Josefine Tesser

Heeft deelgenomen in 1 vorige edities

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat ik het kan! Het is helaas zoveel mensen niet gegeven ... en daarom fiets ik voor al die mensen. Laten we met elkaar een vuist maken tegen deze vreselijke ziekte.

Geven jullie me een klein steuntje in de rug?

Liefs Josefine

My Updates

Ik ga wielrennen!

Ik weet nog goed dat ik 3 jaar geleden een mailtje aan het tikken was over mijn deelname aan de Alpe d'HuZes 2015. Mijn vader was in augustus 2014 overleden en ik vond dat toen de beste manier om hem te herdenken en te eren. Een man voor wie sport zijn lust en zijn leven was.

En dan ik, eigenlijk pas op latere leeftijd een beetje aan het sporten gegaan door hard te lopen. Als ik dan meedeed aan een halve of hele marathon deed ik dat ook voor mijn vader en om hem met terugwerkende kracht alsnog trots te maken. Tenminste, dan hoopte ik dan ... Dus ja, toen hij er niet meer was vond ik dat opnieuw de beste manier om hem levend te houden. Want als ik sport is hij in m'n gedachten.

En wat was dat een bijzondere ervaring daar in de Alpe d'Huez op 4 juni 2015. Ik ging hardlopen en mijn broer Ivar fietsen. En moeders mee als supporter. Iets wat je niet kunt navertellen en dat zal ik dan ook niet proberen. De korte versie is dat ik het niet had gered als m'n vader niet met me had meegelopen;)

Komend jaar is het 5 jaar geleden dat mijn lieve vader Joop van den Berg overleed na een heftig ziektebed van een half jaar. Iemand die nog zo vol in het leven stond, nog altijd aan het werk en altijd maar die sport. Vooral wielrennen was wat hij in z'n laatste jaren nog graag deed. Iets wat mij totaal niet ligt heb ik altijd geroepen. Totdat ik afgelopen jaar besloot dat het tijd was voor iets anders. Niet alleen qua werk, maar ook qua sport vond ik het tijd voor verandering. En dan is de keuze voor een andere sport toch niet zo moeilijk, want hoe trots zou ik m'n vader maken door toch op die fiets te stappen? Toen bleek dat mijn moeder m'n vaders lievelingsfiets nog in de schuur had staan, was het besluit genomen. Ik ga wielrennen!

Op datzelfde moment bleken er drie vriendinnen van mij die daar ook wel oren naar hadden, en zo zijn we begonnen. Ik dus op het oude beestje van mijn vader, de eerste keren met flink wat pijntjes want dat is toch wel even andere koek, fietsen of hardlopen. Maar wel echt heel leuk! Je komt nog eens ergens, en die koffie onderweg is ook wel erg lekker en gezellig en dat hoort er toch een beetje bij. Na een paar weken wist ik dat ik het echt leuk vond, en heb ik een eigen fiets gekocht. En nu hangt m'n vaders fiets bij mij in de schuur, en daar blijft ie:).

Nu dan de uitdaging om dit keer fietsend die berg op te gaan. M'n fiets vriendinnen (Petra, Susanne en Mariëlle) gaan met me mee, dus dat maakt me nog gemotiveerder! We noemen ons de Hills Angels.

Natuurlijk ga ik die berg op om mijn lieve vader trots te maken en te gedenken, maar ook voor al die andere mensen die helaas de strijd tegen deze vreselijke ziekte hebben verloren. Daar moeten we een vuist tegen maken dat dit niet meer mag gebeuren. En uiteindelijk fiets ik daar omdat ik het kan! Zoveel mensen is dit niet gegeven en daarom fiets ik graag ook voor hen.

Trainen!

Tja, dan heb je je aangemeld voor de Alpe d’HuZes, allemaal leuke reacties, maar dan moet er dus ook getraind worden.

En eigenlijk wel iets meer dan ‘normaal’. En nu dan steeds met dat gevoel ‘hoe zwaar zal het zijn om die berg op te fietsen’? Hardlopend ging ik vorige keer soms net zo snel (of langzaam:)) als de fietsers!?

Wat ik nu doe is twee keer per week naar de sportschool om te spinnen. Ik weet dat Susanne thuis op de tacx al een keer de Alpe d’Huez beklommen heeft. Ze heeft mij uitgenodigd (en geadviseerd) dit ook een keer te doen, maar ik ben nog niet geweest ...

Ik denk dat ik niet durf ... Soms is ‘niet weten’ best fijn. Maar ik kom binnenkort langs hoor Suus!

Boost!

Het feit dat ik meedoe aan de Alpe d’HuZes maakt natuurlijk dat ik veel denk aan mijn sportieve voorbeeld, m’n vader!

En laat er nu net een boek uitgekomen zijn geschreven door zijn vriend Kees Verkerk. Ik ben echt totaal geen boekenwurm, maar dit boek heb ik in een paar dagen uitgelezen. Machiel wist niet wat hem overkwam dat ik ‘s avonds voor het slapengaan eerst nog een paar bladzijden wilde lezenlaughing.

Het boek heeft me mee terug genomen naar ‘vroeger’, de tijd dat mijn vader jong was en knokte! Knokte om zijn plek in de kernploeg te pakken die toen gedomineerd werd door Ard & Keessie.

En wat deed hij dat goed en wat maakt mij dat met terugwerkende kracht trots op mijn vader. En ook eenheden klein beetje treurig, want toen de verhalen uit het boek Keessie zich afspeelden, ben ik nooit echt geïnteresseerd geweest ... OK, ik wist dat hij in de kernploeg schaatste, maar dat hij daar zes jaar lang lid van was en in 1965 een NL record op de 3K heeft geschaatst, dat wist ik eigenlijk nietembarassed.

Toen ik het boek las, werd me duidelijk dat hij echt topsport beoefende. En dat op 21-jarige leeftijd en in de tijd dat hij ook nog eens zijn eigen drankengroothandel neerzette in Woerden als nalatenschap van zijn vader ...

Om dan te lezen hoe hoog Keessie mijn vader had zitten, (wetende hoeveel Kees voor mijn vader betekende) kostte wel even een traantje. Maar vooral heeft het boek mij een enorme boost gegeven om deze prestatie tot een succes te gaan maken. Als ik toch maar een klein beetje DNA van m’n vader heb, zou dat moeten lukken.

Mijn voorbeeld!

Hier ben ik mee opgegroeid! Mijn vader en mijn broer op de fiets!

Dank aan ESH Media voor de shirt sponsoring!

Wij zijn onze shirt sponsors heel dankbaar!

 

Classico Boretti 11 mei - bijzondere dag!

Gisteren de Classico Boretti gefietst samen met de Hills Angels. Voor het eerst dat we zo'n lange tocht (115 km) hebben gemaakt. We hebben een geweldige dag gehad, mooi weer, mooie omgeving, èn we hebben 'm uitgefietst!

Voor mij extra speciaal omdat mijn vader deze dag z'n verjaardag zou hebben gevierd (hij zou 76 zijn geworden). Weet zeker dat hij trots is op deze meiden!

Thank you to my Sponsors

25

Miranda Schutter

Je vader zou trots op je zijn!!!! Zet hem op.

26

Marleen van Poele

Fietsze! Ik zal je vanuit NL die berg mee helpen opschreeuwen ;-) Josefine, veel succes en plezier!!

21

Jan van Zomeren

Hup Josefine!

10

Ellen van Vliet

Lieve Josefine, Wat ontzettend gaaf dat je dit gaat doen en wat een indrukwekkende tekst! Lopend of fietsend, het zijn beiden enorme prestaties en dat dan samen met je vriendinnen, je vader zou super trots zijn geweest. Liefs, Ellen van Vliet

15

Severiana en Rene Hendricks

Je bent een kanjer, heel veel succes??? Groetjes Severiana en Rene

56

Jan en Lien van Dam

We hopen dat die dag bij jou een fijn gevoel teweeg brengt. We fietsen met je mee. Succes

75

Martijn Hogenelst

Klasse, - gaat je natuurlijk ook weer lukken ! Heel veel succes in de voorbereiding en mooi om bij te mogen dragen !

10

Lenie

Heel veel succes

26

Toon van den Hooren

Succes

25

Hester&Lotte

Succes Josefine!!! Super dat je weer mee doet!

10

Monique

SUC6 met de Alpe d'HuZes!

50

Kiki & Lola Tesser

Zet ‘m op mama!

106

Job van de Bovenkamp

Beste Josefine, De uitdaging ben je aangegaan en gefeliciteerd met het resultaat, daar heb ik heel veel respect voor!!! Als waardering voor die fantastische prestatie hierbij mijn beloofde donatie!!!

106

ruud schoenmakers

Heel veel succes Josefine!

25

Maurits Tesser

Een geweldige uitdaging, met een mooi doel voor ogen. Succes toegewenst blondje

10

Truus Schutter

Succes Josefine!! Knap hoor!!

100

Hugo van Vledder

Superlieve en ontroerende mail. Heel veel succes!

50

Ankie Van Wersch

Wat een mooi en stoer verhaal Josefine!

50

Marlous Mackaay

Zet hem op, Joos!

56

Dennis van den Hooren

Succes met die berg, gaat je lukken!!

50

Pascal Tesser

Fijne schoonzus, heel veel plezier en heel veel km toegewenst. We zijn allemaal trots op je inzet en doorzettingsvermogen. Maak er weer een gedenkwaardige trip van.

26

Vincent Szabang

Hoi Joos, Heel veel suc6 met zijn allen , zet m op !

25

Danielle Van Dam

Ik zeg dikke knuffel!!

25

Judith Voorn

Succes Joos! Topprestatie! Je kan het! X

26

Mariska Van Vliet

100

Ivar vd Berg

Zus! We weten allebei hoe mooi en goed dit evenement is en waar je het voor doet! Pa zou zeker trots zijn op je. De laatste keer heb ik hem 5x opgefietst en ik verwacht dat minimaal ook van jou.......? Nee zonder dollen, iedere keer is al een prestatie op zich, njoy van alles en maak er wat moois van met de meiden!!! Succes?‍♀️?‍♀️?‍♀️

26

Dieuwertje

Echt superknap dat je dit gaat doen! Mooi ter nagedachtenis en voor een goed doel. You can do it!

21

Björn Bierhaalder

50

Piet en Adrie Nederlof

Zet hem op.

25

Frank, Femke & Philine van der Wal

Super stoer Josephine en natuurlijk een fantastisch doel. heel veel succes ? 6 juni

15

Fienie en Kees van Vliet

Wat lief van je Josefine, Zal je moeder goed doen, ze zal trots op je zijn.!! Veel succes met deze geweldige actie. Lieve groetjes , Fieni en Kees, Ps. wat heb je een prachtig verhaal geschreven,indrukwekkend.!!

26

Vanessa, Joris, Bo & Nikki

Zet ‘em op, Josefine! Jij kan dit! Héél veel succes op de 6e, we zullen aan je denken! X

25

Joyce Verburg

Veel succes Josefine, stoer van je!

50

Björn van den Berg

Heel veel succes volgende week. Top dat je dit weer doet. ?

25

Robert van den Hooren

Hoi Josefine, Je weet al wat je emotioneel daar te wachten staat. Nu alleen dat heuveltje op fietsen. Succes

Show more