Nico van der Rijt

Heeft deelgenomen in 9 vorige edities

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

2019 wordt voor mij de tiende editie waarbij ik deelneem aan Alpe d'HuZes.
Ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker, waarin mensen ondanks een ziekte toch hun dromen kunnen verwezenlijken.
Teveel mensen in mijn directe omgeving zijn getroffen door de gevolgen van de ziekte kanker. Velen hiervan kan ik niet meer terug halen, zij worden iedere dag gemist. Voor anderen zijn er nog kansen, mogelijkheden. Hiervoor is onderzoek zo belangrijk. Mijn inzet en die van al mijn teamleden en Alpe d'HuZes-genoten kan echt een verschil maken.
Ik wil van deze tiende editie een bijzondere maken, wil jij mij steunen?

Nico

My Updates

Carpe Diem

Maandag 12 november 2018

Gisteren zat ik op het puntje van de bank en zag Max Verstappen de Grand Prix van Brazilie verliezen door een niet zo handige actie van Esteban Ocon.Het adrenalinegehalte in mijn bloed schoot omhoog en tot redelijk laat op de avond zat het gevoel van onrecht nog in mijn lijf.
Vanochtend werd ik wakker en na de gebruikelijke rituelen en een uurtje spinning op de sportschool kwam ik thuis.

Ik open mijn laptop en in mijn mailbox zaten twee berichten. Het eerste bericht was van Alpe d'HuZes: u heeft een donatie ontvangen. Wat een fijn gevoel: team Coachview erg bedankt.
Het tweede bericht was minder prettig. Een goede kennis gaat de strijd tegen de kanker verliezen. Alle hoop is weg, rest niets anders dan het einde van een leven te accepteren. Tranen rollen over mijn wangen: dit is pas onrecht.

Dan is die actie van Ocon onschuldig. Sport, emotie, keuzes maken met gevolgen, maar die zijn beperkt in relatie tot het wel of niet verder mogen leven. Even weer met de neus op de feiten gedrukt. En dan; een bakkie koffie zetten en toch maar weer aan het werk.
Maar pas nadat ik aan een bekende een dikke knuffel heb verstuurd.
Carpe Diem.


#alpedhuzes 2019

Voor de tiende keer

Dan is het bijna zover. Het vertrek naar Frankrijk komt steeds dichterbij. De dag waarop 4600 deelnemers de berg gaan bedwingen, 6 juni, is al snel.
Omdat ik fietsen leuk vind, heb ik de nodige kilometers gemaakt.
Door individuele acties en teamacties hebben we als team ontzettend veel geld opgehaald (130.000 !!!!). Een fantastische prestatie en dank aan iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd.

Ik heb er zin in en aan de andere kant heb ik een dubbel gevoel. Enkele mensen in mijn directe omgeving weten dat hun levensverwachting onzeker is geworden. Lieve, fijne mensen waar ik houd van hou en waarvan ik géén afscheid wil nemen.
Door hen wordt editie 10, op 6 juni 2019 bijzonder.
Op donderdagochtend om half vijf ga ik voor de eerste keer omhoog en kijk wat de dag mij brengt. Het aantal keren is niet belangrijk. Het gevoel een kleine bijdrage te kunnen leveren aan iets groters geeft mij telkens weer energie.
Het steunen van anderen en gesteund worden door weer anderen. Het gevoel van één grote familie op die berg. Iets wat je terug in Nederland wel eens mist. Ik heb er zin in.......spullen pakken!

Thank you to my Sponsors

160

Maikel de Laat

Betaling shirt "Van Gerven"

60

Heidy van der Rijt

Opbrengst paasbroden

18

Coen Van de Ven

Goedemorgen Nico, Ik wil je graag succes wensen voor morgen. 2018 heb ik met Alpe du Best de Alp beklommen, een super ervaring, waarmee ik super veel heb kunnen doen. Ik wil je daarom aanmoedigen voor morgen, en zoals ik bij Marco ook schreef, ik kan die het beste doen met een donatie. Succes morgen Groeten Coen van de Ven

50

Monica Rozema

Zet em op topper

150

Team Coachview

Heel succes met dit geweldig initiatief.

1.250

Harry Coppens

Veel succes, Nico!

1.000

Ad Coppens

Veel succes Nico!

50

Hanny Laenen

Veel succes, ben in gedachten bij je!

100

Holl Souvenir & Klompen

Veel succes!

56

Björn Vaarwerk

Heel veel succes.

20

Resy van Asseldonk

50

Joke Verhoeven

Veel succes met de beklimming.

50

Oma Dora

Heel veel succes!

100

Ruud en Carmen Ekas

Hoi Nico, We wensen je veel succes. Aan de ervaring (al 9x) en de gedegen voorbereiding zal het niet liggen. We duimen voor goed fiets weer.

134

Anonymous

10e jaar. Wat een prestatie! Een captain moet zijn streefbedrag halen.

10

Rens Rijnbeek

Kleinigheidje, maar zet hem op en geniet er van?

10

Wilco Verhagen

De 10e keer; ik neem m'n petje af! Suc6 en veel plezier.

50

Ria van der Rijt

Veel succes Nico

200

Anonymous

Teruggegeven bijdrage Pathe

10

Patrick

Heel veel succes topper

Show more