Rob Kuijpers

Heeft deelgenomen in 7 vorige edities

Vroeger ging je dood aan kanker...

Af en toe besef je niet hoe dankbaar je moet zijn dat je gezond bent. Het lijkt zo normaal, zo vanzelfsprekend. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen van 8 en 11. En dat alles in een goede gezondheid.

In januari 2011 belde mijn moeder me op in de auto. Ze was ‘eruit gehaald’ bij een borstonderzoek want ze hadden ‘iets’ gevonden. Het leek even of mijn wereld stil stond… En dat ‘iets’ was inderdaad deze vreselijke ziekte. Vele maanden van behandelen heeft gelukkig goed uitgepakt.

In 2012 heb ik voor de eerste keer meegedaan aan Alpe d'HuZes. De bedoeling was 1 jaar meedoen...maar ik zal in 2019 voor de 5de keer aan de start verschijnen van dit mooie evenement. Waarom? Om de simpele reden dat we die ziekte nog steeds niet onder controle hebben...omdat er nog steeds mensen door gaan aan kanker in plaats van met kanker...omdat ik wil dat mijn kinderen kunnen zeggen...vroeger ging je dood aan kanker...daarom!

My Updates

Opeens is daar een donderwolk...

Een stralende dag…geen wolkje aan de lucht…strak blauwe lucht… En opeens wordt je verrast door een donderwolk die een stortvloed van regen over je uitstort. Je zag hem niet aankomen maar opeens was hij daar en verpest hij je dag…

Op één of andere manier kun je het krijgen van kanker vergelijken met zo’n stortwolk….je hebt een onbezorgd leventje en niets lijkt je in de weg te staan… En dan opeens, vanuit het niets, is daar een diagnose kanker. Je leven veranderd van de ene op de andere minuut. Dingen waar je je druk over maakte, zijn opeens niet meer belangrijk…sterker nog…ze zijn totaal niet meer belangrijk. Beter worden en overleven, daar draait het vanaf dan om. Het leven van de patient wordt 360 graden omgegooid en de hele directe omgeving moet mee…

Om me heen heb ik al veel mensen in een stortvloed van regen zien staan. Terwijl je zelf nog steeds in het zonnetje staat, zag ik mensen vechten voor hun leven. Ik zag ze huilen, ik zag ze zorgen maken, ik zag de dagelijkse ritjes naar de ziekenhuizen, ik zag de hoop en vrees. Het enige dat ik kon doen was luisteren naar hun verhaal en troosten. Maar daar worden ze niet beter van, daar kunnen alleen de slimme doktoren in de ziekenhuizen ze bij helpen. En daar valt nog veel te winnen…maar daar is ook geld voor nodig, veel geld… Zodat mensen zo snel mogelijk weer uit die stortbui kunnen stappen.

Af en toe zag ik stortbuien heel dichtbij komen, als kanker je directe familie raakt. Ontzettend blij ben ik toen de bui na veel jaren overgetrokken was en moeder er ‘gewoon’ nog is. Ik zag ook moeders in de bui staan waarbij de kinderen alleen maar toe konden kijken. Op dat moment kan ik alleen maar denken dat zoiets echt niet mag kunnen. Maar machteloos ben je dan… Ontzettend trots ben ik dan ook dat ik deze boys en hun papa mag begeleiden in hun tocht naar de top van de Alpe d’Huez in nagedachtenis aan hun moeder en vrouw… Ze zijn 10 en 12 jaar…en het zijn nu al kanjers…

Ik zie om me heen veel stortbuien, sommige wat verder van me af…sommige heel dichtbij. Soms is het heel lang alleen maar blauwe lucht om me heen en vergeet je dat er van die stortbuien zijn. En dan opeens….

Ik wil dat ‘meteorologen’ in de ziekenhuizen ervoor gaan zorgen dat er niemand in mijn omgeving meer overvallen wordt door een donderwolk. Daarom doe ik dit jaar weer mee aan Alpe d’HuZes. Maar ik kan het niet alleen. Veel mensen gaan mij op die dag vergezellen naar de top van de Alpe d’Huez. Maar er zijn nog meer mensen nodig….Doe jij mee?

Alleen een dwaas blaast tegen de wind in, maar samen veranderen we de richting…

Thank you to my Sponsors

15

Gerlof Bril

Rob, kanjer, ook voor jou een donatie voor het doel wat we met zijn allen nastreven. Attamottamotta.

17

Anonymous

56

Pjm Kwinten

313

Erik Driel

100

Eric

2.500

Erik Driel

30

Cynderella Hofmeester

Go for it! Een wereld zonder kanker daar doen we het voor. Zet hem op! ??❤

420

B.G Kraaijvanger Bouw & Timmerwerken

Hallo Rob, Succes volgende week! Groeten Bernard

50

Fons Geraerts

succes

56

Anonymous

Rob, een wat late donatie maar niet minder gemeend!!! Veel succes!!! Groeten Martin en Riet.

25

Mark de Jong

Diep Diep Diep respect! Echt super knap! #oogevenisgeenoptie

20

Rob Kuijpers

Kaarsen verkoop

25

Marc & Corine van Avendonk

Hé Rob, Je wil het toch gaan flikken die 10x naar boven, wat een MEGA prestatie!! En natuurlijk verdient dat een extra donatie. Als je de 10 haalt doen we er nog een 6,66 Tikkie bij. Mvg, Marc, Corine, Fenne en Sil

10

Dion Verhoeven

Geweldig Rob wat jij met jullie team weer voor elkaar gekregen hebben. Top.

Show more