Herman Otten

Heeft deelgenomen in 6 vorige edities

Voor de zesde keer Alpe d'HuZes

Met team kanker.nl weer de berg op. (ex- en chronische) patiënten, partners, nabestaanden en medewerkers van kanker.nl, maar in die ene week vooral fietser, runner en wandelaar met al die anderen samen schouder aan schouder de berg op. Angst omzettend in hoop en onmacht in kracht! Samen zijn we zoveel sterker dan kanker! Daar in die ene week in Frankrijk.

En in de andere 51 weken hebben we gelukkig kanker.nl!

In oktober 2012 werd bij mij blaaskanker vastgesteld, dezelfde vorm van kanker die mijn vader zo'n 30 jaar geleden fataal werd. (Bizar detail: Mijn vader overleefde TBC toen dat (jaren vijftig) nog een dodelijke ziekte was en hij  overleed uiteindelijk aan blaaskanker; terwijl ik diezelfde vorm van blaaskanker tot nu toe overleefd heb dankzij een behandeling met Tbc-bacillen). Bij mij gebeurde de vaststelling operatief. Acht elkaar overlappende tumoren in een gebiedje van 2 bij 5 cm werden tijdens een TURT schoon verwijderd. Goed nieuws dus! Geen uitzaaiingen en alles schoon verwijderd. Bij de controle drie maanden later bleek mijn blaas echter vol te zitten met een andere vorm van tumoren die oppervlakkig groeien maar die qua kans op verspreiding veel agressiever zijn. Vanwege uitstulpingen in de blaas was dit erg lastig schoon te maken en de urologe besloot verder te behandelen met BCG-spoelingen (spoelingen met een oplossing die verzwakte TBC-bacteriën bevat). Bij de daarop volgende controle zat de blaas wel vol verkleuringen, maar dit bleken ontstekingsreacties te zijn op de BCG. Kortom: De BCG deed zijn werk. En passant werd het prostaat wat uitgeschraapt om blaasspoelingen en controle middels een reguliere cystoscopie mogelijk te maken.

Ik ben nu drie series blaasspoelingen verder en inmiddels vindt er sinds 2013 driemaandelijks een gewone cystoscopie plaats ter controle. De blaas ziet er tegenwoordig weer 100% gezond uit. Na de controle eind februari 2014 twee BCG-spoelingen gehad waarop ik nogal heftig reageerde en waardoor besloten is de derde achterwege te laten. Ook de spoelingen erna konden niet doorgaan. Gelukkig ben ik nu in oktober 2018 nog steeds schoon.

Helaas kreeg mijn zus afgelopen jaar de diagnose borstkanker. In een hele nare vorm, die zich als een soort van spinneweb verspreid en die op scans en mri's pas zichtbaar wordt als het te laat is. Inmiddels heeft ze operaties en chemo;s achter de rug en vol goede moed begonnen aan de hormoontherapie. Dus dit jaar de belangrijkste reden voor mij om weer de berg op te gaan. het blijft nodig! Net als steun van al die vrijwilligers en donateurs.

In 2014 heb ik voor het eerst meegedaan aan Alpe d'HuZes als individuele deelnemer. In 2015, 2016, 2017 en 2018 als teamcaptain met een of twee teams van kanker.nl, en ook ditmaal ga ik de berg op 6 juni 2019 te voet beklimmen. Wederom als teamcaptain van het kanker.nl team.

Als ervaringsdeskundige die de verschillen kan zien tussen de behandeling van mijn vader en mijn eigen immunotherapie weet ik dat het geld wat voor onderzoek, maar ook voor een platform als kanker.nl wordt ingezameld, goed besteed wordt.

Doe ook mee en steun mijn actie!

Thank you to my Sponsors

10

Tery

Ik heb veel respect voor je Herman. Voor je hulp, steun en altijd opbeurende eerlijke woorden. En voor je deelname aan Alpe d’HuZes!

50

Hanny

Zet hem op morgen Herman, maar jou kennende gaat dat vast lukken. In gedachten loop ik met je mee de berg op. Lieve groetjes Hanny

26

Ad Antonisse

Heel veel succes!!!!

30

Paul en Betty van Mourik

Zet 'm op Herman, wij denken aan je als je de berg op loopt! Groeten, Pa en ma van Mourik

106

Léonie Sazias

Dat het maar mag helpen. Zet 'em op Herman

40

Mieke en Jeroen

Heel veel succes, Herman. Dank je voor al e lieve en oprechte steun.

30

Mike en Tessa Rietveld

Heel veel succes Herman en Team Kanker.nl, we vinden het jammer dat we er dit jaar niet bij kunnen zijn, maar lopen/fietsen in gedachten met jullie mee naar boven!

Show more