Jan Willem Stap

Heeft deelgenomen in 5 vorige edities

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Voor het zesde jaar Alpe d'Huzes. 06-06-2019 wordt een bijzondere dag. Niet omdat ik de berg voor de 25e keer ga bedwingen (al wordt dat wel een feestje), maar vooral omdat ik dit wederom ga doen op de fiets die mijn geweldige zwager een aantal jaren geleden voor mij in elkaar gezet heeft. Zwager Leander, wiens overlijden nog steeds een onwerkelijk gevoel geeft. Leander: de knutselaar die continu met 'projecten' bezig was (die dwars door elkaar liepen) en altijd mogelijkheden zag. Het glas was altijd half vol. Behoorlijk eigenwijs en met een hart van goud.
Ook de man, wiens kuiten nog steeds op mijn netvlies staan.... ik kwam ze maar niet voorbij tijdens onze trainingsritten.

Die hersentumor, waar hij 15 jaar tegen gestreden heeft, heeft hem in 2015 uiteindelijk de das om gedaan.
Man, wat kan ik je nu na bijna 4 jaar nog steeds verschrikkelijk missen. 

Als captain van Team Leander ga ik in zijn bolletjestrui de berg op, ik steek een kaarsje  aan in bocht 15 en ga me het snot voor mijn ogen fietsen. En dan nog ff door. En ik doe er dan nog een schepje bovenop.
Net zoals hij doorging... tot de finish. Tot het écht niet meer kan.

Beste sponsor, ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker, wil jij mij steunen?

Dank. Jan Willem