Jeroen van Ruitenbeek

Heeft deelgenomen in vorige edities

My Activity Tracking

300
kms

My target 0kms

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Hallo, mijn naam is Jeroen van Ruitenbeek en ik wil jullie graag vertellen waarom ik het belangrijk vind dat ik mee doe aan Alpe d'HuZes. In November 2017 is er bij mijn moeder borstkanker geconstateerd met het gevolg dat ze ruim 9 maanden bezig is geweest met chemo's, een operatie en bestralingen.

Dit heeft mij aan het denken gezet en heb toen besloten dat het nu echt tijd is om gezonder te gaan leven en meer te gaan bewegen. In het voorjaar 2018 ben ik begonnen met hardlopen maar kwam er achter dat dit niet helemaal mijn ding was en heb toen besloten om een wielrenfiets aan te schaffen. Tijdens één van mijn rondes kwam ik een kennis tegen die personal trainer is en heb gevraagd of hij mij kon helpen met afvallen en wilde trainen om Alpe d'HuZes te kunnen halen.

Nu bijna een jaar verder ben ik goed 20 kilo afgevallen, heb ik mijn eetpatroon veranderd en zit ik beter in mijn vel en ben ik zover dat ik nu mee wil gaan doen aan Alpe d'HuZes en wil ik strijden tegen deze ziekte. En dat niemand meer aan deze vreselijk ziekte mag lijden.

 ------------------------------------------------------------------------------------

Hello, My name is Jeroen van Ruitenbeek and i would like to tell you why i think it is important to participate the Alpe d’HuZes. In November 2017 my mother is diagnosed with breast cancer with the result that she has been busy with chemotherapy, surgery and radiation therapy for more than 9 months.

This has made me think about my own life and made me decide that it was really time to change my life. I started to eat healthier and started to exercise. In spring 2018 i started running but found out that it wasn’t my thing and i purchased a racing bicycle. During one of my rounds i met a friend who is a personal trainer and asked if he could help me lose weight and wanted to train me for Alpe d’HuZes.

Now almost a year later i have lost 20 kilos, changed my diet and i feel better then before. And now i am ready to join Alpe d’Huzes and i wanna fight against the disease cancer. And that no one should suffer from this terrible disease.

My Updates

Vertrek naar Alpe d'Huez

Hallo allemaal!

Vandaag zijn wij in alle vroegte opgestaan om de auto in te laden om vervolgens naar de prachtige alpen te rijden voor Alpe d'Huzes 2019. Een rit van ongeveer 1.100 kilometer hadden voor de boeg. Na een prachtige rit van ongeveer 12 uur en een paar coureur wissels zijn wij aangekomen in het plaatsje Alpe d'Huez. Na even zoeken hebben we dan het juiste appartement gevonden met een uitzicht over het parcours van de fietsers en natuurlijk een prachtig uitzicht over de alpen.

De foto's van de volledige alpe d'huzes reis kan je hier vinden:
https://www.facebook.com/jvanruitenbeek/media_set?set=a.10220241026482092&type=3

 

Met alle beste groetjes,
Jeroen van Ruitenbeek

De eerste trainings dag

Gisteren (02-06-2019) Heb ik mijn eerste trainingsdag beleefd hier in de Alpen. 's-ochtends vroeg opgestaan heerlijk ontbeten en de weg naar beneden gevonden. De tocht naar beneden was pittig. Ik had nog tot deze dag nog nooit een echte afdalings training gedaan en ging met een goede 45km/h naar beneden en heb zelfs nog de 50km/h weten te halen. Anton is mee naar beneden afgedaald om te kijken of alles goed ging en als steun naar boven toe. Het eerste stuk vanaf beneden tot aan het eerste dorp La Garde was een van de zwaarste stukken om te fietsen. Hier waren hellingen van gemiddeld 11%. Hierna kwamen er hellingen met een gemiddeld van 8 á 9%. Na de training zijn we terug gegaan naar ons appartement in het plaatsje Alpe d'Huzes. In de middag zijn wij nog even het centrum ingeweest en heb ik mijn start bodje opgehaald voor op mijn fiets te plaatsen. In de avond zijn we met zijn allen gaan eten bij het finishplein. Na het eten zijn we naar de openingsceremonie geweest met toespraken van de organisatie en optreden van Maarten Peters. Na deze openingsceremonie zijn we weer terug gegaan naar het appartement om de dag af te sluiten.

 

Tweede trainingsdag Alpe d'Huzes

Vandaag 03-06-2019 zijn we er weer op uitgegaan voor een tweede training hier in de alpen. Vandaag weer een lekkere afdaling gemaakt en weer het parcours getrotseerd. Het was weer een warme dag met een gemiddelde tempratuur van ongeveer 25 á 26 graden. Een zeer warme workout dag met een hele hoge zon index. gelukkig had ik vandaag redelijk wat schaduw en het laatste stuk vollop in de zon. Vandaag zijn Henriëtte en Nicoline ook nog meegeweest berg afwaarts. Met foto's maken in de bochten en hoop aanmoedigen hebben mij groot en deels naar boven geholpen. Boven bij het finishplein hebben we de fiets even na laten kijken en de remmen weer even goed laten afstellen. Hierna zijn we met z'n allen even naar het dorp Le Bourg-d'oisans geweest om nog even daar rond te kijken. De komende 2 dagen lekker rustig aan doen en alle energie opsparen voor a.s. donderdag ochtend om de tocht te gaan maken.

Veel groeten uit de prachtige Alpen
Jeroen

Alpe d'Huzes dag 4

04-06-2019

Na gisteravond nog even een heerlijke avondwandeling gemaakt te hebben, heb ik vandaag heerlijk uit kunnen slapen. Vandaag en morgen zijn heb ik lekker een rust dag. Heerlijk relaxen en kleine dingen doen. Nadat we ontbeten hadden zijn we naar het centrum gelopen van Alpe d'Huzes. Hier natuurlijk een beetje rond geslentert en weer wat boodschappen gedaan voor visite in de middag. Nadat anton en nicoline naar benden waren afgedaald om te helpen bij de voorbereidingen van de Frans-Nederlandse BBQ  van vanavond die door de locale fransen was georganiseerd. Henriëtte en ik zijn vandaag lekker in het huisje gebleven want ome Thom, tante Rina en 2 vrienden zouden langskomen. Ome Thom besloot om met de fiets naar boven te gaan en heeft er een prachtige 1:30 uur over gedaan. Hierna volgde een zoektocht naar elkaar met veel lopen, bellen en appen hadden we ze toch weten te vinden en zijn we gezellig wat gaan drinken bij ons. Na een gezellige middag was er vandaag ook het foto moment met de deelnemers bij het finishplein. Met een heerlijk zonnetje en een paar honderd man sterk met veel gezelligheid is er toch een goede en leuke foto genomen (deze zal later worden gedeeld).
Daarna was het weer terug naar het appartement want Anton en Nicoline zouden terug komen om met z'n allen naar de Frans/Nederlandse BBQ te gaan. De BBQ was gezellig druk en er zouden ongeveer 2000 man aanwezig zijn. De fransen hebben ons goed verzorgd met heerlijk vlees en veel salades. Ook was er live muziek aanwezig van Alpe d'Huzes zanger Maarten Peeters. Na een gezellig avondje zijn we weer terug gekeerd naar boven en zijn we weer heerlijk terug in ons appartementje.

Na een lekker rustig dagje wens ik jullie allemaal nog een fijne avond!
Met veel groetjes,
Jeroen van Ruitenbeek

De koersdag

06-06-2019

Vandaag is dan daar de dag. Gister avond vroeg het bed ingedoken na een heerlijke rustdag. Want vanochtend zou het half 2 opstaan worden om vervolgens om 2 uur naar beneden te rijden met de auto. Half 3 in de ochtend zijn we dan beneden aangekomen en gezocht naar de start plaats van de fietsers. Na nog even in de auto gezeten te hebben omdat het buiten heel hard waaide. na een tijdje was het dan toch echt de auto uit en de fiets klaarmaken om naar de verzamel plaatsen te gaan. Eenmaal op de verzamelplaats aangekomen kwamen langzamerhand de groepen fietsers aangereden. Ik zat in start vak 1 en mocht als tweede vak starten nadat de uitgelote fietsers (de eerste 200 starters) waren vertrokken. Op de eerste stijging was het al bijna raak en had ik bijna een val partij gestart. Omdat het eerste stuk 11% stijging heeft en geen plek had om rustig optestappen ben ik maar doorgelopen naar bocht 21. Tot aan het dorp La Garde en heb gewoon rustig de tijd genomen om naar boven te klimmen. Bij Bocht nummer 12 zag ik tot mijn verbazing ''Go Jeroentjuh!'' tegen en had ik een vermoeden dat Anton en Nicoline naar beneden waren gegaan om te schilderen. Maar er waren nog veel meer Jeroenen aanwezig. Na bocht 17 werd het iets makkelijker. Bij het dorp Huez werd het weer zwaar en leek er tussen bocht 7 en bocht 6 simpel weg geen eind aan te komen. Het was een lang en zwaar stuk met weer zwaardere klim. Bij bocht 6 kwam ik de text ''Hup Jeroentjuh je kan 't'' en was ik er dit keer toch echt zeker van dat Anton en Nicoline naar beneden waren afgereisd gister avond. Langzaam maar zeker kwam ik in de wolken terecht die de bergtop hadden overgenomen. Bij bocht 3 werd het toch weer zwaarder en begon het klimmen toch weer terug te komen. Na bocht 1 kwam ik Anton tegen met de film camera en was kwam dan het einde dan toch ook meer in zicht. Alleen het dorp door en dan zijn we er zei ik tegen mezelf. En ik heb het weten te halen in een prachtige tijd van 3 uur en 12 minuten. Ik had deze tijd nooit kunnen bedenken toen we zaterdag aankwamen en de berg op reden. Ook vind ik zelf dat ik best trots mag zijn met deze tijd aangezien ik nog niet zo'n ervaren wielrenner ben. Ik heb de berg 1 keer heel mooi mogen trotseren en ik ben blij met mijn behaalde resultaat. Na in de middag nog een beetje bijgeslapen te hebben zijn we in de middag allen andere wielrenners, wandelaars en hardlopers aangemoedigd samen met Thom, Rina, Harry en Ada. Na een gezellig middagje zijn Anton, Henriëtte, Nicoline en ik bij het finishplein gezellig wat gaan eten. Rond 20:00 werd het eindbedrag wat we met zijn allen hadden opgehaald bekend gemaakt. Wij hebben met z'n allen ruim 11,8 miljoen euro opgehaald voor onderzoeken van het KWF. Volgend jaar wil ik nog een keer en dan wil ik de berg vaker gaan beklimmen. Morgen is het weer tijd voor een heerlijke rustdag.

Verder wil ik jullie allemaal een hele fijne avond wensen.
Met de beste groetjes uit de zonnige Franse Alpen
Jeroen van Ruitenbeek

Thank you to my Sponsors

56

Clementine en Wim

Hallo Jeroen, supergoed dat je dit doet, voor je eigen gezondheid en voor een heel goed doel. Succes van Clementine en Wim

26

Dylan Hoezen

Je kan het maat zet hem op jonge je kan het ik geloof in je kerel je bent me broer

106

Puur Water

Zet hem op Jeroen! Bijdrage uit de verkochte flessen!

21

Laurens Hazelaar

You can do this my dure!!!!!!

625

Collectebussen

Totaal collectebussen met dank aan: Collega's Sanders Fritom Atlas trainingen Gamma den Bosch Gamma Rosmalen Restaurant Chez Antoinette, Deventer Café Restaurant Spikker, Lettele

15

Femke van de Ven

Heee Jeroen, Wat knap van je dat je dit doet, en super bijzonder dat het voor je moeder is. Daarom wil ik je hierbij heel veel succes wensen!

36

Thom Van Ruitenbeek

Mooi initiatief, respect ??

5

Miriam Van Ruitenbeek

10

Wietse de Haas

Heel knap dat je dit gaat doen! Heel veel succes

5

Ans Bekx

Hallo Jeroen, go for it, super!!!!

21

Atlas Outdoor Training

Jeroen, heel veel respect voor wat je gaat doen. Je bent den kanjer en wij zijn heel trots op je!

50

Ruth Plaggenborg

Prachtig initiatief Jeroen!

8

Evelyne te Voortwis

Ik wens jou heel veel succes Jeroen, you can do this ?

5

Elvera Catersels

Succes!

10

Hetty van Ruitenbeek

zet 'm op!

10

De Arbeidertjes

Wij geloven in jou!

5

Christina Boudewijns

Supergoed initiatief.. heel veel suc6.

33

Anonymous

26

ria oost

heel veel succes!

126

Henneke en Alex

Je bent een topper!

45

Ome Deus

Jeroen ik vind het top wat je doet man. Wens je heel veel succes. Gr ome Deus

3

Jeroen Verschuur

Goed bezig pik!

3

Anonymous

Zet m op! Goed bezig!

5

jeroen fischer

10

Anonymous

26

José Broeren

Super Jeroen , dat je dit gaat doen !! Succes !!

10

Anonymous

21

Onnno Batavier

Jeroen success met de top halen !. Groet aan je vader

250

M. Reussien

Goed van je, ik vind t heel knap wat je goet. Go for it!

5

Noach Silvertand

Erg goed van je Jeroen! Succes!! Als je nog wat heuvels/ bergen wil oefenen mag je bij ons op de camping langs komen.. dan fiets ik nog een rondje met je mee!

26

Henk Wesselius

26

Thomas van Ruitenbeek

26

Anonymous

56

Anonymous

Mooi initiatief succes daar ??

250

DCB b.v.

Heel veel succes en ik vind het geweldig wat je voor andere en voor jezelf doet!

26

Lianne

Hoi Jeroen, succes met fietsen. Er goed dat je dit doet, zet hem op! Groetjes Lianne en Rens

50

Dominic Van Corstanje

Zet hem op!

5

Anonymous

Mooi hoe je omgaat met wat rr op je pad komt!

126

Henriette van Ruitenbeek

Zet 'm op kanjer!!

10

Jacqueline Heusdens

Succes Jeroen!

10

Alex en Conny

26

Noor van Oorschot

Zet hem op topper! Trots op jou ?

3

Brenda

Veel succes!

26

remona van ruitenbeek

Heyyyy Jeroen. Kanjer zet hem op ....super knap van je . xxx Marinda robin harry wn remona

20

Anonymous

Echt nice dat je dit doet.

21

Ingrid van Huenen

Heel veel succes, je bent een topper

10

Yoeri Baas

Mooi bericht Jeroen, zet 'm op!

5

Dirk Vd biezen

Geweldig gebaar dat ik graag steun! Veel succes

56

Anonymous

succes

26

Marco Hoezen

Doe je goed jongen, succes ???

25

Tineke van Asseldonk

Donatie van Tineke van Asseldonk, Praktijk verliesbegeleiding.

26

Gideon Roodveldt

Hup Jeroen, Super dat je dit doet. Groetjes Gideon (FE)

106

Henriette van Ruitenbeek

Zoals beloofd!! Elke keer als ik salaris krijg doe ik een donatie tot aan de Alpe d'Zes!! Je bent keigoed bezig Jeroen!!!

106

Anton van Ruitenbeek

Heel goed bezig Jeroen.

10

Davy fransen

Super mooi dat je dit doet! Je moeder zal trots op je zijn!

25

Fons van der Linden

Respect! Veel succes met trainen!

100

Anonymous

Dank voor al je inzet. Zet 'm op!

56

Anonymous

15

Richard van Dreumel

Goed bezig Jeroen! Heel veel succes!

50

Kuilderondersteuning

Zet hem op, je kunt het

10

David Van Ruitenbeek

Goed bezig, succes!

21

Joris van Venrooij

Heel veel succes, Jeroen! :D

56

Nicoline van Ruitenbeek

Hey broertje!! Heel veel succes zo meteen daar in Frankrijk op die berg, je kan het!!! Heel veel liefs, Yordi en Nicoline

250

Sanders | Fritom B.V.

Heel veel succes met de beklimming!

20

Alicia Huberts

5

Bianca Van Boxtel

Ik heb zelf borstkanker en vind het super dat je hier aan mee doet

10

Rian Jacobs

Zet hem op en ga ervoor , win de strijd voor onderzoek tegen die nare ziekte kanker , zodat die ziekte voor altijd uitgeroeid kan worden. Sterkte voor je moeder en jullie gezin!

10

Gerben van Geenen

Goede actie Jeroen. Goed bezig voor jezelf, je moeder en het doel. Veel succes!

10

Michelle Daleweij

Succes!

26

Anonymous

Dank voor al je steun aan MCE, nu steun voor jou en Alpe d'Huzes

5

Anonymous

Show more