Rita van Dijk

Heeft deelgenomen in vorige edities

Kanker heeft al veel teveel lieve mensen geraakt

Ruim 50 jaar geleden moesten wij in mijn familie al afscheid nemen van een lieve tante aan de gevolgen van kanker. In die 50 jaar zijn ons al meerdere familieleden en vrienden hierdoor ontvallen, maar we hebben gelukkig ook een aantal lieve mensen mogen behouden doordat er door al die jaren onderzoek nieuwe behandelingen zijn ontdekt zodat zij op tijd en adequaat geholpen konden worden. Ondanks dat is hun leven en dat van iedereen om hen heen natuurlijk aangetast en dáár lopen en fietsen wij eigenlijk voor: voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met kanker!

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker, wil jij mij steunen?

My Updates

Update training

30-05-2019 En ja hoor, tijdens het dauwtrappen een overstekend egeltje, 2 wegspringende reeën én een kudde paarden gezien! Het was erg gezellig, de hele tijd gezelschap gehad van Henriëtte, een (oud)-moeder van de tijd dat de kinderen op 't Wold zaten: het was heel gezellig! Heerlijk gewandeld, beetje miezerig maar bijna té warm...14 oC om 5 uur... Bij terugkomst had de atletiekvereniging voor een heerlijk ontbijtbuffet gezorgd, met alles er op en er aan, het leek wel een restaurant! Super geregeld en om 08.15 uur weer thuis met een voldaan gevoel :)

27-05-2019 Weer flink op de loopband getraind: 30 minuten op 10% én 30 minuten op 10,5 %. Ging prima gelukkig. Deze week nog 1 keer op de loopband en op Hemelvaart ga ik met de atletiekvereniging "dauwtrappen". Qua kilometers geen grote prestatie af te leggen, maar het zal vast heel gezellig en bijzonder zijn om om 05.00 uur in de ochtend door de Stille Kern te lopen! Hoop, ondanks de best wel grote groep deelnemers, toch ook wat wild tegen te komen :)

21-05-2019 Wederom een rondje om het Wolderwijd gelopen, maar nu eerst met de pont over en naar Dries van de Berg gelopen in Harderwijk voor een heerlijke lunch met een brrodje paling en natuurlijk een goed kop koffie. Vanaf daar over de dijk terug naar Zeewolde met nog een koffiestop bij de Biezenburcht. Helaas de route niet op kunnen slaan op de Runkeeper, maar ruim 22,5 km gelopen met een snelheid van gemiddeld 10,5 minuut per kilometer, trots op mezelf!

20-05-2019 een heel uur op de loopband gelopen op 10% stijging en dat met een snelheid van 4,7 km per uur! Het liep heel goed en het lijf wil goed meewerken!

12-05-2019 Samen met Nyanda de 7-heuvelentocht gelopen. We hadden er prima wandelweer bij en dat was aan het eind van de tocht goed te zien in onze gezichten :) Heerlijk geluncht bij "het balkon van Groesbeek" Verrassende plek met een fantástisch uitzicht vanaf het terras! Het lopen ging verrássend goed en we hebben een gemiddeld tempo gelopen van ruim 5,5 km per uur, ondanks de heuvels én een heuvel extra omdat we ons verlopen hadden...we hebben 17,66 km gelopen i.p.v. 15 :) Het was een heerlijke dag en een gewéldige moederdag!!!

07-05-2019 een half rondje Wolderwijd gelopen, was prima weer. 3 bijzondere ontmoetingen gehad onderweg, heel erg de moeite waard om met deze mensen bij te kunnen praten en wat verrassend dat zij nou net vandaag letterlijk op mijn pad kwamen!

06-05-2019 een half uur loopband op 6% en een half uur op 9% nog steeds volgens schema, tempo bij 9% wel naar 4,5 km per uur verlaagd...hoop dat nog vast te kunnen houden bij 10% volgende week ;)

04-05-2019 een uur op de loopband 8% op 5 km per uur, jeeh!

02-05-2019 Na een drukke dag op het werk en binnen zijn, heerlijk nog een mooi rondje Stille Kern gefietst. 1 Vos gespot, altijd mooi om wild tegen te komen. Voor reeën was het kennelijk nog te vroeg; maar wel heel erg genoten van het zingen van de diverse vogels en het roepen van de koekoek ;)

29-04-2019 Opbouwend op de loopband, zit goed op schema, deze week op 8%. Benen en rug voelen goed! Nu nog wat beter weer én tijd...om ook de langere afstanden te lopen iedere week. Komende zondag hopelijk op de, gewone, fiets naar Papendal fietsen om de Alpe d'HuZes kleding op te halen, is ook een goede training! en daarna op de foto zodat we ook de krant in stijl kunnen 'betreden' voor nog meer bekendheid aan onze deelname!

25-04-2019: Training opgeofferd aan het bakken van honderden, zo niet duizenden koekjes om te verkopen op Koningsdag; opbrengst ruim € 400,- dus dat was het wel waard :)

12-04-2019 Hele drukke week met veel werken achter de rug, maar iedere dag toch aardig wat stappen kunnen zetten, dus in totaal aardig wat kilometers kunnen maken ;) De loopband moet nog even wachten tot volgende week, zit er dit weekend ook niet in.

04-04-2019 Na een dag werken en binnen 'zitten' heerlijk nog een uurtje gelopen: 6,22 km in totaal met alle gezette stappen samen vandaag

03-04-2019 Super goede training op de loopband: 60 minuten 6% stijging met een snelheid van 5,3 km per uur, liep prima!

01-04-2019 19,18 km gelopen door de prachtige natuur van Zeewolde. Pauze gehouden toen ik 3 reeën mijn kant op zag lopen en hiervan uitermate heb genoten!, runkeeper uitgezet en vergeten weer aan te zetten(!) er mist dus ca. 1 km op het overzicht ;) Wat is de Stille Kern toch een prachtig gebied!!!

30-03-2019 4 uur flink tuinwerkzaamheden verricht, dat was wel genoeg oefening voor vandaag (vonden mijn spieren de volgende dag ook wel :)

25-03-2019 1 uur op de loopband gelopen 5% op tempo 5,5 km/uur en daarna nog 10 min. 6%, 10 min. 7%, 10 min. 8%, 10 min, 9% en 10 min 10% aflopend qua tempo van 5,5 bij 6% naar 4 km bij 10%

24-03-2019 Bijna 39 km gefietst, rondje Wolderwijd met een palingpauze in Harderwijk (mmmm)

23-03-2019 Heerlijk buiten gelopen, de Runkeeper gaf 6,04 mile! aan = 9,66 km. Mooi resultaat, 17 minuten per kilometer.

18-03-2019 Vandaag voor het eerst maar liefst 2 uur op de loopband: helling 4%, tempo 5,8 km per uur. Apparaat kan niet ingeschakeld worden anders dan op 60 minuten, dus in totaal 2 x 6,16 km gelopen en geklommen meters 2 x 231 Blij met dit resultaat vandaag.

17-03-2019 Heerlijk een uur op de loopband gelopen, de bedoeling was buiten, maar door de langdurige regen én harde wind toch maar besloten om binnen te trainen.

13-03-2019 Na eindelijk zo goed als hersteld te zijn van de slijmbeursontsteking in een heup,  een positieve doorstart kunnen maken met de training: 30 min. op de loopband  5% helling en 30 min. op 6% helling. Hopelijk ook nog 12 km wandelen op zondagmorgen en dan lig ik op schema ?

 

 

Zaterdag 9 maart

Nyanda heeft een práchtig verslag geschreven over de Alpe d'HuZes informatiedag in Nijkerk op haar blog; lézen :) 

Rugzak en hart worden in deze periode gevuld...

Wat ken ik toch veel mensen en families die getroffen zijn door kanker, ik word er alleen maar strijdbaarder door en meer gemotiveerd om goed te trainen om de top te halen op 6 juni.  We dragen zoveel mogelijk mensen mee in ons hart, maar er passen gelukkig ook nog veel mensen in ons figuurlijke rugzakje, waarbij we de namen zeker zullen noemen en ook zichtbaar mee zullen nemen. 20 april feest vieren met veel vrienden en familieleden om ons heen, waarbij we ook zeker even zullen stilstaan bij alle dierbaren die we dan helaas ook missen. Veel om dankbaar voor te zijn, maar ook niet vergeten hoort erbij.

Zelfgebakken-koekjes-verkoop Koningsdag 2019

Ruim € 400,- opbrengst!!!

Trots op mezelf én alle kopers en spontane donateurs :)

 

Benefietconcert 17-05-2019

Wees van harte welkom op vrijdagavond 17 mei om 20:30 uur in het Parochiehuis te Delden. Kaartjes zijn €10,- en te reserveren via resalpedu6@gmail.com en ook te koop op de avond zelf aan de deur. 

Nyanda en ik gaan wellicht nog voor een muzikale verrassing zorgen smile

In Frankrijk

Vanaf zondagmiddag zijn we al in Frankrijj, in Les 2 Alpes, ca. 25 km van Le Bourg-D'Oisans, waar de start is van de beklimming op 6 juni.

We verblijven in 2 prachtige chalets met een fantastisch uitzicht!

Het weer....Het is veel warmer dan we hadden verwacht en dat breekt sommigen wel eens op: oververhitting, te weinig gedronken enz.

Maandagavond hebben Wilma en ik voor 14 personen pannenkoeken gebakken en álle stapels zijn schoon op gegaan, gemaakt van 4 pakken beslag, 4 pakjes spek, 2 appels en tig plakjes kaas en natúúrlijk stroop en kaneelsuiker er op, mmm

Daarna was het spelletjes spelen waarbij we heerlijk gelachen hebben 

Dinsdag 4 juni

Vandaag een dag met veel gebeurtenissen...

Nyanda heeft alleen al bijtijds een wandeling gemaakt met dalen én flink klimmen en kwam oververhit thuis! Koelen, uitrusten,  eiwitten,  eten, lauw douchen en de rest vd dag lekker lezen

De fietsers gingen vandaag een col beklimmen en helaas ging het bij het dalen voor 2 jongens te hard in de bocht en zij gingen beiden onderuit! Een van hen kwam met zijn schouder tegen de vangrail en is later met de ambulance vervoerd naar Grenoble en vanavond geopereerd aan zijn gebroken sleutelbeen...einde deelname aan de Alpe d'HuZes,  maar gelukkig is hij er nog "goed"  van afgekomen! Natuurlijk waren zijn naaste familieleden mee naar Grenoble om hem en elkaar bij te staan.

We gingen s' avonds dan ook met  een bijna gehalveerde ploeg naar de bbq-avond die de middenstand van Bourg d'Oisans ieder jaar organiseert voor een Frans-Nederlandse avond. Het vlees was erg taai (stier???) Maar het was wel erg gezellig,  life-optredens erbij  en wij zaten naast 3 Franse mannen waarmee we zo goed en zo kwaad als het ging gecommuniceerd hebben. 

De pechvogel van vandaag wordt in Grenoble nog getrakteerd op een logies met ontbijt en we hopen hem morgen weer hier te mogen omarmen, althans aan de linkerkant ;)

Thank you to my Sponsors

25

Prisca van Berkel

Zet m op kanjers! Het gaat jullie gewoon lukken??

15

Wilma van Kasteel

Met elkaar komen we een eind!

10

M.E. Lems-Beunder

Natuurlijk steunen wij jullie, heel veel succes met elkaar!!

10

Anonymous

20

Anonymous

425

Bakker Rit@

Zelfgebakken koekjes-verkoop Koningsdag 2019

20

Anonymous

25

Nan

Mon chapeau!!! Vergeet ook niet te genieten van dit prachtige gebaar dat je samen met de kinderen maakt. Lieve warme groet van Nan.

50

Anonymous

Start van hard werken aan een mooi bedrag voor KWF, zet 'm op kanjers! Maak je teamnaam waar :)

26

Carla De Wit

Veel succes alledrie

26

Familie van Welsum

In gedachten stap/fiets ik mee! Waardeer dit enorm!! Zet um op! Xxx

50

Hanneke en Gerrit Jan Gorter

Van HARTE ondersteunen wij jouw inzet in de strijd tegen kanker! Veel succes én plezier samen met je kinderen.

21

Ernst en Sandra

Succes topper! ??

15

Anonymous

10

Charlotte Verhoeve

Je bent een topper.

26

Jan Dommerholt

Rita, Ik vind het dappeer dat je dit doet heel veel succes. Gr Jan

56

Brigitte

Super initiatief. Wens jullie een goede tocht zowel te voet als op de pedalen.

10

Leni Visser

Veel succes!

Show more