Michael Bliek

Heeft deelgenomen in 1 vorige edities

My Activity Tracking

2,024
kms

My target 5kms

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

In 2011 beklom mijn broer samen met mijn neef de alpe d' heuz. Mijn oom vechtte destijds tegen darmkanker, ik vond dit een mooi gebaar en in 2012 besloot ik samen met mijn vrouw ook de alpe d' Huez op te gaan fietsen. Ook voor mijn oom die heeft gevochten en nu al een aantal jaar genezen is verklaard.
Het was een hele bijzondere ervaring voor ons. Ongeveer 3 maanden na thuiskomt kreeg mijn schoonvader de diagnose dat hij slokdarmkanker had. Na zware chemokuren en bestralingen zou hij geopereerd worden. Tijdens deze operatie zijn uitzaaiingen gevonden in zijn lever, deze vorm van kanker was niet meer te genezen. Hij heeft 3 jaar gevochten tegen zijn ziekte en heeft in die zware periode vele chemokuren moeten ondergaan. In juli 2015 is hij overleden (63).

In het gezin van mijn broer, die in 2011 nog fietste voor mijn oom, kreeg slecht nieuws te verwerken. Bij zijn vrouw werd schildklierkanker vastgesteld met uitzaaiingen in de lymfeklieren. Dit verschrikkelijke nieuws kregen ze te verwerken terwijl ze net voor de 2e keer papa en mama waren geworden. De diagnose werd na 3 maanden na de geboorte van hun dochter vastgesteld. Wat een mooie tijd als jong gezin moest worden werd een nachtmerrie. Ik ben zelf vader van twee jongen kinderen (4 jaar en eentje van één jaar oud). In met name de eerste levensjaren van je kind wil je die zo goed mogelijk samen doorbrengen. Je wilt er voor ze zijn als ze met name de aandacht / zorg van je nodig hebben. En ze zoveel moglijk willen geven. Dit kunnen en konden ze niet doen. Allerlei onderzoeken en bezoeken in ziekenhuizen kwam daarvoor in de plaats. Dit is een hel voor ze (geweest).
Na zware operaties hebben ze veel tumoren weg kunnen halen maar helaas niet alles. Hierbij hebben ze ook onherstelbare schade aan gebracht aan haar spieren en stem. Ze strijd nog steeds tegen deze vreselijke ziekte. Helaas weten we wel dat ze nooit meer van deze ziekte afkomt.

In deze jaren is er veel gebeurd, zo verloren vrienden van mij meerdere familie leden aan deze ziekte. En ook bij gezinnen van mijn collega's komt deze ziekte voor, waarin de verhalen schrijdend zijn. In mijn eigen familie heb ik nog een tante die al jaren vecht tegen deze ziekte en alleen maar tegenslagen te voortduren krijgt. En een nicht van mijn vrouw, moeder van twee jonge kinderen, is volop in de strijd tegen borstkanker. Hierbij heeft ze vele chemokuren en een operatie moeten ondergaan.

Deze vreselijke gebeurtenissen grijpen me aan om wat te gaan doen. Je staat aan de zijlijn machteloos toe te kijken, en je kunt niks doen. Door mee te gaan doen aan de alpe d' heuz wil ik zoveel mogelijk geld op halen om tegen deze ziekte te strijden. Er is veel geld nodig voor onderzoek naar deze ziekte. Uiteindelijk willen we allemaal deze ziekte overwinnen en geen dierbare meer verliezen.

In 2012 beklom ik de berg 3x. Het doel is om dat te gaan overtreffen.
Steunen jullie mij ook door te doneren op mijn actiepagina?

Dank jullie wel.

Groetjes Michael

My Updates

Voorbereiding

Afgelopen maandag 05 November ben ik bij een sportarts geweest om mijn fysieke conditie te testen. Een soort nul meting. Hierbij werden o.a. een ECG, longfunctie test, en een inspannings test gehouden. Hierbij weet ik nu mijn anaerobe zones. Ik kan nu gericht gaan trainen zonder dat ik me overbelast. Dat was in 2012 het geval. Ik maart / april doe ik de test opnieuw om mijn progressie te meten.

Dinsdag ben ik gestart met een wekelijkse programma met core stability training (4 maanden lang )Dit om mijn buik en romp spieren te versterken. 

Ook zijn de eerste donaties binnen gekomen waar ik blij mee ben. Het begin is gemaakt.

Tussenstand

Nog iets meer dan 3 weken en dan gaan we naarde Alpe d' huez. In de wintermaanden heb ik iedere dinsdag core stability training gevolgd voor mijn rug. Dit heeft zeer geholpen. Inmiddels heb ik ook mijn sponsorbedrag van 2500,- behaald. Het bedrag loopt zelfs verder op. Iedereen bedankt voor alle donaties. Om tot dit bedrag te komen heb ik met oud en nieuw samen met familie en vrienden 1000 oliebollen gemaakt. Deze hebben bij 700 euro opgebracht. In de wintermaanden reed ik bijna iedere zondag een rit op de fiets. Ook met pekel op de tijdens de oude dagen. Nu schijnt het zonnetje en zit ik meerdere uren in de week op de fiets. Nog 2 weken pieken en dan gaan we de berg beklimmen. Op de dag kun je me live volgen op de website met "tijden" en live "webcambeelden".

Wil je voor de deze dag volgen dan kan dat ook via strava.

Wordt vervolgd......

Bedankt!

Ik wil iedereen nogmaals bedanken voor de donaties die iedereen gedaan heeft. Op voorhand had ik nooit gedacht om uiteindelijk 5000 euro op te halen! Dank jullie wel!!

Op 6 juni heb ik als tegen prestatie 3x de berg beklommen. We hadden een schitterende week met alleen maar 30 graden. Heerlijk kunnen genieten. Alleen op de dag zelf (6 juni) was het heel ander weer. 'S nachts om 03:45 uur op de fiets richting de start. Het was 12 graden. Uiteindelijk met wat vertraging mocht ik om 05:00 uur starten. 12 graden prima temperatuur. Alleen naar mate je hoger komt gaat ging de temperatuur snel naar beneden.  Met nog 7 bochten te gaan zaten we in de mist en zakte de temperatuur naar 3 graden. Niet ideaal maar we klagen niet. Eerste klim ging goed 1:40 uur. Naar beneden toe was verschrikkelijk koud. Beneden direct aan de bouillon ff opwarmen en weef naar boven. Ook dit ging goed 1:39 uur.  Een tijdje boven geweest omdat het echt heel koud was. 

Naar beneden voor de derde klim. Toen ik daaraan begon voelde ik het L dat het zwaar ging worden. Iiteindelijk moest ik bijna bij iedere bocht stoppen, mijn hemstrings deden erg veel pijn. Ik heb de tocht afgemaakt en zij vervolgens dat het genoeg was. 

 

Onderweg tijdens de ritten was het erg bijzonder om langs de kaarsen te fietsen. Ook mensen die met een handbike, skeelers of met tandems nog boven gingen vond ik indrukwekkend.  

Het was weer een mooie en bijzondere dag. En ik hoop voor iedereen in deze wereld dat we weer een stukje dichterbij de oplossing zijn gekomen voor deze verschrikkelijke ziekte.  Ik ben blij dat ik hierbij mijn steentje heb bij kunnen dragen.

Met sportieve groeten,

 

Michael Bliek 

Thank you to my Sponsors

10

Wouter Bakker

100

pa en ma Bliek

We zijn trots op je dat je deze uitdaging weer aangaat. Alvast heel veel succes, wij zullen er staan op de berg om je aan te moedigen.

21

Marcel Foppen

Succes en zet hem op!

20

Allard Diermen

10

Jasmijn de Boer

Heel veel succes Michael!💪

10

Jaron Bliek

Succes Michael!

21

Sonja Datema-Ooijendijk

5

Anonymous

750

Allinq

Veel succes Michael, you can do it!

26

Wilfred de Jager

Ik vind het echt Top dat je dit doet!!! Ook al heb je al gefietst, ik ondersteun het graag...

15

Teus & Wilma Petersen

Heel veel succes Michael! Je weet waar je voor fietst!

30

Frank ter Mate

Goed bezig Michael 💪

20

Gerrit Rolsma

Mooi dat je dit voor het goede doel doet en het hopelijk voor veel mensen van betekenis kan zijn. Succes

50

Michael Bliek

5

Mirjam Schambach

500

Anonymous

25

Martine De Valk

Heel goed dat je dit doet! Succes!

26

Gijsbert van Oosterom

20

Conny Volman

Lieve Michael heel veel succes! Een super initiatief!!❤

21

Joeri Van den Hoeven

25

Anonymous

21

Anonymous

21

Chantal van den Berg

Succes!

50

Klaas van Drie

26

Harry Holweg

Respect voor je inzet en succes daar op die helling!!

53

Jettie Bliek

En nu wil ik nog de laatste donatie tot de €4000,-

20

Madelon

Heel veel succes!

10

Marjolein Rijers-Bliek

Heel veel succes!

3

Jettie Bliek

Laatste keer dat ik een mooi rond bedrag er van maak! Haha

10

Ronnie van Kippersluis

Heel veel succes! (collega Elroy)

10

Marlies Schuthof

Wat een mooi streven, heelveel succes!

25

Jettie Bliek

En nu met deze €25,- officieel het geldbedrag binnen!!! De rest komt nog! Dikke kus mij

60

Martin Van den Berg

10

Sandra van Berkel

Succes

25

Jeljer Hiemstra

Versla die heuvel zwager!

100

Theo & Denise Van Putten

Michael, super dat je weer aan de start verschijnt. Het wordt ook vast dit keer weer een onvergetelijke ervaring . Wij denken nog vaak terug aan 2011, heeft mij enorm geholpen met mijn herstel .

30

Piet en Baukje van Dijken

Goed plan, graag gesteund. We zijn trots op je

26

Jan Willem en Eva

Ha Michael, Stoer dat je de uitdaging weer aan gaat! Heel veel succes, samen met jouw trouwe supporters moet dat zeker goed komen. Groet, Jan Willem en Eva

20

Aart van den Akker

Zet hem op, ga minstens 4 keer tegen die berg op!

26

Familie Bliek

Lieve Michael, wij vinden het heel bijzonder dat je dit onder andere voor ons gaat doen! We zullen je de berg op duwen! Zet hem op! Liefs van ons

10

Annemarie Ottenkamp

571

Oliebollen actie

Opbrengst deel 2 oliebollen actie. Super bedankt iedereen!!!

10

Fimmy Van Hiele

Respect, zet hem op en ga voor die 4 x!!! XXX

21

Lieuwe Dijkstra

20

Ger Stevens

succes en 4x omhoog

10

Anonymous

15

Anonymous

20

Nicole en Jan

Toi toi toi Bliekje!

10

Esther Bliek

<3

10

Kevin en Tanja Hekert

30

Eline en Dirk Wolf

Heel veel succes! Zet ‘m op! Super dat je je hier weer voor inzet! Groetjes Eline en Dirk

26

Anonymous

Dank en veel succes!

26

Liliane en Cees Barendsma

Hoi Michael, Als buren van je ouders zijn wij trots op je dat je dit voor je broer zijn doet. Hartelijke groet, Liliane en Cees Barendsma

50

Froukje Hiemstra

Lieve Mike, Heel veel succes met je super initiatief! In juni zal ik je toe gaan juichen op de berg! Wiep zou ook trots op je zijn geweest!

20

Willen Snapper

5

Hammie Hamstra

Succes !

185

Rob vd Wel

Hoi Michael, goed gedaan, man. Een symbolisch dubbeltje voor elke voorbereidingskilometer.

106

Marijke

toppertje .

15

Lucia Bliek

Michael ontzettend veel succes!!! Je bent een topper!!

15

Jose de Meijer

Heel veel succes

21

Peter Bos

21

Wilma Vanden Berg

10

Margriet Galema

Heel veel succes Michael!! Je kan 't!!💪

10

Daniëlle Verhoef

Wat top dat je dit doet. Jessica had dit niet meegekregen, heftig, heel veel kracht.

20

Tira&Dave

💪

5

Karin Bogaard-Bosch

Ik heb zelf schildklierkanker sinds 2005 en kwam het bericht van je schoonzus tegen op onze schildklierkankergroep op Facebook en vind dit een geweldig iniatief!!!! Daarom mijn kleine steun! Heel veel succes!!!!

600

Kuyer Metaal

25

Monique Lijfering

Zet hem op!!

60

Jessica Bliek

Deel 1 van de oliebollen actie. Iedereen super bedankt!

56

Rik koumans

Michael je bent een topper, Geniet van je dag

20

NB

Succes vriend

50

Arie Hiemstra

Topper ben je Mike, zet m op 💪

25

Jan Bavinck

veel succes! groetjes Jan en Roos

5

Tom Nijssen

10

Ries en Maria

30

Milou & Edwin

Veel succes Michael!

50

Sander van Kuppevelt

Heel veel succes!!

25

Edith

Super dat je dit doet voor Jessica en al die anderen...ooit zullen we die rotziekte verslaan, véél succes! Edith, ex collega van Jessica 😉

200

Lian Holding

Succes Michael!

10

Jurian Bliek

Veel succes met fietsen Michael!

10

Piet en Jettie Hiemstra

Heel veel succes Michael

20

Gerhard Van Dusschoten

Goed bezig...chef!!!!!

50

Rachid Bouzia

Zet em op topper

30

Wilco Veen

Veel succes Chef

26

Hiske Attema

20

Maaike Arts

25

Martin en Evelien van den Berg

D'r an met de lippe!! succes Michael

25

Leni en Niek Rengers

25

Ton Swan

Heel veel succes! Voor Jessica in het bijzonder en alle anderen die tegen deze vreselijke ziekte vechten.

10

Nathalie Schouten PHOTOGRAPHY

Zet hem op!

10

Peter Marijnissen

10

Attie Terpstra

25

Sabrina van de Griendt

Heel veel succes Michael! Groetjes van Alexander en Sabrina (collega Jettie)

20

Jan Ooijendijk

Succes Michael! met deze uitdaging. Een ieder zal je een duwtje in de rug geven. ❤

10

Anonymous

Show more