Team Karen

donaties binnen via reünie

Afgelopen zaterdag had familie van Karen een bijeenkomst georganiseerd waarbij de hele familie aanwezig was. Het was de wens van Karen. Er werd een speciale gedenktafel neergezet met mooie foto's van Karen én een collectebus!  Zoon van Karen en Nico had een mooie standaard gemaakt met een tekst erin. Wij konden er helaas niet bij zijn daar ik een praktijkles had van mijn opleiding. 

Lieve familie en vrienden van Karen, dank voor jullie donatie van E 200!! Het zal eerdaags wel bijgeschreven worden!

radio interview op Radio 80 te Egmond met Lisette Prager!

31 juli waren we uitgenodigd bij Lisette Prager om een interview te geven op radio 80.

Nico, echtgenoot van Karen mocht vertellen over Karen en hoe hij onze wandeltocht vond en ik vertelde over de voorbereidingen.

 

Het was een ontzettend leuk interview die o.a. te beluisteren is op soundcloud!

wandelschoenen gekocht

Toen we op 3 juli 2018 besloten hadden dat we uit naam van Karen de Alp d'HuZes gaan wandelen maakten we een plan van aanpak. We wisten niet waar te beginnen maar als je gelooft in jouw doel kom je áltijd waar je zijn wilt!!  Theo was vroeger fanatiek top-sporter dus een trainingsprogramma was al snel klaar. Op Facebook werden we lid gemaakt van de deelnemers Alp d'HuZes en daar ontmoetten we digitaal anderen die ons van informatie konden voorzien! Op mijn werk kletste ik de oren van de hoofden van mijn collega's over onze wandelplannen en collega Cora , verwoed wandelaarster in de bergen vroeg of we al goede schoenen hadden. Nooit van gehoord maar zij raadde ons een bepaald merk aan. Samen met vriend Nico gingen we 16 juli naar Outdoor Kompas in Heerhugowaard. Zij gaven een enorme korting op alle spullen die we nodig hadden zoals heupgordels met bidons erin. Sander en Wil van Outdoor Kompas gaven zeer goede informatie over welke schoenen we het beste konden nemen. Vriend Nico, echtgenoot van Karen is onze trouwe supporter vanaf het eerste uur en zei steeds "Karen wat zou jij dit mooi hebben gevonden." 

Karen, onze heldin

Wij gaan lopen uit naam van Karen. 

Zij heeft eind 2017 zo verschrikkelijk veel meegemaakt met haar gezondheid en ze was nog lang niet klaar met het verwezenlijken van haar dromen. Haar droom om in Drente te gaan wonen met Nico kwam bijna  uit want hun droomhuis was gekocht. Voor Karen mocht deze wens niet doorgaan. Ze was zo dapper geweest om te beschrijven dat het geld wat tijdens haar uitvaart opgehaald werd over te laten maken naar de KWF kankerbestrijding. Haar wens was dat die vreselijke ziekte geen mensenlevens meer zou kosten. Díé wens , uit háár naam gaan wij verder uitwerken met enórme dank aan álle donateurs want zonder jullie kan de wens van Karen niet uitkomen. Dáárom zijn we met ons allen 'Team Karen' Haar foto zullen we met enórme grote trots dragen, op de ruggen van onze shirts want zíj is de echte held !

 

afgelopen zomer veel getraind in Frankrijk

Afgelopen zomer hebben we diverse grote wandeltochten gemaakt in de  bergen in Zuid Frankrijk waar we al 12 jaar komen. We wilden diverse weertypes trotseren om te controleren of onze conditie daarop voorbereid was. Zo ontzettend mooi dat we herten zagen rennen voor onze gezichten! Diverse waakhonden blaffend en grommend aan de hekken in de oh zo stille dorpjes op het Franse platteland! 

We liepen tochten van 12, 14, 16 en 26 km!  Deze laatste foto is uit Monistrol en we wilden even uitrusten midden op de rotonde. De blikken van de voorbijgangers verrieden dat ze geen hoge pet van ons op hadden; Wie gaat nu midden op een rotonde zitten op een steen. 

We liepen de hoge bergen op terwijl het 31 graden was en ook stortregen met veel vocht in de lucht en kokende bergen. Onze poncho's waren waterdicht, dat wisten we dan ook alvast. Maakt niet uit; onze motivatie is zo vreselijk groot en Karen is er in gedachten ook bij. Zij duwt ons ook voort!

radio interview in het Gooi!!

Op 21 september waren we s middags uitgenodigd door presentator Kent Hanson in de studio om een interview te mogen geven over mijn boeken waarvan alle opbrengsten naar het goede doel gaan en mijn eerste boek is ook naar de KWF kankerbestrijding gegaan. Voornamelijk vertelde ik over onze tocht op de Alp d'HuZes en dat we uit naam van Karen gaan lopen. Het was een bijzondere leuke middag en we waren inmiddels toch wel overtuigd dat Karen nu bekend was bij de burgemeester van Alkmaar en nu ook in het hele Gooi. Haar foto lieten we zien. Wereldberoem in Noordholland heet dat!!

De echtgenoot van Karen, onze beste vriend Nico was er ook bij. 

Eerste info dag Alp D HuZes!! 18 november 2018

Voor ons was alles nieuw. We waren uitgenodigd om met allen die betrokken zijn bij Alp d HuZes 2019  naar Nieuwegein te komen en informatie te ontvangen over de bijzondere sponsorwandeltocht. In een grote zaal in het congrescentrum Blok werden we ontvangen en het viel ons direct op dat de organisatie zeer goed in elkaar gezet was! 

Diverse vrijwilligers in aparte gekleurde shirts stonden ieder te woord. Iedere kleur vertelde over een ander onderwerp. 

De warme sfeer kwam ons direct tegemoet en de presentator heette ons welkom in de Alp d HuZes familie. De familiesfeer proefden we ook inderdaad! 

Prachtige films van eerdere tochten kregen we te zien en opnieuw werd duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is dat er geld binnenkomt voor onderzoek naar Kanker. Ik was blij dat het donker was in de zaal want mijn traanden stroomden bij het lied wat Maarten zong : Dichterbij de hemel " De vrouw die naast me zat en die ik niet kende deed meteen haar arm om me heen en fluisterde "Op de Alp wordt ook veel gehuild maar ook gelachen, laat jouw tranen maar stromen" Ik bedankte mijn nieuwe Alp d HuZes 'zussie'  en vond het zo lief. 

Theo en ik hadden een workshop bezocht over wat te vertellen aan nieuwe sponsors. Het was erg interessant maar eigenlijk wisten we het al. Praten is ons beiden niet vreemd en onze omgeving wordt overspoeld met onze enthousiasme over ons doel! 

Deze dag was veel te snel afgelopen en wat hebben we veel nieuwe deelnemers ontmoet!

We mochten ook de kleding passen. Dit was niet de kleding die we aan krijgen maar de juiste maat is nu wel bekend. 

bakkie doen met burgemeester Bruinooge van Alkmaar!

Er zijn al veel donaties binnen van ontzettend lieve mensen! Dank jullie wel!!  een potentiële sponsor opperde dat zij E 1250 wilden doneren maar.... dan wel een ludieke actie graag... 

Naar de organisatie van de kaasmarkt Alkmaar gemaild met de vraag of we de bel mochten luiden van de kaasmarkt. Dat kon niet meer want de agenda was vol maar we lieten ons niet zomaar wegsturen.. We vroegen "Als we een bakkie doen met de burgemeester, zou dat mogen?"  En op 21 september 2018 was het zover. Burgemeester Bruinooge van Alkmaar ontving ons allerhartelijkst en was enorm geïnteresseerd in onze wandeltocht en uit wiens naam wij gaan lopen!  We vertelden over Karen en dat we uit haar naam al het sponsorgeld binnenhalen. Het was een zeer bijzondere ontmoeting!!

Waarom wij meedoen aan Alpe d'HuZes als Team Karen

Wij lopen als team Karen omdat wij uit naam van Karen lopen die helaas in februari is overleden. Zij was erg sociaal en begaan met de medemens en het geld van haar uitvaart wilde zij overmaken aan de KWF kankerbestrijding. Het was haar wens om de KWF te ondersteunen en dit willen wij graag met jullie hulp voortzetten. De man van Karen;  Nico is onze vriend en bij radio interviews is hij er ook bij en natuurlijk straks bij de finish staat Nico er als onze trouwe supporter! Afgelopen zomer hebben wij vele tochten gewandeld in Frankrijk als oefening en in alle weersomstandigheden. Het waren prachtige tochten!

Wij doen als team mee aan Alpe d’HuZes omdat wij geloven dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker, wil jij ons steunen?


Thank you to our Sponsors

100

Sjouk En Leontine Westra

Zet ‘m op kanjers, we hebben respect voor jullie inzet👍.

3.74k

Margreet Bootsma

Sponsorgeld wat al vanaf 4 juli binnen is gekomen met dank aan vele donateurs, maken we nu over! Liefs Theo en Margreet

21

Marian Hardeveld

Succes!!!

200

Familie Reünie Karen

10

Carolien Dekker

Heel veel succes!

50

Sietze En Christa

Lief nichie en lieve Theo, zet m op, supertrots op jullie! Groetjes en liefs uit Friesland

50

Anonymous

21

Mariska

👍🏼👊🏼

Show more