doorzettingsvermogen

30

Jannie Bos

Alvast veel succes Gea😘

25

Annette Ee

Heel veel succes. Geweldig wat je doet.

21

Pieter Scholten

Good luck to everybody.

10

Laura E Soto Meza

Succes!

50

Anonymous

35

Iris

You go mam! 💪🏼

1

Gea

Test

50

Cindy Vogel

Trots op je mam, bij elke stap die je zet.

104

Robert Vogel

Succes!

14

Joop Meijvogel

Ja ik steun je. Moedig als geen ander. Veel succes!

10

Anne Marie Marie Akkermans

21

Melanie en Gerben Bosscher

Samen staan we sterk ❤️

36

Hannah en Henk

14 km met 21 bochten op 6-6!!! Het gaat je lukken.

25

Hayscen de lannoy

Succes!

Show more