Maikel Boelema

Heeft deelgenomen in 1 vorige edities

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat ik een droom heb: een wereld zonder kanker! Dat wil toch iedereen?!

Eind 2017 vroeg mijn zwager of ik samen met hem en mijn andere zwager mee wilde doen aan de Alpe d’HuZes. Natuurlijk had ik er al wel eens van gehoord, maar mij er nooit zo in verdiept. Na het bekijken van de website van de Alpe d’HuZes en vele verhalen van deelnemers gelezen en gehoord te hebben was ik erg onder de indruk. Ja, ook ik wilde meedoen aan dit evenement. 

Zoals zovelen heb ik ook familieleden verloren doordat zij de strijd met de kanker niet konden winnen. In mijn geval twee opa’s waarvan één opa vlak voor mijn eindexamen. Wat heb ik hem gemist tijdens mijn diplomauitreiking. Maar ook bij mijn bruiloft, het kraamschudden voor mijn kinderen en nog steeds langs de lijn bij het voetbal. Tijdens mijn drie beklimming bij Alpe d’HuZes 2018 heb ik nog regelmatig aan ze gedacht. Je hebt geen idee wat je te wachten staat als je voor de eerste keer aan dit evenement gaat deelnemen. De saamhorigheid, inzet, verhalen, emoties, je kunt het aan niemand uitleggen, daarvoor moet je er gewoon geweest zijn. 

Ik ga in 2019 weer die berg op!

Tijdens mijn derde en dus laatste beklimming raakte ik aan de praat met een man die er erg gesloopt uit zag. Ik vroeg hem hoe vaak hij de strijd al aangegaan was met de ‘Alpe’ vandaag. Zijn antwoord was vijf keer. Hij had eigenlijk heel graag zes keer gewild, maar qua tijd was dat niet meer haalbaar. Hij had zijn zoontje beloofd om de berg zes keer te beklimmen. Omdat mijn eigen kinderen boven op de berg op mij stonden te wachten vroeg ik of zijn zoontje ook bij de finish op hem stond te wachten. Zijn antwoord ging bij mij door merg en been. ‘Nee, dat heb ik mijn zoontje beloofd vlak voordat hij overleed. Aan kanker.’ Ik voelde mij erg schuldig en tegelijkertijd kwam de realiteit keihard binnen. 

De volgende dag waren mijn zwagers en ik nog wat foto’s aan het maken op de berg toen ik dezelfde man op zijn fiets naar boven zag komen. Hij had toch nog zijn zesde beklimming gemaakt. Dat noem ik nog eens karakter! Toen wist ik het zeker. In 2019 ben ik er weer bij.

Ik heb een droom 

Ik heb een droom: een wereld zonder kanker. Ik hoop dat deze droom de toekomst van mijn kinderen is. Om deze droom te verwezenlijken is heel veel onderzoek nodig.                                                                                                                                         

Stichting Alpe d’HuZes stopt heel veel geld in onderzoek naar kanker. Sinds 2006 is er ruim 162 miljoen euro opgehaald voor kwalitatief hoogwaardig, relevant en baanbrekend kankeronderzoek. Altijd in het belang van de kankerpatiënt. 100% van de donaties gaat naar kankeronderzoek en naar de verbetering van kwaliteit van leven van mensen met kanker.

Donderdag 6 juni maak ik voor de tweede keer de klim van mijn leven voor het leven van een ander. Help mij die berg op en doneer!

Thank you to my Sponsors

15

Manon Muselaers

Heel veel succes!!!

150

MBB Twente

Zet hem op voor dit goede doel!

50

Joost en Chantal

Heel veel succes Maikel! Zet’m op!

200

raymond rouwhorst

25

Mama en papa

Ontzettend trots op je, topper!

17

Ronald

Nogmaals heel veel succes!

10

Anonymous

10

Nicole

Zet ‘m op Maikel! 💪

10

Anke

Heel veel succes!

10

Marlou

You can do this!! Zet ‘m op!

150

Jähnig + Ter Braak

Succes Maikel met dit goede initiatief 👊

150

Anonymous

6

Geert

Maikel, heel veel suc6.

10

Henk Akkerman

Succes!!

150

Semun ervan

56

Niek & Lauren

Lieve Maikel én Britt, heel veel succes volgende week!! Jullie kunnen dit!

10

Romy Erupley

Veel succes Maikel! :)

84

Britt

Dit jaar vier keer omhoog, voor elke bocht een euro. Zet ‘m op schat!

5

Daylan Kuipers

Succes Boelie!

56

Marcel Richter

Maikel succes !

78

OBS de Sterrenborgh

Opbrengst (flessen)actie op school. Succes Maikel en Britt, zet ‘m op!

10

Ilse de Rooij

Succes Maikel!

500

Gastrobar Bij Rozendaal

Jouw deel van het benefietdiner bij Bij Rozendaal

Show more