Sophie Kraaijeveld

Heeft deelgenomen in 1 vorige edities

My Activity Tracking

1,465
kms

My target 0kms

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Twee lieve vriendinnen van mij zijn onlangs beiden getroffen door borstkanker. Midden in het leven, met jonge kinderen. Dan staat je leven stil, kan je ineens niet meer al die dingen doen die eerst zo vanzelfsprekend waren. Voor mij was het een echter eye-opener. Ja ook op jonge leeftijd kun je door kanker geraakt worden. Jij en ik dus ook. Daarom ga ik fietsen, samen een steentje bijdragen aan onderzoek tegen kanker. 

En, fietsen is niet echt mijn ding. Ik ben meer van het hardlopen. Dus deze uitdaging is echt out-of-my comfort zone. 

Steun jij mij in mijn strijd tegen kanker en in mijn strijd tegen de Alpe d'Huez? Duizendmaal Dank!

 

 

My Updates

Eerste rit op de De Rosa

Goed, ik heb dus besloten mee te fietsen met het team van KWF.

Omdat ik ervan houd me fysiek in te spannen met een doel. Ik houd van trainingsschema's en van tot het gaatje gaan. Omdat ik dit voorlopig niet meer hardlopend kan doen a.g.v. een aaneenschakeling van blessures.

Ik ga de Alpe d'Huez op, omdat ik dit samen met KWF kan doen. Het hart van het evenement. Omdat dit hele enthousiaste mensen zijn bij wie ik me, na slechts een aantal ontmoetingen, op mijn plek voel.

Ik doe mee, natúúrlijk omdat er nooit geld genoeg kan zijn voor onderzoek naar kanker. Dus stap ik over mijn schroom heen en vraag geld.

Besluit genomen, maar dan begint het pas. Ik heb geen fiets, geen outfit, enkel een paar spinninglesjes gevolgd. Ik stap de rijwielspecialist in Bennebroek binnen en vertel mijn verhaal. Een dure fiets is een te groot risico. Wat als ik over een paar maanden toch weer liever die loopschoenen aantrek? Hij heeft de oplossing; ik kan de oude fiets van zijn dochter overnemen. Helemaal op maat gemaakt voor mij. En hij heeft ook tips over trainingsmaatjes (.nl).

Zondagochtend is het zover. Ik wil fietsen. Moet wel vroeg want zoals altijd heeft het gezin weer veel op het programma. Die ochtend wekker op half 7. Ik kijk naar buiten en was er al bang voor. Dit is niet een beetje slecht weer. Dit is storm en regen. Toch ga ik. Het eerste stuk gaat best goed. Beetje onwennig maar ik ga al boven de 30km/h! Hmm, dit is met wind in de rug... Anderhalf uur verder bevind ik me op de dijk bij Rijsenhout. De wind giert over de Westeinderplassen en de regen kletst in mijn gezicht. Ik word bijna van mijn fiets geblazen. Is dit leuk?

Rondje Ringvaart maak ik een stukje korter en na 50km stap ik ijs- en ijskoud mijn fiets af. Na een half uur in een warm bad ontdooien mijn voeten een beetje. Volgende week weer een rondje. Ja, dit is leuk.

weer koud en nat

Het is weer zondag, dus we gaan weer fietsen. Mmm, wéér koud, regen en wind. Maar ik heb nu overschoentjes dus ik krijg vast geen koude voeten. 

Ander rondje dan vorige week, ik ga nu richting Noordwijk en dan over het fietspad door de duinen richting Zandvoort. 

Vol goede moed race ik over de dijk richting Lisse. Dat gaat lekker. Niet te hard beginnen zeg ik tegen mezelf. Keurig op de 26km/h houden. Dan kom ik in Lisse. Stoplichten, lastig maar het in- en uitklikken gaat goed. Maar waar is die weg richting Noordwijkerhout nu? Nou ja, gewoon maar beetje fietsen. Ineens zit ik midden in de polder. Best mooi hier. Een dorp dat De Engel heet?? Echt nog nooit van gehoord. Dan kom ik toch in Noordwijkerhout uit (nadat ik een paar keer gestopt ben en Google Maps geraadpleegd heb, da's wel het nadeel van fietsen vind ik, je kunt niet lekker dóórfietsen) en vind ik na een paar U-turns (uitklikken maar, want anders val ik) toch eindelijk dat fietspad waar ik richting Zandvoort kan racen. 

Lekker fietsen! En hier voel ik me vertrouwd, want op dit fietspad heb ik ook heel wat kilometers hardlopend afgelegd. Ik kom in Zandvoort en realiseer me dat ik over een deel van parcours van de Circuit Run fiets. Over 2 weken is deze run en ik heb me, zoals ieder jaar, ingeschreven. Dat gaat dus niet door, want mijn voet doet nog teveel zeer. Wel hobbelige weg zeg dit. Vreselijk met die dunne bandjes.

Op de Zandvoortselaan geef ik nog eens gas maar eerlijk gezegd is de puf er wel een beetje uit. IJskoud en nat kom ik weer thuis. Zo, dit zit er ook weer op. Wanneer krijgen we mooi weer? 

En ja daar is warempel de zon!

Op zaterdagavond bedenk ik me welk rondje ik zondag ga fietsen. Kopje Bloemendaal maar. Eerlijk gezegd heb ik niet zoveel zin. Het weer op zondag krijgt een 4 van weeronline.  Wéér door-en-door nat en ijskoude voeten. Pff, de motivatie is ver te zoeken.  Als Onno zondag vroeg wakker wordt, omdat hij Max Verstappen wil kijken vraag ik met mijn hoofd nog onder de dekens wat voor weer het is. Het is 6:30 en nog een beetje schemerig maar het is droog. Ok, ik ga er ook uit en besluit dat ik toch niet ga virtueel spinnen maar op de fiets stap. 

Ik ben de straat nog niet uit of de eerste druppels vallen op mijn helm. Een kwartier later zit ik in een hagelbui en er komen wat scheldwoorden uit mijn mond. Dááág ik heb hier dus echt geen zin meer in. Ik keer om, om 9:15 begint de spinning les, die ga ik lekker doen. 

Maar op de terugweg wordt het droog en zie ik een sprankje zon. Ik besluit lekker door te fietsen. Richting Langevelderslag en dan door de duinen richting Bloemendaal, kan ik misschien dan het Kopje nog pakken. Onderweg geniet ik van de prachtige natuur en de rust. Het is rond 8 uur en er is geen kip op straat. Ik hoor de vogeltjes fluiten en kijk, daar staan herten op het fietspad. Dit is mijn beloning, goede beslissing genomen!

In de duinen krijg ik nog een paar flinke buien op mijn hoofd, maar ik heb wind mee en houd het tempo hoog. In Bloemendaal kom ik een bordje tegen met 8% afdaling. Ha ha hoezo geen bergen in Nederland? Het is weliswaar een heel kort heuveltje maar wel lekker om de benen even stil te houden. 

En dan ben ik zowaar alweer bijna thuis. Maar het voelt lekker, ik heb eindelijk het gevoel dat ik -net als bij het hardlopen- goed warmgedraaid ben en in een flow terecht kom. Weet je wat? Ik trap nog even door -tegen de wind in- naar Bennebroek en ga langs de Ringvaart terug. 

Als ik thuis kom zijn mijn voeten koud, maar mijn wangen gloeien en ik heb het gevoel echt wat gedaan te hebben. Ben ik effe blij dat ik niet ben gaan spinnen! 

 

 

Eerste toertocht

Vorige week dinsdag was er een eerste teambijeenkomst van KWF. Leuk om al deze enthousiaste mensen te zien. En ja het is best serieus, zo'n berg op fietsen. Ehh, moet ik ook reserve bandjes meenemen? Hoe dan? In een zadeltas. Wat voor tas?

Het gaat verder over de invulling van de week, wanneer kun je als toeschouwer het beste waar staan, fietsetiquette, etc. Ik heb weer een hoop geleerd die avond. 

Maar, gelukkig merk ik ook dat fietsen qua trainen en voeding eigenlijk hetzelfde is als hardlopen. Een duursport he? En daar voel ik me in thuis. Het grote verschil met hardlopen is echter dat het meer tijd kost om een beetje moe te worden. Fietsen kost dus meer tijd. Tijd die in mijn leven best schaars is, dus de lange tochten bewaren we voor het weekend en door de week blijven we lekker spinnen. 

Tijdens de team-avond attendeerde iemand mij erop dat zondag 31 maart in Zandvoort een fiets-omloop werd gehouden. Ha, dat is leuk! Ik heb mijn startnummer voor de Circuit Run wel in huis, maar daar kan ik niets mee ivm de blessure. Als ik nou eens de toertocht ga fietsen? Die avond ingeschreven voor de 85km. Al snel na de start vallen me een paar dingen op: 1) ik zie bijna geen vrouwen, zeker 85% is man, 2) die mannen fietsen allemaal in groepjes waardoor ze veel harder fietsen. Ik merk dat als ik ingehaald word door zo'n groepje en als het ware meegezogen word. Niet dat ik dat dan kan bijhouden, dus ik zwoeg in mijn eentje verder, 3) er zijn rustpunten onderweg waar mensen op hun gemak koffie en appelgebak bestellen. Huh?? Bij het hardlopen rennen we altijd zo snel mogelijk weer door om een goede tijd neer te zetten. Hier niet belangrijk? en 4) als ik de laatste 10km een man op sleeptouw heb genomen (ik word altijd laat warm en geef pas gas op het einde) gaan we na de finish nog even op het terras zitten en trakteert hij me op koffie (omdat hij de kop niet kon overnemen). Wat een super sociale sport zeg! 

Ik ben trots op mijn eerste fietsmedaille. Dat er nog maar vele mogen volgen. 

Thank you to my Sponsors

20

Gino Schuur

Heel veel succes Sophie!!!

20

Sjoerd de Vries

Sophie goed bezig!! Op de Cervelo! Ciao Sjoerd

50

Raymond Smeets

Mooi initiatief van je! Sterkte met de voorbereidingen en de ultieme dag.

56

Wim van Heel

Succes lady, mijn bijdrage is 26,= per klim, een poging richting top rond ik naar boven af.

25

Jeroen Entes

Heel veel succes Sophie. Maak er een sportieve , maar vooral een super leuk dag van.

30

Anonymous

26

Rosalie Kraaijeveld

Topper! Fietsen is toch superleuk. Enne, ik loop die Zandvoort Run wel voor jou!

26

Eric Hulshof

Top dat je meedoet, heel veel succes!

26

Anonymous

Succes! je bent een kanjer dat je dit doet Sophie!

26

marloes nijhuis

10

Pim

Succes! Ik zie de foto's van jou op de fiets graag tegemoet!

15

Francis van der Linden

Hi Sophie, Wow, wat goed van je Sophie! Het KWF steun ik zo wie zo, maar wil hiervoor graag een extra bijdrage leveren. Heel veel succes gewenst. Groet Francis (GZ CLT4)

30

Marcel De Kleijne

Klasse!!

200

Anonymous

Succes met de voorbereidingen en fantastische doel

26

Hendrik Jan Haverkort

Veel succes met de voorbereiding en op de grote dag zelf!

106

Anonymous

Veel succes met de fietstocht. Een heel goed initiatief.

25

Robbert Kromkamp

Prachtig doel Sophie! Geniet van alle trainingskilometers

20

Ron Nederstigt

Je kan het!

26

Elisabeth

Succes Sophie! Hartstikke goed dat je dit doet. Dikke kus.

24

Anonymous

56

Wouter Hoving

You go Sophie!

26

Anonymous

Succes Sophie!

106

Boudewijn Liesker

You take iT on And make it happen!

26

Dirk Buiting

Goed bezig! Succes!

100

Marco Ligthart

Hi Sophie, topper. Je hebt weer een uitdaging gevonden 😉. Heel veel succes

15

Anja Stuifbergen

Succes Sophie

10

Rens Schoonackers

10

Tim Annink

Sophie heel gaaf dat je dit gaat doen. Heel veel succes, dit gaat je zowiezo lukken!

15

Babs Buijs

Zet hem op Fie!! Goed van je💪😘

26

Kirsten van Dijk

Succes!

10

Anonymous

Go for it Sophie, goed bezig!

26

Jan Bel

Succes met deze mooie uitdaging!

26

Kees Brus

15

Anonymous

Sophie, veel succes met de training in regen en wind. En straks goed voorbereid de berg op.

20

Leonie Bults

Lekker bezig Sophie! Zet m op :)

26

Peter Komen

Hi Sophie, goede zaak dat je hieraan meedoet. Ik heb al veel vrienden, familieleden en ook een fijne collega verloren aan deze vreselijk ziekte. Veel succes met deze 21 bochten!

26

Elmer Jacobs

Topper Sophie, heel veel succes! Je kan het! Groetjes Elmer

441

Rob van der Heijden

26

Gerrit-Yme Jansen

Geweldig dat je hier aan mee doet, succes en veel plezier. Groeten, Gerrit-Yme

26

Selena Smit

Ongelofelijk knap van je! Heel veel succes Sophie!

56

Marja Kokke

Wat super dat je dit gaat doen! Heel veel succes met de voorbereiding om straks die berg te bestrijden en een steentje bij te dragen aan het bestrijden van die k-ziekte!

50

Hein Peeperkorn

Go Sophie!!

20

Bianca Mulder-Daas

Wat een doorzettingsvermogen heb jij, veel succes Sophie. Je steunt een heel goed doel.

26

Michel

Topper! Succes met de voorbereidingen en de rit omhoog!

26

Ceel Elemans

Hi Sophie, ben supertrots op je. Ik hoorde het al van Jan Willem. Geweldig. Groet, Ceel

15

Ellen DRIJBER

Veel succes Sophie! You can do this! Xx

50

Leontien de Haan

Heel veel succes topper!!! You can do it!

15

Niels van der Mije

Sophie, heel veel succes !!

26

Kari

Zet hem op Sophie!

10

Thomas Terstegen

Veel succes Sophie! Het gaat je lukken!💪

56

Ron Meeuwissen

Mooi dat je dit doet! Heel veel succes en ga ook zeker genieten!

26

Birthe & Mark Wessels

Hoi Sophie, wat een goede actie. Heel veel succes!!! Groetjes Birthe & Mark

35

Linda van Oudenallen

15

Susan

You can do it! Veel succes!

1.000

ING

26

Edwin Olijerhoek

Pittige uitdaging maar voor een geweldig doel ! Go Go Go Sophie !

26

Steve van Cauter

Hey Sophie, Mooie uitdaging voor een mooi doel. Veel succes!!

26

Edwin Vreedeveld

Wat super dat je dit doet . Vooral ook omdat je uit je comfort zone stapt. Respect!

15

Wouter Degeling

25

Ary Kraaijeveld

Het zijn maar 21 bochten...

10

Ellen Ooms

Wat ontzettend dapper van je! Heel veel succes!

56

Madelon Van Leeuwen

Wat goed van je Sophie ! Natuurlijk steun ik je!!! Zet hem op voor al die mensen die het verdienen.

26

Theo Vedder

Je was altijd al een taaie, dit gaat je ook lukken! Respect, goed dat je dit doet. En vergeet onderweg niet te genieten tussen het afzien door.

26

Edwin Cramer

Succes Sophie!

26

Maurice Gerrits

26

Roy Korsten

Top actie en stoer dat je weer een nieuwe uitdaging aan gaat! Succes

100

Gerard de Rooij

Succes in de voorbereiding Sophie! Ik vind je een topper!!

26

Jolanda Rommens

Beter laat dan nooit :), top gedaan Sophie!!

10

arnold koning

Go Sophie, Go!

35

martin

Sophie succes en geniet er ook van. Mooie uitdaging met een mooi doel. ik ga je volgen.

56

Jan Willem Spijkman

Zet'm op Sophie!

20

Lars van der Welle

Hi Sophie, een goed doel dat je ondersteunt! Veel succes met de trainingen die volg ik wel op Strava.

10

Anonymous

Veel succes dame.

15

Emiel Tesselaar

Heel veel succes Sophie!!

56

Anonymous

Hi Sophie, fantastisch dat je dit doet! Heel veel succes! Groet, Zsuzsanna

26

Marloes Nijhuis

Heel mooi dat je dit doet! Zet hem op.

10

Anonymous

Dag Sophie, Veel succes met kilometers maken en natuurlijk met de uitvoering begin juni. Groet, Harrie Koomen

38

Giant store van Bakel Bennebroek

Van lopen naar fietsen geniet er vooral van!

26

Martijn Stevens

Zet 'm op Sophie!!

26

Catherine Apotheker

Super toffe actie Sophie!

26

Rob Reefman

Ben trots op je! Super dat je dit doet!

25

John

Succes Sophie!

15

Ibrahim

Zet hem op Sophie!

200

Citadel International B.V.

26

Anonymous

Succes en you can do it!!!

78

Robert Hoeksema

Super gedaan!

15

Marcel Praamstra

10

Ward Berends

26

Dave Dorman

Goed bezig Sophie! zet'm op!!

15

Pascal Feijt

25

Sandra Schoonhoven

Goed bezig, Sophie. Geniet van alle uurtjes trainen en straks van het moment dat je boven op de Alpe D'Huzes staat uit te blazen en mag genieten van je prestatie en je bijdrage aan het onderzoek!

26

Janneke Hilhorst

Super dat je dit doet! Go for it!!

Show more