Kees van Sintmaartensdijk

Heeft deelgenomen in vorige edities

My Activity Tracking

4,552
kms

My target 3000kms

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Kanker veroorzaakt veel lichamelijk en geestelijk leed bij patienten en hun naasten. En er overlijden veel mensen aan kanker. Om goede behandelingen te ontwikkelen moet er veel wetenschappelijk onderzoek verricht worden. Hier is heel veel geld mee gemoeid. Daarom doe ik op 6 juni 2019 mee aan Alpe d'HuZes.

My Updates

Afgelopen jaar liep anders dan verwacht...

De meesten kennen mijn verhaal, maar toch hier even een korte samenvatting van het afgelopen jaar.

Op 28 juni 2017 trouwde ik met Margit en na een bescheiden feestje gingen we op huwelijksreis. Direct na terugkomst merkte ik dat ik moeite kreeg met eten. Het zakte niet makkelijk meer en het veroorzaakte pijn op mijn borst.

Omdat ik het niet vertrouwde, ging ik al snel op internet zoeken wat dat kan betekenen. Het zag er niet best uit... slokdarmkanker. Ik las ook dat het zaak is zo snel als mogelijk met deze klachten naar je huisarts te gaan. Begin augustus ging ik naar de huisarts en deze verwees me meteen door voor een onderzoek in het ziekenhuis.

Een maand later, 5 september onderging ik het onderzoek en vrijdag 8 september kreeg ik de uitslag...slokdarmkanker. De dokter had al gelijk een afspraak voor me gemaakt om een CT-scan te laten maken, waarvan ik dan op 15 semptember de uitslag van zou krijgen. Hij vertelde er ook bij dat als er uitzaaiingen gevonden zouden worden, dat het dan een lastig verhaal zou worden. Wel of niet behandelen met kans op genezing hing dus af van wel of geen uitzaaiingen.

Op 15 september gingen we naar het ziekenhuis voor de uitslag van mijn CT-scan. Ik had de moeilijkste week van mijn leven achter de rug. Ze hadden geen uitzaaiingen gevonden en ik kon behandeld worden. Ik werd verwezen naar het volgende ziekenhuis.

In het Maasstadziekenhuis onderging ik nog twee onderzoeken of er echt geen uitzaaiingen waren in mijn klieren rondom de tumor. Ook deze onderzoeken pakten goed uit. Niks gevonden. Ik werd doorverwezen naar de volgende twee ziekenhuizen... het Erasmus MC en Daniel den Hoed voor respectievelijk 5 chemokuren en 23 bestralingen.

Op 25 oktober begon ik aan de chemokuren en de bestralingen, alles binnen 5 weken te ondergaan. Dat was een pittig traject. Vooral de laatste week had ik heel veel pijn van de bestralingen. Ik kon bijna niet meer eten en ik was moe. Vervolgens kreeg ik 8 weken rust en knapte ik al weer snel op. Kon weer redelijk eten en de ergste moeheid was voorbij.

Op 23 januari 2018 onderging ik vervolgens een buismaagoperatie in het Maasstadziekenhuis. Mijn slokdarm, tweederde van mijn maag en 25 klieren werden verwijderd. Dit is een hele zware operatie en revalideren duurt lang.

Na deze operatie moet je aangepast leven. Je moet je eetpatroon aanpassen, je hebt veel pijn, je kan nooit meer vlak slapen, bukken is lastig, je longcapaciteit is lager, je bent minder fit en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Nu sta ik vrijwel aan het begin van een vijfjarig traject van halfjaarlijkse controles. Het is moeilijk om rustig te blijven en niet bang te worden als je pijn hebt of niet lekker voelt. Kanker zit heel snel tussen je oren, ook bij mij. Maar ondanks de angst voor wat de toekomst brengt, ben ik blij dat ik nog een toekomst heb met mijn vrouw Margit.

Als je denkt dat je beter bent....

Begin februari kwam ik uit het ziekenhuis, zonder mijn oude slokdarm en maag. In mijn borstholte is een soort buis geplaatst, gemaakt van het restant van mijn oude maag. Deze buismaag is vastgemaakt aan het restant van mijn oude slokdarm in mijn hals. Zo'n buismaag heeft maar een doorsnee van 3 cm en een inhoud van c.a. 300 ml.

Door deze constructie moet je aangepast leven. Je moet kleinere porties eten, omdat je inhoud nu veel kleiner is en je moet veel langer kauwen. Je kan ook niet bukken of vlak liggen, dan loopt je maag leeg. Je heb namelijk geen maagklep meer. Er komt dan gal en/of maagzuur in je longen, geen prettig gevoel. Zeker in het begin krijg je veel hoestbuien tijdens en na het eten.

In de eerste twee maanden na mijn operatie had ik veel pijn, ontzettend veel pijn in mijn borst. Zo'n beetje alles was gekneusd daar van de operatie. Het eten lukte relatief goed, maar het maagzuur en gal kwamen vaak omhoog. Ik verbrandde vaak mijn keel en had veel irritatie op mijn longen. En je bent doodmoe van je behandelingen en operatie. Ook had ik een raar hoog stemmetje doordat mijn zenuwen van mijn stembanden beschadigd waren. Soms werd ik best gek van de pijn en had ik het moeilijk als mijn eten niet zakte en bijna stikte. Maar over het algemeen accepteerde ik het, want het hoorde erbij. Na verloop van tijd zou het allemaal beter gaan.

In de maand april knapte ik snel op. Ik kreeg mijn stem terug, ging makkelijker en meer eten, de pijn in mijn borst zakte naar een acceptabel niveau en mijn conditie werd stukken beter. Voorzichtig aan ging ik wat uurtjes werken en ik ging weer fietsen, veel fietsen. Langzaam maar zeker ging ook ook steeds wat vlakker slapen. Niet helemaal vlak, maar wel zo ver dat ik weer op mijn zij kon liggen. En daarbij had ik geen last meer van het maagzuur of gal. In mei en juni knapte ik steeds verder op en ik kreeg het gevoel dat ik beter was.

In de maand juli gingen we naar de Giro Rosa in Italie. Ik kon alles weer eten en veel ook. Kon ook weer lekker een wijntje drinken. Voor mijn gevoel had ik bijna geen beperkingen meer. Ook 's avonds nog een zak chips of pinda's was geen probleem. De tweede nacht kreeg ik last van maagzuur, dat had ik lang niet gevoeld. We hadden laat gegeten en ook veel. Kan gebeuren dacht ik. 

In september kreeg ik steeds meer last van mijn keel en ik sliep slecht. Iedere keer wakker, allemaal hazenslaapjes. De keelpijn was niet constant, bij vlagen. Echter zo eind september had ik er toch wel iedere dag last van. Toch maar eens even bellen met het ziekenhuis. De verpleegkundige zei dat ik een week lang een dubbele maagbeschermer in moest nemen. Waarschijnlijk last van maagzuur en gal. Dit hielp niet en ik kreeg vervolgens nog een medicijn voorgeschreven. Dat nieuwe medicijn hielp ook niet echt. En toen schoot het helemaal scheef tussen mijn oren.

Ik was ervan overtuigd dat de kanker terug was en ik raakte in een groot wak. Het enige waar ik nog aan kon denken was dat ik weer ziek was en dat ik dood zou gaan. Ik had mezelf nog nooit zo klote gevoeld. De pijn van de operatie en bestralingen en het misselijke gevoel van de chemo's waren minder erg dan dit gevoel. Omdat de klachten aanhielden maakte mijn verpleegkundige een afspraak voor een gastroscopie. Het zou meer dan drie weken duren voor ik aan de beurt was en die weken duurde heel lang. 

Twaalf november was het zo ver. De dokter duwde de slang met camera in mijn strot om te kijken wat daar hand was. Zo hadden ze een jaar eerder ook de slokdarmkanker ondekt bij me. Ondanks dat ik al 14 uur niet gegeten had, kotste ik gelijk alles onder. Mijn maag was niet leeg en hij kon dus niet goed beoordelen of er iets aan de hand was. De dag daarna nog een keer hetzelfde onderzoek, inmiddels 35 uur niet gegeten. Alles was goed, het zag er keurig uit. Waar ik last van heb, is dat het eten te lang in mijn maag verblijft en daar krijg ik last van. Een bekend, blijvend probleem bij buismagen.

Ik moet mezelf, net als in de eerste maanden na de operatie, aanpassen. Kleine porties eten, rustig eten, minder eten, bepaalde dingen niet eten of drinken, meer rust nemen, regelmatig leven, zittend slapen, niet bukken, enz. enz. enz. Allemaal dingen waar ik helemaal geen zin in heb, maar ik moet wel.

Over vijf jaar stoppen mijn halfjaarlijkse controles en dan zou ik kunnen zeggen dat ik genezen ben van slokdarmkanker. Dan pas kan ik zeggen dat ik beter ben. Echter de gevolgen van kanker zijn levenslang.

Thank you to my Sponsors

21

Helene Romijn

Hoi kanjer, mega trots op je. Lieve vriend je kan het!!!

20

Marjorie Leeuwen

Ik weet hoe belangrijk onderzoek naar kanker is. Mijn zoon heeft het gehad toen hij 5 jaar was. Nu een volwassen man van 29. Zet hem op. Ik volg je verhaal via Margit.

40

Anonymous

21

Marjan Sintmaartensdijk

10

Elt Veen

Kees een kleine bijdrage,maar vele kleintjes maken een grote!!! Wens je het allerbeste toe je KAN het.......

20

Iepe en Ria Soet

250

Radio Trijselaar

Hallo kees, Doe je best vriend..

100

Anonymous

50

Monique Muller

Wat een verhaal Kees, en wat een doorzetter, respect!

20

Wim en Aa Weeda

100

Jorick v/d Heide

Nog vier maandjes dan zitten wij met zweet tussen de benen op de fiets. Bedankt voor de kaarten Kees. We gaan voor GOUD!!

60

Maarten

Succes vandaag Kees!

50

De Warmtebron

Veel succes Kees! Stephen van Rij

20

Anonymous

30

Peter van Driel

Ik doe het je niet na, succes

200

Herman Pruisken

50

Anonymous

Succes Kees.

15

Jacqueline Pereboom

heel veel succes!

25

Ellen en Dick

Respect voor je Kees en wat geweldig dat je hem nu zelf kan fietsen. Zet hem op kanjer!

75

Fred en Aafje Brand

Veel succes berggeit!

21

ger brokaar brokaar

Succes en geluk

50

Reinoud Bevaart

Goed bezig, zet hem op!

50

Frans Vrauwdeunt

Ook dit gaat jij redden..../ Kees!!!

34

Yaron Swinkels

Super Kees!! Onwijs dat je dit doet en blij dat je het nog kan!! Topper!

21

Wim Velgersdijk

Ik bewondering voor jou kerel, je bent een echte klasbak

26

Stijnie De Decker kleijwegt

Kanjer!

26

Marco

Succes man!

57

Edward en Carola

Hoppa de 2500 euro is binnen!! Weer een doel gehaald??Die bult is geen probleem voor jou! Super dat je dit gaat en bovenal KAN doen! Trots ?????

21

Laura Lugtenburg

Wauw... wat super dat je dit gaat doen!! Succes!!

21

Sjoerd Huksloot

25

Leo en Gaby Sintmaartensdijk

Succes, Kees Goeie actie!!

50

Wilfred Meijer

Hup kees! ??‍♂️??‍♂️???

25

Dennis Hart

Zet hem op Cees!!

5

Anonymous

21

Mats Lammertink

Kees heel veel succes je bent goed bezig!!

100

Egbert

Succes jonguh....

21

Fiona

21 euro voor 21 bochten... Zo blij dat jij die 21 bochten nu zelf kan en mag gaan fietsen! Trots op jou!

62

Aad Prins

Mooi initiatief Kees, veel sterkte en succes. Ik hou je in de gaten op Strava.

100

Huib, Tineke en Renske Noordermeer

Kees, wat mooi dat je nu zelf de berg op kan voor het goede doel! Hierbij alvast een aanmoediging??. Veel succes met de voorbereiding!!

25

Marja en Dirk Heide-Westerhuis

Hoi Kees, wat geweldig dat je dit gaat doen. We hebben super veel bewondering voor je. Het gaat je zeker lukken. Marja en Dirk

21

Steffan Eghuizen

66

Anonymous

20

Bart Koreneef

Succes kees ????

20

Peter en Linet Breederland

Zet m op!!

1.250

Bistro Lunchroom ‘s Lands Bakkie

Namens alle medewerkers wensen wij Kees succes toe op de Alpe d’HuZes

56

Transportbedrijf B Steert vof

Veel succes Kees!!

50

Arie en Janneke Lugtenburg

Geweldig, succes man!

10

Hadde en Stien Noordermeer

Heel erg veel succes

25

Iris van Splunder

Trots op jou! X Zet 'm op kanjer!

10

Regina en Daan Bijl

Succes Kees! Maakt niet uit hoe ver je komt, het idee erachter telt.

25

Cees en Wanda Sintmaartensdijk

Hoe bijzonder is het dat jij nu zelf die berg op gaat?! Succes Kees je kan het!!!

21

Martin & Anita Kabbedijk Kabbedijk

Kees echt top dat je dit doet, succes ik ga je volgen. We doen samen nog wat trainings rondjes ter voorbereiding ??

25

Michel en Brigitta Den Hartog

66

Lennart en Fam

Heel veel succes Kees! Namens Fam. Reijtenbagh

100

Gerard en Gerda Janssen

Kees doe je best, het optimisme alleen is al prijzenswaardig. Wij vechten - op onze manier - ook met je mee!

25

Arjen en marja van der Most

Kees super dat je dit doet. Veel succes.

26

Lisa de Boer

Zet m op Kees en Margit!

15

Vanessa Velgersdijk

Topper je kan et .. ben trots op jou

26

C. van't Geloof

10

Sergio Suijkerbuijk

Succes vandaag! Een heroïsche tocht zal het zijn! Groeten aan Margit

200

BP Raffinaderij Rotterdam

200

Zuidlandse Vriendengroep de ZVG

Kees de jou wel bekende ZVG waar je soms tijdens een wielervergadering in de beste kroeg van Zuidland wat tips gaf over de koers steunen jou deze zomer met het beklimmen vd Alpe d,Hues. Namens de gehele bende zoals jij dat zo mooi kan verwoorden succes he kanjer.

21

Elma Lugtenburg

Heel veel succes Kees!!!

25

Peter Spronk

Succes Kees!!!??‍♂️?

50

Piet en Krijnie

Succes ermee!

25

Erwin Kuipers

Veel succes Kees! Je kan het!

25

Martijn Warning

25

Jarco en Ananda

Heel veel succes!!

21

Ron en Sjanie Leeuw van Weenen

25

Corne Velgersdijk

Doe je best Keesie ik zal aan je denken als je de Hollandse berg op rijd ik zit ook in Frankrijk bij de herdenking van d day. Nogmaals veel succes.

20

Patrick Kocken

Zet hem op keesie!

20

Monique Papanikolas - Verweel

Lieve Kees, ik ben zo blij dat het zo goed met je gaat dat je dit kan gaan doen, je bent een kanjer!!! Heel veel succes, dikke knuffel Monique

25

Andre Langeveld

Succes kees .

80

Sporthal Drenkwaard Zuidland

De opbrengst van de donatiebox in sporthal Drenkwaard in Zuidland

200

Lucy Hemmes

Toppertje!

21

BJ

Zet 'm op!

25

Remko en Dianne van Bergeijk

Super Kees dat je dit weer kunt na zo’n heftig jaar en heel mooi dat je dit gaat doen. Succes

50

Aad de Regt

Kees heel veel succes ook van mij alvast een aanmoediging succes

20

Miranda Overgaauw

Succes Kees, mooi man!

20

Theo en Brigitte Broek

Succes.

21

Erik Batenburg

56

Martin Quak

Zet 'm op Kees?

50

Frans Vrauwdeunt

Sterkte en succes

25

Merel Hofman

Kees heel veel succes! ??

21

Richard Kok

Heel veel succes Kees! Respect!

26

Cees Nieuwenhuizen

Zet op m Kees! Succes!

100

Arie en Nelly

Kees, wat mooi dat je de Alp nu zelf op gaat fietsen voor het goede doel! Wij zijn erbij om je aan te moedigen met pa en ma. Heel veel succes!

26

Sander Mourik

Succes!

50

Mariska & Timo van Gils

Heel veel succes gewenst. Respect! Wat een kanjer ben jij!

25

Bastienne Karel

Heel veel succes toegewenst!

50

Mike Harmsen

Succes Kees, geef me van Jetje ;)

21

Ronald en Ellen Meurs

Topper, gaaf dat je mee doet.

10

Sandra Brouwer

Zet 'm op Kees!

15

Erik Overgaauw

10

Nikola

21

Anton & Arlene

Helemaal mee eens dat de ontwikkeling van goede behandelingen door moet kunnen gaan en daar help jij heel concreet aan mee, fantastisch! Heel veel succes alvast!

100

Joop Grimm

Succes Kees voor dit meer dan goede doel.

15

John en Astrid Vermeer

Respect Kees ?

21

Bart en Sari Overgaauw

15

Jorickvdh

You can do iT RESPECT !!!

250

Margit Janssen

Lieverd, hierbij alvast een beginnetje om je mijn steun te geven voor dit mooie doel en streven om de berg op te fietsen. Vorig jaar fietsten ze voor jou, nu mag je zelf en voor anderen gaan fietsen! Je kunt het! Xx

21

Willem van Luijk

Go for it knokker

307

Reünie Wielervrienden

Inzameling met de pet tijdens de jaarlijkse reünie van de wielervrienden in Oosterwolde (Gld)

20

Tapservice Brielle

21

Brenda Bakker

Heel veel succes kanjer !!

50

Cafe Meiburg Donatiebox

Donatiebox

26

Kees van't Geloof

15

Anonymous

21

Mattijs Van Halem

Succes Kees!

10

Danny Hes

Heftig verhaal Kees! Veel succes op de Alp!

66

Maurice Rooij

Kees. Veel sukses. Maurice, Ana Clara en Philippe. Dubai.

10

Anonymous

Heel veel succes!!!

10

Jan Ramaker

Kees! Long time no see. Ik wens je veel succes op Alpe d'Huez! Goed initiatief.

30

Dorine Lettinga

Succes met het fietsen en behalen van supergrote streefbedrag!

21

Martin Arkenbout

Succes.

50

Wim en Wil Metsemakers

Veel succes!

66

Jan Vermeer

Super trots op je, voorbeeld voor mij en velen anderen!

25

Gilbert Warning

26

Anonymous

Vanuit Den Haag veel succes Kees!

25

Cees Lageweg

Succes kerel!

1.148

Arlene namens Anton van der Schans

Naar de wens van Anton stond er een collectebus in de condoleancehoek voor Stichting Alpe d'HuZes met dit resultaat.

50

Gaab & Petra Wolters

Mooi dat je dit kan en gaat doen! Succes en geniet ervan!

10

Aart en Anneke

42

Ted Weeda

Dit is voor 2x de bochten naar boven er staat nog 1x 21 bochten klaar als je er 3x op gaat ik ben super trots op je je kan het maatje

21

Ronald Buitendijk

Succes Kees!

15

Elisabeth Breeman

Super knap ga ervoor je kan het?

50

Ad & iIneke Smit

Succes!!!!!

15

Yvonne Egeter

fantastisch dat je dit gaat doen en wat fijn dat je dit kunt gaan doen. Jij kan dit!!! Hierbij een klein duwtje de goede kant op. Heel veel succes.

21

Josee van Haften

Topper!!

21

Ricardo en Nettie

Grote klasse maat! Veel succes!! ????

21

Anita Weeda-Dor

Wow, kanjer. Super goed zeg!

142

Hans Vos Garage Albers Zuidland

Succes!

250

Whirlpool nederland

10

Sebastiaan Biesheuvel

Prachtig initiatief en alvast veel succes gewenst!

50

guido voets

je kan het “pianoman”

21

Jessica de Lannoy

Zet hem op kees! Jessica (college van Margit)

25

Peter & Deborah

Wauw! Respect!

26

Anonymous

25

Daniël van de Poll

Succes topper, gaat je lukken!

624

Statiegeld actie MCD Zuidland

Dank aan iedereen voor meedoen aan deze statiegeld actie, groet Kees

25

Ruud Been

Kees ik ben super trots op jou en ben blij dat ik jou mag en kan sponsoren. Veel succes, opgeven ken jij niet!

15

Angela Koole-de groot

Succes Kees. Opgeven is geen optie??

5

Anonymous

136

Donatiebox Café Meiburg Zuidland

150

B. Minekus Zuidland B.V.

Kees heel veel succes.

50

Mercedes Daenen

Topper!!

26

Maxime en Martin

Succes!

20

Jopie Meurs

Succes

300

Timmerbedrijf S. Lugtenburg

Beste Kees, Wat een fantastisch initiatief. Wij steunen je en wensen je heel veel succes!!! Sjoerd en Mieke

21

Ronald & Gisela Kraaijenbrink

Heel veel succes en kracht gewenst Kees!

20

Kevin Huizenga

Suc6 Kees, knap dat je dit doet ?

21

Leander Kotvis

Heel mooi kees, jij kan dit!! Zet hem op??

56

Dennis Molengraaf

Kees, superveel respect voor je! Ik ben er ooit eens geweest, het waren 3 dagen met kippenvel en emoties! Top dat je het doet. Succes!!

56

Marc en Jacqueline Janssen

Succes Kees volgende week donderdag !! In gedachten steunen we je!

24

Ed & Sabine Ridderhof

Heel veel succes Kees!!

21

Stroopwafels van

Hoe mooi is dat. Jij gaat dit doen Wat een vechter ben jij Gaat jou lukken kanjer xxx

100

Rein en Martijn

Fijn dat je dit weer kan

50

Frans

SUCCES

50

Brigitte Grootveld

Heel veel succes en plezier Kees, het is je zo gegund!

21

Erwin Bakelaar

Zet hem op ik wet dat je het kan petje af. ??

Show more