Janine de Jong

Heeft deelgenomen in vorige edities

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

WAAROM ALPE D’HUZES?

Augustus 2017 verloor ik mijn vader aan prostaatkanker. Ruim dertien jaar geleden, toen hij net met pensioen ging na ruim 40 jaar hard werken in de bouw, werd er voor het eerst vastgesteld dat hij ziek was.

Er leken geen uitzaaiingen te zijn, maar helaas bleek de kanker zich toch uitgezaaid te hebben naar zijn botten. Vanaf dat moment wisselden de periodes dat hij zich ziek voelde en de periodes dat hij zich beter voelde elkaar af.

De hormonen die hij toegediend kreeg om de kanker te bestrijden, werkten in eerste instantie wel, maar hadden ook veel bijwerkingen, waar hij veel last van had.
Na de ene hormoonkuur volgde de andere, ook werd hij regelmatig bestraald om de pijn in zijn botten te verminderen. Toch bleef de kanker actief en werden een chemokuur en radiumtherapie geprobeerd. 

Elke dag moest hij afwachten of hij een goede dag had of dat hij zich weer slecht zou voelen. In plaats van te kunnen genieten van zijn pensioen werd hij dagelijks geconfronteerd met zijn ziekte en nam deze eigenlijk een groot deel van zijn leven en dat van mijn moeder in beslag.

Toen hij in augustus 2017 overleed, liet dit, na een huwelijk van 50 jaar, een enorm leegte en veel verdriet achter bij mijn moeder. En natuurlijk bij ons als kinderen en kleinkinderen.

Twee van mijn kinderen, Christiaan en Manouk, hebben een goede vriend (Frank) en vriendin (Kyra) verloren aan kanker. Jonge mensen van begin twintig die hun hele leven nog voor zich hadden…

Alhoewel we in een land leven waar de gezondheidszorg goed is, lukt het toch nog steeds niet om deze ziekte uit te bannen. Gelukkig wordt er veel onderzoek gedaan naar nieuwe behandelmethodes, maar hiervoor is heel veel geld nodig.

Op 6 juni aanstaande doe ik daarom samen met Christiaan, Manouk, mijn moeder en een goede vriendin van Christiaan mee aan Alpe d’HuZes. Christiaan en Manouk gaan fietsen, zelf ga ik met mijn moeder en Lisanne deze berg omhoog lopen om op deze manier zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF.

Wil jij mij/ons steunen? 

Alvast heel hartelijk bedankt voor uw/jouw donatie!

Thank you to my Sponsors

25

Anonymous

30

Linda van Willigen

samen geven we hoop aan mensen die aan deze vreselijke ziekte lijden! zet hem op!!

10

Jan en Elize Kon

Mooi initiatief, alvast veel succes!

10

Ellen Stronkhorst

Zet hem op Janine!! Goed van je!!

25

Anonymous

5

D de Raadt

Succes met elkaar!!

15

Anonymous

Janinie en team, Heel veel succes gewenst met deze uitdaging. Maak er een "mooie" tocht van met elkaar!! Succes!!

100

Anonymous

15

Fred Temminck

Super dat jullie dit doen. Veel succes!

10

L. Jumnoodoo

30

Anonymous

Jullie kunnen het kanjers!

15

tineke Advokaat

heeeeel veel succes hoor

50

Menno den Outer

25

Anonymous

Heel veel succes!! Jullie zijn toppers!!

10

Annette van Maanen

Mooi doel! Leuk om met elkaar te doen, succes !

21

Jan-Derk Meisner

Show more